Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Τετάρτη 26-11-2008

 

 

 

 

 
Ο Εμπορικός Σύλλογος για τα σκουπίδια
 Το προεδρείο του συλλόγου μας επισκέφθηκε τον κύριο δήμαρχο και τον κύριο περιφερειάρχη στις 21/11/2008 και στις 24/11/2008 αντίστοιχα, καταθέτοντας τις θέσεις μας στο θέμα της διαχείρισης των σκουπιδιών που είναι:

-Λήψη μέτρων πρόληψης για μείωση παραγωγής σκουπιδιών.
-Υιοθέτηση και προώθηση της επαναχρησιμοποίησης συσκευασιών ασκώντας μοχλό πίεσης στις εταιρίες ή ίδια η πολιτεία.
-Ανακύκλωση στην πηγή.
-Εναλλακτική διαχείριση ειδικών απορριμμάτων (μπαταρίες , λάστιχα , ηλεκτρικές συσκευές , μπάζα ,ορυκτέλαια κλπ).
-Εφαρμογή συστημάτων κομποστοποίησης του οργανικού κλάσματος των απορριμμάτων.
-Το τελικό δε υπόλοιπο που δεν πρέπει να ξεπερνά το 15% τις αρχικής ποσότητας των απορριμμάτων να οδηγείται σε Χ.Υ.Τ.Υ.

Κατανοώντας όμως, το πρόβλημα που δημιουργήθηκε από την αδιαφορία όλων των εμπλεκόμενων φορέων διαχείρισης απορριμμάτων την τελευταία δεκαετία, οι οποίοι αγνόησαν την οδηγία της Ε.Ε. για κλείσιμο όλων των σκουπιδότοπων με χρονικό περιορισμό την 31/12/2008 και την ταυτόχρονη επιβολή υπέρογκων χρηματικών προστίμων,

Δεχόμαστε την προσωρινή λύση αρκεί να είναι όντως προσωρινή.
Διαφωνούμε με την τοποθέτηση δεματοποιητή στην περιοχή της Β.Ι.Π.Ε , γιατί η συντριπτική πλειοψηφία ( μέσω γενικής συνέλευσης τις Σ.Ε.Β.Ι.Π.Ε.Τ.) δεν δέχεται τη λύση αυτή ούτε ως προσωρινή.
Επιθυμούμε την εύρεση μιας τοποθεσίας με αντικειμενικά επιστημονικά κριτήρια
Επιθυμούμε τη δημιουργία Κ.Δ.ΑΥ. ταυτόχρονα με την έναρξη της προσωρινής αυτής λύσης.
Απαιτούμε τη δημιουργία υποδομής για άμεση εφαρμογή ανακύκλωσης στην πηγή (δίνοντας ιδιαίτερο βάρος στον τομέα της ενημέρωσης ) που θεωρούμαι ότι είναι το Α και το Ω στην σωστή διαχείριση των απορριμμάτων.

 

 

 
Περιοδεία Λυκουρέντζου σε Αργολίδα και Λακωνία
Ο Υφυπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ανδρέας Θ. Λυκουρέντζος την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2008 θα πραγματοποιήσει περιοδεία στους νομούς Αργολίδας και Λακωνίας.
Το πρόγραμμα της περιοδείας είναι το ακόλουθο:

 

 

8:30

 

 

Εγκαίνια Δημοτικού Σχολείου Νέας Κίου Αργολίδας

 

11:30
 

Συνάντηση με το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιο στα γραφεία της Μητρόπολης (Λυσάνδρου 5, Σπάρτη)

 

12:00

 

Εγκαίνια 3ου Γ. Ε. Λ. & Πειραματικού Γυμνασίου Σπάρτης (οδός Αλκμάνος, Σπάρτη)

 

13:00

 

 

Επίσκεψη στο Μουσικό Σχολείο Σπάρτης

(2ο χλμ. Σπάρτης –Γυθείου)

 

14:00

 

 

Εγκαίνια Γραφείου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σκάλας (οδικό άξονα Σκάλα-Βλαχιώτη)

 

 

 

 
Τελικό πρόγραμμα συμποσίου Φιλοσοφίας
Περισσότερα...

 

 

 

 
Συνεχίστηκε η προετοιμασία για Παναθηναϊκό
Συνεχίστηκε σήμερα το απόγευμα η προετοιμασία του Αστέρα για το παιχνίδι του Σαββάτου με τον Παναθηναϊκό, με τον προπονητή της ομάδας Νίκο Κωστένογλου να μην έχει στη διάθεση του τον Μαρσελάο, που αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού με μία διάταση στο γαστροκνήμιο, ενώ ατομικό πρόγραμμα ακολούθησε και ο Ρούντολφ Ντουαλά που είναι στο στάδιο της επανένταξης.

Ταυτόχρονα μπαίνει σιγά-σιγά σε κανονικούς ρυθμούς προπόνησης ο Μανώλης Ψωμάς, ενώ ο Ζεάν Κάρλος προσπάθησε να μπει με τη σειρά του στο πρόγραμμα, αλλά ένιωσε ενοχλήσεις.

Στη σημερινή προπόνηση έγιναν κάποιες ασκήσεις με μπάλα και στη συνέχεια δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην τακτική της ομάδας από τον προπονητή Νίκο Κωστένογλου και το συνεργάτη του Μάκη Χάβο, ενώ η προπόνηση ολοκληρώθηκε με το «οικογενειακό διπλό».

Συνεχίστηκε για δεύτερη μέρα σήμερα (10.00 π.μ.-5.00 μ.μ.) και θα συνεχιστεί μέχρι την Παρασκευή η διάθεση των εισιτηρίων για τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό από την μπουτίκ της ομάδας στο γήπεδο του Αστέρα.

Οι φίλαθλοι έδειξαν και σήμερα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την απόκτησή των εισιτηρίων, ενώ πολλοί ήταν αυτοί που παρακολούθησαν την σημερινή προπόνηση.

Στις 20 Ιανουαρίου με Ηρακλή

Έγινε γνωστή από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία το πρόγραμμα αγώνων της πέμπτης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας. Ο Αστέρας θα υποδεχθεί στην Τρίπολη την Τρίτη 20 Ιανουαρίου στις 16.45 τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης.

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα