Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Δευτέρα 25-6-2007

 

 

 

 

 
Αστέρας, κοντά σε δύο ποδοσφαιριστές από τη Λατινική Αμερική
Κοντά σε δύο μεγάλες μεταγραφές που θα προκαλέσουν αίσθηση στο ελληνικό ποδόσφαιρο βρίσκεται αυτή τη στιγμή ο Αστέρας Τρίπολης.

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών γίνονται καθημερινά και αυτή τη στιγμή υπάρχει μία διαφορά στον οικονομικό τομέα, αλλά η διοίκηση του Αστέρα είναι αποφασισμένη να βάλει για μία ακόμα φορά το χέρι βαθιά στην τσέπη και να προχωρήσει στην υπέρβαση, φέρνοντας στην Ελλάδα δύο σημαντικούς ποδοσφαιριστές.

Οι δύο παίκτες προέρχονται από την αγορά της Λατινικής Αμερικής και μπορεί αυτή τη στιγμή να μην είναι ανακοινώσιμα τα ονόματά τους και οι θέσεις που αγωνίζονται, αλλά είναι σίγουρο πώς εφόσον αποκτηθούν θα συζητηθούν πολύ αυτές οι κινήσεις του Αστέρα.

Χθες εξάλλου, έγινε «οικογενειακό διπλό» από το προπονητικό τημ της ομάδας νέων του Αστέρα, όπου ήρθαν στην Τρίπολη αρκετοί νεαροί ποδοσφαιριστές που δοκιμάστηκαν συμμετέχοντας στο «διπλό» με κάποιους να αφήνουν καλές εντυπώσεις.

Τέλος, συνεχίζονται τα έργα με εντατικούς ρυθμούς στο νέο γήπεδο του Αστέρα που κατασκευάζεται ακριβώς δίπλα από το υπάρχον γήπεδο, όσο και στα βοηθητικά γήπεδα που ετοιμάζονται εν όψει της προσεχούς αγωνιστικής περιόδου.

 

 

 

 
26 Ιουνίου, Παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών
Τα ναρκωτικά είναι χαρακτηριστικό μιας κοινωνίας όπου το καπιταλιστικό κέρδος και η ανταγωνιστικότητα αναγορεύονται σε υπέρτατες αξίες και όπου ο ατομικισμός και η «επί πτωμάτων ανάδειξη» αποτελούν παραδείγματα προς μίμηση. Μιας κοινωνίας που αντί για δουλειά, μόρφωση, ψυχαγωγία και δικαιώματα στους νέους ανθρώπους, δίνει ανεργία, άθλιες συνθήκες εργασίας, εμπορευματοποίηση, αυταρχισμό, πολιτιστικά σκουπίδια. Για του λόγου το αληθές αρκεί να ρίξουμε μια ματιά στα παρακάτω στοιχεία: Περισσότερα...

ΚΝΕ Ν.Γ. Αρκαδίας

 

 

 

 
Δημιουργία ανθρώπινων δακτύλων σε εργαστήριο
Ανθρώπινα δάχτυλα, τα οποία ήδη παράγονται σε εργαστήρια θα μεταμοσχεύονται τα επόμενα χρόνια, σε όσους έχουν ακρωτηριαστεί λόγω ασθένειας η κάποιου ατυχήματος!!!
Την επαναστατική αυτή εξέλιξη ανακοίνωσε σε Συνέντευξη Τύπου ο καθηγητής Ορθοπεδικής του πανεπιστημίου της Αθήνας κ Παναγιώτης Σουκάκος, με αφορμή το 4ο Παγκόσμιο Συνέδριο Επανορθωτικής Μικροχειρουργικής, το οποίο  πραγματοποιείται στην Αθήνα από 22 έως 27 Ιουνίου.

Όπως ανέφερε ο κ Σουκάκος η παραγωγή των ανθρώπινων δακτύλων, γίνεται με την ταυτόχρονη καλλιέργεια στο εργαστήριο κυττάρων του πάσχοντα προκειμένου να παραχθούν επτά διαφορετικοί ιστοί με τελικό σκοπό τη γέννηση του νέου δαχτύλου προς μεταμόσχευση.
«Πρόκειται για μια ιστορική περίοδο ανέφερε ο καθηγητής, κατά την οποία οι επεμβάσεις σύνθετης μεταμόσχευσης ιστών παρά τα ενδεχόμενα αδύνατα σημεία που εμφανίζουν δεν παύουν να αποτελούν το μέλλον της μικροχειρουργικής και να σηματοδοτούν την πρόοδο στον τομέα της αντιμετώπισης σύνθετων ιστικών ελλειμμάτων μετά από τραύμα η νόσο».
Οι μεταμοσχεύσει προσώπου χεριού η άνω άκρου είναι από τα σημαντικά θέματα που θα απασχολήσουν το συνέδριο. Περισσότερα...

 

 

 

 
'Αλματα στην αντιμετώπιση της λευχαιμίας και του λεμφώματος
Άλματα στην αντιμετώπιση της λευχαιμίας και του λεμφώματος έχει κάνει τα τελευταία χρόνια η ιατρική καθώς με τις νέες θεραπείες έχουμε ίαση των ασθενών σε ποσοστό που φτάνει το 80%, ενώ ταυτόχρονα έχει αυξηθεί κατακόρυφα το προσδόκιμο επιβίωσης!
Την αισιόδοξη αυτή αναφορά έκανε ο πρόεδρος της Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρείας κ Αχιλλέας Αναγνωστόπουλος κατά την διάρκεια Συνέντευξης Τύπου, με αφορμή την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα κατά της λευχαιμίας και των λεμφωμάτων (21 με 28 Ιουνίου).

Συγκεκριμένα όπως τόνισε ο κ. Αναγνωστόπουλος στην περίπτωση της χρόνιας μυελογενούς λευχαιμίας τα αποτελέσματα είναι ιδιαιτέρα αισιόδοξα. Η ιατρική άλλαξε τη φυσική πορεία της νόσου με το σχεδιασμό ενός νέο φαρμάκου imatinib (Glivec), που στοχεύει στη μοριακή βλάβη που υπάρχει στο DNA του ασθενούς. Είναι ο πρώτος αναστολέας της τυροσινικής κινάσης και άνοιξε το δρόμο σε παρόμοια φάρμακα για ποικιλία νεοπλασματικών παθήσεων. Περισσότερα...

 

 

 

 
Πρόσωπα της τέχνης
Σοφία Αγγέλη  >>>>>
 
Γιάννης Στρατής  >>>>>

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα