Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Τρίτη 24-11-2009

 

 

 

 
Παρέμβαση Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου για τη διάσωση του Μαινάλου
Την ανάγκη ανάληψης μέτρων για τη διάσωση του ελατοδάσους του Μαινάλου, επισημαίνει ο Βουλευτής Αρκαδίας Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, στην Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κυρία Τίνα Μπιρμπίλη, με επίκαιρη ερώτηση κοινοβουλευτικού ελέγχου, που κατέθεσε στις 23-11-2009.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

«Στο Ελατοδάσος του Μαινάλου, ένα από τα αρχαιότερα δάση της Ελλάδος, την τελευταία τριετία (2007 - 2009) παρατηρείται το φαινόμενο της ξήρανσης δένδρων ελάτης.

Η ασθένεια που έχει προσβάλλει τα δένδρα, έχει ήδη καταστρέψει το 15% της συνολικής έκτασης του δάσους και ειδικοί επισημαίνουν τον κίνδυνο επέκτασης της καταστροφής του.

Οι νεκρώσεις των δένδρων σχετίζονται με τη χαμηλή βροχόπτωση και χιονόπτωση, καθώς η έλλειψη της απαραίτητης υγρασίας τα καθιστά ευάλωτα σε επιδρομές φλοιοφάγων εντόμων, ενώ μύκητες που προκαλούν σηψιρριζίες και εντείνουν την υδατική καταπόνηση, λειτουργούν επιβαρυντικά για αυτά.

Για την αντιμετώπιση του φαινομένου, υπάρχει άμεση ανάγκη λήψης μέτρων και υιοθέτησης συντονισμένων πρωτοβουλιών.

Η προστασία του Ελατοδάσους του Μαινάλου - ενός δάσους ιδιαίτερης οικολογικής, τουριστικής και ιστορικής αξίας – κρίνεται θέμα άμεσης προτεραιότητας, δεδομένης και της θλιβερής κατάστασης που έχει προκληθεί λόγω των καταστροφικών πυρκαγιών των τελευταίων ετών, με τη δραματική μείωση των δασών και τις συνεπακόλουθες επιβαρύνσεις του περιβάλλοντος.

ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΩΝ ΑΝΩΤΕΡΩ:
ΕΡΩΤΑΤΕ Η ΚΥΡΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ:
1. Τι μέτρα έχουν ληφθεί για την προστασία του ελατοδάσους του Μαινάλου μέχρι τώρα, καθώς και με ποιο τρόπο θα επιτευχθεί ο περιορισμός και η αντιμετώπιση της νέκρωσης των ελάτων.»

 

 

 
Συνέντευξη Ρέππα
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ
ΔΗΜΗΤΡΗ ΡΕΠΠΑ
ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ

ΤΡΙΤΗ 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2009

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε που ανταποκριθήκατε στην πρόσκλησή μας. Θα μου επιτρέψτε να κάνω μια εισαγωγή.

Γνωρίζετε ότι αναλάβαμε τη διακυβέρνηση της χώρας σε μια περίοδο πολύπλευρης κρίσης. Κρίσης οικονομικής, κοινωνικής, θεσμικής, κρίσης αξιών. Η εκλογή του ΠΑΣΟΚ είναι το πρώτο βήμα στην προσπάθεια για να αντιμετωπίσουμε την κρίση και να οδηγήσουμε τη χώρα στην ανασυγκρότηση που έχουμε επαγγελθεί.

Δεν σημαίνει ότι με την εκλογή του ΠΑΣΟΚ έπαψαν να υπάρχουν προβλήματα, έπαψε να υφίσταται η κρίση. Τώρα έχουμε χρέος με σύμμαχο, πρωταγωνιστή θα έλεγα αυτής της προσπάθειας τον Έλληνα πολίτη, να ξαναγεννήσουμε την ελπίδα και να οδηγήσουμε με ασφάλεια τη χώρα στο μέλλον. Έχουμε το πρόγραμμά μας, έχουμε την ισχυρή βούληση για να το πετύχουμε.

Θα έλεγα ότι στο μεγάλο «Δ» της Δημοκρατίας μας περιλαμβάνονται τα επιμέρους «δ» της διαφάνειας και της διαβούλευσης, που για μας δεν είναι αρχές τις οποίες απλώς διακηρύττουμε, αλλά φιλοδοξούμε να εφαρμόζουμε στην καθημερινή πολιτική πρακτική. Περισσότερα...

 

 

 
Ερώτηση Ν. Χουντή στο ΕΚ για στήριξη της ελαιοκαλλιέργειας
 

Περισσότερα...

 

 

 
Ξεκίνησε η προετοιμασία για Ξάνθη
Ξεκίνησε σήμερα η προετοιμασία του Αστέρα για το Σαββατιάτικο παιχνίδι πρωταθλήματος με την Ξάνθη στην Τρίπολη και πριν τη σημερινή προπόνηση ο τεχνικός της ομάδας Βαγγέλης Βλάχος συνεχάρη τους παίκτες του για την εμφάνιση απέναντι στον Παναθηναϊκό λέγοντας τους χαρακτηριστικά «Είμαι περήφανος για την προσπάθεια που καταβάλατε απέναντι σε μία μεγάλη ομάδα, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί έπρεπε να περάσουν 45 λεπτά για να παίξετε σύμφωνα με τις δυνατότητές σας. Μπορούσαμε να κερδίσουμε το ματς. Πιστεύω ότι άλλοι παράγοντες μας στέρησαν την επιτυχία»

Ο Έλληνας τεχνικός δεν ξέχασε να επισημάνει στους παίκτες του ότι «Το Σάββατο με την Ξάνθη πρέπει να είμαστε ακόμα καλύτεροι και το ίδιο προσεκτικοί. Είναι μία πολύ καλή ομάδα που παίζει χρόνια στην κατηγορία και θέλει ιδιαίτερη προσοχή και αυτοσυγκέντρωση από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό»

Στη σημερινή προπόνηση, ο Βαγγέλης Βλάχος είχε όλους τους παίκτες στη διάθεση του, με εξαίρεση τους Καρντόσο, Ρίος και Νταμόντε που ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα.

Τέλος, μετά από σχετικό αίτημα της ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ στον αγώνα του Σαββάτου με την Ξάνθη θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του ιατρού της ομάδας Παναγιώτη Μελά.

 

 

 
Νέα του Αρκαδικού
Σήμερα η σύσκεψη ασφαλείας

Την Τρίτη το πρωί θα πραγματοποιηθεί η σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας στο παιχνίδι του Αρκαδικού με τον Ίκαρο/Έσπερο Καλλιθέας, όπου θα συζητηθούν όλα τα μέτρα για να μη δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα.

Ξεκίνησε η προετοιμασία για Ίκαρο/Έσπερο

Δεν πρέπει κανείς στον Αρκαδικό να μείνει στο παιχνίδι του Περάματος και πλέον η ομάδα βλέπει την επόμενη αγωνιστική και σκέφτεται το παιχνίδι με τον Ίκαρο/Έσπερο στην Τρίπολη το Σάββατο 28 Νοεμβρίου. Από σήμερα ξεκινάει η προετοιμασία για το παιχνίδι αυτό με τον προπονητή της ομάδας Γιάννη Σμυρνιώτη να έχει όλους τους παίκτες του στις προπονήσεις και κατά επέκταση στη διάθεση του για τον αγώνα του Σαββάτου.

Επέστρεψαν Παπαδάκης, Μαναβόπουλος

Ένα από τα θετικά σημεία του Αρκαδικού για την πορεία του στο πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας είναι η επιστροφή των Μύρωνα Παπαδάκη, Σωκράτη Μαναβόπουλου στην ενεργό δράση.
Μπορεί η επιστροφή τους να μην συνδυάστηκε με νίκη στο Πέραμα, αλλά σίγουρα ο Γιάννης Σμυρνιώτης θα μπορεί να υπολογίζει περισσότερο στη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Ο κόσμος στήριξε τον Αρκαδικό

Ότι ο Αρκαδικός αγαπιέται από το φίλαθλο κοινό της Τρίπολης και της ευρύτερης περιοχής της Αρκαδίας αποτελεί κοινό μυστικό, αλλά επιβεβαιώθηκε και στο - δύσκολο να το βρει κανείς – κλειστό γυμναστήριο του Περάματος.
Περίπου 80 φίλοι της ομάδας συμπαραστάθηκαν στην προσπάθεια του Αρκαδικού για τη νίκη και στο τέλος του παιχνιδιού χειροκροτήθηκαν και από τους φίλους του γηπεδούχου Ερμή, που από την πλευρά τους είχαν δημιουργήσει μία ζεστή και μπασκετική ατμόσφαιρα.

Μεγάλη ακροαματικότητα η μετάδοση

Μεγάλη ακροαματικότητα είχε για μία ακόμα φορά η μαγνητοσκοπημένη μετάδοση της Αρκαδικής Τηλεόρασης και του αγώνα μπάσκετ της Α2 κατηγορίας μεταξύ του Ερμή Περάματος και του Αρκαδικού. Στην τηλεοπτική κάλυψη του αγώνα ήταν ο Αντώνης Κανάκης και στην περιγραφή ο Σταύρος Κουκάκης.

Έχασε την μεγάλη ευκαιρία για «διπλό»
Πέραμα-Αρκαδικός 94-90 (50-45, 86-86)


Ο Αρκαδικός έχασε τη μεγάλη ευκαιρία να κερδίσει σε ένα ακόμα εκτός έδρας παιχνίδι και δεν είναι καθόλου υπερβολή πώς μέχρι την τελευταία επίθεση του Περάματος στην κανονική διάρκεια του αγώνα είχε την τύχη του αγώνα στα χέρια του.
Με το σκορ 86-83 υπέρ του Αρκαδικού και με την εντολή από τον πάγκο για φάουλ, οι παίκτες έπαιξαν άμυνα, δεν υπέπεσαν σε φάουλ με αποτέλεσμα τρία δευτερόλεπτα πριν την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας ο Σκούταρης με εύστοχο τρίποντο να στείλει το παιχνίδι στην παράταση.

Τα τελευταία δευτερόλεπτα της κανονικής διάρκειας είχαν αρκετές εναλλαγές συναισθημάτων, αλλά ο Αρκαδικός ήταν αυτός που είχε τον πρώτο λόγο στις λεπτομέρειες του παιχνιδιού. Ας δούμε τις τελευταίες φάσεις:
- Στα 00.33 ο Σιζόπουλος στη λήξη της επίθεσης και με σουτ υπό πίεση από την κορυφή έδωσε προβάδισμα τριών πόντων στον Αρκαδικό (79-82).
- Στα 00.25 ο Λιακόπουλος με γρήγορη διείσδυση φέρνει τη διαφορά και πάλι στον πόντο (81-82)
- Ο Σιζόπουλος στα 00.20 αποδεικνύεται «λίρα εκατό» και με δύο εύστοχες βολές βάζει τον Αρκαδικό και πάλι στο +3 (81-84).
- Στα 00.12 ο Λιακόπουλος και πάλι με λέυ-απ μειώνει σε 83-84 και αμέσως μετά κάνει φάουλ στον Σιζόπουλο.
- Στα 00.10 Σιζόπουλος μιμούμενος τον αγώνα της πρεμιέρας με το Παγκράτι με 2/2 βολές διαμορφώνει το σκορ σε 83-86 υπέρ του Αρκαδικού. Την ίδια στιγμή ο Μύρων Παπαδάκης έχοντας πάρει την άδεια από τον πάγκο, μεταφέρει στους παίκτες του Αρκαδικού την εντολή για φάουλ για να «κλειδώσει» η νίκη.
- 00.03 πριν τη λήξη του παιχνιδιού, ο Λιακόπουλος διεισδύει, πασάρει έξω στον αμαρκάριστο Σκούταρη που με τρίποντο 3’’

Έτσι πήγε στράφι η πολύ καλή αμυντική προσπάθεια του Αρκαδικού στο τελευταίο δεκάλεπτο, όταν σε εννέα λεπτά δέχτηκε μόλις οκτώ πόντους και από το 71-64 βρέθηκε μπροστά στο σκορ με 79-82. Κατάφερε να δεχτεί όμως επτά πόντους σε λιγότερο από 25 δευτερόλεπτα και να οδηγήσει το ματς στην παράταση.

Στο έξτρα πεντάλεπτο, ο Αρκαδικός για τέσσερα σχεδόν λεπτά έχοντας κακή ψυχολογία από την εξέλιξη του παιχνιδιού, σημείωσε μόλις έναν πόντο (βολή Σιβορότκα) και βρέθηκε να χάνει 92-87. Κάπου εκεί άρχισε νέο καρδιοχτύπι στην κερκίδα.
- Στα 00.58 Με τρίποντο του Σουρλή ο Αρκαδικός μειώνει στους δύο πόντους 92-90.
- Στα 00.34 ο Αμάτο αστοχεί στο λέυ-απ, με τη μπάλα να του παίζει παιχνίδι στη στεφάνη.
- Το δώρο του Αμάτο δεν γίνεται δεκτό από τον Αρκαδικό, αφού στα 00.16 ο Τόσιτς αστοχεί σε τρίποντο.
- Νέο δώρο από τους γηπεδούχους, αφού ο Κυπριτζόγλου στα 00.12 αστοχεί και στις δύο βολές. Χάνεται όμως το αμυντικό ριμπάουντ, με αποτέλεσμα η μπάλα να πάει στα χέρια του Λιακόπουλο που κερδίζει φάουλ και με δύο εύστοχες βολές διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα (94-90).

Διαιτητές: Σταματόπουλος-Τζιμογιάννης-Ξάνθος
Δεκάλεπτα: 23-22, 50-45, 71-64, 86-86, 94-90.
ΠΕΡΑΜΑ (Καλαμπάκος): Μαϊστόροβιτς 2, Δασκαλούδης 3(1), Αμάτο 22, Τσαρουχάς 6 (2), Μοτσενίγος, Λιακόπουλος 32( 1), Κυπριτζόγλου 5(1), Τραφαλής, Καραλής 2, Σκούταρης 18 (5), Γριμπαβιώτης 4.
ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ (Σμυρνιώτης): Τόσιτς 16 (3), Παπαδάκης 5, Λυμπερόπουλος 3 (1), Κοψαύτης 5 (1), Σιζόπουλος 16 (2), Γιοβάνοβιτς 15 (1), Καραδολάμης 9 (3), Μαναβόπουλος, Σπηλιόπουλος , Σουρλής 3 (1), Σιβορότκα 12 (3), Τζουγκαράκης 6.


 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα