Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Τετάρτη 14-5-2008

 

 

 

 
Επίσκεψη Ψαριανού στο Δ. Β. Κυνουρίας
Το Σάββατο 17 και την Κυριακή 18 Μαΐου 2008 ο Βουλευτής του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς Γρηγόρης ΨΑΡΙΑΝΟΣ θα επισκεφθεί Δημοτικά Διαμερίσματα της Κυνουρίας.

Το αναλυτικό πρόγραμμα της επίσκεψης έχει ως εξής:

Σάββατο 17 Μαΐου 2008

Στις 6 το απόγευμα επίσκεψη στον Άγιο Ανδρέα
Στις 8 το βράδυ επίσκεψη στον Τυρό.

Κυριακή 18 Μαΐου 2008

Στις 10:30 το πρωί επίσκεψη σε Κορακοβούνι, Δολιανά και Παράλιο.
Στις 6 το απόγευμα περιοδεία στο Άστρος.
Στις 8:30 το βράδυ ομιλία - συζήτηση στο ΑΣΤΡΟΣ, στο Πνευματικό Κέντρο.

 

 

 
Προγράμματα εκπαίδευσης ενηλίκων από απόσταση
Λήγει στις 20 Μαΐου η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τα προγράμματα εξ΄ Αποστάσεως του Κ.Ε.Ε.ΕΝ.ΑΠ. για την εκπαιδευτική περίοδο 2008-2009

Το Κέντρο Διά Βίου Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ενηλίκων από Απόσταση (Κ.Ε.Ε.ΕΝ.ΑΠ.) της Γενικής Γραμματείας Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Γ.Γ.Ε.Ε.) του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων (Υπ.Ε.Π.Θ.), ανακοινώνει την έναρξη των εγγραφών για τα εκπαιδευτικά προγράμματα της περιόδου: Σεπτέμβριος 2008 – Ιούλιος 2009.

Το Κ.Ε.Ε.ΕΝ.ΑΠ. είναι καινοτόμος θεσμός διά βίου μάθησης ο οποίος συμπληρώνει το παραδοσιακό (διά ζώσης) μοντέλο εκπαίδευσης και επιμόρφωσης ενηλίκων της Γ.Γ.Ε.Ε. του Υπ.Ε.Π.Θ. Υποστηρίζεται από το Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Ι.Δ.ΕΚ.Ε.) της Γ.Γ.Ε.Ε. Ξεκίνησε πιλοτικά τη λειτουργία του την εκπαιδευτική περίοδο 2006 - 2007, ολοκλήρωσε με επιτυχία τον πρώτο κύκλο μαθημάτων τον Ιούνιο του 2007 και βρίσκεται σε εξέλιξη ο δεύτερος κύκλος ( Σεπτέμβριος 2007 – Ιούλιος 2008 ).

Κατά την εκπαιδευτική περίοδο Σεπτεμβρίου 2008 – Ιουλίου 2009 προσφέρονται έξι (6) εκπαιδευτικά προγράμματα διά βίου εκπαίδευσης ενηλίκων από απόσταση, ετήσιας διάρκειας, 250 ωρών το καθένα. Τα εκπαιδευτικά προγράμματα είναι τα ακόλουθα:

I. Με Απολυτήριο τουλάχιστον Λυκείου
1. Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών
2. Οικονομία - Διοίκηση – Επιχειρήσεις
3. Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη
4. Πολιτισμός, Τουρισμός, Περιφερειακή Ανάπτυξη
5. Κοινωνική Οικονομία και Επιχειρηματικότητα

II. Με Απολυτήριο Γυμνασίου – Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας
1. Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών
2. Οικονομία - Διοίκηση – Επιχειρήσεις.

Η επιτυχής ολοκλήρωση ενός εκπαιδευτικού προγράμματος οδηγεί στην απόκτηση «Πιστοποιητικού Διά Βίου Εκπαίδευσης» (ν. 3369 / 6-7-2005).

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Κ.Ε.Ε.ΕΝ.ΑΠ. απευθύνονται σε όλους τους ενήλικες πολίτες, ηλικίας 18 ετών και πάνω. Προϋπόθεση για την ένταξη στα τμήματα μάθησης των εκπαιδευτικών προγραμμάτων είναι οι πιστοποιημένες βασικές γνώσεις και δεξιότητες χρήσης ηλεκτρονικών υπολογιστών από τη Γ.Γ.Ε.Ε. και ευρύτερα από αρμόδιους φορείς σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις του Ελληνικού Δημοσίου.

Tμήματα μάθησης θα αναπτυχθούν ανά διοικητική περιφέρεια της χώρας με αναφορά στην έδρα της περιφέρειας. Επιπροσθέτως, εφόσον υπάρχει επαρκής αριθμός αιτήσεων, δύναται να αναπτυχθούν τμήματα με σημεία αναφοράς τους επιπλέον κόμβους του Κ.Ε.Ε.ΕΝ.ΑΠ. που τίθενται σε λειτουργία την προσεχή εκπαιδευτική περίοδο. Κόμβοι του συστήματος, εκτός από τις έδρες των διοικητικών περιφερειών, είναι: Ορχομενός, Αγρίνιο, Φλώρινα, Βέροια, Δράμα, Κέρκυρα, Αργοστόλι, Ζάκυνθος, Χίος, Βαθύ Σάμου, Νάξος, Χανιά.

Η υποβολή αιτήσεων για ένταξη στα τμήματα μάθησης για τα εκπαιδευτικά προγράμματα γίνεται από την 1η Μαρτίου 2008 έως την 20η Μαΐου 2008. Για την ένταξη των εκπαιδευόμενων σε τμήματα μάθησης προαπαιτείται η έγκαιρη συμπλήρωση ειδικής φόρμας αίτησης ηλεκτρονικά στη διεύθυνση http://www.keeenap.gr/lms . Εάν η ηλεκτρονική συμπλήρωση της αίτησης είναι αδύνατη, οι υποψήφιοι μπορούν να απευθυνθούν στo Κέντρο Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Κ.Ε.Ε.) Αρκαδίας που στεγάζεται στο Δήμο Τριπόλεως , Διεύθυνση :Πν. Κέντρο Ι.Ν. Μεταμορφώσεως , Οδός Μεταμορφώσεως & Αλέου , (Προϊστάμενος Εκπαίδευσης : Σπυρόπουλος Ηλίας , Υπεύθυνη Εκπαίδευσης : Λαμπροπούλου Φωτεινή Γραμματέας : Παντελές Θεόδωρος ) , Τηλ. : 2710 – 232524 , Ώρες Λειτουργίας : 9.00 - 20.00).

Η επιλογή μεταξύ των υποψηφίων για τη συγκρότηση των τμημάτων μάθησης γίνεται με δημόσια κλήρωση.

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.: www.gsae.edu.gr/keeenap.asp . Μπορείτε επίσης να απευθυνθείτε στην έδρα του Κ.Ε.Ε του νομού σας.

 

 

 
Ερώτηση Ρέππα για τους πληγέντες αμπελουργούς από τον παγετό
Ο Βουλευτής Αρκαδίας, Δημήτρης Π. Ρέππας, στις 13 Μαΐου 2008, κατέθεσε την παρακάτω Ερώτηση στη Βουλή, προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, ζητώντας έκτακτη οικονομική βοήθεια για τους πληγέντες από τον παγετό αμπελουργούς της περιοχής Μαντινείας.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ Π. ΡΕΠΠΑΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Ν. ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Αθήνα, 13 Μαΐου 2008

ερώτηση
προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Η περιοχή της Μαντινείας στο Νομό Αρκαδίας, όπου ως γνωστόν καλλιεργούνται αμπέλια, επλήγη ιδιαίτερα σκληρά τον φετινό χειμώνα από ακραία καιρικά φαινόμενα — κυρίως παγετό -, με αποτέλεσμα να καταστραφεί ολοσχερώς η φετινή παραγωγή των αμπελιών και ταυτόχρονα να χαθεί το κύριο και αποκλειστικό εισόδημα των αγροτών.

Στην περιοχή δραστηριοποιείται ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Λουκά - Μαντινείας/Αρκαδίας, τα μέλη του οποίου — κυρίως αμπελουργοί - βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση γιατί είχαν ήδη καταβάλει τα έξοδα που προαπαιτούνται κατά την καλλιέργεια των αμπελιών. Μια προσπάθεια τους να αντισταθμίσουν το χαμένο εισόδημα τους με την καλλιέργεια ετήσιων κηπευτικών δεν ευδοκίμησε, λόγω της ανομβρίας στην περιοχή. Έτσι η διαβίωση των περισσοτέρων αγροτικών νοικοκυριών εξαρτάται από μια έκτακτη αποζημίωση.
Υπό την απειλή της οικονομικής εξαθλίωσης στην περιοχή:

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

Προτίθεται να καλύψει ασφαλιστικά, κατ' εξαίρεση, τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Λουκά - Μαντινείας/Αρκαδίας και τους πληγέντες από τον παγετό αμπελουργούς;

Ο Ερωτών Βουλευτής
Δημήτρης Π. Ρέππας

 

 

 
Νέα Δήμου Β. Κυνουρίας
Τίτλοι:

Εορτασμός επετείου Β΄ Εθνικής Συνέλευσης των Ελλήνων

Στελέχωση και Λειτουργία του ΚΔΑΠ ΜΕΑ

Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καστρίου

Έτοιμο το κτήριο της Πυροσβεστικής

Συντήρηση και αναβάθμιση παιδικών χαρών

Καθορισμός ορίων αιγιαλού στη θέση Παλιόχανο

Χειροτονία Ιερέα κ. Κωστόγιαννη Γεώργιου

Συμμετοχή παραγωγών Δήμου Βόρειας Κυνουρίας στο 2ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου & Ελιάς – Έκθεση – Συνέδριο – Διαγωνισμός Ελαιολάδου

Εκδηλώσεις εορτασμού της Επετείου της Ιστορικής Μάχης Δολιανών, την Κυριακή 25 Μαΐου 2008 στο Τοπικό Διαμέρισμα Δολιανών (Άνω Δολιανά)

Ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας στην 5η Περιφερειακή Έκθεση «Αρκαδικό Πανόραμα»

Περισσότερα...

 

 

 
Δηλώσεις Υφ. Παιδείας κ. Λυκουρέντζου

Περισσότερα...

 

 

 
Ο ΣΑΟΟ στο φαράγγι του Βουραϊκού
Την ερχόμενη Κυριακή 18 Μαΐου ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων διοργανώνει τη διάσχιση του υπέροχου φαραγγιού του Βουραϊκού.
Είναι μια εύκολη πορεία που δίνει τη δυνατότητα ακόμα και σε αρχαρίους να απολαύσουν τη θαυμάσια φύση του ομορφότερου φαραγγιού της Ευρώπης πάνω στο μονοπάτι του οδοντωτού σιδηροδρόμου.

Η αναχώρηση των λεωφορείων θα γίνει από την κεντρική πλατεία στις 8:00 το πρωί και η επιστροφή το απόγευμα.
Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία του συλλόγου Μητροπολίτου Δανιήλ 2 ή στο τηλέφωνο 2710 234980 βραδινές ώρες.

 

 

Αρχείο >>

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα