Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Πέμπτη 5-6-2008

 

 

 
Μήνυμα ΑΔΕΔΥ για τη μέρα του Περιβάλλοντος
Η Παγκόσμια Ημέρα για το Περιβάλλον είναι μια ευκαιρία για να σκεφτούμε την κατάσταση του περιβάλλοντος σε τοπικό, εθνικό αλλά και πλανητικό επίπεδο, θεσμοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του Ο.Η.Ε. στις 15 Δεκεμβρίου 1972 με στόχο να θυμίζει σε όλους μας ότι το μέλλον της ανθρωπότητας είναι αλληλένδετο με το μέλλον των οικοσυστημάτων που μας παρέχουν τροφή, νερό, αέρα, φάρμακα, κατασκευαστικά υλικά, αλλά και την απέραντη ομορφιά του φυσικού κόσμου. Φέτος συμπληρώνονται 32 χρόνια από τον πρώτο γιορτασμό της.

Η Παγκόσμια Ημέρα αποτελεί την προσωπική πρόσκληση - πρόκληση για τον καθένα μας για να συμβάλλει στην προστασία του πλανήτη και να μας παροτρύνει να αναλογιστούμε την καθημερινή μας επίδραση στη Γη , να δραστηριοποιηθούμε έτσι ώστε να βελτιώσουμε τη συμπεριφορά μας απέναντι στο περιβάλλον μας και στο φυσικό κόσμο. Να γνωρίσουμε εν τέλει το περιβάλλον του τόπου μας και να το αγαπήσουμε. Η μέρα του περιβάλλοντος μας καλεί να σκεφτούμε τοπικά και να δράσουμε παγκόσμια.

 

 

 
Συνάντηση ΑΔΕΔΥ Αρκαδίας με τον Γενικό Γραμματέα
Μέσα σε κλίμα και διάθεση καλής και ουσιαστικής συνεργασίας πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 5/6/08 συνάντηση του Ν.Τ ΑΔΕΔΥ Αρκαδίας με τον Γενικό Γραμματέα Περιφέρειας Πελ/σου κο Αγγελόπουλο Νικόλαο.

Ο Πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ Αρκαδίας Γιώργος Μπέζος & τα μέλη της Ε.Γ κατά την διάρκεια της συνάντησης κατέθεσαν στον Γενικό Γραμματέα με απόλυτη σαφήνεια τα προβλήματα που απασχολούν σήμερα τους Δημοσίους Υπάλληλους. Προβλήματα σε πανελλαδικό επίπεδο όπως το νέο μισθολόγιο, η αναβάθμιση των εργασιακών σχέσεων, η υποχρηματοδότηση της Παιδείας, της Υγείας και των Δημοσίων Υπηρεσιών, η επέκταση των ΒΑΕ και στο Δημόσιο, ο εκσυγχρονισμός της Δημόσιας Διοίκησης, η νέα διοικητική ανασυγκρότηση της χώρας. Αλλά και ειδικότερα, στάθηκαν στα χρόνια προβλήματα του Δημοσιοϋπαλληλικού κόσμου της Αρκαδίας και της τοπικής κοινωνίας με κυρίαρχο ζητούμενο την οικοδόμηση Διοικητικού Κέντρου. Ενός Διοικητηρίου που θα έχει την δυνατότητα να στεγάσει τις περισσότερες δημόσιες υπηρεσίες, βάζοντας ένα τέλος στην απίστευτη καθημερινή ταλαιπωρία των πολιτών, συμβάλλοντας καταλυτικά στην αποσυμφόρηση του κυκλοφοριακού προβλήματος και ενισχύοντας την λειτουργικότητα και αποτελεσματικότητα των δημοσίων υπηρεσιών. Ταυτόχρονα τόνισαν την μεγάλη έλλειψη προσωπικού που παρουσιάζεται στις δημόσιες υπηρεσίας σε συνδυασμό με τις άσχημες υποδομές.

Επίσης τα μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας επισήμαναν στις τοποθετήσεις τους, την πολύ μεγάλη σημασία που έχει για την Αρκαδία και γενικότερα για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, η ανάπτυξη δικτύου φυσικού αερίου από τα Μέγαρα που θα διαπερνά την Αρκαδία και θα καταλήγει στην Μεσσηνία, σε συνδυασμό πάντα με την αναδιάρθρωση του ΤΕΙ Καλαμάτας κατά το πρότυπο του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, με την ολοκλήρωση των οδικών αξόνων, την τόνωση και αναβάθμιση της βιομηχανικής μας περιοχής που συμβολίζει την καρδιά της παραγωγικής προοπτικής της Αρκαδίας και της αξιοποίησης του συγκριτικού μας πλεονεκτήματος ως γεωγραφικό και διοικητικό κέντρο της Περιφέρειας και ως μιας πολύ κοντινής περιοχής της Αθήνας.
Έθεσαν επίσης το ακριβό τίμημα των διοδίων που καλούνται να πληρώσουν οι πολίτες της Αρκαδίας και όχι μόνο στην κατεύθυνση για Αθήνα.

Ο Γενικός Γραμματέας γνωστοποίησε από την πλευρά του ότι το θέμα του Διοικητηρίου προχωρά και θα ανατεθεί η κατασκευή του σύντομα μέσω του θεσμού ΣΔΙΤ σε ένα χώρο περίπου 8 στρεμμάτων στην οδό Σπάρτης πλησίον των γραμμών του τραίνου.
Από την πλευρά της ΕΓ του Νομαρχιακού Τμήματος στην συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος Γιώργος Μπέζος και τα μέλη Ζαφειρόπουλος Χαράλαμπος, Παναγοπούλου Γιάννα και Μαρινόπουλος Βασίλειος.

 

 

 
Συνέδριο ΥΠΕΣ για την ψηφιακή Ελλάδα
Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ κ. ΧΡΗΣΤΟΣ ΖΩΗΣ ΚΥΡΥΞΕ ΣΗΜΕΡΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ «ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ - Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ Η ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ»

Ο Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Χρήστος Ζώης, κήρυξε σήμερα το πρωί την έναρξη των εργασιών του διήμερου συνεδρίου με θέμα: «Συμμετέχοντας στην Ανάπτυξη: Η πρόταση της Δημόσιας Διοίκησης και η πρόκληση της Ψηφιακής Ελλάδας», που διοργανώνει το Υπουργείο Εσωτερικών - Γενική Γραμματεία Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης με τη συνεργασία του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Κ.Δ.Δ.Α.).

Όπως τόνισε ο κ. Ζώης «Με τη διοργάνωση αυτού του συνεδρίου, επιδιώκουμε ο πολίτης να πληροφορηθεί και να κατανοήσει καλύτερα τις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις που προωθούνται από το Υπουργείο Εσωτερικών με στόχο τη δημιουργία ευνοϊκού περιβάλλοντος για την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση τόσο αυτού, όσο και των επιχειρήσεων. Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε ότι η Δημόσια Διοίκηση δεν είναι μια εσωστρεφής λειτουργία από και προς το Κράτος αλλά αποτελεί κινητήριο δύναμη εθνικής σημασίας η οποία επηρεάζει καθοριστικά την Ανάπτυξη του τόπου μας και μας αφορά όλους. Πυξίδα της πολιτικής και των πρωτοβουλιών μας είναι η αρχή: Κράτος και Δημόσια Διοίκηση στην υπηρεσία της Ανάπτυξης (οικονομικής, κοινωνικής, πολιτισμικής) και της Ανταγωνιστικότητας.

Η μετάβαση στο νέο κράτος των αυξημένων δυνατοτήτων είναι βασική στρατηγική επιλογή της Κυβέρνησης, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Υφυπουργός Εσωτερικών, για ένα κράτος πιο λιτό, πιο σύγχρονο, πιο αποτελεσματικό, ένα κράτος που ο πολίτης το εμπιστεύεται, δεν το φοβάται, ούτε το περιφρονεί, ένα κράτος μικρότερο στην οικονομία, αλλά καλύτερο και αποτελεσματικότερο στις υπηρεσίες που προσφέρει στον πολίτη. Ένα κράτος επιτελικό και στρατηγικά προσανατολισμένο. Το έντιμο και αμερόληπτο κράτος, το κράτος δικαίου είναι προϋπόθεση για την ποιοτική ανάπτυξη, την ισότητα των ευκαιριών και την κοινωνική συνοχή».  Περισσότερα...

 

 

 
Η παρουσίαση των εισιτηρίων διαρκείας του Αστέρα
Πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στην αίθουσα Τύπου στο γήπεδο του Αστέρα Τρίπολης από τον Πρόεδρο της ΠΑΕ Βαγγέλη Κρητικό, τον Γενικό Διευθυντή της ΠΑΕ Δημήτρη Μποροβήλο και τον υπεύθυνο εισιτηρίων της ΠΑΕ Νικήτα Φράγκο, η παρουσίαση των εισιτηρίων διαρκείας για την περίοδο 2008-2009 με το σλόγκαν «Μία σχέση διαρκείας»

Φέτος είναι η τρίτη χρονιά που θα δοθούν εισιτήρια διαρκείας και οι αριθμοί των προηγούμενων δύο χρόνων είναι ενδεικτικοί του κατακόρυφου ενδιαφέροντος που έχουν δείξει οι φίλαθλοι.
Την περίοδο 2006-2007 είχαν δοθεί 118 εισιτήρια διαρκείας, ενώ την περίοδο 2007-2008 δόθηκαν 2.225 εισιτήρια διαρκείας.

Οι κάτοχοι των εισιτηρίων διαρκείας της περιόδου 2007-2008 έχουν δικαίωμα ανανέωσης του εισιτηρίου τους από την Δευτέρα 9 Ιουνίου μέχρι το Σάββατο 21 Ιουνίου. Το δικαίωμα αυτό έχουν όλοι οι κάτοχοι μη εκπτωτικών εισιτηρίων διαρκείας της περιόδου 2007-2008 Οι ώρες διάθεσης είναι από τις 10.00 π.μ. έως τις 4.00 μ.μ. από Δευτέρα έως Σάββατο. Περισσότερα...

 

 

 
Αθλητικά - μπάσκετ


 Τουρνουά παλαιμάχων

1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΑΣ ΣΥΛ. ΔΡΟΜΕΩΝ

-

ΑΣ ΚΡΟΝΟΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ

09-06-2008

ΑΚΔ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

17:00

 

 

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛ/ΤΑΣ

-

ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΣ Γ.Σ.

ΔΕΥΤΕΡΑ

09-06-2008

Δ.Σ. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

17:00

 

 

 

2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΦΙΘΛΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΓΣ

-

ΑΣ ΣΥΛ. ΔΡΟΜΕΩΝ

ΤΕΤΑΡΤΗ

11-06-2008

ΑΝΟΙΧΤΟ ΔΣ ΣΠΑΡΤΗΣ

19:00

 

 

ΑΣ ΚΡΟΝΟΣ

-

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛ/ΤΑΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ

11-06-2008

ΑΝΟΙΧΤΟ ΔΣ ΣΠΑΡΤΗΣ

17:00

 

 

 

3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΑΣ ΣΥΛ. ΔΡΟΜΕΩΝ

-

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛ/ΤΑΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ

18-06-2008

ΑΚΔ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

17:00

 

 

ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΓΣ

-

ΑΣ ΚΡΟΝΟΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ

18-06-2008

ΑΝΟΙΧΤΟ ΔΣ ΣΠΑΡΤΗΣ

19:00

 

 

  

4η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΑΣ ΚΡΟΝΟΣ

-

ΑΣ ΣΥΛ. ΔΡΟΜΕΩΝ

ΔΕΥΤΕΡΑ

23-06-2008

ΑΝΟΙΧΤΟ ΔΣ ΣΠΑΡΤΗΣ

19:00

 

 

ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΓΣ

-

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛ/ΤΑΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ

23-06-2008

ΑΝΟΙΧΤΟ ΔΣ ΣΠΑΡΤΗΣ

17:00

 

 

 

5η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΑΣ ΣΥΛ. ΔΡΟΜΕΩΝ

-

ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΓΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ

25-06-2008

ΑΚΔ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

17:00

 

 

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛ/ΤΑΣ

-

ΑΣ ΚΡΟΝΟΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ

25-06-2008

ΔΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

17:00

 

 

 

6η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛ/ΤΑΣ

-

ΑΣ ΣΥΛ. ΔΡΟΜΕΩΝ

ΔΕΥΤΕΡΑ

30-06-2008

ΔΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

17:00

 

 

ΑΣ ΚΡΟΝΟΣ

-

ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΓΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ

30-06-2008

ΑΝΟΙΧΤΟ ΔΣ ΣΠΑΡΤΗΣ

19:00

 

 

 

 

Γ' ανδρών αγώνες κατάταξης για 1η, 2η, 3η θέση

1ος ΑΓΩΝΑΣ 

 

ΣΑΚ ΑΤΛΑΣ

-

ΑΠΣ ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ

ΤΕΤΑΡΤΗ

04-06-2008

ΔΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ

19:00

61-56

 

 

2ος ΑΓΩΝΑΣ

 

ΣΑΚ ΑΤΛΑΣ

-

ΑΣΤΗΡ ΒΛΑΧΙΩΤΗ

ΣΑΒΒΑΤΟ

07-06-2008

ΔΓ ΣΠΑΡΤΗΣ

 

19:00

 

 

 

 Γ' ανδρών, αγώνες κατάταξης για άνοδο στη Β' κατηγορία σε περίπτωση αποχώρησης ή συγχώνευσης σωματείων

 1ος ΑΓΩΝΑΣ 

 

ΑΟ ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ

-

ΑΠΣ ΜΑΝΗΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ

08-06-2008

ΔΣ ΚΑΛ/ΤΑΣ

19:00

 

 

 

2ος ΑΓΩΝΑΣ 

 

ΝΙΚΗΤΗΣ 1ΟΥ ΑΓΩΝΑ

-

ΑΟ ΔΗΜΑΚΕΙΟΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ

09-06-2008

ΔΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ

 

19:00

 

 

 

 

17o ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ
ΕΝΩΣΕΩΝ & ΤΟΠΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΤΗΣ Ε.Ο.Κ.
ΒΑΘΥ ΣΑΜΟΥ 6-8 ΙΟΥΝΙΟΥ 2008

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2007-2008

Κυρίες & Κύριοι,
Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Φίλες & Φίλοι,

Ανοίγοντας τι εργασίες του Συνεδρίου μας, θα ήθελα να σας καλωσορίσω στην Σάμο και να σας ευχαριστήσω και εγώ από την πλευρά μου, για την παρουσία και την συμμετοχή σας στις εργασίες του 17ου Πανελλήνιου Συνεδρίου των Ενώσεων & Τοπικών Επιτροπών της Ε.Ο.Κ.

Είναι ένα Συνέδριο ιδιαίτερα σημαντικό, αφού η διοργάνωσή του αποτελεί, αφενός μεν μια από τις κορυφαίες εκδηλώσεις του Ελληνικού Μπάσκετ, και αφετέρου σ’ αυτό καταγράφεται ο απολογισμός διοικητικός και αγωνιστικός της περιόδου που κλείνει σήμερα, γίνεται δε ο σχεδιασμός για την ανάπτυξη και το μέλλον του Αθλήματός μας. Περισσότερα...

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα