Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Παρασκευή 16-5-2008

 

 

 

 
Ερώτηση Ρέππα για προβλήματα στο Δ. Βαλτετσίου
Ο Βουλευτής Αρκαδίας, Δημήτρης Π. Ρέππας, κατέθεσε την παρακάτω Ερώτηση στη Βουλή προς τους κ.κ. Υπουργούς Εσωτερικών, Οικονομίας & Οικονομικών και Περιβάλλοντος, Χωροταξίας & Δημοσίων Έργων, ζητώντας την άμεση αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων στο Δήμο Βαλτετσίου.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ Π. ΡΕΠΠΑΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
Αθήνα, 15 Μαίου 2008
ΕΡΩΤΗΣΗ
προς τους κ. κ. Υπουργούς
α) Εσωτερικών
β) Οικονομίας & Οικονομικών
γ) Π Ε. ΧΩ. ΔΕ.

ΘΕΜΑ: Άμεση αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων στο Δήμο Βαλτετσίου

Ο ιστορικός Δήμος Βαλτετσίου στο Νομό Αρκαδίας αποτελείται από την ομώνυμη έδρα του και άλλα δέκα οχτώ χωριά. Τα ήδη σοβαρά προβλήματα που αντιμετώπιζε ο Δήμος, επιδεινώθηκαν με την πυρκαγιά του Αυγούστου και την πλημμύρα του Νοεμβρίου. Έτσι πρέπει αφενός μεν να αντικατασταθούν τα εξωτερικά δίκτυα ύδρευσης σε πολλά Τοπικά Διαμερίσματα και να καθαριστεί ο Αλφειός ποταμός, αφετέρου δε να αποκατασταθεί το αγροτικό οδικό δίκτυο που έχει καταστραφεί σχεδόν κατά το ήμισυ και να επισκευασθούν οι κοινόχρηστοι χώροι στα πυρόπληκτα Τοπικά Διαμερίσματα. Άμεση πρέπει να είναι επίσης η αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν στο Πνευματικό Κέντρο «Παλλάδα Αθηνά» του Τοπικού Διαμερίσματος Αθηναίου από τη διάβρωση του εδάφους μετά την πλημμύρα του Νοεμβρίου.

Ένα έργο πνοής για το Δήμο Βαλτετσίου είναι και η κατασκευή δικτύου ύδρευσης από τη νέα γεώτρηση στη θέση Αμπούλας έως τη δεξαμενή Λιανού. Το έργο αυτό, προϋπολογισμού 720.000 Ευρώ, είναι ώριμο προς ένταξη σε πρόγραμμα χρηματοδότησης, καθώς έχουν ληφθεί οι εγκρίσεις και έχουν ολοκληρωθεί οι απαραίτητες μελέτες. Αναμένεται, δε, να λύσει οριστικά το πρόβλημα λειψυδρίας που αντιμετωπίζουν τα μισά και πλέον χωριά του Δήμου.

Για την αντιμετώπιση του προβλήματος της λειψυδρίας και τον εμπλουτισμό του υδροφόρου ορίζοντα στο Δήμο κρίνεται εξίσου αναγκαία η κατασκευή δυο μικρών φραγμάτων στα δημοτικά διαμερίσματα Αραχαμίτες και Πάπαροι.

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:
Προτίθενται οι κ. κ. Υπουργοί να παρέμβουν και ποια συγκεκριμένα μέτρα πρόκειται να λάβουν για την άμεση αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων στο Δήμο Βαλτετσίου του Νομού Αρκαδίας;

0 Ερωτών Βουλευτής
ΔΗΜΗΤΡΗΣ Π. ΡΕΠΠΑΣ

 

 

 
Γεφυρώνοντας το ψηφιακό χάσμα στις απομακρυσμένες περιοχές: πρακτικές, λύσεις και πολιτικές
Xαιρετισμός του Υφυπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ανδρέα Λυκουρέντζου στο Διεθνές επιστημονικό συνέδριο

«Χαίρομαι ιδιαιτέρως για τη συμμετοχή μου στο σημερινό σας Συνέδριο και ευχαριστώ για την πρόσκληση που μου απευθύνατε για να είμαι παρών κοντά σας. Προέρχομαι από ένα νομό της χώρας, την Αρκαδία, τον οποίο τις τελευταίες δεκαετίες χαρακτηρίζει το κοινωνικό χαρακτηριστικό της μείωσης του πληθυσμού στις ορεινές περιοχές, της μείωσης του μαθητικού δυναμικού στα Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια. Περισσότερα....

 

 

 
Το ΚΚΕ αντιμετωπίζει το νερό
Το νερό είναι φυσικό και κοινωνικό Αγαθό και είναι για όλους
Δεν είναι εμπόρευμα

Το ΚΚΕ αντιμετωπίζει το νερό, τον υδροφόρο ορίζοντα ως φυσικό και κοινωνικό αγαθό που αντλείται από τη φύση για να ικανοποιήσει ζωτικές ανάγκες, να καλύψει τις λαϊκές ανάγκες. Το νερό είναι ζήτημα ζωής. Δεν μπορεί να αποτελεί εμπόρευμα και μάλιστα σε βάρος των αναγκών ενός χωριού ή μιας πόλης. Από αυτή την άποψη έχουν δίκιο οι κάτοικοι της Νεστάνης και της ευρύτερης περιοχής που ανησυχούν ότι μια πιθανή εμπορική εκμετάλλευση από τη Μονή Γοργοεπηκόου θέτει σε κίνδυνο τα αποθέματα του νερού. Κανένας, άσχετα αν κάνει στο έδαφος του ή όχι γεωτρήσεις, δεν μπορεί να κερδοσκοπεί από το νερό που βρίσκεται στο υπέδαφος και μάλιστα σε βάρος της επάρκειας των συνολικών αποθεμάτων, ιδιαίτερα σε μια εποχή που ελλοχεύει ο κίνδυνος της λειψυδρίας. Περισσότερα...

 

 

 
Πρόγραμμα αγώνων ποδοσφαίρου

Δ΄Εθνική, 30η αγωνιστική (Κ 18-5-08 17.00')
 

Νέα Αρτάκη - Δάφνη Ερυθρών

Ατρόμητος Χιλιομοδίου - Ένωση Μιδέας
Ακράτητος
- Αίας Παραλίας Ασπροπύργου
Εν. Παν. Δόξα - Κρανίδι Ερμιόνης
Νεστάνη
- Ολυμπιακός Λουτρακίου
ΑΕ Πλαταιών - Δόξα Μεγαλόπολης
Παναργειακός - Λουκισίων ΑΟ

 

 

 
Ορισμός διαιτητών για αγώνες μπάσκετ
Στις 15/5/08 και ώρα 20:00, στα γραφεία της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, συνήλθε η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ, που αποτελείται από τους : 1) ΤΣΑΤΑ Α. (Πρόεδρο), 2) ΤΟΥΡΛΟΜΟΥΣΗ ΑΝΤ. και 3) ΠΛΕΣΣΙΑ Κ. μέλη, με σκοπό να ορίσουν Διαιτητές, Κριτές και Γυμνασίαρχους Περισσότερα...

CAMP ΝΟΤΟΥ ΠΑΙΔΩΝ

16 – 18 ΜΑΙΟΥ 2008
ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

16/05/08
ΠΑΤΡΑ – ΠΟΡΟΣ 12.30
ΑΦΙΞΗ ΣΤΟΝ ΠΟΡΟ 15.30
ΑΦΙΞΗ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔ. 16.30


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 ΜΑΙΟΥ 2008
17.30 – 19.30 group a
19.30 – 21.30 group b


ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΜΑΙΟΥ 2008
10.00 – 12.00 group a
12.00 – 14.00 group b

18.00 – 21.00 αγώνες αθλητών Νότου

ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΜΑΙΟΥ 2008
10.00 – 12.00 group a
12.00 – 14.00 group b

18/05/08 ΠΟΡΟΣ – ΠΑΤΡΑ 17.00

 

 

 
Ολοκληρώθηκαν οι εργομετρικές εξετάσεις
Ολοκληρώθηκαν σήμερα οι εργομετρικές εξετάσεις των ποδοσφαιριστών του Αστέρα, που αύριο το πρωί (10.00 π.μ.) θα κάνουν προπόνηση στο γήπεδο.
Για την Κυριακή έχει προγραμματιστεί το καθιερωμένο ρεπό της ομάδας, ενώ την Δευτέρα ο Αστέρας θα παίξει φιλικό παιχνίδι στο Κιάτο με τον τοπικό Πέλοπα, που έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα.
Την Τρίτη θα γίνει ένα προπονητικό χαλάρωμα και στη συνέχεια οι ποδοσφαιριστές του Αστέρα θα πάρουν την άδεια τους, πριν επιστρέψουν στο γήπεδο της ομάδας για την έναρξη προετοιμασίας στα τέλη Ιουνίου.

Φιλικά παιχνίδια για τις ακαδημίες

Οι ακαδημίες του Αστέρα θα δώσουν το Σάββατο 17 Μαΐου δύο φιλικά παιχνίδια στη Βούλα με τον τοπικό Αρη. Στις 14.30 θα παίξουν οι γεννημένοι τα έτη 1997-1998 και στις 15.45 θα παίξουν οι γεννημένοι τα έτη 1995-1996.

Οι παίδες συμμετέχουν σε τουρνουά

Επίσης, οι παίδες του Αστέρα γεννημένοι τα έτη 1993, 1994 θα πάρουν μέρος το Σάββατο στο μίνι-τουρνουά που θα πραγματοποιηθεί στη Βούλα με τη συμμετοχή του τοπικού Αρη, του Αστέρα και της μικτής ομάδας ΕΠΣ Αθηνών. Αναλυτικά το πρόγραμμα του τουρνουά έχει ως εξής:
17.00-17.45 Αρης Βούλας-Αστέρας Τρίπολης
18.00-18.45 Αστέρας Τρίπολης-ΕΠΣ Αθηνών
19.00-19.45 ΕΠΣ Αθηνών-Αρης Βούλας

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα