Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Παρασκευή 12-9-2008

 

 

 

 
"ΕΥΔΑΙΜΩΝ ΑΡΚΑΔΙΑ - ο τόπος μας", εκδήλωση στο Βαλτεσινίκο
Το Σάββατο 13/9 και στις 18:00 το απόγευμα, ο Δήμος Κλείτορος και το Πολιτιστικό Κέντρο Βαλτεσινίκου, διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα: "ΕΥΔΑΙΜΩΝ ΑΡΚΑΔΙΑ - ο τόπος μας". Επίσημος προσκεκλημένος ομιλητής είναι ο Ισπανός καθηγητής και ελληνιστής κ. Pedro Olalla, που έχει θέσει ως σκοπό της ζωής του την αναγέννηση και τη διάδοση του Αρκαδικού ιδεώδους.

Pedro Olalla (Πέδρο Ολάγια)

O Pedro Olalla Gonzalez de la Vega (Οβιέδο, Ισπανία 1966) είναι συγγραφέας, γνωστός ελληνιστής, καθηγητής φιλόλογος, μεταφραστής και φωτογράφος.

Διατηρεί μια έντονη σχέση με την Ελλάδα όπου το 1994 μετοίκησε στην Αθήνα με σκοπό να ασχοληθεί με την έρευνα, τη δημιουργία και τη διδασκαλία. Η κυρίως απασχόληση του είναι η συγγραφή (25 πρωτότυπα έργα σε διάφορες γλώσσες), και στο χώρο αυτό έχει δημοσιεύσει έργα λογοτεχνικού και πολιτιστικού περιεχομένου, σενάρια μεταφράσεις και περισσότερα από εκατό άρθρα και μελέτες σχετικά με τον ελληνικό πολιτισμό και την Ισπανία. Υπήρξε καθηγητής Νέων Ελληνικών στο Πανεπιστήμιο του Οβιέδο και λέκτορας Ισπανικών στο Πανεπιστήμιο  Syracuse  της Νέας Υόρκης.

Από το 1998 έως σήμερα, εργάζεται ως καθηγητής στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Διατμηματικό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Μετάφρασης-Μεταφρασεολογίας) και στη Βουλή των Ελλήνων. Ως ερευνητής και φωτογράφος, έχει συνεργαστεί με εξειδικευμένους εκδοτικούς οίκους όπως National Geographic, Thames & Hudson, Harvard University Press, Altair, Planeta, Road Editions, κ.α καθώς και με διάφορα τηλεοπτικά κανάλια και παραγωγικές εταιρίες.

Στα τελευταία του έργα συγκαταλέγονται ο «Μυθολογικός Ατλας της Ελλάδας» -πόνημα που χορηγήθηκε από το Ίδρυμα Ωνάσης και βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών η τηλεοπτική σειρά ντοκιμαντέρ «Οι τόποι των μύθων» -μια παραγωγή της ΕΤ1 για τα Ειδικό Πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων Αθήνα 2004, η ταινία ντοκιμαντέρ «Νυμφαίο της Μίεζας: Ο κήπος του Αριστοτέλη» -μια περιήγηση στον χώρο όπου ο φιλόσοφος δίδασκε τον νεαρό Αλέξανδρο- και το βιβλίο «Ευδαίμων Αρκαδία», ένα μεγάλα νοερό ταξίδι στο δυτικό πολιτισμό ιχνηλατώντας το αρκαδικό στοιχείο.

Για τη δουλειά του στο χώρο της ελληνικής μυθολογίας καί στην προώθηση του ελληνικού πολιτισμού αναγορεύτηκε Fellow Member του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών του  Harvard University (CHS Hellas Fellow in Geography of Myths) και υπήρξε προσκεκλημένος ομιλητής σε πολλά πανεπιστήμια και πολιτιστικούς φορείς στην Ελλάδα και ανά τον κόσμο. Επίσης είναι διευθυντής της international society for Arcadia, εταιρείας για τη μελέτη και την αξιοποίηση του παγκόσμιου αρκαδικού κεκτημένου.

 

 

 
Το ΠΑΜΕ για τη νέα σχολική χρονιά
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ Αρκαδίας του ΠΑΜΕ

ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 1

Τα σχολεία άνοιξαν, τα προβλήματα μεγαλώνουν...

Μέσα στη γενικευμένη επίθεση της κυβέρνησης με το τσουνάμι της ακρίβειας, των ανατιμήσεων, των φοροεπιδρομών, των ιδιωτικοποιήσεων, της καταλήστευσης του λαϊκού εισοδήματος, ξεκινάει η νέα σχολική χρονιά. Όλα δείχνουν ότι το εκπαιδευτικό τοπίο αλλάζει σαρωτικά. Κάτω από το βάρος των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων γιγαντώνονται τα προβλήματα των εκπαιδευτικών, των μαθητών, των φοιτητών και του λαού. Οι λαϊκές ανάγκες δεν περιμένουν πια, απαιτούν άμεση κάλυψη. Παρόλα αυτά, η κυβέρνηση της Ν.Δ. μέσα στη δυσοσμία των σκανδάλων, με σημαία τη διεθνή απαίτηση των μονοπωλίων και της Ε.Ε. για στενότερη σύνδεση της εκπαίδευσης με τις ανάγκες της αγοράς, που αποκαλούν «ποιότητα», δε διστάζει να προχωρά και να ολοκληρώνει τα αντιδραστικά- αντιεκπαιδευτικά και αντιλαϊκά μέτρα, τα οποία ξεκίνησε το ΠΑΣΟΚ και εξακολουθεί να στηρίζει. Μέτρα, με τα οποία συμφωνεί στην ουσία και ο ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ προτείνοντας μια πιο ευαίσθητη διαχείριση του συστήματος και απαιτώντας να προσαρμοστεί η αγορά στην εκπαίδευση και στις λαϊκές ανάγκες, πράγμα αδύνατο! Περισσότερα...

ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2

Συνάδελφοι εκπαιδευτικοί καλή σχολική χρονιά και καλά κουράγια!
Και επειδή η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται, χρειάζεται πολύ κουράγιο και αγωνιστική διάθεση για να αντιμετωπίσουν οι εργαζόμενοι τα όσα συμβαίνουν και όσα το κεφάλαιο και η Ευρωπαϊκή Ένωση ετοιμάζουν για την Παιδεία αλλά και για τον καθένα μας χωριστά.
Η νέα σχολική χρονιά ξεκινά με τραγικές ελλείψεις σε αίθουσες σε όλα τα σχολεία, με τμήματα των 30 μαθητών, με άθλια βιβλία και αναλυτικά προγράμματα, με ένα αποκρουστικό για τους μαθητές και πανάκριβο για τους γονείς σχολείο, που διδάσκει πλέον σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς την υποταγή στις επιθυμίες του κεφαλαίου και της Ε.Ε., που διαστρεβλώνει την ιστορία, που προτρέπει στον συμβιβασμό και την υποτέλεια, που προγραμματίζεται για να εξυπηρετήσει την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου. Περισσότερα...

- Προγραμματισμός: η αξιολόγηση εντός των τειχών!
- Οι ομολογημένοι και ανομολόγητοι στόχοι του προγραμματισμού.

Το ΥΠΕΠΘ α) με την εγκύκλιο του Δ/ντή Σπουδών Β/θμιας εκπαίδευσης για τον προγραμματισμό του εκπαιδευτικού έργου στα γυμνάσια, τα γενικά λύκεια, τα ΕΠΑΛ και τις ΕΠΑΣ για το σχολικό έτος 2008 – 09 προχωράει σε ένα δεύτερο μεθοδικό βήμα υλοποίησης αντιεκπαιδευτικών επιλογών, με ανομολόγητο στόχο την πραγματοποίηση της αξιολόγησης του εκπαιδευτικού και της σχολικής μονάδας, μέτρα που συμβάλουν στην ταξινόμηση και κατηγοριοποίηση σχολείων και εκπαιδευτικών, ενόψει και της επικείμενης ψήφισης του νόμου για τη διοικητική μεταρρύθμιση (Καποδίστριας 2),

β) τους ίδιους στόχους προωθεί με εγκύκλιο για τον προγραμματισμό του εκπαιδευτικού έργου στα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, η οποία υπαγορεύει προγραμματισμό αυστηρό της ύλης και των δραστηριοτήτων, φακέλους αξιολόγησης των μαθητών και συναντήσεις με τους σχολικούς συμβούλους στη λογική της αξιολόγησης. Είναι γνωστά τα φύλλα αξιολόγησης του σχολείου και του εκπαιδευτικού από τη συμμετοχή στην ευέλικτη ζώνη που εδώ και δυο χρόνια έχουν στα χέρια τους οι σχολικοί σύμβουλοι της πρωτοβάθμιας. Επομένως, η αξιολόγηση είναι ήδη εντός των τειχών, προωθητικός μοχλός της παρέμβασης του μονοπωλιακού κεφαλαίου στην εκπαίδευση και της στρατηγικής σημασίας πολιτικής του για την αποκέντρωση. Περισσότερα...

 

 

 

 
ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΗΣΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ ΘΕΩΝ
1ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Νεολαίας

Σήμερα, Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου, το απόγευμα γίνεται η πανηγυρική έναρξη του 1ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Νεολαίας στο διεθνές αθλητικό κέντρο «Το Σπίτι του Βόλεϊ», στην Παιανία, που αποτελεί καρπό της συνεργασίας των φoρέων της Νεολαίας και του Αθλητισμού του Δήμου Παιανίας, της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς και του Ευρωπαϊκού Κέντρου Τέχνης (EUARCE).

Επίκεντρο του φεστιβάλ, που θα διαρκέσει μέχρι τις 14 Σεπτεμβρίου, είναι το «Ευρωπαϊκό Σαλόνι Αθλητικών Εκδόσεων» – περιοδικών και βιβλίων – όπου θα παρουσιαστούν αντιπροσωπευτικά δείγματα αθλητικών εκδόσεων από τη Γαλλία, την Αγγλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ισπανίας, τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και τά Βαλκάνια.

Το κεντρικό αυτό εκθεσιακό θέμα θα πλαισιωθεί με παράλληλες πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις:
• συγκρότηση εκθετηρίων περιπτέρων του EUARCE, του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας, των Γιατρών χωρίς Σύνορα, του Δημοτικού Αθλητικού Οργανισμού Παιανίας, του «Παμπαιανικού», του «Κτησιφώντα», του Επιμορφωτικού Συλλόγου Παιανίας, του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, του Ωδείου Μαρίας Μπόρτζη, κ.ά.
• ημερίδα–πάνελ με θέμα «Αθλητικό Ευρωπαϊκό Έντυπο και Ελλάδα»
• μουσική συναυλία τοπικών νεανικών συγκροτημάτων
• συναυλία με τους C REAL
• ποδηλατοδρομία – πανελλήνια συμμετοχή
• τουρνουά Playstation (Pro Evolution Soccer 2008), μπάσκετ 3*3, επιτραπέζια αντισφαίριση και τάβλι – πανελλήνια συμμετοχή
• Events με ζογκλέρ

Σε όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ θα συνεχίζεται η έκθεση–αφιέρωμα στο βαλκανιονίκη Γιάννη Σκιαδά στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Τέχνης και θα λειτουργεί πρωτότυπη έκθεση με θέμα «Αθλητική εικόνα σε παλαιά γραμματόσημα απ΄ όλο τον κόσμο».–  Περισσότερα...

 

 

 
Στυτική δυσλειτουργία
Περισσότεροι από 43 εκατομμύρια άνδρες στην Ευρώπη και δεκάδες χιλιάδες στη χώρα μας αναμένεται να εμφανίσουν στυτική δυσλειτουργία μέχρι το 2025!!!
Αυτό τονίστηκε σήμερα , κατά τη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας, από τον πρόεδρο της κ Δημήτρη Καντζαβελο και τον Γ.Γ της. κ Αλκη Γρηγοράκη.

Η αρνητική αυτή εξέλιξη, όπως εξήγησαν οι δυο επιστήμονες, οφείλεται στο γεγονός ότι ανησυχητικές διαστάσεις έχει πάρει τα τελευταία χρόνια η αύξηση των κρουσμάτων από τις παθήσεις του ουροποιογεννητικού συστήματος με αιχμή του δόρατος τον καρκίνο του προστάτη, την στυτική δυσλειτουργία και την ακράτεια ούρων.

Ταυτόχρονα με το πρόβλημα της στυτικής δυσλειτουργίας και σύμφωνα με τα στοιχεία περισσότεροι από 100.000 άνδρες , στο δυτικό κόσμο και άγνωστος αριθμός στον υπόλοιπο, πεθαίνουν κάθε χρόνο από καρκίνο του προστάτη.
Επίσης με γεωμετρική πρόοδο αυξάνει και ο αριθμός των ανθρώπων ( ανδρών και γυναικών) που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την ακράτεια ούρων.

«Δυστυχώς η δυσοίωνη αυτή εξέλιξη έχει να κάνει με το γεγονός ότι οι άνθρωποι αυτοί αγνοούν τα πρώτα συμπτώματα της ασθένειας τους η διστάζουν και δεν απευθύνονται έγκαιρα στο γιατρό τους, με αποτέλεσμα να πολλαπλασιάζονται τα κρούσματα από τις παθήσεις του ουροποιογεννητικού συστήματος» πρόσθεσε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας κ Καντζάβελος.

Για την αντιμετώπιση της κατάστασης αυτής η Ευρωπαϊκή Ουρολογική Εταιρεία σε συνεργασία με τις Εθνικές Ουρολογικές Εταιρείες, τα τελευταία χρόνια έχει ξεκινήσει καμπάνια για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού πάνω στις παθήσεις του ουροποιογεννητικού συστήματος. Περισσότερα...

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα