Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Τρίτη 25-11-2008

 

 

 

 
Προβλήματα στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου
Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου για ακόμα μια φορά περιέρχεται σε μια κρίσιμη περίοδο. Στις 31-12-2008 λήγουν οι συμβάσεις όλων των συμβασιούχων εργαζομένων και το Ίδρυμα θα παραμείνει με το 25% των εργαζομένων το οποίο έχει μέχρι τώρα.

Είναι κατανοητό ότι με αυτές τις συνθήκες, το Πανεπιστήμιο είναι ΑΔΥΝΑΤΟ να λειτουργήσει και σαν αποτέλεσμα θα έχει την απαξίωση του στα μάτια των υποψηφίων φοιτητών. Αυτό συνεπάγεται ότι η απαξίωση του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου θα σημάνει τη χαμηλή θέση προτίμησής του από τους υποψήφιους φοιτητές, σαφώς τη μείωση των φοιτητών και συνεπώς την μείωση της εισροής χρημάτων προς τις πόλεις της Πελοποννήσου όπου υπάρχουν έδρες Τμημάτων (Κόρινθος, Τρίπολη, Καλαμάτα, Σπάρτη, Ναύπλιο). Επίσης θα ωθηθούν στην ανεργία 94 εργαζόμενοι που διαμένουν μόνιμα στις πόλεις αυτές της Περιφέρειας Πελοποννήσου, εργαζόμενοι οι οποίοι και με απόφαση του Πανεπιστημίου καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες που υπάρχουν και δουλεύουν στο Πανεπιστήμιο από την ίδρυση του. Ουσιαστικά από 1 Ιανουαρίου 2009 θα σταματήσουν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους όλα αυτά τα άτομα που με τις γνώσεις, τις ικανότητες και την εμπειρία τους στηρίξουν την λειτουργία του Πανεπιστημίου.

Σε όλα τα παραπάνω, και ενώ έχουμε κάνει επανειλημμένες προσπάθειες να επιδιώξουμε επαφές με το Υπουργείο Παιδείας, δεν έχει καταστεί ακόμα δυνατή καμία συνάντηση και δεν έχει προταθεί καμία λύση, παρόλο που το γεγονός της λήξης των συμβάσεων είναι πλέον ορατό.

Γι’ αυτό και εμείς προχωράμε σε κινητοποιήσεις με σκοπό να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου
Διεκδικούμε:
• Αναβάθμιση των διοικητικών υπηρεσιών των ιδρυμάτων. Ενίσχυσή τους με μόνιμο προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Κατάργηση του θεσμού του εκτάκτου. Να μη γίνει καμία απόλυση συμβασιούχου εργαζόμενου. Άμεσα, να διασφαλιστεί η συνέχιση της δουλειάς των συμβασιούχων εργαζομένων.
• Συνεχίζουμε τις 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες .
• Καλούμε σε παράσταση στο Υπουργείο Παιδείας την Τετάρτη 26 Νοεμβρίου και ώρα 12:00 .

Τρίπολη, 21 Νοεμβρίου 2008
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

 

 

 

 
Ανακοίνωση ΠΑΜΕ
ΤΑΞΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΤΟΥ Π.ΑΜΕ

ΣΤΙΣ 26 ΝΟΕΜΒΡΗ, ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ, ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 12:00 -14:00

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 27 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΣΤΙΣ 6.00 Μ.Μ.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2008 ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΕΤΡΙΝΟΥ ΣΤΙΣ 10.30 π.μ.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Εργαζόμενοι στο δημόσιο, στα ΝΠΔΔ, στους ΟΤΑ, στη δημόσια υγεία και παιδεία, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙΚΑ ΔΥΝΑΜΙΚΑ σ’ όλες τις παραπάνω κινητοποιήσεις ενάντια στην αντεργατική, αντιλαϊκή πολιτική του κεφαλαίου που υλοποιείται από την κυβέρνηση, από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από τις άλλες δυνάμεις και οργανισμούς του κεφαλαίου.

Τώρα που το καπιταλιστικό σύστημα παραδέρνει στην νέα έντονη οικονομική κρίση του, βλέπομε ότι γίνεται πιο επιθετικό ενάντια στους εργαζόμενους. Αυτό εκφράζεται με την καθημερινή υπονόμευση της αγοραστικής αξίας των μισθών, με την ακρίβεια που καθημερινά φουντώνει, με την πραγματική ανεργία που έχει φθάσει στα ύψη, με την ‘ευελιξία’ στην εργασία, με το 65ωρο εβδομαδιαίο εργασιακό ωράριο και με τα συνακόλουθά του που από κοινού ψήφισαν στην Ευρωπαϊκή Ένωση η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΝ – ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό εκφράζεται με τις επιθέσεις στην κοινωνική ασφάλιση, με την εμπορευματοποίηση της υγείας, της παιδείας της πρόνοιας και με τις ιδιωτικοποιήσεις των κοινωνικών τομέων της οικονομίας. Το επόμενο διάστημα θα εκφραστεί πιο οξυμμένα με κλείσιμο εργοστασίων, με μαζικές απολύσεις, με διόγκωση της ανεργίας κλπ. Περισσότερα...

--------------------------------------------------------------------------------
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Επιτροπή Εκπαιδευτικών Αρκαδίας του ΠΑΜΕ

ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΑΝ…
Στην ΕΛΜΕ Αρκαδίας οι εκπρόσωποι της ΔΑΚΕ, της ΠΑΣΚ και του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΔΕΝ ψήφισαν την πρόταση του Π.Α.ΜΕ για συμμετοχή της ΕΛΜΕ στο συλλαλητήριο που διοργανώνει το Π.Α.ΜΕ την Πέμπτη 27 Νοέμβρη στις 6 το απόγευμα στην Κεντρική Πλατεία της Τρίπολης.
Η πρόσκληση για το συλλαλητήριο καταγγέλλει την ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ, που ψήφισαν το 65ωρο στην Ευρωβουλή, καταγγέλλει την ευρωενωσιακή στρατηγική της ανταγωνιστικότητας-βαρβαρότητας, καταγγέλλει το συμβιβασμό, τη συναίνεση και τη σύμπραξη των ηγεσιών της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στις αντιλαϊκές πολιτικές που αποθρασύνουν το κεφάλαιο και τους κυβερνώντες, και καλεί σε ταξικό αγώνα για την υπεράσπιση εργασιακών, ασφαλιστικών και κοινωνικών δικαιωμάτων με τα γνωστά αιτήματα του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος.

ΚΑΙ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ…
Και καλά…
Οι εκπρόσωποι της ΔΑΚΕ και της ΠΑΣΚ αναγνώρισαν στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ τους πολιτικούς τους φορείς και (τουλάχιστον) από κομματικό πατριωτισμό απέρριψαν την πρόσκληση.
Αλλά οι …ανένταχτοι του ΣΥΝδέσμου που κόλλησαν;
Μήπως δεν τους καλύπτουν τα αιτήματα του συλλαλητηρίου;
Μήπως δεν τους καλύπτει η αγωνιστική συνέπεια του Π.Α.ΜΕ;
Ή μήπως στον ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ αναγνώρισαν τον πολιτικό τους φορέα και όπως και αυτός είναι έτοιμοι σε κάθε ευκαιρία να τρέξουν και να χειροκροτήσουν τις ξεπουλημένες ηγεσίες της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ; Εξάλλου οι καρέκλες (όπως στην ΟΛΜΕ) και τα προξενιά θέλουν και τις παραχωρήσεις τους.

Το Π.Α.ΜΕ. σε κάθε περίπτωση καλεί τους εργαζόμενους στους αγώνες και σε αγωνιστική επαγρύπνηση, κόντρα στις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του κεφαλαίου και των κομμάτων του Ευρωμονόδρομου.

Το Π.Α.ΜΕ. σε κάθε περίπτωση θα αποκαλύπτει και θα καταγγέλλει εκείνους που είναι και με το Μάαστριχ και με τη γενιά των 700€, που είναι και με την ΟΝΕ και κατά του Συμφώνου Σταθερότητας, θα καταγγέλλει εκείνους που είναι και με το κεφάλαιο και με τον εργάτη συμβάλλοντας στον αποπροσανατολισμό των εργαζομένων με τα επιχειρήματα του κεφαλαίου και της Σοσιαλδημοκρατίας. Όσοι αναγνωρίζουν τους εαυτούς τους ως καταγγελλόμενους έχουν πρόβλημα… Αλλά αυτό δεν είναι και πρόβλημα των εργαζομένων.
…ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ!

 

 

 
Ξεκίνησε η προετοιμασία για Παναθηναϊκό
Ξεκίνησε σήμερα η προετοιμασία του Αστέρα για το παιχνίδι του Σαββάτου με τον Παναθηναϊκό, με τον προπονητή της ομάδας Νίκο Κωστένογλου να έχει τους περισσότερους παίκτες στη διάθεση του εν όψει της δύσκολης αυτής αναμέτρησης.

Εξαίρεση αποτελεί ο Μαρσελάο που δεν προπονήθηκε σήμερα λόγω ενός τραυματισμού στο γαστροκνήμιο. Τις επόμενες ημέρες θα διαπιστωθεί πόσο σοβαρή είναι η κατάστασή του.

Στη σημερινή προπόνηση συμμετείχαν μέχρι ενός σημείου και οι μόνιμα το τελευταίο διάστημα τραυματίες Μανώλης Ψωμάς, Ρούντολφ Ντουαλά, που στη συνέχεια ακολούθησαν το δικό τους ατομικό πρόγραμμα.

Στη σημερινή προπόνηση έγιναν κάποιες ασκήσεις με μπάλα και στη συνέχεια δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην τακτική της ομάδας από το Νίκο Κωστένογλου και τους συνεργάτες του.

Τέλος, ξεκίνησε σήμερα η διάθεση των εισιτηρίων για τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό από την μπουτίκ της ομάδας στο γήπεδο του Αστέρα. Τα εισιτήρια κοστολογούνται 10 ευρώ το ένα και οι φίλαθλοι έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την απόκτησή τους, ενώ αρκετοί από αυτούς παρακολούθησαν και το μεγαλύτερο μέρος της απογευματινής προπόνησης.

Αναβλήθηκε ο αγώνας του παιδικού

Αναβλήθηκε ο αγώνας του παιδικού πρωταθλήματος Ελπίδα-Αστέρα Τρίπολης, ο οποίος ορίστηκε να διεξαχθεί στις 17 Ιανουαρίου 2009.

Δύο αγώνες το Σάββατο

Δύο αγώνες για τα αντίστοιχα πρωταθλήματα της Σούπερ Λίγκα θα δώσουν το Σάββατο οι ομάδες νέων και εφήβων του Αστέρα.
Η εφηβική ομάδα του Αστέρα θα υποδεχθεί στις 10.30 π.μ. την ομάδα του Εργοτέλη, ενώ η ομάδα νέων θα αντιμετωπίσει στις 12 το μεσημέρι στην Παιανία την αντίστοιχη ομάδα του Παναθηναϊκού.

 

 

 

 
2ο ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΗΡΑΙΑΣ
Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2008

3η Αγωνιστική- Αποτελέσματα
 

13:00

Λώτι

Κοκκοράς

2 – 4

14:00

Πυρί

Παρνασσός

8 – 2

15:00

Όχθια

Λυκούρεσι

7 – 2

16:00

Αγ. Ιωάννης

Ράφτης

2 – 2

17:00

Λιοδώρα

Παππαδάς

7 – 2

18:00

Σαρακίνι

Λυσσαρέα

11 - 4

Ρεπό

Σέρβου

 

 

 

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα