Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Δευτέρα 14-5-2007

 

 

 

 
Απολογισμός πεπραγμένων Περιφέρειας Πελοποννήσου τριετίας 2004-2007
Από τη Γ.Γ. Περιφέρειας Πελοποννήσου >>>>>>

Από τον Υπουργό Εσωτερικών >>>>>>

 

 

 

 
Εγκαίνια έργου "Ψηφιακή ξενάγηση δήμου Ναυπλίου"
ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ
ΚΑΘΗΓΗΤΗ κ. ΠΡΟΚΟΠΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ

«Ι. Βασική προτεραιότητά μας αποτελεί η αναδιοργάνωση της Διοίκησης, η ενίσχυση της Αποκέντρωσης και η ισχυροποίηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με γνώμονα τη βελτίωση της εξυπηρέτησης του πολίτη και την αναβάθμιση των υπηρεσιών που του παρέχονται. Η λειτουργική αξιοποίηση των τεχνολογιών της πληροφορικής και των επικοινωνιών και η ουσιαστική προώθηση της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και των ψηφιακών εφαρμογών αποτελεί ουσιώδη όρο για την εκπλήρωση του κεντρικού αυτού στόχου μας.

ΙΙ. Τα σημερινά εγκαίνια του έργου «Ψηφιακή Ξενάγηση στο Δήμο Ναυπλίου» είναι ένα ακόμη απτό παράδειγμα προς την κατεύθυνση αυτή, δεδομένου ότι πρόκειται για ένα έργο, το οποίο επιτρέπει στους επισκέπτες να έχουν ολοκληρωμένη πρόσβαση σε κάθε είδους ιστορική, πολιτιστική κλπ. πληροφορία που αφορά την πόλη, γεγονός που συμβάλλει, μεταξύ άλλων, και στην καλύτερη τουριστική της προβολή.

Επισημαίνεται ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου ολοκλήρωσε το εν λόγω έργο, εντάσσοντάς το στις δράσεις της «Κοινωνίας της Πληροφορίας», με προϋπολογισμό 275.000 ευρώ. Η «Ψηφιακή Ξενάγηση στο Δήμο Ναυπλίου» αφορά ιδίως τη δημιουργία περιεχομένων ηχητικών περιηγήσεων σε πέντε γλώσσες και στην προμήθεια 100 ειδικών συσκευών πληροφόρησης για το κοινό, οι οποίες παρέχουν τη δυνατότητα στους επισκέπτες να αναζητήσουν οποιαδήποτε ιστορική ή πολιτιστική πληροφορία σχετικά με το Δήμο Ναυπλίου. Επιπλέον, προβλέπεται η ανάπτυξη εικονικής ξενάγησης στο ιστορικό κέντρο της πόλης με τη χρήση εφαρμογών προβολής, παρέχοντας τη δυνατότητα ξενάγησης μέσω του υπάρχοντος δικτυακού τόπου του Δήμου Ναυπλίου, καθώς και μέσω video projector στα δύο κιόσκια.

Η επιτυχία της πιλοτικής εφαρμογής του έργου, η οποία ξεκίνησε περίπου πριν από ένα μήνα, καθώς προσέλκυσε το ενδιαφέρον τόσο του τοπικού πληθυσμού όσο και των επισκεπτών του Ναυπλίου δικαιώνει την επιλογή αυτή της Περιφέρειας Πελοποννήσου και δίνει το έναυσμα για την περαιτέρω αξιοποίηση της ψηφιοποίησης, με σκοπό τη διευκόλυνση και βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη».

 

 

 

 
«Η δημόσια διοίκηση κοντά στον πολίτη, ο ρόλος των περιφερειών»
Σημεία ομιλίας του Υπουργού Εσωτερικών, στο πλαίσιο της 18ης συνόδου των γενικών γραμματέων περιφερειών στο Ναύπλιο Περισσότερα...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα