Επιλεγμένες

Σχολικές

Εργασίες

 

Διατροφή και παράδοση
Αρκαδικές γεύσεις
του χθες και του σήμερα

 

 Δ.Σ. Περδικονερίου

Σχ. έτος 2001-02

 

   Αντί προλόγου
   Διατροφή και παράδοση
   Σημασία της λαϊκής
 παράδοσης και γεύσης
   Σκοπός - δραστηριότητες
 ΑΡΤΟΠΟΙΙΑ
   Ζυμωτό ψωμί
 σε ξυλόφουρνο
   Είδη ψωμιού
   Σε ώρα ανάγκης...
   Στις ευχάριστες στιγμές
   Εορταστικό ημερολόγιο
   Ψωμί και ορθοδοξία
   Το ψωμί στο τραπέζι
 της φτωχολογιάς
   Το ψωμί σήμερα
 ΖΥΜΑΡΙΚΑ
   Είδη παραδοσιακών
 ζυμαρικών
   Τα ζυμαρικά σήμερα
 ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ
   Είδη - παρασκευή των
   Τα τυροκομικά σήμερα
 ΧΟΙΡΙΝΑ
   Τα χοιρινά
 
   Μολογήματα
   Παροιμίες - ποίηση
   Παρατηρήματα - προλήψεις
   Λεξιλόγιο
 ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΙ ΓΕΥΣΗ
   "Σας συστηνόμαστε έτσι..."
   Ο Καραγκιόζης
 
   Ακροστιχίδες...
   Σχόλια μαθητών
   Ερωτηματολόγιο
   Αξιολόγηση
   Ομάδες εργασίας
   Βιβλιογραφία - ευχαριστίες

 

 Επιμέλεια - σύνταξη:

 Καγιούλη Βασιλική

 Αναγνωστόπουλος Κων/νος

 

 

 

 

Το ψωμί σήμερα


  

 

Ζυμωτήριο - μίξερ

 

Τα νοικοκυριά τότε φρόντιζαν να φτιάχνουν τις ποσότητές των προϊόντων που θα κατανάλωναν όλη τη χρονιά.

Σήμερα τη δουλειά αυτή έχουν αναλάβει τα εργαστήρια που παρασκευάζουν τα προϊόντα σε μεγάλες ποσότητες για να καλύψουν τις ανάγκες πολλών οικογενειών.

Επισκεφτήκαμε σύγχρονα εργαστήρια ζυμαρικών, αρτοποιίας και τυροκομικών προϊόντων για να συγκεντρώσουμε πληροφορίες και φωτογραφικό υλικό για τον σύγχρονο τρόπο παρασκευής των προϊόντων. Έγινε βιντεοσκόπηση των εργαστηρίων οι υπεύθυνοι και εργαζόμενοι σ' αυτά με ιδιαίτερη ευχαρίστηση μας έδειξαν και μας μίλησαν για να μηχανήματα, τα υλικά, τη διαδικασία παρασκευής, το χρόνο ωρίμανσης, τη συσκευασία, τη διάθεση και τα είδη κατά κατηγορία.

 

 

 

"Συγκρίνουμε τις διαφορές έτσι που τρέχουν τα χρόνια..."

Η τεχνολογία σήμερα απάλλαξε τους αρτοποιούς από την κοπιαστική άλλοτε διαδικασία του ζυμώματος με το χέρι και του ψησίματος στους ξυλόφουρνους. Το σύγχρονο ζυμωτήριο, οι πρέσες, οι ηλεκτρικοί φούρνοι, οι φρυγανιέρες, τα μίξερ, αντικαθιστούν τα παραδοσιακά σκεύη και εργαλεία, διευκολύνοντας και επιταχύνοντας την παρασκευή των προϊόντων. Η ποσότητα, η ποικιλία και η οικονομία χρόνου είναι βασικά πλεονεκτήματα των σύγχρονων εργαστηρίων.

  

 

 Ένα σύγχρονο αρτοποιείο - Φούρνοι

  

 

 

 

 

 

[ Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2005 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα