Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Πέμπτη 4-1-2007

 

 

 

 
Διοργάνωση επιδοτούμενων προγραμμάτων κατάρτισης για ανέργους

Ανακοίνωση για εκπαιδευτές και καταρτιζόμενους

Η εταιρεία ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ Α.Ε., θυγατρική εταιρεία του ΟΑΕΔ, ανακοινώνει ότι πρόκειται να αρχίσει τη λειτουργία επιδοτούμενων προγραμμάτων συνεχιζόμενης και εναλλασσόμενης επαγγελματικής κατάρτισης από τον Φεβρουάριο του 2007 στο ΚΕΚ Τρίπολης. Στα προγράμματα αυτά οι ενδιαφερόμενοι άνεργοι, μπορούν να συμμετάσχουν εφόσον είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ, απόφοιτοι λυκείου, είναι κάτοχοι κάρτας ανεργίας και έχουν την Ελληνική υπηκοότητα ή ιθαγένεια κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή είναι ομογενείς ή πολιτικοί Πρόσφυγες. Σε περίπτωση κατά την οποία, υπάρξουν περισσότερες αιτήσεις από τις προβλεπόμενες θέσεις, θα υπάρξει αξιολόγησή τους με μοριοδότηση.

Η κατάθεση αιτήσεων για όλα τα προγράμματα, τόσο για εκπαιδευτές, όσο και για καταρτιζόμενους, ισχύει έως την 16η Ιανουαρίου 2007 (ή σφραγίδα ταχυδρομείου).

Τα προγράμματα που θα υλοποιηθούν στο ΚΕΚ Τρίπολης είναι τα εξής:

 

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

ΑΤΟΜΑ

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ
ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ

Τεχνικές πωλήσεων - Marketing

Εναλλασσόμενη

Προβλεπόμενη έναρξη: 1/4/2007

884 ώρες (500 πρακτική στην επιχείρηση)

25

Ηλικία: 18-45 ετών

Απόφοιτοι Λυκείου

 

Υπάλληλοι Διοικητικής Υποστήριξης ΜΜΕ

Εναλλασσόμενη

Προβλεπόμενη έναρξη: 1/5/2007

614 ώρες (300 πρακτική στην επιχείρηση)

25

Ηλικία: 18-45 ετών

Απόφοιτοι Λυκείου

 

Βοηθός Μηχανογραφημένου Λογιστηρίου

Εναλλασσόμενη

Προβλεπόμενη έναρξη: 15/2/2007

620 ώρες (300 πρακτική στην επιχείρηση)

25

Ηλικία: 18-45 ετών

Απόφοιτοι Λυκείου

 

Επιχειρηματικότητα στον εναλλακτικό τουρισμό

Εναλλασσόμενη

Προβλεπόμενη έναρξη: 15/2/2007

770 ώρες (350 ώρες πρακτική σε επιχείρηση)

25

Ηλικία: 18-45 ετών

Απόφοιτοι Λυκείου

 

Σύγχρονες Μέθοδοι Οργάνωσης - Διοίκησης Επιχειρήσεων

Συνεχιζόμενη

Προβλεπόμενη έναρξη: 1/9/2007

400 ώρες

25

Ηλικία: 18-65 ετών

Απόφοιτοι Λυκείου

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η διενέργεια των ανωτέρω προγραμμάτων, πραγματοποιείται στο πλαίσιο υλοποίησης της πράξης με τίτλο "επιχορήγηση της εταιρείας Επαγγελματική Κατάρτιση Α.Ε. για την υλοποίηση Ειδικών Δράσεων Κατάρτισης της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την περίοδο 2006-2007", εντάσσεται στο ΜΕΤΡΟ 3, ΑΞΟΝΑΣ 1 του Ε.Π. «ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ» και χρηματοδοτείται κατά 75% από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) και κατά 25% από το Υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας.

Το εκπαιδευτικό επίδομα των ανέργων που θα συμμετάσχουν στα προγράμματα ανέρχεται σε ευρώ 3,52 (μικτά) ανά ώρα κατάρτισης, ενώ σ΄ αυτούς που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες ανέρχεται σε 4,99 ευρώ (μικτά). Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ) του ΟΑΕΔ. Επίσης μπορούν να απευθύνονται στα γραφεία της Διεύθυνσης της Περιφέρειας ΚΕΚ Πελοποννήσου, Λ. 'Αργους - Ναυπλίου Τίρυνθα ΤΚ 21100 (τηλ 2752029781 - 2752026311) καθώς και στο δικτυακό τόπο www.ep-katartisi.gr. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέτουν τις αιτήσεις τους στο ΚΕΚ Τρίπολης, Τέρμα Καραϊσκάκη Τρίπολη ΤΚ 22100 (τηλ. 2710233826) τις εργάσιμες ημέρες κατά τις ώρες 10:00 με 13:00 ή να αποστέλλουν συστημένο φάκελο με τα απαραίτητα επικυρωμένα δικαιολογητικά στη παραπάνω διεύθυνση.

Αίτηση καταρτιζομένων (εναλλασσόμενη κατάρτιση)

Αίτηση καταρτιζομένων (συνεχιζόμενη κατάρτιση)

Πίνακας δικαιολογητικών για καταρτιζόμενους

Προκήρυξη εκπαιδευτών (διάφορες ειδικότητες)

Αίτηση εκπαιδευτή

Βιογραφικό εκπαιδευτή

 

 

 

 

 
Ο Αστέρας παρουσίασε τον Κάμπος
Η διοίκηση της ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης παρουσίασε απόψε το νέο προπονητή της ομάδας Πάουλο Κάμπος. Ο Πρόεδρος ΠΑΕ Βαγγέλης Κρητικός ήταν αυτός που καλωσόρισε το καταξιωμένο τεχνικό εκ μέρους της διοίκησης, επισημαίνοντας πώς ήταν η καλύτερη επιλογή που θα μπορούσε να κάνει ο Αστέρας.

Ο Πάουλο Κάμπος ξεκινώντας εξέφρασε την ικανοποίησή του που βρίσκεται στην Ελλάδα και τις ευχαριστίες του για τη άψογη συμπεριφορά όλων απέναντί του «Είναι ευχαρίστηση μου που βρίσκομαι στην Ελλάδα, στην Τρίπολη και δουλεύω στον Αστέρα Τρίπολης. Θέλω να ευχαριστήσω τους ιδιοκτήτες της ομάδας, τον πρόεδρο, τη διοίκηση της ομάδας, τους φιλάθλους, τους κατοίκους της Τρίπολης για την υποδοχή τους. Είμαι ευχαριστημένος που βρίσκομαι εδώ και θα ήθελα να δουλέψω για πολλά χρόνια»

Για τη συνεργασία του με τους παίκτες του Αστέρα ο Βραζιλιάνος προπονητής δήλωσε «Όπως όλοι μας αγαπάμε το ποδόσφαιρο. Μέρα με τη μέρα βλέπουμε και βγάζουμε μία καλύτερη άποψη για κάθε παίκτη. Για μένα δεν είναι δύσκολο να αναγνωρίσω τον καλό παίκτη και σίγουρα μπορεί πιο γρήγορα να βγάλει μία άποψη για κάθε παίκτη»

Για τη βαθμολογική θέση της ομάδας και τους στόχους της ανέφερε «Αυτή τη στιγμή η ομάδα έχει 20 βαθμούς και η βαθμολογική της θέση δείχνει κάποιες αδυναμίες, αλλά και παράλληλα έχει προοπτικές για να ανέβει ψηλότερα. Θα δουλέψουμε σκληρά και με τον καιρό η ομάδα θα γίνει καλύτερη. Μέχρι τώρα έχει πετύχει πέντε νίκες, πέντε ισοπαλίες και τρεις ήττες. Έχουμε σημειώσει 16 γκολ και έχουμε δεχτεί 13. Αυτό δείχνει πώς μέχρι σήμερα είχε σκαμπανέβασματα στο παιχνίδι της. Στόχος μας, είναι να βρούμε μία σταθερότητα στην απόδοσή μας, να σημειώσουμε περισσότερα τέρματα και να δεχτούμε λιγότερα»

Για τη συνεργασία του ο Πάουλο Κάμπος έκανε λόγο για την εμπειρία του στην προπονητική και τις παραστάσεις που είχε σε όλη αυτή την καριέρα «Το ποδόσφαιρο είναι εύκολο να το δουλέψεις, η γλώσσα του ποδοσφαίρου είναι μόνο μία σε όλο τον κόσμο. Να καταλάβεις τη μπάλα. Οι παίκτες καταλαβαίνουν τι ζητάω στις προπονήσεις χωρίς να μιλάμε την ίδια γλώσσα. Την πρώτη φορά που είχα πάει έξω από τη Βραζιλία δεν ήξερα Αγγλικά και πέτυχα, στη συνέχεια πήγα σε Αραβικές ομάδες. Εκεί δεν ήξερα Αραβικά, αλλά πάλι πέτυχα. Εύχομαι και εδώ στην Ελλάδα να πετύχω.
Έχω εμπειρία από εθνικές ομάδες, από μεγάλες Βραζιλιάνικες ομάδες, από τη Ρεάλ Μαδρίτης και θα προσπαθήσω να τη φέρω εδώ και να πετύχουμε κάτι καλό με τον Αστέρα. Πιστεύω ότι η δουλειά που θα κάνουμε εδώ θα είναι πολύ καλή και θα τα καταφέρουμε»

Για το παιχνίδι της Κυριακής στη Βέροια ο νέος τεχνικός ηγέτης του Αστέρα δήλωσε: «Η αλλαγή ενός προπονητή σημαίνει πώς υπάρχει διαφορετική σκέψη. Υπάρχει μία ψυχολογική αλλαγή. Έχουμε συγκεντρώσει αρκετές πληροφορίες για μία πολύ καλή ομάδα όπως είναι η Βέροια και ειδικά στην έδρα της. Στο ποδόσφαιρο κανένας δε μπορεί να πει πώς θα κερδίσει σε κάθε παιχνίδι, αλλά μπορούμε να πούμε πώς θα δουλέψουμε πολύ σκληρά για να τα καταφέρουμε»

 

 

 
Απάντηση σε δημοσιεύματα για τον Αστέρα
Σε σημερινά δημοσιεύματα του αθλητικού Τύπου κάποιοι βιάστηκαν να «παραιτήσουν» τον βοηθό προπονητή της ομάδας Παναγιώτη Τζαναβάρα.

Τα δημοσιεύματα είναι αναληθή πέρα για πέρα, αφού ο Παναγιώτης Τζαναβάρας συνεχίζει κανονικά από το πόστο για το οποίο προσελήφθη από την αρχή της αγωνιστικής περιόδου και δεν είναι άλλο από το πόστο του βοηθού προπονητή.

Είναι βέβαια απορίας άξιο από πού προέρχονται και πώς αναπαράγονται τέτοια δημοσιεύματα, παραμονές ενός κρίσιμου παιχνιδιού στη Βέροια, δημιουργώντας προβλήματα στις τάξεις της ομάδας.

Η ομάδα μας καθημερινά με δελτίο τύπου ενημερώνει τα ΜΜΕ για τις ειδήσεις που αφορούν τον Αστέρα και αν μη τι άλλο, μία παραίτηση από το προπονητικό τημ θα είχε συμπληρωθεί σε αυτό.

 

 

 
Παραιτήθηκε ο Γκιόκας
Την παραίτηση του στη διάθεση της διοίκησης έθεσε ο γυμναστής της ομάδας Γιάννης Γκιόκας, η οποία και έγινε δεκτή. Ο γυμναστής είχε παραιτηθεί από τη στιγμή που είχε παραιτηθεί ο προπονητής Γιάννης Παπακώστας, αλλά έμεινε στην ομάδα μέχρι να αναλάβει ο Πάουλο Κάμπος.

 

 

 

 

DESTINO TOURS

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα