Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Δευτέρα 26-2-2007

 

 

 

 
Δελτίο πρόγνωσης καιρικών φαινομένων
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έστειλε στην Περιφέρεια Πελοποννήσου δελτίο πρόγνωσης καιρικών φαινομένων, στο οποίο αναφέρει τα παρακάτω για την περιοχή της Πελοποννήσου:

Για την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου θα υπάρξουν νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες, ενώ θα υπάρξουν πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά. Αναμένεται βελτίωση από το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα είναι νότιοι μέτριοι μέχρι ισχυροί και στα ανατολικά πολύ ισχυροί.

 

 

 
Διακρατική συνάντηση για τον ποιοτικό τουρισμό φιλοξενεί η Πελοπόννησος
Στην Πελοπόννησο θα φιλοξενηθεί τον Ιούνιο η επόμενη διακρατική συνάντηση για το σύμφωνο “I.QUAL for tourism” (Καινοτομία και ποιότητα στον Τουρισμό) στα πλαίσια της Κοινοτικής πρωτοβουλίας EQUAL. Αυτό αποφασίστηκε στο τέλος της αντίστοιχης συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στην Κρακοβία της Πολωνίας, με τη συμμετοχή της Αναπτυξιακής σύμπραξης «ΚΑΛΕΙΔΟΣΚΟΠΙΟ» που, ως γνωστόν, συντονίζει το Κέντρο Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης «Πελοπόννησος».

Την πρώτη ημέρα (Τετάρτη 31 Ιανουαρίου) οι εκπρόσωποι των αναπτυξιακών συμπράξεων από πολλές χώρες της Ε.Ε. παρουσίασαν την πρόοδο των εργασιών στα Εθνικά έργα και συζήτησαν για την πορεία υλοποίησης των διακρατικών προϊόντων.
Την δεύτερη ημέρα παρουσιάστηκε το Διεθνές πρόγραμμα κατάρτισης για τον τουρισμό σαν κοινό προϊόν. Επίσης συζητήθηκε ο τρόπος πιστοποίησης των εκπαιδευομένων.
Την τρίτη ημέρα τα στελέχη των αναπτυξιακών συμπράξεων από όλη την Ευρώπη είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν επίσκεψη στο χωριό Zawoja στην Babia Góra Region όπου υλοποιείται το έργο της Πολωνικής σύμπραξης με τη δημιουργία κοινωνικής επιχείρησης στον Τουρισμό.
Στο τέλος της διακρατικής συνάντησης αποφασίστηκε η επόμενη συνάντηση να πραγματοποιηθεί στην Πελοπόννησο στο διάστημα από 25 έως 29 Ιουνίου 2007, με την οργάνωση εργαστηρίου για τον ποιοτικό τουρισμό.
Αποφασίστηκε τέλος η συμμετοχή στην Διεθνή Έκθεση τουρισμού του Βερολίνου με κοινό περίπτερο.

Το Πρόγραμμα «Καλειδοσκόπιο» που σκοπεύει στη δημιουργία μιας κοινωνικής επιχείρησης που θα δραστηριοποιηθεί στον τομέα του περιβαλλοντικού και πολιτιστικού τουρισμού, εντάσσεται στην Κοινοτική Πρωτοβουλία EQUAL, στον 'Αξονα Προτεραιότητας «Ανάπτυξη Επιχειρηματικού Πνεύματος» και στο Μέτρο «Ενίσχυση της Κοινωνικής Οικονομίας». Χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και από το Υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας.
Υλοποιείται από την αναπτυξιακή σύμπραξη «Καλειδοσκόπιο» στην οποία συντονιστής εταίρος είναι το Κέντρο Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ και συμμετέχουν οι εξής ακόμα φορείς: Ίδρυμα Λαμπράκη, Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα, ΤΕΔΚ Ν. Κορινθίας, ΤΕΔΚ Ν. Αρκαδίας, Αναπτυξιακή Ν. Αργολίδας, Αναπτυξιακή Εταιρεία Λακωνίας «Πάρνωνα – Ταϋγέτου», Αναπτυξιακή Μεσσηνίας, ΚΕΚ Διάσταση, ΒΡΜ, ΡΜΜ.

 

 

 

 
Αποτελέσματα αγώνων ποδοσφαίρου
Β' Εθνική, 21η αγωνιστική


Προοδευτική - Αστέρας   0-2

Πρωτάθλημα ΠΑΕ Νέων

Αστέρας - Εθνικός/Μάνη  1-0

Δ' Εθνική, 20η αγωνιστική

Δόξα Μεγαλόπολης - Επαμεινώνδας  2-0
Πανθυρεατικός - Λεωνίδιο  2-1
 

Τοπικό,
Α' κατηγορία, 18η αγωνιστική

Ηρακλής - ΑΕΚ  4-0
Κορακοβούνιο - Μελιγού  1-1
Φαλαισία - Παγγορτυνιακός  1-5
Βρασιές - Παναρκαδικός  0-1
Απόλλων - Ορχομενός  6-3
Προοδευτική - Ολυμπιακός  1-1
Δεν αγωνίστηκε η Νεστάνη

 

Β' κατηγορία, 18η αγωνιστική

Αρκαδικός - Τεγέα  0-3
Μαντινειακός - Κανδήλα  5-3
Ελπίδα - Κάψια  1-0
Νικηταράς - Φορτούνα  2-0
Αχιλλέας - Ελαιοχώριο  2-0
Δημητσάνα - Πάρνων  3-1


Γ' κατηγορία, 4η αγωνιστική
 
Πλάτανος - Θύελλα  6-4
Αναγέννηση - ΑΕ Τρίπολης  6-5
Αρης - ΑΕ Μαρίου  3-1
Δεν αγωνίστηκε η ΑΕ Κορυθίου

 

Η ομάδα ΝΕΩΝ της ΕΠΣΑ βγήκε πρωταθλήτρια του ομίλου της (6-1-1 και γκολ 16-7) και θα παίξει στη 2η φάση σε ΝΟΚ AUT αγώνα στις 1-3-07 με την ΕΠΣ.ΛΑΡΙΣΑΣ στη ΛΕΙΒΑΔΙΑ.

Νέο φιλικό παιχνίδι του Αστέρα

Το καθιερωμένο φιλικό παιχνίδι μετά την επίσημη αγωνιστική υποχρέωση του πρωταθλήματος έδωσε σήμερα ο Αστέρας Τρίπολης, που κέρδισε την Ένωση Μηδέας με 3-1 χάρη στα τέρματα που σημείωσαν οι Αλαιν, Κλοκίδης και Ροζάριο.

Ο Βραζιλιάνος προπονητής του Αστέρα Πάουλο Κάμπος χρησιμοποίησε παίκτες που δεν αγωνίστηκαν στο χθεσινό παιχνίδι με την Προοδευτική, προκειμένου να τους δώσει λεπτά συμμετοχής, με εξαίρεση το Ζολτ Μπαράνιος και αρκετούς νεαρούς ποδοσφαιριστές της ομάδας.

Η ομάδα του Αστέρα έχει ρεπό την Τρίτη, ενώ από την Τετάρτη ξεκινάει η προετοιμασία για το παιχνίδι με τον Πανθρακικό στην Τρίπολη.

 

 

 
Αποτελέσματα μπάσκετ

  

Α ΕΘΝΙΚΗ  ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ 1ΟΣ   ΟΜΙΛΟΣ ΝΟΤΟΥ ( 15Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)  ΑΓΩΝ. ΠΕΡ. 2006-2007

ΣΕΦΑ ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ

-

ΑΠ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

75-71

ΑΕΚ ΠΗΓΑΣΟΣ

-

ΓΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΙΣ

88-55

  

A΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ (11η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)   ΑΓΩΝ. ΠΕΡ. 2006-2007

ΑΕΜ ΠΟΛΥΒΙΟΣ

-

ΑΠΟΚ ΙΚΑΡΟΣ

125-62

ΑΓΟΝ ΓΥΘΕΙΟΥ

-

ΑΟ ΘΟΥΡΙΑΣ

87-70

ΣΠΑΡΤΙΑΤΙΚΟΣ ΓΣ

-

ΑΠΟΕΛ  ΜΟΛΑΩΝ

87-37

ΓΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ

-

ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΓΣ

80-58

  

Β΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ Α΄ ΟΜΙΛΟΣ (8η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)   ΑΓΩΝ. ΠΕΡ. 2006-2007

ΑΣ ΜΑΝΗΣ

-

ΑΠΣ ΑΡΗΣ ΣΚΑΛΑΣ

36-29

ΑΟ ΟΜΟΝΟΙΑ

-

ΑΠΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ

67-61

ΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ

-

ΑΣ ΚΡΟΝΟΣ

80-66

ΑΕ ΣΠΑΡΤΗΣ

-

ΓΕ ΑΜΙΛΛΑ 2000

ΑΝΑΒΟΛΗ

  

Β΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ Β΄ ΟΜΙΛΟΣ (8η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)   ΑΓΩΝ. ΠΕΡ. 2006-2007

ΝΟ ΠΥΛΟΥ

-

ΣΠΟΚ ΕΥΚΛΗΣ

56-52

ΑΠΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ

-

ΑΟ ΑΡΙΟΧΩΡΙΟΥ

36-67

ΓΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ

-

ΑΠΟΜ ΠΗΓΑΣΟΣ

77-37

ΓΣ ΧΩΡΑΣ

-

ΣΑΚ ΔΑΙΚΛΗΣ

59-68

  

 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΜΙΝΙ Γ΄ ΟΜΙΛΟΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ (2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)   ΑΓΩΝ. ΠΕΡ. 2006-2007

ΓΕ ΑΜΙΛΛΑ 2000

-

ΑΕΜ ΠΟΛΥΒΙΟΣ

34-29

  

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΚ)  (2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)   ΑΓΩΝ. ΠΕΡ. 2006-2007

(ΠΑΙΔΩΝ)

ΕΣΚΑΒΔΕ

-

ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ

63-60

(ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ)

ΕΣΚΑΒΔΕ

-

ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ

56-33

 

 

 

 
Επίσκεψη κ. Υπουργού Παιδείας στην Σπάρτη
Με τη λήξη της διήμερης επίσκεψης της Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Μαριέττας Γιαννάκου, η Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Πελοποννήσου επιθυμεί να εκφράσει τις ευχαριστίες της σε όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχία των εκδηλώσεων που περιλαμβάνονταν στο πρόγραμμα. Ειδικότερα...


>>> Δες εισήγηση Περιφερειακού Δ/ντή Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου κ. Μαραμπέα >>>>

 

 

 
Ενημερωτικές εκδηλώσεις για το AIDS
Η Γενική Γραμματεία Εκπαίδευσης Ενηλίκων του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων σχεδιάζει σε συνεργασία με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και υλοποιεί μέσω του Ινστιτούτου Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων ( Ι.Δ.ΕΚ.Ε. ) πρόγραμμα για τα «Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα – AIDS».

Στις 28 Φεβρουαρίου λοιπόν, ημέρα Τετάρτη, θα πραγματοποιηθούν επιμορφωτικές εκδηλώσεις σε μαθητές του Λυκείου Λεβιδίου και του Ι.Ε.Κ. Τριπόλεως.
Μέσα από τις επιμορφωτικές εκδηλώσεις το κοινό ενημερώνεται για τη φύση των νοσημάτων, τους τρόπους μετάδοσης και πρόληψης και συζητά για στρατηγικές αντιμετώπισης.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, μπορείτε να αναζητήσετε, στην έδρα του Κ.Ε.Ε του Νομού Αρκαδίας, που στεγάζεται στο Δήμο Τριπόλεως, διεύθυνση: Ελευθερίου Βενιζέλου 22 και στο τηλέφωνο: 2710 – 232524 μέσω του κ. Σπυρόπουλου Ηλία, Υπευθύνου του προγράμματος στο Νομό Αρκαδίας. Δες και ... >>
 

 

Σημεία συνέντευξης Υπουργού Εσωτερικών στην Κέρκυρα
στη 17η σύνοδο των Γενικών Γραμματέων Περιφερειών της χώρας, όπου συμμετείχε η Γ.Γ.Π.Π. κ. Αγγέλα Αβούρη. Περισσότερα...

 

 

 

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα