Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Τετάρτη 29-4-2009

 

 

 

 
Θεμελίωση Μουσικού Σχολείου Τρίπολης
Η Θεμελίωση του Μουσικού Σχολείου Τρίπολης θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 4 Μαΐου 2009 και ώρα 11.00 π.μ. από τον Υφυπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο. Το σχολείο θα ανεγερθεί σε οικόπεδο στην έξοδο της πόλης προς την Καλαμάτα. Στην τελετή της θεμελίωσης θα παραστεί και ο καθηγητής κ. Γεώργιος Μπαμπινιώτης.

 

 

 

 
Η συμβολή της ελληνικής γλώσσας στον ευρωπαϊκό πολιτισμό
Το 2ο Γυμνάσιο Τρίπολης διοργανώνει εκδήλωση-συζήτηση με θέμα "Η συμβολή της ελληνικής γλώσσας στον ευρωπαϊκό πολιτισμό" με ομιλητή τον καθηγητή γλωσσολογίας και τ. πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Γεώργιο Μπαμπινιώτη τη Δευτέρα 4 Μαΐου 2009 και ώρα 7.30 μ.μ. στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης.

 

 

 

 
Εκ νέου ερώτηση Ρέππα για αποζημιώσεις ΕΛΓΑ στο νομό Αρκαδίας
Ο Βουλευτής Αρκαδίας, Δημήτρης Π. Ρέππας, κατέθεσε εκ νέου Ερώτηση στη Βουλή προς τον κ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, για την αποζημίωση των πληγέντων καλλιεργητών Μηλοειδών, Αχλαδιών και Κερασιών.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ Π. ΡΕΠΠΑΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
Αθήνα, 28 Απριλίου 2009

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον κ. ΥΠΟΥΡΓΟ
ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Θέμα: «Ορθή ενημέρωση για αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ το 2009 στο Νομό Αρκαδίας».

Στις 07.04.2009, εκφράζοντας την αγωνία των δενδροκαλλιεργητών του Δήμου Τεγέας, των οποίων οι καλλιέργειες -Μηλιές, Αχλαδιές και Κερασιές- καταστράφηκαν σχεδόν ολοσχερώς τον περασμένο χειμώνα, κατέθεσα Ερώτηση στη Βουλή, ζητώντας ενημέρωση για τις αποζημιώσεις που θα τους καταβληθούν από τον ΕΛΓΑ το 2009, καθώς και για τους λόγους για τους οποίους άλλες μικρότερες σε έκταση καλλιέργειες, όπως είναι οι Βυσσινιές, αποκλείσθηκαν από τις αντίστοιχες αποζημιώσεις.

Ενώ δεν έχω ακόμη λάβει Απάντηση μέσω της κοινοβουλευτικής οδού, ο Προϊστάμενος του Υποκαταστήματος του ΕΛΓΑ Τρίπολης (κατόπιν εντολής του Προέδρου του Οργανισμού) προέτρεξε (με το υπ’ αριθμ. Πρωτ. 3038/10.04.2009 έγγραφο του προς την Εφημερίδα «Καθημερινά Νέα») να απαντήσει, χαρακτηρίζοντας μάλιστα το δημοσίευμα του (14.04.2009) ως «ορθή ενημέρωση».

Εκτός του ότι το ανωτέρω δημοσίευμα αποτελεί πρωτοφανή παραβίαση των κοινοβουλευτικών διαδικασιών και θεσμών, περιοριζόμενο σε ένα γενικό και αόριστο απολογισμό των δραστηριοτήτων του ΕΛΓΑ στο Νομό Αρκαδίας από το 1999 έως το 2008, ουδεμία ενημέρωση παρέχει στους δενδροκαλλιεργητές του Νομού Αρκαδίας που λόγω των κακών συνθηκών του περασμένου χειμώνα βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Προτίθεται να προβεί στην κατάθεση έγκυρων στοιχείων ως προς το ύψος των αποζημιώσεων που θα δοθούν το 2009 από τον ΕΛΓΑ στους δενδροκαλλιεργητές του Νομού Αρκαδίας που επλήγησαν ιδιαίτερα σκληρά τον περασμένο χειμώνα, όπως ήταν άλλωστε διατυπωμένο το ζητούμενο της υπ’ αριθμ. Πρωτ. 17388/07.04.2009 Ερώτησής μου;

Ο Ερωτών Βουλευτής
Δημήτρης Π. Ρέππας

 

 

 
Μεγαλειώδης η συγκέντρωση των νομαρχιών όλης της χώρας
ΚΙΝΗΜΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ στην ΕΝΑΕ

Μεγαλειώδης συγκέντρωση των νομαρχιών όλης της χώρας ενάντια στην εντεινόμενη υποβάθμιση και απαξίωση του θεσμού από την Κυβέρνηση – Στο κενό έπεσε η προσπάθεια υπονόμευσης του αγώνα των νομαρχιών από το έκθετο Προεδρείο της ΕΝΑΕ

Ισχυρό μήνυμα στην Κυβέρνηση ότι «ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ – ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΘΕΣΜΟΥ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ» έστειλαν αιρετοί της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης από κάθε γωνιά της Ελλάδας κατά τη διάρκεια της μεγαλειώδους συγκέντρωσης και πορείας διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αθήνα.

Η εντεινόμενη λειτουργική, θεσμική και οικονομική υποβάθμιση του θεσμού και η ανέξοδη υποσχεσιολογία που εισέπραξαν για ακόμη μια φορά οι νομάρχες κατά τη χθεσινή συνάντησή τους από τους Υπουργούς Οικονομίας και Οικονομικών και Εσωτερικών περί δήθεν ενίσχυσης του θεσμού ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και οδήγησε τη συντριπτική πλειοψηφία των αιρετών της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης να αγκαλιάσει τη σημερινή κινητοποίηση μαζικά και δυναμικά, δίνοντας όλοι μαζί ενωμένοι τη μάχη αξιοπρέπειας και αξιοπιστίας για τον θεσμό και τους πολίτες που οι Νομαρχίες υπηρετούν.

Εκατοντάδες εκπρόσωποι της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης από 26 Νομαρχίες και 2 Υπερνομαρχίες που εκπροσωπούν την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη και από το Ιόνιο μέχρι τα Δωδεκάνησα μαζί με τις μεγαλύτερες πληθυσμιακά νομαρχίες της χώρας όπως είναι της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, του Πειραιά, της Αχαΐας, του Ηρακλείου, της Ανατολικής και της Δυτικής Αττικής, κατέβασαν ρολά στις υπηρεσίες τους και έδωσαν δυναμικά το παρόν, διατρανώνοντας την αντίθεσή τους στην συνεχιζόμενη απαξίωση και υποβάθμιση του θεσμού από την Κυβέρνηση.

Παράλληλα η προσπάθεια διάσπασης και υπονόμευσης του αγώνα των Νομαρχιών που επιχείρησε το απομονωμένο από το αυτοδιοικητικό κίνημα Προεδρείο της ΕΝΑΕ που έσπευσε να βάλει πλάτη στα κελεύσματα της Κυβέρνησης απέτυχε παταγωδώς. Η επιτυχία της κινητοποίησης εξέθεσε τη διοίκηση της ΕΝΑΕ, η οποία εγκλωβισμένη στις κομματικές της στενωπούς είναι προφανές ότι έχει απολέσει τη δημοκρατική της νομιμοποίηση και δεν αποτελεί πλέον συλλογικό όργανο των Νομαρχιών, αλλά πειθήνιο όργανο και μακρύ χέρι της Κυβέρνησης, στην οποία και λογοδοτεί για κάθε της πράξη.

Οι αιρετοί της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης όλης της χώρας συγκεντρώθηκαν αρχικά στο Σύνταγμα στις 11 το πρωί και από εκεί το ποτάμι οργής και διαμαρτυρίας πορεύθηκε προς τη Βουλή όπου και επιδόθηκε ψήφισμα διαμαρτυρίας στον Πρόεδρο της Βουλής και στα κόμματα του Κοινοβουλίου. Ακολούθως η συγκέντρωση κατευθύνθηκε προς το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών όπου και εκεί επιδόθηκε ψήφισμα διαμαρτυρίας.

Τα πέντε βασικά σημεία των διεκδικήσεων των νομαρχιών όλης της χώρας είναι: Περισσότερα...

 

 

 
Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα
Αυξητικές τάσεις στη διασπορά των «ξεχασμένων»» Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενων Νοσημάτων ( πρώιμη σύφιλη, γονόρροια κ,λ,π) και της HIV λοίμωξης διαπιστώθηκε κατά την τελευταία δεκαετία, τόσο στις ανεπτυγμένες χώρες , όσο και στην Ελλάδα.

Αυτό ανέφερε σήμερα κατά τη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου, που δόθηκε από την Ιατρική Εταιρεία Αθηνών με αφορμή το 35ο Πανελλήνιο Ιατρικό Συνέδριο, ο Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος αναπληρωτής διευθυντής στο Νοσοκομείο «Α.Συγγρός» κ Βασ. Παπαρίζος!

Τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα (ΣΜΝ), όπως τόνισε ο κ Παπαρίζος αποτελούν μείζον πρόβλημα της Δημόσιας Υγείας και κατέχουν υψηλή θέση στους δείκτες νοσηρότητας του πληθυσμού. Σε παγκόσμια κλίμακα υπερέχουν οι λοιμώξεις από HPV, απλό έρπητα, χλαμύδια και τριχομονάδες.

Κατά την τελευταία δεκαετία, σε διεθνές επίπεδο, διαπιστώνονται αυξητικές τάσεις στη διασπορά των ΣΜΝ και της HIV λοίμωξης. Στις ανεπτυγμένες χώρες οι τάσεις αυτές εντοπίζονται κατά κύριο λόγο σε πληθυσμιακές ομάδες με σεξουαλική συμπεριφορά υψηλού κινδύνου και υποδηλώνουν αναζωπύρωση της συμπεριφοράς αυτής.

Στη χώρα μας την πρώτη θέση στη λίστα των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων ( ΣΜΝ )στον γενικό πληθυσμό κατέχουν τα ιογενή, όπως τα οξυτενή κονδυλώματα και ο έρπητας των γεννητικών οργάνων. Τα νοσήματα αυτά προσβάλλουν όλες τις κατηγορίες του πληθυσμού, άνδρες και γυναίκες. Περισσότερο φαίνεται ότι πλήττουν τις νεώτερες ηλικίες, ενώ η επίπτωση είναι υψηλότερη στα μεγάλα αστικά κέντρα.

Τα βακτηριακά και κυρίως τα ΣΜΝ που αποτελούν επιδημιολογικούς δείκτες, όπως η γονόρροια και η πρώιμη σύφιλη, εμφανίζουν αυξημένη κατανομή στις ομάδες επικίνδυνης συμπεριφοράς και ταχείας διασποράς (ομοφυλόφιλοι άνδρες, οικονομικοί μετανάστες, παράνομα εκδιδόμενα άτομα, χρήστες ενδοφλεβίων ναρκωτικών) και σε πληθυσμούς που έρχονται σε συνάφεια με αυτές. Περισσότερα...

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα