Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Πέμπτη 3-4-2008

 

 

 

 
Επίσκεψη Υφυπουργού Παιδείας στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Τρίπολης
Ο Υφυπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος, την Παρασκευή 4 Απριλίου 2008 και ώρα 11.00, συνοδευόμενος από τον Προϊστάμενο Διεύθυνσης Βιβλιοθηκών και Γενικών Αρχείων του Κράτους κ. Χαράλαμπο Πριόνα και τον Προϊστάμενο Διεύθυνσης Εφαρμογής Εκπαιδευτικών Σχεδίων κ. Βασίλειο Βασιλόπουλο, θα επισκεφθεί τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Τρίπολης, η οποία έως και σήμερα στεγάζεται στο Μαντζούνειο Ίδρυμα.

Αμέσως μετά και ώρα 11.30, ο κ. Λυκουρέντζος συνοδευόμενος από αρχιτέκτονα της υπηρεσίας ΔΙΕΦΕΣ του ΥΠ.Ε.Π.Θ. θα επισκεφθεί και θα επιθεωρήσει την πορεία των έργων μεταστέγασης της Βιβλιοθήκης στα παλαιά κτίρια του ΠΕΣΥ Αρκαδίας (Επισκόπου Ανθίμου και Δολιανών), όπου και θα λειτουργήσει η Νέα Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Τρίπολης.

Αμέσως μετά τις δύο επισκέψεις, ο Υφυπουργός θα κάνει δηλώσεις στα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας.

Απάντηση του Υφυπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ανδρέα Λυκουρέντζου σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Κυριάκου Βελόπουλου με θέμα την προστασία της γλώσσας μας >>>>>>>>

 

 

 
3 νέα προγράμματα από το Π.ΙΝ.ΕΠ. Πελοποννήσου
Το Περιφερειακό Ινστιτούτο Επιμόρφωσης Πελοποννήσου (Π.ΙΝ.ΕΠ. ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ) ανακοινώνει τη διεξαγωγή 3 νέων προγραμμάτων για υπαλλήλους του Δημοσίου Τομέα, των ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού και των υπαλλήλων Ν.Π.Δ.Δ..

Αναλυτικά τη διεξαγωγή 1 επιμορφωτικού προγράμματος στον Τομέα του Περιβάλλοντος με τίτλο:
1) Δ΄ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΝΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΡΓΩΝ

Τη διεξαγωγή ενός επιμορφωτικού προγράμματος στον Τομέα Νέων Τεχνολογιών με τίτλο:
2) ΧΕΙΡΙΣΜΟΣ ΕΡΓΑΛΕΙΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Τη διεξαγωγή ενός επιμορφωτικού προγράμματος στον Τομέα Δημοσίου Μάνατζμεντ με τίτλο:
3) ΜΕΤΡΗΣΗ ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
Περισσότερα...

 

 

 
Ημερίδα για την αξιοποίηση των ΤΠΕ στην εκπαιδευτική διαδικασία
Το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο του Υπουργείου Παιδείας υλοποιεί εξειδικευμένα προγράμματα ενταγμένα στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας» που συγχρηματοδοτούνται από Εθνικούς Πόρους και από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ).

Στο πλαίσιο δημοσιότητας των παραπάνω έργων και ενημέρωσης της εκπαιδευτικής κοινότητας για τις δράσεις που υλοποιούνται και αφορούν τις δράσεις στην εκπαίδευση διοργανώνεται ημερίδα με τίτλο: «Εισαγωγή και αξιοποίηση των Τεχνολογιών Πληροφορικής στην εκπαιδευτική διαδικασία»

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο «Αρχοντικό Καλτεζιώτη», στο χωριό Κάψια Τρίπολης (δρόμος για Βυτίνα), τη Δευτέρα, 7 Απριλίου 2008 και ώρα 9.00 π.μ. Θα απευθύνει χαιρετισμό ο Υφυπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος, ενώ θα παραστούν οι Αντιπρόεδροι και στελέχη του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου του ΥΠΕΠΘ. Θα συμμετέχουν επίσης οι: α) Προϊστάμενοι Επιστημονικής & Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Περιφερειακής Διεύθυνσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου, β) Διευθυντές Διευθύνσεων και Προϊστάμενοι Γραφείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των Νομών της Περιφέρειας, γ) Σχολικοί Σύμβουλοι, δ) οι Διευθυντές των σχολικών μονάδων καθώς και οι καθηγητές Πληροφορικής Ν. Αρκαδίας. Απώτερος στόχος του Προγράμματος είναι το μεγάλο έργο της «Κοινωνίας της Πληροφορίας» να φτάσει στην εκπαιδευτική βάση.

Δες το πρόγραμμα της εκδήλωσης  >>>>>

 

 

 
Σχετικά με την αύξηση των διοδίων
ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
Διόδια: Νέο χαράτσι υπέρ των κατασκευαστικών εταιρειών


Η κυβέρνηση, αφού έδωσε την κατασκευή και συντήρηση του Εθνικού δικτύου μέσω των συμπράξεων Δημόσιου και ιδιωτικού τομέα σε ιδιώτες, δίνει και νέα δωράκια σε αυτούς, με την απόφασή της για αύξηση των διοδίων, που ξεπερνά το 30%, χρήματα που θα μεταφερθούν στις τσέπες των ιδιωτικών κατασκευαστικών εταιριών.

Το συνδικαλιστικό κίνημα καταγγέλλει αυτές τις επιλογές που θίγουν το εργατικό εισόδημα και εκποιούν τη Δημόσια περιουσία.

Απαιτούμε η κυβέρνηση να σταματήσει την εκποίηση του δημόσιου πλούτου και των υποδομών και να σταματήσει η αφαίμαξη των λαϊκών στρωμάτων, με τα χαράτσια που υποχρεώνονται να καταβάλουν μέσω των διοδίων.

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

Νέα ληστεία σε βάρος των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων με αυξήσεις στα διόδια που ξεκινούν από το 45% και φτάνουν στο 180%. Η νέα αυτή επιδρομή στο εισόδημα των εργαζομένων έρχεται λίγο πριν στεγνώσει το μελάνι από την υπογραφή της άθλιας συμφωνίας από την ΓΣΕΕ με τον ΣΕΒ της αύξησης του ένα ευρώ περίπου. Περισσότερα...

ΚΚΕ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Ακριβότερο κατά 45% έως και 180% υποχρεώνεται να πληρώνει από σήμερα ο λαός το χαράτσι των διοδίων στα περισσότερα τμήματα του εθνικού οδικού δικτύου. Και φυσικά αυτό δεν είναι τυχαίο. Συμβαίνει, επειδή ο ένας μετά τον άλλο οι οδικοί άξονες παραδίδονται σε μεγάλους κατασκευαστικούς ομίλους. Συμβαίνει επειδή τα μεγάλα έργα, αν και θα έπρεπε να είχαν γίνει εδώ και αρκετά χρόνια, ιεραρχούνται, κατασκευάζονται και λειτουργούν με τη λογική των Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα και με κριτήριο την κερδοφορία του κεφαλαίου και όχι για την εξυπηρέτηση των αναγκών της λαϊκής οικογένειας. Και ενώ ο λαός τα χρηματοδοτεί από την άγρια φορολογία που του γίνεται και τα κατασκευάζει με το δικό του ιδρώτα - πολλές φορές και το αίμα του - τώρα αναγκάζεται να χρυσοπληρώσει ξανά και τη χρήση τους. Περισσότερα...

 

 

 
Σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων ο Ροτζέριο
Συνεχίστηκε σήμερα χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα η προετοιμασία του Αστέρα για το Κυριακάτικο παιχνίδι στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο, με τον Παναγιώτη Τζαναβάρα να έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του.

Κανονικά υπολογίζεται για τον αγώνα της Κυριακής ο Μάουρο Μιλάνο, που εξέτισε την τιμωρία του στο προηγούμενο παιχνίδι πρωταθλήματος με την Βέροια, ενώ σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων μπήκε και ο Ροτζέριο Μάρτινς.

Το σημερινό πρόγραμμα περιελάμβανε μία απογευματινή προπόνηση, στην οποία ο Παναγιώτης Τζαναβάρας έκανε ασκήσεις τακτικής, ενώ στη συνέχεια υπήρξε το καθιερωμένο «οικογενειακό διπλό»

Όσον αφορά τους ποδοσφαιριστές του Αστέρα που έχουν συμπληρώσει κάρτες, ο Κάρλος Αλμπέρτο Μασάρα δε θα αγωνιστεί στα επόμενα παιχνίδια με Λεβαδειακό, ΑΕΚ και ο Σωκράτης Φυτανίδης με ΑΕΚ.

Μιλώντας για το Κυριακάτικο παιχνίδι με τον Ατρόμητο ο προπονητής του Αστέρα Παναγιώτης Τζαναβάρας δήλωσε «Είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι για την ομάδα μας και το κάνει δυσκολότερο η παρουσία του Πάουλο Κάμπος, που ξέρει τον Αστέρα.
Από την άλλη και εμείς γνωρίζουμε τον Ατρόμητο, αφού ήδη έχουμε αγωνιστεί τρεις φορές τη φετινή περίοδο. Προετοιμαζόμαστε για αυτό το παιχνίδι και πιστεύω στους ποδοσφαιριστές της ομάδας ότι θα κάνουν το καλύτερο δυνατόν για να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα»

Ανακοίνωση του Αστέρα για τα εισιτήρια με Ατρόμητο

Η ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ γνωστοποιεί στο φίλαθλο κοινό της ότι για τον σημαντικό και ιδιαίτερα ενδιαφέροντα βαθμολογικά αγώνα με τον Ατρόμητο, όσον αφορά την είσοδό της ομάδας στους αγώνες των πλέυ-οφ εξασφάλισε χίλια (1.000) εισιτήρια, τα οποία θα διατεθούν ως εξής:
- Εκατό (100) εισιτήρια για ανάγκες της ΠΑΕ, σε ποδοσφαιριστές, προσωπικό, χορηγούς κ.λ.π.
- Τριακόσια (300) εισιτήρια, την ημέρα του αγώνα στο εκδοτήριο της Θύρας 1 στο γήπεδο του Ατρόμητου.
- Εξακόσια (600) εισιτήρια από τα εκδοτήρια του γηπέδου του ΑΣΤΕΡΑ τις παρακάτω ημέρες και ώρες.
α. Την Πέμπτη 3.4.2008 από 12.00 έως 16.00 και 17.00 έως 19.00
β. Την Παρασκευή 4.4.2008 από 11.00 έως 14.00 και 15.00 έως 18.00
γ. Το Σάββατο 5.4.2008 από 11.00 έως 15.00


Την Κυριακή παίζουν οι νέοι

Η ομάδα νέων του Αστέρα θα αντιμετωπίσει την Κυριακή το μεσημέρι (1.30 μ.μ.) στο γήπεδο Γκορυτσάς την αντίστοιχη ομάδα του Ατρόμητου, στο προοίμιο των συναντήσεων μεταξύ των δύο ομάδων.

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα