Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Τετάρτη 18-6-2008

 

 

 

 
Εκδηλώσεις με τη συμμετοχή του ΟΡΦΕΑ
Την 21η Ιουνίου κάθε έτους εορτάζεται η ημέρα της μουσικής που έχει θεσπισθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση, Στα πλαίσια του εορτασμού αυτού συμμετέχει ο « ΟΡΦΕΑΣ » Τρίπολης με την Νεανική και την Παιδική χορωδία του σε ένα πρόγραμμα που συνεργάζεται και η Φιλαρμονική του Δήμου Τρίπολης.

Το πρόγραμμα αυτό θα έχει την ευκαιρία να απόλαυση το κοινό της πόλης μας την Παρασκευή 20.6.2008 στην Πλατεία του Αρεως στις 21.00 το βράδυ και περιλαμβάνει επιλογές από σύγχρονο Ελληνικό έντεχνο τραγούδι.

Η εκδήλωση θα κλείσει με την συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου Τρίπολης και όλων των χορωδών του «ΟΡΦΕΑ» που θα αποδώσουν τρία τραγούδια του μεγάλου Έλληνα μουσικού Μίκη Θεοδωράκη, υπό την διεύθυνση του Αρχιμουσικού της Φιλαρμονικής κ. Αναστασίου Πίσχου.

Τέλος στις 25 Ιουνίου 2008 στο μαγευτικό άλσος του Μαη-Θανασάκου η ορχήστρα «ΕΝ ΧΟΡΔΑΙΣ ΟΡΦΕΑ» ΚΑΛΕΙ όλους τους συμπολίτες μας να παρευρεθούν σε μία αλησμόνητη βραδυά που θα τραγουδήσουμε όλοι μαζί.

Η τιμή εισόδου με φαγητό είναι 20.00 ΕΥΡΩ.
Προσκλήσεις διατίθενται στα τηλέφωνα 6977-948899 και 6972-084235 καθώς και στο βιβλιοπωλείο «ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ», και χορηγός της εκδήλωσης είναι η εταιρία ALCON «ΠΑΝ. ΓΑΤΣΑΚΟΣ & ΣΙΑ» Ο.Ε.

 

 

 
Ανακοίνωση Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου
ΕΜΠΟΡΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ "ΕΡΜΗΣ"
Τρίτη 17/06/2008

Με αφορμή την εγκατάσταση πολυκαταστημάτων στην Τρίπολη, υπενθυμίζουμε την πάγια θέση του Συλλόγου μας σχετικά με τη λειτουργία τους.

Η δομή της αγοράς όπου δραστηριοποιούνται μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις είναι δεδομένη. Σκοπός μας δεν είναι να εμποδίσουμε την εγκατάσταση μεγάλων Αλυσίδων στην πόλη.

Το κομβικό σημείο για μας, είναι η τήρηση των κανόνων του υγιούς ανταγωνισμού και η πιστή εφαρμογή των νόμων. Με αυτόν τον τρόπο θα υπάρξει χώρος για όλους, χωρίς να συνθλίβονται με αθέμιτο τρόπο, τα μικρά εμπορικά καταστήματα.

Εμείς που έχουμε υποχρέωση να υπερασπιζόμαστε τα καλώς εννοούμενα συμφέροντα του κλάδου μας, αγωνιζόμαστε με κάθε τρόπο ώστε να μην υπάρχει καμία παρέκκλιση από τη νομιμότητα  Όποιος επιθυμεί να δραστηριοποιηθεί επιχειρηματικά στην περιοχή μας, είναι ευπρόσδεκτος, αρκεί να σεβαστεί τους όρους όπως προβλέπονται από την νομοθεσία και τα ήθη της αγοράς μας.

Στο πλαίσιο αυτών των αρχών, δυστυχώς, είμαστε υποχρεωμένοι να καταγγείλουμε σοβαρές πολεοδομικές παραβάσεις του καταστήματος ...... που εγκαταστάθηκε πρόσφατα στην πόλη μας. Η σοβαρότερη από αυτές είναι η παράνομη κυκλοφοριακή σύνδεση με την οδό Ναυπλίου, με άμεσο κίνδυνο να προκληθεί ατύχημα στο συγκεκριμένο σημείο.

Πα το θέμα έχουμε ήδη δραστηριοποιηθεί προσφεύγοντας στις δημόσιες αρχές. Δηλώνουμε την πρόθεσή μας να ασκήσουμε κάθε νόμιμο δικαίωμα ώστε να αποκατασταθεί η νομιμότητα.


Το Δ.Σ.

 

 

 
Επιστροφή... στον εργασιακό μεσαίωνα
Για μια ακόμα φορά το Συμβούλιο των Υπουργών Απασχόλησης φρόντισε να δώσει το μήνυμα, καταργώντας το ανώτατο νόμιμο ωράριο των 48 ωρών την εβδομάδα - που κατάχτησαν με σκληρούς αγώνες οι εργαζόμενοι από το 1919 - ανοίγοντας την πόρτα ακόμα και για πάνω από τις 65 ώρες την εβδομάδα και την επιστροφή στα άγρια χρόνια του Μεσαίωνα. Με πρόσχημα την ανταγωνιστικότητα, την ανάπτυξη, την ευελιξία στην αγορά εργασίας, επιχειρούν να ικανοποιήσουν αυτό που όλα τα αφεντικά επιδιώκουν: να μεγαλώσουν τον απλήρωτο εργάσιμο χρόνο. Ενώ τα άλματα της τεχνολογίας κάνουν αναγκαία τη μείωση του εργάσιμου χρόνου, Ε.Ε, κυβερνήσεις και κεφάλαιο τη χρησιμοποιούν ενάντια στους εργαζόμενους, αυξάνοντας παράλληλα και τις στρατιές των ανέργων. Περισσότερα...


Η απόφαση των Συμβουλίου Υπουργών Απασχόλησης για την κατάργηση του 48ωρου αποτελεί νέα επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων και μας γυρίζει στις εργασιακές σχέσεις του μεσαίωνα.

Οι Υπουργοί Απασχόλησης της Ε.Ε εγκαταλείποντας ακόμη και τα προσχήματα αποφάσισαν να ανοίξουν το δρόμο για βδομαδιάτικο ωράριο 65 και πλέον ωρών, ανάλογα με τις επιθυμίες και τις ανάγκες των εργοδοτών. Περισσότερα...

 

 

 
Η ΔΑΣ για την ακρίβεια
Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία (Δ.Α.Σ.)
του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας
Τρίπολη, 12 Ιούνη 2008
ΠΡΟΤΑΣΗ
Συνάδελφοι,
Οι αυξήσεις στις τιμές των ειδών πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, στο νερό, το ρεύμα, το τηλέφωνο, η αφαίμαξη της λαϊκής οικογένειας μέσα από την εμπορευματοποίηση της Παιδείας και της Υγείας, σε συνδυασμό με τις πολιτικές της λιτότητας, που καθηλώνουν τους μισθούς, τα μεροκάματα και τις συντάξεις χειροτερεύουν τη θέση των εργαζομένων, τη θέση των εργατικών λαϊκών οικογενειών.
Η ακρίβεια που χτυπάει τα λαϊκά νοικοκυριά είναι αποτέλεσμα των κερδών, των υπερκερδών των βιομηχάνων, των μεγαλεμπόρων, του μονοπωλιακού κεφαλαίου που ελέγχει την παραγωγή, το εμπόριο, την οικονομία. Περισσότερα...

 

 

 
Γενική προκήρυξη μπάσκετ
ΓΕΝΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2008-2009 >>>>>>>>


ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ >>>>>>>>>

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ & ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΣΤΟΧΩΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 2008—2009 >>>>>>>>>>
 

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα