Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Παρασκευή 10-09-2010

 

 

 

 
Ανακοίνωση ΒΑΓΓΕΛΗ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΡΑ για την υποψηφιότητά του
Έχοντας ως γνώμονα το συμφέρον του κόμματος και του τόπου μου και στηριζόμενος πάντα στις διαδικασίες που με δίδαξε το κείμενο της διακήρυξης της 3ης Σεπτεμβρίου για ισονομία, δημοκρατία, δικαιοσύνη και διαφάνεια, υπηρέτησα και υπηρετώ το ΠΑΣΟΚ ως υποψήφιος βουλευτής, ως Νομαρχιακός σύμβουλος αλλά και ως απλός πολίτης πάνω από 25 χρόνια, ακολουθώντας κάθε φορά πιστά τις υποδείξεις και τις διαδικασίες τού κόμματός μου.

Στις τελευταίες διαδικασίες για την ανάδειξη υποψηφίου Δημάρχου στο Δήμο Τρίπολης μετά από ετεροπρόταση μπήκα στη διαδικασία επιλογής.

Επειδή όμως στην εκλογή παρατηρείται αδικαιολόγητη και ίσως σκόπιμη κωλυσιεργία και επειδή η Νομαρχιακή ΠΑΣΟΚ Αρκαδίας δεν ακολουθεί τα συμφωνηθέντα κατά την τελευταία συνεδρίασή της για τη διενέργεια γκάλοπ μεταξύ των τεσσάρων υποψηφίων, ένας εκ των οποίων είμαι και εγώ, αποσύρω την υποψηφιότητά μου, θεωρώντας ότι τα παραπάνω δεν συνάδουν με τις απαιτούμενες δημοκρατικές διαδικασίες ανάδειξης υποψηφίου Δημάρχου.

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΡΑΣ
Ιατρός χειρουργός

 

 

 
Από τη συνέντευξη τύπου του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης
Την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010 στα γραφεία της Περιφερειακής Δ/νσης Εκπ/σης Πελοποννήσου, ο Περιφερειακός Δ/ντής Εκπ/σης, κ. Πέτρος Μισθός, παρέθεσε συνέντευξη τύπου ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.

Ευχήθηκε στους μαθητές, στις οικογένειές τους και στους εκπαιδευτικούς να έχουν μια παραγωγική και δημιουργική χρονιά και διαβεβαίωσε πως όλες οι σχολικές μονάδες θα λειτουργήσουν κανονικά από τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου . Ο κ. Μισθός αναφέρθηκε στο θέμα της διαχείρισης του εκπαιδευτικού προσωπικού το οποίο, όπως είπε, αντιμετωπίζεται με ιδιαίτερη προσοχή, αφού φέτος αρκετοί εκπαιδευτικοί συνταξιοδοτήθηκαν - 7.100 περισσότεροι από πέρυσι – οι προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών ανήλθαν στο 50 % των προσλήψεων της περσινής σχολικής χρονιάς και στα Ολοήμερα Δημοτικά που θα λειτουργήσουν φέτος με ενιαίο αναμορφωμένο πρόγραμμα, απαιτούνταν 1.800 περισσότεροι εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων.

Τα κενά των εκπαιδευτικών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου καλύφθηκαν απόλυτα, αφού από το Νοέμβριο του 2009 υπήρξε ένας συντονισμός ενεργειών προς αυτή την κατεύθυνση, ενώ σε εβδομαδιαία βάση καταγράφονταν και αποτυπώνονταν οι πραγματικές ανάγκες στη λειτουργία των σχολικών μονάδων. Το ορθολογικό πλαίσιο διορισμού, μετακινήσεων και εξέλιξης των εκπαιδευτικών, όπως ορίστηκε νομοθετικά τον περασμένο Μάιο, η επιστροφή στις σχολικές τάξεις 5.000 αποσπασμένων εκπαιδευτικών σε γραφεία και υπηρεσίες και ο εξορθολογισμός στις αποσπάσεις της φετινής σχολικής χρονιάς βοήθησαν προς αυτή την κατεύθυνση. Επίσης, ο διαρκής έλεγχος των στοιχείων, που απέστελλαν οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, ώστε να αποτυπώνονται οι πραγματικές ανάγκες και όχι πλασματικές, η πρόσληψη εκπαιδευτικών ειδικοτήτων και η τοποθέτησή τους σε πραγματικά κενά, καθώς και οι διαθέσεις εκπαιδευτικών από Διευθύνσεις Β/θμιας Εκπ/σης, όπου πλεόναζαν σε Δ/νσεις Α/θμιας Εκπ/σης, όπου υπήρχε έλλειμμα, απέδωσαν τα μέγιστα στην προσπάθειά μας για αποτελεσματική κάλυψη των κενών.

Αναφορικά με τα σχολικά βιβλία, ο Περιφερειακός Δ/ντής διαβεβαίωσε πως την πρώτη μέρα όλοι οι μαθητές θα παραλάβουν τα βιβλία τους, αφού σε ποσοστό 90% όλοι οι τίτλοι βιβλίων βρίσκονται ήδη στις σχολικές μονάδες.

 

 

 
ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΣΤΑ Α.Ε.Ι. ΚΑΙ Τ.Ε.Ι. ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥ «ΟΡΦΕΑ»
Τα συγχαρητήρια και τις καλύτερες ευχές για καλή πρόοδο και επίτευξη των στόχων τους απευθύνουν το Δ.Σ., οι χορωδοί και τα μέλη του «Ορφέα» στα παιδιά της νεανικής χορωδίας που εισήχθησαν σε Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι. της χώρας. Αυτό μας ικανοποιεί ιδιαίτερα και μας δίνει κουράγιο να συνεχίσουμε το έργο μας διότι τα παιδιά αυτά συνδύασαν άψογα μουσική, πολυφωνικό τραγούδι και σπουδές. Αξίζει να αναφέρουμε τα ονόματα των παιδιών ως την μικρότερη τιμή γι’ αυτά.

• ΑΓΓΕΛΑΚΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ - ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ & ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΕΝΔΥΜΑΤΩΝ TEI ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ (ΚΙΛΚΙΣ)

• ΑΛΙΦΡΑΓΚΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ - ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ TEI ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

• ΘΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ - ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΦYΣΙΚΗΣ AΓΩΓHΣ & AΘΛHTIΣMOY ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

• ΚΟΥΝΕΛΗ ΜΑΡΙΑ του ΙΩΑΝΝΗ - HΛEKΤΡΟΛOΓΩN MHXΑΝΙKΩN & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΠΑΤΡΑΣ

• ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΟΦΙΑ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ - ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ TEI ΠΕΙΡΑΙΑ

• ΝΤΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑ του ΘΕΟΔΩΡΟΥ - ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ ΠΑΤΡΑΣ

• ΣΚΙΝΤΖΗ ΕΛΠΙΔΑ του ΑΝΔΡΕΑ – ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ

Άρχισε πρόβες η παιδική και η νεανική χορωδία για την νέα σαιζόν εφόσον ο «Ορφέας» θα διοργανώσει το 3ο διήμερο Χορωδιακό Φεστιβάλ παιδικών και νεανικών Χορωδιών στις 30 – 31 Οκτωβρίου 2010 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης.

Καλούμε όσα παιδιά ηλικίας 9 έως 15 ετών επιθυμούν να πλαισιώσουν την παιδική χορωδία μας να έρχονται κάθε Τετάρτη και Σάββατο από τις 18:00 έως τις 20:00 στα εντευκτήριά μας Φωτάκου 10. Επίσης καλούμε όσους επιθυμούν να πλαισιώσουν τις άλλες δύο χορωδίες, νεανική και μικτή, να έρχονται στα εντευκτήριά μας κάθε Δευτέρα και Τετάρτη από τις 19:00 έως τις 22:00.

www.orfeastripolis.gr

 

 

 
Κυκλοφόρησε  ο «Γορτυνιακός λόγος»
Κυκλοφόρησε το 9ο φύλλο (Αυγούστου – Σεπτεμβρίου) της μηνιαίας ανεξάρτητης πολιτικο-πολιτιστικής εφημερίδας για τους απανταχού Αρκάδες.

Περιοδικές Εκδόσεις: Μαρία Ζυγορονίκου, Διευθυντής Υπεύθυνος Ύλης και Σύνταξης, είναι ο Γεώργιος Αλεξόπουλος (από Μοναστηράκι Γορτυνίας)
Για να γίνετε συνδρομητές, ή να διαφημιστείτε, επικοινωνήστε με τα τηλ.: 6974924629 – 6984181552 - 210 9827295 ή στείλτε e-mail: giorgosalexopoulos@hotmail.com

διαβάστε το πρωτοσέλιδο >>>>>>>>>

 

 

 
Ανακοινώθηκε η αποστολή του Αστέρα
Ολοκληρώθηκε σήμερα το πρωί η προετοιμασία του Αστέρα για το αυριανό παιχνίδι πρωταθλήματος με τον ΠΑΟΚ (5.15 μ.μ.) στην Τρίπολη.

Μετά το τέλος της προπόνησης, ο τεχνικός του Αστέρα Βαγγέλης Βλάχος ανακοίνωσε την αποστολή της ομάδας, η οποία αναλυτικά απαρτίζεται από τους παρακάτω είκοσι ποδοσφαιριστές:

Νίκος Αναστασόπουλος, Ματίας Ντεγκρά, Λεωνίδας Αργυρόπουλος, Γκόραν Ρούμπιλ, Χρήστος Πιπίνης, Μπρούνο Ουριμπάρι, Σωκράτης Φυτανίδης, Σεμπάστιαν Μπαρτολίνι, Βασίλης Λαμπρόπουλος, Αντώνης Λαδάκης, Αντριάν Μπαστία, Μαρκ Κερ, Κώστας Φορτούνης, Ροτζέριο, Λιονέλ Ρίος, Τσικοντζί Ουντότζι, Σεμπάστιαν Καρέρα, Σαλίμ Αράς, Τάσος Μπακασέτας και Ρομπέρτο.

Συγκριτικά με το παιχνίδι της πρεμιέρας στον Εργοτέλη, περιλαμβάνονται στην αποστολή της ομάδας οι Μπαστία, Ουριμπάρι, Λαμπρόπουλος, ενώ έμειναν εκτός οι Ορόθκο, Ιβάνοφ και Τσαμπούρης.

Την Κυριακή 19/9 με ΑΕΚ

Η Superleague ανακοίνωσε το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής κατά την οποία ο Αστέρας παίζει εκτός έδρας με την ΑΕΚ. Η συνάντηση του Ολυμπιακού Σταδίου θα διεξαχθεί την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου στις 20:30 (NOVA).

Αύριο παίζουν οι νέοι

Αύριο το πρωί (11.30 π.μ.) στο βοηθητικό γήπεδο του Αστέρα η ομάδα νέων (Κ-20) θα υποδεχθεί την αντίστοιχη ομάδα του ΠΑΟΚ στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ. Αυτό είναι το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι για την ομάδα νέων του Αστέρα, που αναδείχθηκε ισόπαλη (1-1) στον αγώνα της πρεμιέρας στο Παγκρήτιο Στάδιο με τον Εργοτέλη.

Την Κυριακή ξεκινάνε οι έφηβοι

Την Κυριακή εξ άλλου, η ομάδα εφήβων (Κ-17) του Αστέρα θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας (11.30 π.μ. στο προπονητικό κέντρο του Πανιωνίου) στην πρεμιέρα του φετινού πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ την αντίστοιχη ομάδα του Πανιωνίου.

Στο τελευταίο φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας πριν την επίσημη πρεμιέρα πρωταθλήματος, η ομάδα των εφήβων του Αστέρα κέρδισε με 5-3 την ανδρική ομάδα της ΑΕΚ Τρίπολης δείχνοντας πώς βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση.

 

 

 
Ξεκινάει η διάθεση των εισιτηρίων διαρκείας του Αρκαδικού
Μειώθηκε η τιμή στο επάνω διάζωμα

Ξεκινάει από την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου η διάθεση των εισιτηρίων διαρκείας του Αρκαδικού για την αγωνιστική περίοδο 2010-2011. Τα εισιτήρια διαρκείας ισχύουν τόσο στους αγώνες πρωταθλήματος, όσο και στους αγώνες του Κυπέλλου Ελλάδος.

Στο μεταξύ, μετά από έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Αρκαδικού και με δεδομένη την δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύουμε, αποφασίστηκε να γίνει μείωση στην τιμή του εισιτηρίου διαρκείας στο επάνω διάζωμα της κερκίδας από 70 ευρώ σε 50.

Παράλληλα, παραμένει ίδια τιμή στις θέσεις του κάτω διαζώματος (VIP 100 ευρώ), ενώ για τους νεαρούς φίλους της ομάδας πίσω από την μπασκέτα είναι 50 ευρώ (VIP Νέων).

Σημεία πώλησης των εισιτηρίων διαρκείας του Αρκαδικού, στα γραφεία της ομάδας στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο (ΔΑΚ) καθημερινά μετά τις 6 μ.μ. στο EVEREST και στα καφέ PREGO και COVA.

Ο Τσιότρας στον Αρκαδικό

Μία ενδεκάδα μεταγραφών συμπλήρωσε σήμερα ο Αρκαδικός, αφού απέκτησε τον 23χρονο γκάρντ Θόδωρο Τσιότρα ενισχύοντας ακόμα περισσότερο την περιφερειακή του γραμμή.

Ο Τσιότρας γεννήθηκε στις 4 Αυγούστου 1987, έχει ύψος 1.88 και έχει αγωνιστεί με επιτυχία στο Μαρούσι, τον Σπόρτιγκ και το Παγκράτι, από όπου μεταπήδησε στον Αρκαδικό.

Από νεαρός σε ηλικία ο Τσιότρας έδειξε το ταλέντο του και μάλιστα έχει χρισθεί 44 φορές διεθνής με τις εθνικές παίδων, εφήβων και νέων σημειώνοντας 175 πόντους.

Ο πρώτος του αγώνας ήταν με την ομάδα των ΠΑΙΔΩΝ με αντίπαλο την ομάδα της ΙΤΑΛΙΑΣ, την 12/7/2002 (ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΦΙΛΙΑΣ 2002, ΣΟΥΡ ΝΤΕ ΛΟΤ) όπου η εθνική μας έχασε με σκορ 81-85 ενώ ο αθλητής πέτυχε 10 πόντους.

Ο τελευταίος του αγώνας ήταν με την ομάδα των ΝΕΩΝ ΑΝΔΡΩΝ με αντίπαλο την ομάδα της ΟΥΓΓΑΡΙΑ, την 14/7/2007 (ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΝΕΩΝ ΑΝΔΡΩΝ 2007, ΝΟΒΑ ΓΚΟΡΙΤΣΙΑ) όπου η εθνική μας κέρδισε με σκορ 62-45 ενώ ο αθλητής πέτυχε 4 πόντους


 

 

Την Καλαμάτα φιλοξενεί ο Παναρκαδικός
Τον τελευταίο φιλικό αγώνα του πριν την έναρξη του πρωταθλήματος θα δώσει την Κυριακή το απόγευμα ο Παναρκαδικός, αντιμετωπίζοντας την Καλαμάτα, σε ένα αγώνα που θα αρχίσει στις 6.00 το απόγευμα. Ο Τάκης Δημητρέλης θα έχει την ευκαιρία να κάνει τις τελευταίες του δοκιμές, προκειμένου να βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα ενόψει της πρεμιέρας κόντρα στη Δάφνη Ερυθρών την ερχόμενη εβδομάδα. Οι επίσημες υποχρεώσεις αρχίζουν την Τετάρτη, στα πλαίσια του Κυπέλλου Αρκαδίας, όπου και ο Παναρκαδικός θα φιλοξενήσει το Μαντινειακό.

Η διοίκηση του Παναρκαδικού θέλει να ευχαριστήσει δημόσια τον ειδικό καρδιολόγο Κωνσταντίνο Τζιούμη για τις αφιλοκερδείς ιατρικές υπηρεσίες προς του ποδοσφαιριστές του συλλόγου.

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 

1ος Ημιμαραθώνιος Δρόμος 'Αλωσης Τριπολιτσάς

Λήξη 23-9-10

Εγγραφές στο Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του ΕΕΣ

Λήξη 18-10-10

Εγγραφές για το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας

Νέος κύκλος μαθημάτων ECDL από το Επιμελητήριο

Λήξη 15-10-10

Σεμινάριο παραδοσιακών χορών

Λήξη 12-9-10

6ος Πανελλήνιος διαγωνισμός Διηγήματος και Ποίησης

Λήξη 30-11-10

Τρίπολη: Πολιτιστικό καλοκαίρι 2010

Λήξη 11-9-10

 

Αστέρας Τρίπολης

Αρκαδικός

Ε.Π.Σ. Αρκαδίας

Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π.


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα