Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Δευτέρα 26-10-2009

 

 

 

 
ΕΡΩΤΗΣΗ ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΑΘΗΝΩΝ-ΚΟΡΙΝΘΟΥ
ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ Β’ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους Υπουργούς:
- Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων
- Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής

ΘΕΜΑ: Να τοποθετηθεί το Υπουργείο για τα αίτια της χθεσινής απίστευτης ταλαιπωρίας χιλιάδων ανθρώπων στον αυτοκινητόδρομο Αθηνών - Κορίνθου

Είναι, τουλάχιστον, ντροπή για όλες τις κυβερνήσεις της τελευταίας 20ετίας η διακοπή της κυκλοφορίας χθες (Κυριακή 25/10) στον αυτοκινητόδρομο Αθηνών - Κορίνθου.
Όταν κλείνει επί πολλές ώρες και στη συνέχεια υπολειτουργεί η κεντρική εθνική οδική αρτηρία της χώρας εξαιτίας μιας νεροποντής, τότε υπάρχει σοβαρότατο πρόβλημα για την κατάσταση της χώρας.
Πολύ περισσότερο όταν επί δεκαετίες το δημόσιο και τώρα οι ιδιώτες εισπράττουν τεράστια ποσά από διόδια, ενώ πριν μια επταετία έχει γίνει αναβάθμιση του αυτοκινητοδρόμου.
Επειδή χιλιάδες πολίτες εγκλωβίστηκαν χθες και ταλαιπωρήθηκαν αφόρητα στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου και στις αντίστοιχες παρακάμψεις, ορισμένοι μάλιστα εκ των οποίων κινδύνευσαν να πνιγούν, σε συνθήκες οδήγησης και ασφάλειας που θυμίζουν προηγούμενους αιώνες

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Για ποιούς λόγους κόπηκε στα δύο το διαχωριστικό διάζωμα της εθνικής οδού Αθηνών - Κορίνθου, στο ύψος των Αγίων Θεοδώρων με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει ο αυτοκινητόδρομος; Δεν υπάρχει στη μελέτη κατασκευής έργου, πρόβλεψη αντιπλημμυρικών έργων για τις συνθήκες καταρρακτώδους βροχής; Έγινε διευθέτηση των χειμάρρων όταν κατασκευάστηκε ο αυτοκινητόδρομος; Και αν ναι, τότε για ποιους λόγους πλημμύρισε ο δρόμος;
2. Θα προχωρήσουν σε έλεγχο οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου, εάν τηρήθηκαν όλες οι προδιαγραφές που προβλέπονταν από τις συμβάσεις για την κατασκευή του δρόμου από τους κατασκευαστές; Εάν όχι, θα αναζητηθούν ευθύνες και θα επιβληθούν κυρώσεις, ιδιαίτερα αν αυτές προβλέπονται από τις συμβάσεις;
3. Θα υπάρξει έλεγχος στις κεντρικές οδικές αρτηρίες της χώρας αν έχουν μελετηθεί και κατασκευαστεί όλα τα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα;
4. Σε ποιες άμεσες ενέργειες και με ποιο χρονοδιάγραμμα θα προχωρήσει το Υπουργείο για να αντιμετωπιστούν οι αιτίες που είχαν ως αποτέλεσμα να πλημυρίσει στο συγκεκριμένο σημείο ο αυτοκινητόδρομος, ώστε να μην προκύψουν ανάλογες τραγικές καταστάσεις στο μέλλον;

Ο ερωτών βουλευτής
ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

 

 

 
Σεμινάρια βασικών γνώσεων διάσωσης
Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αρκαδίας διοργανώνει εκπαιδευτικά σεμινάρια βασικών γνώσεων διάσωσης, τα οποία θα ξεκινήσουν στις 16 Νοεμβρίου 2009.

Το σχολείο διαρκεί δύο μήνες και περιλαμβάνει θεματικές ενότητες, όπως: Τεχνικές Διάσωσης σε Ορθοπλαγιά, Επιβίωση, Πρακτική Μετεωρολογία, Προσανατολισμός, Επικοινωνίες, Πρώτες Βοήθειες, Διάσωση σε υγρό Στοιχείο, Τακτική αεροδιάσωσης, Αντιμετώπιση Μαζικών Καταστροφών, Προσανατολισμός, κ.λ.π.

Τα μαθήματα θα λαμβάνουν χώρα κάθε Δευτέρα και Τετάρτη απόγευμα τα θεωρητικά και Σαββατοκύριακα τα πρακτικά.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα μαθήματα, όσοι ενδιαφέρονται, μπορούν να επικοινωνούν με τα γραφεία της ΕOΔ Αρκαδίας:
Ερυθρού Σταυρού 9, 6945437285, eodarkadias@yahoo.gr

 

 

 
Πρόγραμμα εορτασμού εθνικής επετείου 28ης Οκτωβρίου 1940

Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2009

  • Γενικός σημαιοστολισμός από της ογδόης πρωινής ώρας της 26ης μέχρι της δύσης του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου 2009.

Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2009

  • 10.00 π.μ. Ομιλίες σε ειδικές συγκεντρώσεις στα σχολεία της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης της πόλης, στις υπηρεσίες του Δημοσίου, της Περιφέρειας, της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και στα Ν.Π.Δ.Δ. με φροντίδα των προϊσταμένων τους.

  • 11.00 π.μ. Συγκέντρωση στο χώρο του Μνημείου Αρχιερέων και Προκρίτων αντιπροσωπειών των  μαθητών  των σχολείων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, με τους δασκάλους και τους καθηγητές τους και των Προσκόπων και Ελληνίδων Οδηγών με τους βαθμοφόρους τους, όπου θα γίνει έπαρση της Σημαίας, θα ψαλεί Τρισάγιο και θα γίνει κατάθεση στεφάνων.

  • Φωταγώγηση τις βραδινές ώρες της 27ης και 28ης Οκτωβρίου 2009, όλων των Καταστημάτων του Δημοσίου, της Περιφέρειας,  της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, του Δημοτικού Καταστήματος Τρίπολης, των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και των Τραπεζών καθώς και των οδών, πλατειών και Μνημείων της πόλης.

Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2009

  • 07.00 π.μ. Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των εκκλησιών με μέριμνα της Ιεράς Μητρόπολης Μαντινείας και Κυνουρίας και η Στρατιωτική και Δημοτική Μουσική θα περιέλθουν χωριστά τους δρόμους της πόλης και θα παιανίζουν θούρια και εμβατήρια.

  • 08.00 π.μ. Επίσημη Έπαρση της Σημαίας στην Κεντρική Πλατεία σύμφωνα με τις διαταγές της IV Μεραρχίας Πεζικού.

  • 10.30 π.μ. Τέλεση επίσημης δοξολογίας στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ. Μετά το τέλος της δοξολογίας θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από τον κ. Βασίλειο Μπιστόλα, Δ/ντή Μουσικού Σχολείου Τρίπολης.

  • 11.00 π.μ. Συγκέντρωση των Επισήμων και του λαού της πόλης στο χώρο του Μνημείου Αρχιερέων και Προκρίτων, όπου θα γίνει επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων, σιγή ενός λεπτού στη μνήμη των ενδόξων νεκρών και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

  • 11.45 π.μ. Παρέλαση Φιλαρμονικής Δήμου Τρίπολης, Αναπήρων Πολέμου, Οργανώσεων, Συλλόγων, Σχολείων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, Σωμάτων Ελληνίδων Οδηγών και Ελλήνων Προσκόπων με τις Σημαίες και τα Λάβαρά τους, καθώς και τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων.
    Χώρος της Παρέλασης ορίζεται η οδός Εθνικής Αντιστάσεως.

  • 12.30 μ.μ. Στην πλατεία 'Αρεως θα χορέψουν ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς οι μαθητές και οι μαθήτριες των Γυμνασίων της Τρίπολης.

  • 05.30 μ.μ Επίσημη υποστολή της Σημαίας.

 

 
Η ΠΑΡΑΧΑΡΑΞΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ...
*Του ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΔΡΕΑ

Πρός τον λαό της Ελλάδας
Ο φασισμός του Μουσολίνι χτύπησε την Ελλάδα πισώπλατα, δολοφονικά και ξετσίπωτα με σκοπό να την υποδουλώσει και εξανδραποδίσει. Σήμερα όλοι οι έλληνες παλαίβουμε για τη λευτεριά, την τιμή, την εθνική μας ανεξαρτησία. Η πάλη θα είναι πολύ δύσκολη και πολύ σκληρή. Μα ένα έθνος που θέλει να ζήσει πρέπει να παλαίβει, αψηφώντας τους κινδύνους και τις θυσίες. Ο λαός της Ελλάδας διεξάγει σήμερα έναν πόλεμο εθνικοαπελευθερωτικό, ενάντια στο φασισμό του Μουσολίνι. Δίπλα στο κύριο μέτωπο και Ο ΚΑΘΕ ΒΡΑΧΟΣ, Η ΚΑΘΕ ΡΕΜΑΤΙΑ, ΤΟ ΚΑΘΕ ΧΩΡΙΟ, ΚΑΛΥΒΑ ΜΕ ΚΑΛΥΒΑ, Η ΚΑΘΕ ΠΟΛΗ, ΣΠΙΤΙ ΜΕ ΣΠΙΤΙ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΦΡΟΥΡΙΟ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ…(απόσπασμα)
Αθήνα 31 Οχτώβρη 1940
Νίκος Ζαχαριάδης
Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ

Σήμερα 69 χρόνια μετά τον Οκτώβρη του ΄40, επιχειρείται μια άνευ προηγουμένου προσπάθεια να ξαναγραφεί η ιστορία, είτε διαστρεβλώνοντας, είτε αποσιωπώντας σημαντικά γεγονότα που καθόρισαν τόσο τις αιτίες, όσο και την τελική έκβαση του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου.

Τον πόλεμο δεν τον ξεκίνησαν κάποιοι παρανοϊκοί που δεν είχαν δήθεν «σώας τας φρένας», αλλά ήταν αποτέλεσμα των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων που είχαν οξυνθεί ιδιαίτερα μετά την παγκόσμια οικονομική κρίση του 1929. Ο Χίτλερ, ο Μουσολίνι, συνολικά οι δυνάμεις του Άξονα είχαν βοηθηθεί οικονομικά από τις μεγάλες δυνάμεις του τότε δυτικού κόσμου (π.χ. Η.Π.Α, Αγγλία, Γαλλία) με αστρονομικά ποσά. Βασικός τους στόχος από το 1917 ήταν να σβηστεί από προσώπου γης το πρώτο εργατικό κράτος στον κόσμο, η Σοβιετική Ένωση. Όχι μόνο άντεξε η χώρα του Λένιν αλλά κατάφερε να αντεπιτεθεί και με ορόσημο τη νίκη στο Στάλινγκραντ, έδωσε καίρια χτυπήματα στις ναζιστικές ορδές, είχε την καθοριστική συμβολή στην συντριβή του «χιλιόχρονου 3ου Ράιχ». Περισσότερα...

 

 

 
Ο Αστέρας παρουσίασε τον Βαγγέλη Βλάχο
Η διοίκηση της ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης παρουσίασε σήμερα στους εκπροσώπους του Τύπου το νέο προπονητή της ομάδας, Βαγγέλη Βλάχο.

Ο Πρόεδρος της ΠΑΕ Γιώργος Μποροβήλος ήταν αυτός που καλωσόρισε τον Έλληνα τεχνικό στην «οικογένεια του Αστέρα» όπως χαρακτηριστικά δήλωσε. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ στην αρχική του τοποθέτηση είπε: «Μέσα στους βασικούς στόχους που έχουμε ως διοίκηση είναι να έχουμε ένα προπονητικό τιμ, το οποίο να μείνει πολύ καιρό στην ομάδα, όπως και όλα τα τμήματα που στελεχώνονται από ανθρώπους για πολλά χρόνια.

Θέλω να ευχαριστήσω δημόσια τον μέχρι πρότινος προπονητή μας, που έβαλε το δικό του λιθαράκι στον Αστέρα, έδωσε και πήρε, όμως τα πράγματα ήρθαν έτσι και στο ποδόσφαιρο μετράει το αποτέλεσμα.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η καινούργια μας επιλογή, ο Βαγγέλης Βλάχος θα μας οδηγήσει στον δρόμο που έχουμε χαράξει. Ελπίζουμε, πιστεύουμε και ευχόμαστε να μείνει πολύ καιρό στον Αστέρα. Του εύχομαι καλή επιτυχία, μακροημέρευση και ότι καλύτερο»

Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο κ. Βλάχος ο οποίος με την σειρά του δήλωσε «Θέλω να πω καλή επιτυχία και καλή τύχη στον προηγούμενο προπονητή, όπου και αν πάει. Θα σας πω αυτό που αισθάνομαι και που είπα στους ανθρώπους της διοίκησης.

Ο Αστέρας ήταν η μοναδική επιλογή που είχα στο μυαλό μου για να συνεχίσω την προπονητική μου καριέρα. Είχα πάρει απόφαση πριν δύο χρόνια να σταματήσω από το ποδόσφαιρο. Είχα φύγει από τη δημοσιότητα επίτηδες. Έλεγα όχι σε προτάσεις με πόνο καρδιάς, γιατί ξέρετε πόσο αγαπάω το ποδόσφαιρο.

Αυτό που έγινε με τον Αστέρα ήταν δώρο Θεού για μένα. Αν δεν πετύχω στον Αστέρα, σας δίνω το δικαίωμα μετά να μου πείτε ότι είπα ψέματα. Δεν θα ξανασχοληθώ πάλι με το ποδόσφαιρο.

Θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους του Αστέρα για τη μεγάλη τιμή που μου έκαναν και νιώθω χαρά, αγωνία και άγχος ταυτόχρονα, γιατί είναι σα να ξεκινάω πάλι από την αρχή.

Ο Αστέρας είναι το βήμα για να μείνω στο ποδόσφαιρο, σε αυτό που αγάπησα πολύ. Αυτό που έζησα τις δύο μέρες στην Τρίπολη είναι μοναδικό. Βλέποντας αυτή την κατάσταση στον Αστέρα, εύχομαι όλες οι ομάδες στην Ελλάδα να μπορούν να αποκτήσουν τα εχέγγυα εκείνα που έχει σήμερα ο Αστέρας. Τους συγχαίρω για την προσπάθεια που κάνουν και τους ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου.

Η ομάδα είναι μία καλή ομάδα όπως ήταν από τότε που ξεκίνησε, βάζοντας λιθαράκι-λιθαράκι μέχρι να φτάσει στα σαλόνια της Σούπερ Λίγκα. Πρέπει να προσπαθεί συνέχεια. Δεν θα είναι εύκολη χρονιά. Όλες οι ομάδες έχουν ενισχυθεί με καλούς παίκτες, αλλά ο Αστέρας με αυτά που διαθέτει μπορεί να κάνει τη διαφορά. Θέλει υπομονή από όλους. Εγώ δεν έχω υπομονή, γιατί πιστεύω πολύ στον εαυτό μου και θέλω να γίνονται όλα γρήγορα.

Ζητάω από τον κόσμο συμπαράσταση και βοήθεια προς την ομάδα, προς τους παίκτες, γιατί αυτό που θα ζήσετε όπως το οραματίζομαι εγώ, θα είναι εξαιρετικό για την περιοχή της Τρίπολη. Βοηθήστε με όλη σας τη ψυχή αυτούς τους ανθρώπους και την προσπάθεια που κάνουν»

 

 

 
Η αποστολή για το Αιγάλεω
Την πρώτη του προπόνηση στην ομάδα έκανε σήμερα το πρωί ο νέος τεχνικός του Αστέρα Βαγγέλης Βλάχος και αμέσως μετά ανακοίνωσε την αποστολή για το αυριανό παιχνίδι Κυπέλλου στο Αιγάλεω (19.00). Αναλυτικά οι δεκαοκτώ ποδοσφαιριστές που πήρε στην αποστολή είναι οι παρακάτω:

Ντεγκρά, Αναστασόπουλος, Λαζαρίδης, Μαρσελάο, Μπαρτολίνι, Εστέβες, Ουριμπάρι, Ρόκας, Μπαστία, Έντερ, Ουντότζι, Βίλτσες, Καούνος, Τσέζαρεκ, Ζεάν Κάρλος, Λαμπρόπουλος, Αργυρόπουλος και Λαδάκης.

Συγκριτικά με το προηγούμενο παιχνίδι πρωταθλήματος στην Τρίπολη με τον Ατρόμητο απουσιάζει από την αποστολή ο Φυτανίδης, ενώ αντίθετα τέθηκε στη διάθεση του προπονητικού τιμ επιστρέφοντας στην αποστολή της ομάδας ο Στάθης Ρόκας.

Η αποστολή του Αστέρα θα αναχωρήσει το απόγευμα από την Τρίπολη και θα διανυκτερεύσει απόψε σε γνωστό ξενοδοχείο των Αθηνών.

Στη σημερινή προπόνηση ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα οι Καρντόσο, Ρίος, Καρέρα, ενώ πρόγραμμα θεραπείας ακολούθησε ο Φυτανίδης.

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα