Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Πέμπτη 29-5-2008

 

 

 

 
Δημόσια τοπική εορτή για τον Νομό Αρκαδίας
Ο Υφυπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος ανακοίνωσε τη δημοσίευση του Προεδρικού Διατάγματος (ΦΕΚ 93Α΄) της Αυτού Εξοχότητος του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Καρόλου Παπούλια, με το οποίο καθιερώνεται η πρώτη, μετά την 26η Μαΐου, Κυριακή ως δημόσια τοπική εορτή για τον Νομό Αρκαδίας, σε ανάμνηση της Συνέλευσης των Καλτεζών και της συγκρότησης της Πελοποννησιακής Γερουσίας, της πρώτης διοίκησης του επαναστατημένου Έθνους, τον Μάϊο του 1821.

Ο Υφυπουργός κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος δήλωσε σχετικά: « Με την έκδοση αυτού του Προεδρικού Διατάγματος διατηρείται και ανανεώνεται η ιστορική μνήμη, αναγνωρίζεται επίσημα και θεσμικά η πρωτοκαθεδρία της προσφοράς των Αρκάδων στην οργάνωση και επιτυχή έκβαση της επανάστασης του 1821 και ικανοποιείται το δίκαιο και κοινό αίτημα του συνόλου πολιτικού κόσμου και των πολιτών της Αρκαδίας και ιδιαίτερα του Δήμου Βαλτετσίου ».

 

 

 
Κατάληψη κτηρίων του Πανεπιστημίου
Ο φοιτητικός σύλλογος Ε&Τ Υπολογιστών του ΠΑΠΕΛ προέβει σε κατάληψη των κτηρίων της ΣΘΕΤ ύστερα από απόφαση της γενικής συνέλευσης του συλλόγου. Η κινητοποίηση θα διαρκέσει το διήμερο 29 και 30 Μάη.

Οι φοιτητές απαιτούμε να μην εφαρμοστεί κανένα άρθρο του νόμου πλαίσιο και της αξιολόγησης στο Πανεπιστήμιό μας ώστε να καταργηθούν και στην πράξη. Επίσης, δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στον δίκαιο αγώνα των διοικητικών και τεχνικών υπαλλήλων η παραμονή των οποίων θεωρείται αυτονόητη για την εύρυθμη λειτουργία του Πανεπιστημίου. Τέλος, η αδιαφορία της -διορισμένης από το Υπουργείο - Διοικούσας Επιτροπής τείνει να παγιώσει τα προβλήματα σίτησης και στέγασης, καθώς και του ελλειπούς διδακτικού προσωπικού οδηγώντας σε τέλμα το σύνολο του ιδρύματος.

Ο σύλλογός μας θα βρεθεί απέναντι σε κάθε προσπάθεια του Υπουργείου και της Διοικούσας Επιτροπής να εφαρμόσουν με αντιδημοκρατικές διαδικασίες τις διατάξεις του νόμου πλαίσιο, της αξιολόγησης και κάθε νομοθετήματος που υποβαθμίζει το Δημόσιο Δωρεάν Πανεπιστήμιο.

 

 

 
Από την παρουσίαση των δημοτικών διαδικτυακών πυλών
Ενημερωτική εκδήλωση για την παρουσίαση του Έργου «Δημοτικές Διαδικτυακές Πύλες» που υλοποιεί το Υπουργείο Εσωτερικών μέσω της Κοινωνίας της Πληροφορίας Α.Ε. διοργανώθηκε χθες σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.
Η εκδήλωση είχε ως στόχο την ενημέρωση του κοινού και των εκπροσώπων των Μέσων Ενημέρωσης για τα έργα της Ψηφιακής Ελλάδας, έργα που συμβάλλουν στην πρόοδο και τον εκσυγχρονισμό της χώρας μέσα από την παροχή σύγχρονων, καινοτόμων και αξιόπιστων υπηρεσιών. Στόχος είναι η αντικατάσταση υφιστάμενων πρακτικών με ηλεκτρονικές συναλλαγές που συμβάλλουν στη μείωση της γραφειοκρατίας και στην αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση του πολίτη.

Το έργο «Δημοτικές Διαδικτυακές Πύλες», από τα σημαντικότερα έργα της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης που παραδίδονται μέσα στο 2008 και αφορούν στην ανάπτυξη της Περιφέρειας, βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης και παράδοσης σε 470 Δήμους με πληθυσμό μικρότερο των 20.000 κατοίκων σε ολόκληρη τη χώρα.

Πρόκειται για σημαντική αναβάθμιση της εξυπηρέτησης των πολιτών σε νέες παρεχόμενες ηλεκτρονικές υπηρεσίες από τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και συνίσταται στη δημιουργία δημοτικής διαδικτυακής πύλης πληροφόρησης που περιλαμβάνει και την παροχή προς τους δημότες Ολοκληρωμένων Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών αμφίδρομης επικοινωνίας και συναλλαγών.

Ο κάθε Δήμος έχει πλέον την ευκαιρία να αποκτήσει στο διαδίκτυο μια πλήρη παρουσία της ταυτότητας, του έργου και των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους δημότες του εκσυγχρονίζοντας τις υποδομές του, ενισχύοντας την εξωστρέφεια του και προβάλλοντας ένα φιλικό και διαδραστικό κανάλι εξυπηρέτησης προς τον πολίτη στον ίδιο βαθμό και σε ενιαίο πλαίσιο με το σύνολο των δήμων από όλη τη χώρα.
Στην ομιλία του ο Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Χρήστος Ζώης, επεσήμανε:  Περισσότερα...

 

 

 
3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γυναικολογικής Ενδοσκόπησης
Ινομυώματα εμφανίζει μία στις δυο Έλληνιδες που φτάνει στην κλιμακτήριο περίοδο, ενώ υψηλό είναι το ποσοστό εμφάνισης ινομυωμάτων στις γυναίκες που υποβάλλονται σε εξωσωματική γονιμοποίηση 12,6 % και 25% σε αυτές που επιζητούν δόρηση ωαρίων .
Αυτό τόνισε ο κ Γιώργος Πιστοφίδης MB.BS.FRCOG, Δ/ντης Γυναικολογικής Κλινικής του Λευκού Σταυρού, μιλώντας στο 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γυναικολογικής Ενδοσκόπησης, το οποίο πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη.
Επίσης σύμφωνα με τα στοιχεία, που παρουσίασε ο κ Πιστοφίδης και τα οποία προέρχονται από επιστημονικές μελέτες, μία στις τρεις Ελληνίδες εμφανίζει ινομυώματα στη μήτρα μέχρι την ηλικία των 35χρόνων. Περισσότερα...

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα