Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Δευτέρα 15-02-2010

 

 

 

 
Ημερίδα: "Δημογραφικές Τάσεις και Νεανική Πράσινη Επιχειρηματικότητα προς μια βιώσιμη κατεύθυνση"
Η Αντένα Νεανικής Επιχειρηματικότητας Μεγαλόπολης και ο Σύλλογος Τριών Τέκνων Μεγαλόπολης «Αρκάς» συνδιοργανώνουν ημερίδα με θέμα: "Δημογραφικές Τάσεις και Νεανική Πράσινη Επιχειρηματικότητα προς μια βιώσιμη κατεύθυνση" την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2010 και ώρα 17:00 στο Κέντρο Πολυδραστηριότητας στο Λεοντάρι του Δήμου Φαλαισίας

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

17:00 Προσέλευση
Χαιρετισμός του Ι. Φουσέκη, Δημάρχου Φαλαισίας
17:15 «Δημογραφικές Τάσεις και Δράσεις»
κος Ν. Αποστολόπουλος, Πρόεδρος Συλλόγου Τριών Τέκνων Μεγαλόπολης «Αρκάς»
17:30 «Νεανική Επιχειρηματικότητα ή αλλιώς... Αυτενέργεια»
κα Π. Παρνασσά, Σύμβουλος Αντένας Ν.Ε. Μεγαλόπολης, Ψυχολόγος
17:45 «Επιχειρείν στην Τοπική Οικονομία»
κος Δ. Χρονόπουλος, Συντονιστής Θυρίδας Ν.Ε. Τρίπολης, Οικονομολόγος
18:00 «Πράσινη Επιχειρηματικότητα»
κος Ν. Μεγρέμης, Σύμβουλος του Κέντρου Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας
Εμπορικού Επιμελητηρίου Αρκαδίας «ΑΓΑΠΗΝΩΡ»
18:15 «Βιοκαλλιεργείν»
Ένωση Βιοκαλλιεργητών Αρκαδίας
18:30 «Υγιεινή και Ασφάλεια στο Χώρο Εργασίας»
κος Κ. Κανέλλος, Διασώστης, Εκπαιδευτής εκπαιδευτών Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού
18:45 Συζήτηση - Ερωτήσεις

Θα χορηγηθεί βεβαίωση συμμετοχής.

 

 

 
Δήλωση κ. Ρέππα
Ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρης Ρέππας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η ομιλία μου στην τελευταία συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου ουδεμία σχέση έχει με κριτική και αιτιάσεις για το ΕΣΠΑ, αφού άλλωστε έχουμε άριστη συνεργασία με την αρμόδια Υπουργό.
Αυτό που πρέπει να επιτύχουμε είναι η βελτίωση τόσο ως προς το χρόνο όσο και ως προς το ύψος της δαπάνης των διοικητικών διαδικασιών, όπως απαλλοτριώσεις, που επηρεάζουν την εξέλιξη των δημοσίων έργων και ουδέν άλλο».

 

 

 
Το ΕΚΑ για την αναστολή των προσλήψεων στη Δ.Ε.Η
Εμπαιγμός των επιτυχόντων του διαγωνισμού του 2007
Υπολειτουργία και διάλυση της ΔΕΗ κύρια στην πρώτη γραμμή της παραγωγής

Με μια αντεργατική και αντικοινωνική απόφαση της κυβέρνησης, για πάγωμα όλων των προσλήψεων του διαγωνισμού της ΔΕΗ που προκηρύχτηκε στις αρχές του 2007, παρ’ ότι έχουν ανακοινωθεί πολλά αποτελέσματα, έχουν περάσει στο Φ.Ε.Κ και καλέστηκαν να περάσουν ήδη από γιατρούς.

Η αναστολή των προσλήψεων θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην απρόσκοπτη λειτουργία της Δ.Ε.Η λόγω έλλειψης προσωπικού, κύρια στα μέτωπα παραγωγής, στα Ορυχεία και τις Μονάδες.

Οι προσλήψεις αυτές θα έδιναν μια ανάσα ζωής και δεν θα έλυναν φυσικά το πρόβλημα αφού θα κάλυπταν μόνο τις συνταξιοδοτήσεις των δυο τελευταίων χρόνων.

Η Διοίκηση του Ε.Κ. Αρκαδίας είναι κάθετα αντίθετη μ’ αυτές τις πολιτικές και θα αγωνιστεί για να ανατραπούν.

Απαιτούμε:

Άμεση πρόσληψη όλων των επιτυχόντων στους διαγωνισμούς.
Προκήρυξη νέου διαγωνισμού για την κάλυψη των κενών θέσεων εργασίας.


ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

 

 

 
ΗΜΕΡΙΔΑ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Σ.Ε.Γ.Α.Σ.
ΗΜΕΡΙΔΑ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ
ΑΝΔΡΩΝ – ΓΥΝΑΙΚΩΝ / ΕΦΗΒΩΝ - ΝΕΑΝΙΔΩΝ / ΠΑΙΔΩΝ – ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ
ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2010
ΚΛΕΙΣΤΟ ΣΤΑΔΙΟ - ΠΑΙΑΝΙΑ
Περισσότερα...

 

 

 

 
Νέα Αρκαδικού
Η ΕΡΤ θα δείξει Αρκαδικός-Ρέθυμνο

Για τηλεοπτικούς λόγους η ΕΟΚ γνωστοποίησε τροποποιήσεις στο πρόγραμμα των αγώνων του Πρωταθλήματος της Α2 Κατηγορίας Ανδρών, λόγω των τηλεοπτικών μεταδόσεων. Έτσι, το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου το παιχνίδι Αρκαδικός – ΑΓΟ Ρεθύμνου θα ξεκινήσει στις 15.00 με την ΕΡΤ να μεταδίδει απευθείας στιγμιότυπα από την εκπομπή «Κερκίδα του Σαββάτου».

Πέντε παίκτες του Αρκαδικού στο ΤΟΡ-10
Πιο εύστοχος της Α2 στις βολές ο Σιζόπουλος


Μετά τα παιχνίδια της 17ης αγωνιστικής, η παρουσία των παικτών του Αρκαδικού στις στατιστικές κατηγορίες της Α2 κατηγορίας παραμένει εντυπωσιακή, αφού πέντε παίκτες του συμπεριλαμβάνονται στα ΤΟΡ-10 του πρωταθλήματος!

Ο Γιώργος Σουρλής βρίσκεται στη δεκάδα δύο στατιστικών κατηγοριών όντας 2ος «κλέφτης» του πρωταθλήματος με 26 κλεψίματα και 5ος στην οικονομία με 55 βαθμούς.
Ο Μαυροβούνιος σέντερ του Αρκαδικού Λιούμπο Γιοβάνοβιτς, είναι 6ος στην αξιολόγηση του συστήματος tendex με 0.656.

Μετά την 17η αγωνιστική, ο Κύπριος γκάρντ του Αρκαδικού Ανδρέας Σιζόπουλος είναι ο πιο εύστοχος παίκτης του πρωταθλήματος από τη γραμμή των ελευθέρων βολών με ποσοστό που αγγίζει το 89% (48/54).

Τέλος, ο φόργουορντ του Αρκαδικού Αντώνης Σιβορότκα, βρίσκεται στην 4η θέση στην ευστοχία τριπόντων με ιδιαίτερα υψηλό ποσοστό (47%), ενώ πρώτη εμφάνιση στη δεκάδα του πρωταθλήματος έχει ο Γιώργος Κοψαύτης που είναι στη 10η θέση με 45%

Στην εικοσάδα του συγκεκριμένου πίνακα, ο Αρκαδικός έχει ακόμα έναν παίκτη με υψηλά ποσοστά, τον Δημήτρη Καραδολάμη που βρίσκεται στην 16η θέση με 21/51 σουτ (41%).

Σμυρνιώτης: «Δε θέλαμε να χάσουμε»

Όλα τα παιχνίδια με κομμένη την ανάσα, όλα τα παιχνίδια στον πόντο για τον Αρκαδικό και παρά τη νίκη της ομάδας του, ο προπονητής Γιάννης Σμυρνιώτης εξέφρασε το δικό του παράπονο για τη διάρκεια καλού μπάσκετ από τους παίκτες του, καταλήγοντας ότι η ομάδα του κέρδισε λόγω καρδιάς βγάζοντας στο παρκέ ότι δεν θέλει να χάσει το παιχνίδι αυτό. «Ήταν ένα παιχνίδι που δε χωράει πολλά μπασκετικά πράγματα. Το κερδίσαμε κατά ένα μεγάλο ποσοστό από την καρδιά, μόνο και μόνο από το ότι δείξαμε στο γήπεδο πώς δεν θέλαμε να χάσουμε. Δε γίνεται όμως να παίζεις 12-15 λεπτά μπάσκετ. Αυτό είναι το παράπονο μου και δε δικαιολογείται όσα προβλήματα να έχουμε, όσους τραυματισμούς και αν έχουμε.

Πιστεύαμε πώς το Αιγάλεω αδίκως βρίσκεται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας, γιατί έχασε πολλά παιχνίδια στον πόντο, αλλά πίστευα πώς οι παίκτες μου θα έμπαιναν πιο δυνατά στο παιχνίδι. Αυτό λέγαμε, ότι δεν έχουμε πρόβλημα στα φάουλ, ας παίξουμε λίγο πιο δυνατή άμυνα και θα βρούμε σιγά-σιγά το ρυθμό μας στην επίθεση. Παρόλα αυτά, δεν εισακούστηκε κανένας από μας, ούτε εγώ, ούτε οι συνεργάτες μου και τελικά πολύ αργά μπήκαμε στο ματς.

Παίξαμε με πολύ κοντό σχήμα και εκεί άλλαξε ο ρυθμός του παιχνιδιού. Κάναμε παγίδες σε όλο το γήπεδο και εκεί τελικά ήταν το καθοριστικό σημείο. Ήθελε και τύχη βέβαια για να γυρίσει αυτό το ματς»

Ενεργή συμμετοχή στην ανατροπή του παιχνιδιού είχε και ο κόσμος που γέμισε το κλειστό γυμναστήριο της Τρίπολης, κάτι που ενστερνίζεται και ο Γιάννης Σμυρνιώτης «Στο τέλος που μαζευτήκαμε στο κέντρο για να πανηγυρίσουμε, αυτό είπα στα παιδιά, ότι οφείλουμε πολλά στον κόσμο που ήρθε στο γήπεδο, γιατί με τις φωνές τους μας ξύπνησαν. Παίζαμε μπάσκετ άλλου είδους. Αυτή η κατηγορία είναι πιο περίεργη, πιο δύσκολη και νομίζω πώς το παιχνίδι κρίθηκε στο τέλος, με τη διάθεση που δείξαμε»

Για τη συνέχεια του πρωταθλήματος ο προπονητής του Αρκαδικού δήλωσε «Θα προσπαθήσουμε να βάλουμε κάτω τα πράγματα και να δούμε γιατί η ομάδα έδειξε αυτό το πρόσωπο. Πρέπει να το λύσουμε επειγόντως και πρέπει να λύσουμε τα θέματα των τραυματισμών, να επανέλθει και ο Μαναβόπουλος, είναι όλοι σημαντικά κομμάτια της ομάδας.

Το λέω από την αρχή της περιόδου. Αυτή η ομάδα είναι ομάδα από μόνη της, η ομάδα δίνει τις νίκες, εδώ που έχει φτάσει ο Αρκαδικός είναι μόνο μέσα από την ομάδα και γι αυτό όποιο κομμάτι από το παζλ απουσιάζει, μας λείπει πραγματικά. Αυτό το διάστημα δεν προπονείται η ομάδα όπως θα έπρεπε λόγω των τραυματισμών και αυτό μας βγαίνει στο γήπεδο.

Πρέπει όμως να ξεκαθαρίσουν τα παιδιά, πώς όταν μπαίνουν στο γήπεδο θα πρέπει να αφήνουν μακριά ότι πρόβλημα τους απασχολεί και να μπαίνουν πιο δυνατά στο παιχνίδι. Πέρα από το καθαρά μπασκετικό κομμάτι, χρειάζεται να έχουμε μυαλό και ηθικό σε κάθε παιχνίδι. Πρέπει να το συζητήσουμε και να το ξεκαθαρίσουμε»

Πότε θα επιστρέψει ο Μαναβόπουλος; «Δεν το ξέρει κανείς αυτό. Ένας παλιός τραυματισμός του έχει βγάλει ένα πρόβλημα στην ποδοκνημική. Από κει και πέρα θα επανεξεταστεί από τους γιατρούς μας, όπου θα αποφασιστεί ότι είναι καλύτερο για το παιδί. Η ομάδα πάνω από όλα βάζει την υγεία των παικτών. Για να είμαι ειλικρινής του είπα στο ημίχρονο ότι θα μπορούσε να βοηθήσει, έστω για πέντε λεπτά, αλλά τόσο εγώ, όσο και η ομάδα θέλαμε να προστατέψουμε τον παίκτη. Μπορεί στην Ξάνθη να αγωνιστεί, αλλά δεν θα είναι 100% έτοιμος»

Το νικητήριο καλάθι και η αφιέρωση του Κοψαύτη

Λίγο μετά τη λήξη του νικηφόρου, αλλά ταυτόχρονα και ψυχοφθόρου για όσους το παρακολούθησαν παιχνίδι με το Αιγάλεω, ο παίκτης που χάρισε τη νίκη στον Αρκαδικό Γιώργος Κοψαύτης δήλωσε για την ανατροπή του παιχνιδιού «Το μόνο που απέμενε να κάνουμε με τη διαφορά στους είκοσι ένα πόντους ήταν να πιέσουμε σε όλο το γήπεδο, που ήταν και η εντολή του προπονητή. Δεν επιτρεπόταν να κάνουμε άλλη ήττα στο γήπεδο μας, πόσο μάλλον από το Αιγάλεω που είναι στην τελευταία θέση της βαθμολογίας. Τρέξαμε, πιέσαμε, προσπαθήσαμε να κλέψουμε μπάλες για να μειώσουμε όσο γίνεται περισσότερο τη διαφορά στο τρίτο δεκάλεπτο και να φτάσουμε στη νίκη –όπως και έγινε- στο τελευταίο δεκάλεπτο»

Ακόμα και όταν ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση του τελευταίου λεπτού, ο Αρκαδικός έχανε με έξι πόντους (70-76) και με εννέα συνεχόμενους πόντους του Κοψαύτη έγινε η μεγάλη ανατροπή. Τι έγινε στα τελευταία εξήντα δευτερόλεπτα της αναμέτρησης; Ο ίδιος αρκείται να δηλώσει: «Εκμεταλλευτήκαμε κάποια μις-ματς. Ήμουν εγώ με τον Καράβολα συγκεκριμένα, πήρα τις προσπάθειες και ευτύχησα να μπουν»

Αλήθεια, ο Αστρινός γκάρντ του Αρκαδικού νιώθει ως ο άνθρωπος της τελευταίας στιγμής; Πέρσι στα Πατήσια κέρδισε το επιθετικό ριμπάουντ μετά το άστοχο σουτ του Μάνου, πήρε το φάουλ, ευστόχησε σε μία βολή και χάρισε τη νίκη στον Αρκαδικό, όπως αντίστοιχα έγινε και στο παιχνίδι με το Αιγάλεω το προηγούμενο Σάββατο.

Έβαλε ένα λέυ-απ, μείωσε σε 77-78, αστόχησε στην ελεύθερη βολή, αλλά πήρε το επιθετικό ριμπάουντ και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα χαρίζοντας τη νίκη στην ομάδα του. Ο ίδιος δηλώνει με χαμόγελο «Αν είναι να κερδίζουμε να είμαι της τελευταίας στιγμής. Ένιωθα πολύ καλά από την πρώτη στιγμή που πάτησα στο γήπεδο. Με εμπιστεύθηκε και ο προπονητής. Έπρεπε να πιέσω και να πάρω κάποια σουτ. Τα πήρα και τα έβαλα»

Αλήθεια, θα αφιέρωνε κάπου τη νίκη της ομάδας του; «Πρώτα από όλα στον Μπάμπη Σκουζή που με πιστεύει και με ενθαρρύνει συνέχεια και δεύτερο σε ένα φίλο που έρχεται και με βλέπει από την Καλαμάτα»

Το 2010 πηγαίνει καλά στον Κοψαύτη και αυτό αποδεικνύεται και από την στατιστική του, ανεβάζοντας κατακόρυφα τους μέσους όρους του στα παιχνίδια της ομάδας. Τι έχει αλλάξει; Ο ίδιος πάντως αρνείται κάτι τέτοιο «Δε νομίζω πώς έχει αλλάξει κάτι. Έχουμε πει από την αρχή της χρονιάς ότι star είναι η ομάδα, απλά σε κάθε ματς υπάρχει ένας παίκτης που ξεχωρίζει. Άλλες φορές είναι ο Σιζόπουλος, ο Καραδολάμης, σήμερα έτυχε να είμαι εγώ»

Και για το επόμενο παιχνίδι στην Ξάνθη; «Είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, αλλά εμείς θα πάμε χωρίς άγχος και θα διεκδικήσουμε ότι περισσότερο μπορούμε»

 

 

 

Αρχείο >>

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα