Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Τετάρτη 3-1-2007

 

 

 

 
Υπερκαλύφθησαν οι στόχοι για το 2006 στο ΠΕΠ Πελοποννήσου
Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Αγγέλα Αβούρη, ανακοίνωσε την επιτυχή έκβαση όλων των στόχων του ΠΕΠ για το 2006.

Οι δείκτες που αφορούν την πρόοδο του προγράμματος ξεπέρασαν τις αρχικές προσδοκίες μας, την πλέον κρίσιμη χρονιά υλοποίησης του ΠΕΠ και κατατάσσεται το ΠΕΠ Πελοποννήσου μεταξύ των πρώτων προγραμμάτων της χώρας στο σύνολο του Γ' ΚΠΣ και συγκεκριμένα:

Διπλασιάστηκαν οι εντάξεις έργων και η ενεργοποίηση των προσκλήσεων, τετραπλασιάστηκαν οι συμβάσεις των έργων και σχεδόν εξαπλασιάστηκε η απορρόφησή του.

Πίνακας με τους δείκτες του ΠΕΠ Πελοποννήσου σε Δημόσια Δαπάνη
 

ΠΕΠ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΜΑΡΤΙΟΣ 2004

Δ.Δ

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2006

Δ.Δ

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΕΝΤΑΞΗΣ

63,34%

386 εκατ.ευρω

131,93%

789,5 εκατ. ευρώ

ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ

23,31%

142 εκατ.ευρω

91,19%

548,5 εκατ. ευρώ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

9,2%

58 εκατ.ευρω

56,54%

338,4 εκατ. ευρώ


Παράλληλα, η Γενική Γραμματέας ανακοίνωσε την επίτευξη του στόχου Ν+2, που σημαίνει την πλήρη διασφάλιση της απορρόφησης του συνόλου των κοινοτικών και εθνικών πόρων, οι οποίοι είχαν δεσμευθεί στην Πελοπόννησο για το 2006.

Η Γενική Γραμματέας δήλωσε «Με γιγαντιαία προσπάθεια, ορθό συντονισμό και συνεχή εγρήγορση, οι υπηρεσίες και τα στελέχη της Περιφέρειας, οι Αυτοδιοικητικοί φορείς και οι λοιποί εταίροι, καταφέραμε να διασφαλίσουμε όλους τους διατιθέμενους πόρους και να επιτύχουμε εξαιρετικά αποτελέσματα σε όλους τους δείκτες προόδου του Γ' ΚΠΣ για την Πελοπόννησο.

Σήμερα, σε όλους τους Νομούς της Περιφέρειας υλοποιούνται πάνω από 796 έργα και δράσεις, μικρά και μεγάλα, που αποβλέπουν στη δημιουργία υποδομών, στην οικονομική ανάπτυξη, τη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης και την κοινωνική προστασία των πολιτών.

Παράλληλα, συνεχίζουμε την προσπάθεια και τη νέα χρονιά για τη μεγιστοποίηση της απόδοσης, ώστε τα αποτελέσματα να είναι άμεσα ορατά στους πολίτες»

 

 

 
Νεαρή Ελληνίδα νεκρή από παχυσαρκία
Μια ακόμη νεαρή Ελληνίδα (ζύγιζε πάνω από 300 κιλά) από την Πάτρα προστέθηκε στην λίστα θανάτου από παθογόνο παχυσαρκία, που σκοτώνει καθημερινά χιλιάδες ανθρώπους σε όλο τον κόσμο και έχει πάρει πλέον τη μορφή «επιδημίας».
Στη χώρα μας η κατάσταση είναι εκρηκτική καθώς μία στις 3 Έλληνιδες και ένας στους 3,5 Έλληνες είναι υπέρβαροι, ενώ στον τομέα των παχύσαρκων φιγουράρουμε στις πρώτες θέσεις μεταξύ των Ευρωπαϊκών χωρών. Εξαιρετικά ανησυχητική είναι εξ' άλλου η αύξηση της παχυσαρκίας στην παιδική και εφηβική ηλικία. Περισσότερα...

Κ. Κωνσταντινίδης

 

 

 
Για την αναθεώρηση του άρθρου 16
Την τελευταία περίοδο στο επίκεντρο βρίσκεται η εκπαίδευση με τις επιχειρούμενες αλλαγές από την πλευρά της κυβέρνησης και τις αντίστοιχες αντιδράσεις από την εκπαιδευτική κοινότητα.
Γίναμε όλοι μάρτυρες των κινητοποιήσεων των φοιτητών το καλοκαίρι ενάντια στο νέο Νόμο πλαίσιο, της μεγάλης απεργίας των εκπαιδευτικών για αξιοπρεπή μισθό καθώς και των αγώνων των μαθητών ενάντια στη περαιτέρω υποβάθμιση του δημόσιου σχολείου.
Στη σημερινή συγκυρία το θέμα που κυριαρχεί είναι η αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος που θα δώσει το πράσινο φως για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων... Περισσότερα...

Αγωνιστική Συνεργασία

«Η τέχνη και η επιστήμη, η έρευνα και η διδασκαλία είναι ελεύθερες, η ανάπτυξη και η προαγωγή τους αποτελεί υποχρέωση του κράτους...»,
«Η παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Κράτους...»,
«Όλοι οι Έλληνες έχουν δικαίωμα δωρεάν παιδείας σε όλες τις βαθμίδες της στα κρατικά εκπαιδευτήρια...»... Περισσότερα...

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 16

 

 

 

 
Ήρθε ο Κάμπος στην Τρίπολη
Ο Αγιος Βασίλης ήρθε μαζί με το 2007 και έφερε στην Ελλάδα και την Τρίπολη τον καταξιωμένο 49χρονο Βραζιλιάνο τεχνικό Πάουλο Κάμπος. Ο νέος προπονητής του Αστέρα Τρίπολης έφτασε στην Αθήνα την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς με πτήση Γαλλικής αεροπορικής εταιρείας από το Παρίσι και έκανε τις πρώτες του δηλώσεις στο αεροδρόμο «Ελ. Βενιζέλος»:

«Καταρχάς θα ήθελα να ευχαριστήσω τη διοίκηση του Αστέρα Τρίπολης που μου ζήτησε να αναλάβω την τεχνική ηγεσία της ομάδας. Είναι μεγάλη η χαρά μου που βρίσκομαι στην Ελλάδα, μία χώρα με μεγάλο πολιτισμό και αθλητισμό. Σήμερα είναι μία ευτυχισμένη ημέρα για μένα, αφού θα δουλέψω σε μία Ευρωπαϊκή χώρα. Από πέρσι που ήμουν στη Ρεάλ Μαδρίτης ήθελα να επιστρέψω στην Ευρώπη.
Θα βάλω τα δυνατά μου για να πετύχει τους στόχους του ο Αστέρας και να πάει στην Α' Εθνική κατηγορία. Ελπίζω πώς στην Ελλάδα θα μείνω για πολλά χρόνια. Θέλω την υποστήριξη των φιλάθλων, της διοίκησης και των παικτών να κάνουμε καλή δουλειά και να καταφέρουμε να κάνουμε ευτυχισμένους όλους τους ανθρώπους στην Τρίπολη.

Δούλευα είκοσι χρόνια μακριά από τη Βραζιλία. Όταν δέχτηκα τηλέφωνο από τη διοίκηση του Αστέρα για να αναλάβω την τεχνική ηγεσία της ομάδας ρώτησα να μάθω περισσότερα για τη χώρα και την ομάδα από τους Βραζιλιάνους που βρίσκονται στην Ελλάδα και μου είπαν τα καλύτερα»

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Αστέρας Βαγγέλης Κρητικός με τη σειρά του καλωσόρισε το νέο προπονητή της ομάδας

«Ευχαριστούμε τον κ. Κάμπος που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ομάδας, είναι μεγάλη χαρά για μας και μεγάλη στιγμή του συλλόγου. Με το νέο χρόνο πιστεύουμε πώς θα είμαστε πραγματικοί πρωταγωνιστές στην κατηγορία και αυτό προσπαθούμε να πετύχουμε»

Στη συνέχεια ο Βραζιλιάνος προπονητής μετέβη στην Τρίπολη όπου έκανε το Πρωτοχρονιάτικο του ρεβεγιόν, ζητώντας από τους ανθρώπους της διοίκησης περισσότερες και αναλυτικότερες πληροφορίες για την ομάδα και την πορεία του Αστέρα, αλλά και τον προσεχή αντίπαλο στο πρωτάθλημα.

Πρώτη προπόνηση του Κάμπος

Επιστροφή στις προπονήσεις χθες για τους ποδοσφαιριστές του Αστέρα, που επανήλθαν μετά το ρεπό της Πρωτοχρονιάς και ταυτόχρονα πρώτη προπόνηση για το νέο τεχνικό της ομάδας Πάουλο Κάμπος.
Ο Βραζιλιάνος προπονητής στην πρώτη του προπόνηση, δούλεψε πολύ με τους ποδοσφαιριστές της ομάδας, αφού χθες ξεκίνησε ουσιαστικά η προετοιμασία του Αστέρα για το Κυριακάτικο παιχνίδι στη Βέροια.

Την Πέμπτη η παρουσίαση του Κάμπος

Την Πέμπτη 4 Ιανουαρίου στις 6 μ.μ. η διοίκηση της ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης θα παρουσιάσει το νέο προπονητή της ομάδας Πάουλο Κάμπος. Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Τύπου της ομάδας στο γήπεδο.

 

 

 
Το Σάββατο παίζουν οι Νέοι του Αστέρα
Το Σάββατο 6 Ιανουαρίου, η ομάδα νέων του Αστέρα θα αντιμετωπίσει στον Κορυδαλλό την Προοδευτική, που είναι και το πρώτο επίσημο παιχνίδι του συλλόγου για το 2007.

 

 

 

 

DESTINO TOURS

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα