Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Τετάρτη 30-5-2007

 

 

 

 
Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι συνιδιοκτήτες της εταιρείας
Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν τη νύχτα, μετά από απολογία οκτώ ωρών, οι συνιδιοκτήτες της εταιρείας που οργάνωσε την μοιραία εκδρομή στον ποταμό Λούσιο.

Στους κατηγορούμενους επεβλήθη, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και καταβολή χρηματικής εγγύησης 20.000 ευρώ στον καθένα.

Οι κατηγορούμενοι, εκ των οποίων ο ένας ήταν και οδηγός των εκδρομέων, υποστήριξαν ότι είχαν λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα, και ότι αυτό που συνέβη δεν μπορούσε να προβλεφθεί.

Το πτώμα μίας εκ των δύο αγνοουμένων από την τραγωδία στο Λούσιο εντοπίστηκε το απόγευμα κοντά στη Μονή Προδρόμου από τους διασώστες.

Η σορός της αγνοούμενης 35χρονης εντοπίστηκε στο σημείο, όπου βρέθηκαν και οι υπόλοιπες έξι σοροί των άτυχων εκδρομέων

 

 

 

 
Επιστολή Παναγοπούλου Γεωργίας στον Υπουργό Υγείας
Γεωργία Παναγοπούλου
Παιδίατρος
Διευθύντρια Π/Δ Τμήματος Γεν. Νοσ. Ναυπλίου
Τηλ. 27520 98162
Κατοικία-Πολιτικό Γραφείο:Δαρειώτου 12 –22100 Τρίπολη
Τηλ. 2710 232121 - 6977594344 Fax 2710 222700 email:gpan@otenet.gr

Κύριο Δημήτρη Αβραμόπουλο,

Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

Τους τελευταίους μήνες παρατηρείται πρόβλημα στη λειτουργία του Παιδιατρικού Τμήματος στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο, με τη διακοπή των Εφημεριών για 10 μέρες κάθε μήνα, λόγω ελλείψεως αριθμού ειδικευμένων Παιδιάτρων!!!

Η παιδιατρική περίθαλψη στην Αρκαδία και στην ευρύτερη Περιφέρεια γίνεται ιδιαίτερα προβληματική στο επίπεδο αντιμετώπισης, νοσηλείας και ασφαλούς διακομιδής των τακτικών και έκτακτων Παιδιατρικών περιστατικών. Το πρόβλημα δημιουργεί αυτονόητα σοβαρή δυσλειτουργία και στο Μαιευτικό Τμήμα, αφού τοκετοί εκτός πρωινού ωραρίου και έκτακτες Καισαρικές είναι επισφαλές να γίνουν. Επί πλέον τίθεται ζήτημα και αυτής της ίδιας της παραμονής νεογέννητων στο θάλαμο, αφού τυχόν επιπλοκές και συμβάματα δεν μπορεί να εντοπισθούν, να αντιμετωπισθούν, ή, ακόμη και να διακομισθούν με σχετική ασφάλεια. Ακόμα και η άσκηση των νέων ειδικευομένων συναδέλφων δεν είναι δυνατόν να χαρακτηρισθεί επιτυχής. Με τις άδειες του καλοκαιριού θα γίνει πρόδηλα εμφανές το πρόβλημα στους Αρκάδες, αλλά και τους πολλαπλούς παραθεριστές με απροσδιόριστες συνέπειες.

Κύριε Υπουργέ,

Η επικείμενη συμμόρφωση με την Κοινοτική Οδηγία που ορίζει το ωράριο των Ιατρών στις 48 και τις 58 ώρες την εβδομάδα κατά περίπτωση, θα επιτείνει το ήδη υπάρχον πρόβλημα και δεν μπορείτε κάθε φορά να το μεταθέτετε με αμφισβητούμενες από τη Δικαιοσύνη Υπουργικές Εγκυκλίους. Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια να εξαντλήσετε την αντοχή, ούτε να εξαθλιώσετε άλλο τα οικονομικά των Ιατρών, που για πάρα πολλά χρόνια εργάζονται με ηρωικές προσπάθειες, αντιμέτωποι με πολλές αντιξοότητες. Δεν μπορούν να υπομένουν άλλο ελπίζοντας σε ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και αποτελεσματική περίθαλψη για τους ίδιους και όλους τους Πολίτες.

Γνωρίζετε περισσότερο από πολλούς ότι χρειάζονται άνθρωποι και χρήματα για την επαρκή λειτουργία του Περιφερειακού Παναρκαδικού Νοσοκομείου. Όσες καλές προσπάθειες για κτιριακή βελτίωση και εκσυγχρονισμό στον τεχνολογικό εξοπλισμό και αν γίνονται, ουδέποτε θ’ αντικαταστήσουν τις ανάγκες σε ανθρώπινο δυναμικό. Η επιστημονική διασύνδεση με την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου φαντάζει ανέκδοτο, όταν σημαντικές ελλείψεις ζωτικής λειτουργίας απειλούν να μηδενίσουν κάθε καλή επίδοση, όχι μόνο στο Παναρκαδικό, αλλά και σε πολλά Νοσοκομεία της Περιφέρειας. Τα μέχρι πρότινος δεδομένα έχουν αλλάξει, οι ανάγκες είναι πολλές και διαφορετικές, δεν μπορούμε ν’ ακροβατούμε άλλο με την Υγεία και την Περίθαλψη.

Χρειάζεται αναμόρφωση του Οργανισμού, αλλά και άμεση προκήρυξη των κενών οργανικών θέσεων, άσχετα με την προσωρινή αντιμετώπιση με επικουρικούς συναδέλφους. Χρειάζεται στελέχωση με νοσηλευτικό και άλλο προσωπικό για να είναι αποτελεσματική η περίθαλψη της τρυφερής ηλικίας και όχι μόνο.

Με την ελπίδα της άμεσης έμπρακτης ανταπόκρισης
και την απαραίτητη τιμή

Γεωργία Παναγοπούλου
Παιδίατρος
Αναπληρωματική Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Αρκαδίας
www.gpanagopoulou.gr

Υ.Γ. Η επιστολή είχε συνταχθεί, εφημέρευα στις 27-5-2007 στο Νος. Ναυπλίου, όταν προστέθηκαν δύο περιστατικά, ενδεικτικά της τραγικής κατάστασης στην Περιφέρειά μας. α) Με επείγουσα Καισαρική γεννιέται νεογνό στο Παναρκαδικό και ο Διοικητής του Νοσοκομείου με καλεί, αν μπορούσα να βοηθήσω. Βρέθηκε άλλη λύση, πάντα με τη φιλότιμη προσφορά συναδέλφου από την Τρίπολη. β) Νυκτερινές ώρες δέχομαι τηλεφώνημα από νεαρό συνάδελφο από το Νοσ. της Σπάρτης, για να διακομίσει στο Ναύπλιο νήπιο με Λαρυγγίτιδα, γιατί δεν είχε που να το παραπέμψει στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Ήταν όμως αδύνατο να γίνει για το Ναύπλιο, γιατί η εφημερία έληγε σε λίγες ώρες, δεν εφημέρευε το Νοσοκομείο και υπήρχε σοβαρό ενδεχόμενο να χρειαζόταν άλλη διακομιδή. Η μόνη διέξοδος ήταν διακομιδή στην Αθήνα. Έδωσα τις απαραίτητες οδηγίες τηλεφωνικά, αφού διαβεβαίωνε και ο συνάδελφος, ότι μάλλον βελτιωνόταν η κατάσταση και ζήτησα να έχουμε ανοικτή επικοινωνία για ό,τι ήθελε προκύψει.

Τρίπολη 28-5-07
Επικαλούμενη για μια ακόμα φορά
την ιδιαίτερη ευαισθησία Σας

Γεωργία Παναγοπούλου
Παιδίατρος

 

 

 

 

 
ECOLIFE 2007, οικολογικά ρούχα
Προέρχονται από τη μητέρα φύση, μας «αγκαλιάζουν» απαλά, διευκολύνουν την δερματική αναπνοή, δεν προκαλούν κνησμούς και αλλεργίες, μας προστατεύουν από τους μύκητες και την υπεριώδη ακτινοβολία και το κυριότερο δεν μας βλάπτουν!
Ο λόγος για τα οικολογικά ρούχα, με τα απίστευτα οφέλη για τον χρήστη, που επιστρέφουν στη ζωή του ανθρώπου μετά από περίπου 70 χρόνια καθώς είχαν εκτοπιστεί από το νάιλον και τα συνθετικά υφάσματα .

«Τα οικολογικά ρούχα είναι ασύγκριτα καλύτερα από τα συμβατικά, αφού οι πρώτες ύλες( βαμβάκι, σόγια, λινάρι, μπαμπού, ήμερη κάνναβη, τσουκνίδα, μετάξι και μαλί) από τις οποίες κατασκευάζονται προέρχονται από την βιολογική γεωργία και κτηνοτροφία» τόνισε η βιολόγος κ Κρίστα Παππά, κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο πλαίσιο της διοργάνωσης της μεγαλύτερης οικολογικής πολυκλαδικής έκθεσης που γίνεται στη χώρα μας, με την επωνυμία ECΟLIFE 2007.

Όπως είναι γνωστό η ECOLIFE έχει γίνει πλέον θεσμός και την ευθύνη της διοργάνωσης έχει η εταιρεία Print All ΕΠΕ για τρίτη συνεχή χρονιά. Συγκεντρώνει σχεδόν το σύνολο των ελληνικών εταιρειών που προσφέρουν προϊόντα και υπηρεσίες φιλικά προς το περιβάλλον. Φέτος θα πραγματοποιηθεί από 1 μέχρι 4 Ιουνίου στο παλαιό δυτικό αεροδρόμιο στις εγκαταστάσεις του Αθλητικού Κέντρου Ξιφασκίας. Περισσότερα...

 

 

 

 

 
Παρουσίαση συλλογής διηγημάτων "Dejavu"
Στον Πολυχώρο \"Μαλλιαρης Παιδεία\" στη Θεσσαλονίκη την Τετάρτη 6 Ιουνίου 2007 στις 8:00 το βράδυ θα γίνει παρουσίαση της συλλογής διηγημάτων \"Dejavu\"- που κυκλοφορεί αυτές τις μέρες από τις εκδόσεις του περιοδικού «ΥΦΟΣ»- αλλά και του μυθιστορήματος \"Χουανίτα\" - από τα «Ελληνικά γράμματα» -της Πόπης Βερνάρδου.

Αν και η συγγραφέας γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη με καταγωγή από τη Δράμα, έχει περάσει ένα κομμάτι της ζωής της στη Θεσσαλονίκη με την οποία δέθηκε. Τώρα επιστρέφει με δύο βιβλία για να συνομιλήσει με τους φίλους της Θεσσαλονικείς.

Για τα παραπάνω ρίχνουμε το φταίξιμο στη φίλη μας Ελένη Καρασαββίδου, που είχε την ιδέα για την παρουσίαση και ανέλαβε και την οργάνωσή της μαζί με το περιοδικό ΥΦΟΣ και τον Πάνο Αϊβαλή.

Με σαρμαδάκια και \"σαγκρία\" θα κλείσει η λογοτεχνική βραδιά στο Θερμαϊκό.

Όσοι πιστοί προσέλθετε...

Τηλ. επικοινωνίας: 210-3245771, 22940 28130
Πάνος Αϊβαλής

 

 

 

 
Αστέρας, πρώτες μεταγραφές - προετοιμασία για τη Θεσσαλονίκη
Μοσχογιάννης, Ψωμάς στον Αστέρα

Ο Αστέρας Τρίπολης προχώρησε σήμερα στην απόκτηση των δύο πρώτων μεταγραφών του εν όψει της επόμενης χρονιάς στη Σούπερ Λίγκα, που είναι ο Ξενοφώντας Μοσχογιάννης από την Κέρκυρα και ο Μανώλης Ψωμάς από το Αιγάλεω.
Ο Μοσχογιάννης είναι γεννημένος στις 21 Ιανουαρίου 1977 και πριν έρθει στον Αστέρα Τρίπολης έχει αγωνιστεί στον Πανηλειακό, στον ΟΦΗ και την Κέρκυρα, όπου μετράει συνολικά 216 συμμετοχές και 8 τέρματα.
Ο Ψωμάς είναι γεννημένος στις 11 Νοεμβρίου 1978 και έχει πριν έρθει στον Αστέρα Τρίπολη έχει αγωνιστεί στην ΕΑ Ρεθύμνου, στον Πανελευσινιακό και στο Αιγάλεω, όπου μετράει συνολικά 242 συμμετοχές και 8 τέρματα.

Προετοιμάζεται για τη Θεσσαλονίκη

Οι γιορτές και οι πανηγυρισμοί τελείωσαν την Κυριακή το βράδυ για τον Αστέρα, αφού τις επόμενες ημέρες το πρόγραμμα περιελάμβανε κανονικά προπόνηση υπό τις οδηγίες του Πάουλο Κάμπος.

Ο Βραζιλιάνος προπονητής του Αστέρα δε θέλει να χαλαρώσουν οι παίκτες του εν όψει της τελευταίας αγωνιστικής στη Θεσσαλονίκη, αφού η τελευταία αγωνιστική είναι ιδιαίτερα σημαντική για τον Αστέρα, καθώς χρειάζεται μόλις ένα βαθμό για να κατακτήσει και τυπικά το πρωτάθλημα στη Β' Εθνική.

Ο τεχνικός του Αστέρα δε θα έχει στη διάθεσή του για το Κυριακάτικο παιχνίδι στη Θεσσαλονίκη με τον Αγροτικό Αστέρα, τους τιμωρημένους Ηλία Ιωάννου και Κάρλος Αλμπέρτο Μασάρα.

Όσον αφορά τα εισιτήρια διαρκείας της αγωνιστικής περιόδου 2007-2008 τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει πλήρης ανακοίνωση από την ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης, για το τι ακριβώς θα ισχύσει για την προσεχή αγωνιστική περίοδο.

Τέλος, σε σημερινό φιλικό παιχνίδι που έγινε στην Τρίπολη η Δόξα Δράμας κέρδισε με 3-0 (28' Σέμπουε, 30' 80' Αριτζής). Σε αυτό το φιλικό παιχνίδι ο Πάουλο Κάμπος χρησιμοποίησε παίκτες από την ομάδα νέων και αρκετούς υπό δοκιμή ποδοσφαιριστές.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα