Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Δευτέρα 6-4-2009

 

 

 

 

 
Παρουσίαση του βιβλίου "ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΑΡΚΑΔΩΝ στην υγεία"
Η παρουσίαση του βιβλίου "ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΑΡΚΑΔΩΝ στην υγεία" του Καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Προέδρου του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου Κ. ΙΩΑΝΝΗ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ  θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης την Παρασκευή, 10 Απριλίου 2009 και ώρα 7:30 μ.μ. στην αίθουσα του Αμφιθεάτρου.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

7.30 μμ Χαιρετισμοί
Χαιρετισμός από τον Πρόεδρο του Αποστολοπούλειου Πνευματικού Κέντρου Αντιδήμαρχο Τρίπολης κ. Ηλία Χαλκιά
Χαιρετισμός από τον τ. Υπουργό κ. Παρασκευά Αυγερινό
Καλωσόρισμα από τον Δήμαρχο Τρίπολης κ. Αλέξανδρο Κοτσιάνη
Χαιρετισμός από τον Πρόεδρο της Ένωσης Τριπολιτών Αττικής κ. Φώτιο Τούντα
Χαιρετισμοί επίσημων προσκεκλημένων

7.50 μμ Παρουσίαση Του Βιβλίου
0 Υπουργός Εθνικής Παιδείας & θρησκευμάτων κ. Αρης Σπηλιωτόπουλος
0 Καθηγητής Καρδιολογίας και Πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Χριστόδουλος Στεφαναδης
0 Δημοσιογράφος του Βήματος κ. Βασίλειος Χιώτης
Η Παιδίατρος - Διευθύντρια Ε.Σ.Υ. και πρ. Νομαρχιακή Σύμβουλος Αρκαδίας κ. Γεωργία Παναγοπούλου.
0 συγγραφέας, Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρος του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου κ. Ιωάννης Παπαδημητρίου

---------------------------------
Ο ΙΩΑΝΝΗΣ Δ. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ γεννήθηκε στην Τρίπολη, όπου τελείωσε τις γυμνασιακές του σπουδές. Σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και μετεκπαιδεύτηκε στο Λονδίνο και τη Στοκχόλμη.

Το 1987 εξελέγη Τακτικός Καθηγητής Χειρουργικής (Αθήνα) και Διευθυντής της Β' Χειρουργικής Κλινικής του Πανεπιστημίου (Αρεταίειο Νοσοκομείο).

Πραγματοποίησε την πρώτη επιτυχημένη μεταμόσχευση ήπατος στην Ελλάδα και το μεγάλου κύρους Ιατρικό Περιοδικό «Archives of Surgery», όργανο της μεγάλης Επιστημονικής Εταιρείας American Medical Association, το 2000 τον ανακήρυξε ως έναν από τους 24 πλέον διακεκριμένους χειρουργούς στον κόσμο.

Έχει διατελέσει visiting Professor σε 11 Πανεπιστήμια της Αμερικής, της Ευρώπης και της Ασίας. Έχει συγγράψει περίπου 400 επιστημονικά άρθρα, έχει εκδόσει 12 βιβλία και έχει βραβευθεί για το έργο του από την Ακαδημία Αθηνών.

Είναι παντρεμένος με τη Λίλα Παπαδημητρίου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Αναισθησιολογίας και έχει δύο παιδιά, το Δημήτρη, ιατρό και την Αλκμήνη, Οικονομολόγο.

Είναι Πρόεδρος στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, στην Εθνική Επιτροπή Βιοηθικής και του Επιστημονικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν.

 

 

 

 
Στον αέρα οι προϋπολογισμοί των νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων
 από την επιχειρούμενη κατάργηση των τελών μεταβίβασης οχημάτων με διάταξη που κατατέθηκε μαζί με τη μείωση των τελών ταξινόμησης

Την χαριστική βολή στα οικονομικά των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων όλης της χώρας δίνει η Κυβέρνηση με σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών που κατατέθηκε για ψήφιση στη Βουλή.

Πρόκειται συγκεκριμένα για το σχέδιο νόμου «Ενσωμάτωση Οδηγιών 2006/98ΕΚ, 2008/8/ΕΚ κλπ» όπου στο άρθρο 25 στις παρ. 4 και 5, προβλέπεται η κατάργηση του σημαντικού για τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις όλης της χώρας οικονομικού πόρου που προέρχεται από τα τέλη μεταβίβασης αυτοκινήτων οχημάτων και μοτοσικλετών. Οι πόροι αυτοί όπως είναι γνωστό έχουν μεταβιβαστεί εξ ολοκλήρου στις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις με τον Ν. 3220/2004, αποτελώντας βασικό έσοδο για τη λειτουργία τους.

Το γεγονός αυτό προκάλεσε την άμεση αντίδραση της παράταξης «Κίνημα Αυτοδιοίκησης στην ΕΝΑΕ», η οποία με επιστολή του επικεφαλής της Νομάρχη Πειραιά Γιάννη Μίχα εξέφρασε την έντονη διαμαρτυρία της τόσο προς τον Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γ. Παπαθανασίου, όσο και προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Π. Παυλόπουλο.

Παράλληλα η παράταξη ζήτησε από τον πρόεδρο του Δ.Σ. της ΕΝΑΕ την έκτακτη σύγκλιση του Δ.Σ. της ΕΝΑΕ την Τρίτη 7/4 και της Γενικής Συνέλευσης των Νομαρχών την Τετάρτη 8/4 προκειμένου να αποφασιστεί το κλείσιμο των νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων με στόχο την απόσυρση της απαράδεκτης και αντι-αυτοδιοικητικής αυτής διάταξης. Περισσότερα...

 

 

 

 
Τοποθέτηση Χλοοτάπητα στο ποδοσφαιρικό γήπεδο Τυρού
Ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Ιωάννης Ιωαννίδης κατόπιν συνεργασίας με τον Υφυπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων Ανδρέα Θ. Λυκουρέντζο υπέγραψε το έργο «Τοποθέτηση Χλοοτάπητα στο Δημοτικό Γυμναστήριο Τυρού – (ποδοσφαιρικό γήπεδο Τυρού)», το οποίο αποτελούσε αίτημα του Δήμου, των κατοίκων και κυρίως της νεολαίας.

 

 

 
ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΑΘΛΗΤΩΝ Γ.Σ. ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ
Σε δυο ομίλους όπως πάντα διεξήχθη και ολοκληρώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα η Β΄ φάση του σχολικού πρωταθλήματος. Ο όμιλος της Βόρειας Ελλάδας διεξήχθη στην Κατερίνη ενώ αυτός της Νότιας Ελλάδας έγινε στο Ναύπλιο.

Οι προκριθέντες των δύο ομίλων θα αγωνιστούν στο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στον Πύργο από 5/5/09 έως και 7/5/09.

Ο Γ.Σ. Αρκαδίας συγχαίρει τους αθλητές του, που πλέον καλούνται να αντιπροσωπεύσουν τα σχολεία τους στην τελική Πανελλήνια φάση και που είναι οι παρακάτω: Περισσότερα...


 

 

 
2ο πρωτάθλημα Ηραίας
Μετά και την 5η αγωνιστική του 2ου γύρου τα αποτελέσματα έχουν ως εξής: Περισσότερα...


 

Αστέρας-ΠΑΟΚ 0-2
Ο Αστέρας δεν επανέλαβε τις εμφανίσεις των τελευταίων αγώνων με αποτέλεσμα να ηττηθεί στην έδρα του από τον ΠΑΟΚ με 0-2.

Στο 16ο λεπτό και μετά από σέντρα του Κονσεισάο από αριστερά, η μπάλα γλίστρησε από τα χέρια του Αμπάρη με αποτέλεσμα ο Αναστασάκος να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Αστέρα και να ανοίξει το σκορ (0-1).

Στη συνέχεια ο Αστέρας βγήκε στην επίθεση, ισορρόπησε το παιχνίδι και στο 23’ μετά από σέντρα του Φλάβιο από τα δεξιά ο Καούνος προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την αδράνεια της αντίπαλης άμυνας, αλλά ο Χαλκιάς αντέδρασε γρήγορα και μπλόκαρε τη μπάλα. Τέσσερα λεπτά αργότερα το δυνατό σουτ του Καρντόσο απέκρουσε και πάλι ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ.

Η καλύτερη στιγμή του Αστέρα στο πρώτο ημίχρονο ήταν στο 36’ όταν μετά από σέντρα-σουτ του Ζαιρί από τα δεξιά, η μπάλα βρήκε το αριστερό δοκάρι του Χαλκιά. Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Αστέρας δημιούργησε κάποιες ευκαιρίες με τα σουτ των Καρντόσο (50’), Φυτανίδη (55’), Καούνου (58’), αλλά όλα είχαν την ίδια τύχη. Το δεύτερο γκολ του ΠΑΟΚ ήρθε στο 80ο λεπτό, όταν ο Κονσεισάιο με ένα εκπληκτικό γυριστό σουτ με το αριστερό από το ύψος της μεγάλης περιοχής έστειλε τη μπάλα στο δεξί «παράθυρο» της εστίας του Αμπάρη, γράφοντας τον επίλογο στο σημερινό παιχνίδι.

Διαιτητής: Μιχάλης Ντάκος (Ξάνθη)
Αστέρας Τρίπολης: Αμπάρης, Φυτανίδης (71' Αργυρόπουλος), Λαζαρίδης, Μαρσελάο, Κανακούδης, Φλάβιο (63' Μιλάνο), Μπαστία, Καρντόσο, Ζαϊρί (79' Τσέζαρεκ), Φιλομένο, Καούνος.
ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Σνάουτσνερ, Λίνο, Μπιζέρα, Μαλέζάς, Σορλέν, Μπαλάφας, Βερόν (90' Πάμπλο Γκαρσία), Βιεϊρίνια (78' Ίβιτς), Κονσεϊσάο, Αναστασάκος (85' Μπακαγιόκο)

Δηλώσεις Κωστένογλου

Μετά την λήξη του παιχνιδιού με τον ΠΑΟΚ, ο προπονητής του Αστέρα Νίκος Κωστένογλου δήλωσε κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου «Θεωρώ ότι ο ΠΑΟΚ δίκαια κέρδισε το παιχνίδι. Ήταν καλύτερος από την δική μας ομάδα, ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο. Δεχτήκαμε ένα γκολ που θα μπορούσαμε να είχαμε αποφύγει. Στο δεύτερο ημίχρονο ισορροπήσαμε το παιχνίδι, είχαμε καλύτερη εικόνα, αλλά και πάλι δεν μπορέσαμε να ισοφαρίσουμε το παιχνίδι, αλλά αντίθετα ο ΠΑΟΚ κατάφερε να πετύχει ένα δεύτερο γκολ. Σίγουρα η σημερινή μας εμφάνιση δεν είναι παρόμοια με τις τελευταίες μας εμφανίσεις. Αυτό οφείλεται σε δύο παράγοντες. Πρώτον στην διακοπή του πρωταθλήματος, που τελικά έκανε κακό στην ομάδα μας και δεύτερον, οι ποδοσφαιριστές μας κατέβαλαν τεράστια προσπάθεια τους τελευταίους δύο μήνες και μετά την μαθηματική μας παραμονή στην Σούπερ Λίγκα μας έφερε μία κόπωση ή έναν εφησυχασμό. Εμείς πολύ γρήγορα πρέπει να ορθώσουμε ανάστημα, γιατί έχουμε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι την Πέμπτη. Στα επόμενα παιχνίδια θα προσπαθήσουμε να χρησιμοποιήσουμε και άλλους ποδοσφαιριστές, για να δούμε κατά πόσο μπορούν να μας βοηθήσουν την επόμενη χρονιά και ίσως χρησιμοποιήσουμε και νεαρούς ποδοσφαιριστές, προκειμένου να πάρουν εμπειρίες σε μία τόσο μεγάλη διοργάνωση»

 

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα