Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Πέμπτη 25-9-2008

 

 

 

 
Σε έξαρση ο καρκίνος στο συκώτι
Το 25% του καρκίνου στο συκώτι οφείλεται σε μεταστάσεις από το παχύ έντερο, οι οποίες συχνά αναγνωρίζονται από τους επιστήμονες καθυστερημένα!!!
Αυτό ανακοινώθηκε στο 8o Ετήσιο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Ήπατος το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Πράγα 18 με 21 Σεπτεμβρίου, με τη συμμετοχή κορυφαίων γιατρών απ ολόκληρο τον κόσμο.

Σύμφωνα με τις επιστημονικές μελέτες, που παρουσίασαν γιατροί από μεγάλα πανεπιστήμια της Ευρώπης( Γαλλία, Αγγλία ,Γερμανία) και της Αμερικής (Μινεσσότα, Βαλτιμόρη) διαπιστώθηκε ότι το 25% των μεταστάσεων στο συκώτι προέρχονται από πρωτογενή καρκίνο του παχέος εντέρου.

«Πράγματι το παχύ έντερο έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης για τις μεταστάσεις του καρκίνου στο συκώτι , αλλά δυστυχώς σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για τις μεταστάσεις ευθύνονται κι άλλα όργανα, όπως ο μαστός ,το ουροποιητικό σύστημα, το στομάχι οι ωοθήκες κ,λ,π » δήλωσε ο Έλληνας χειρουργός με εξειδίκευση στις παθήσεις του Ήπατος και των Χοληφόρων κ Σπύρος Γ Δελής (Μονάδα Ήπατος ,Κωνσταντοπούλειο Νοσοκομείο, Αγία Όλγα), που παρακολούθησε το συνέδριο.

Για τις μεταστάσεις στο συκώτι, όπως τονίστηκε στο 8o Ετήσιο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Ήπατος , εκτός από το παχύ έντερο κατά 12% ευθύνεται ο μαστός, και κατά μεγαλύτερο ποσοστό το πεπτικό και γυναικολογικό σύστημα. Περισσότερα...

 

 

 
Γέννηση παιδιού από κατεψυγμένο ωάριο
Νέα δεδομένα στον τομέα της εξωσωματικής γονιμοποίησης φέρνει στη χώρα μας η γέννηση ενός παιδιού από κατεψυγμένο ωάριο μιας 40χρονης γυναίκας!!!
Η νέα επαναστατική μέθοδος ονομάζεται υαλοποίηση και δίνει την δυνατότητα στις γυναίκες να καταψύχουν ωάρια, να τα αποψύχουν και να τα γονιμοποιούν όταν αυτές επιθυμούν να αποκτήσουν παιδί!

«Πράγματι πρόκειται για μια μικρή επανάσταση στον τομέα της εξωσωματικής καθώς μέχρι σήμερα η επιστήμη μας έδινε τη δυνατότητα να καταψύχουμε μόνο έμβρυα( γονιμοποιημένα ωάρια)» τόνισε κατά τη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου ο διαπρεπής χειρουργός-γυναικολόγος ειδικός στην εξωσωματική γονιμοποίηση και σε προβλήματα γονιμότητας Δρ Μηνάς Μαστρομηνάς.

Η Συνέντευξη Τύπου δόθηκε στο πλαίσιο του «3ου Επιστημονικού Συμποσίου για την Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή» το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Αθήνα στις 27 Σεπτεμβρίου με τη συμμετοχή διαπρεπών επιστημόνων-πρωτοπόρων στον τομέα της εξωσωματικής γονιμοποίησης- από Αμερική και Ιαπωνία.

«Σήμερα, συνέχισε ο κ Μαστρομηνάς, η υαλοποίηση μας δίνει τη δυνατότητα να καταψύχουμε ωάρια, να τα αποψύχουμε, όταν η γυναίκα θέλει να αποκτήσει παιδί, ακολούθως να τα γονιμοποιούμε και να τα εμφυτεύουμε στη μήτρα της».

Η υαλοποίηση, μέθοδος που σχεδιάστηκε στην Ιαπωνία, ήδη εφαρμόζεται σε Αμερική, Αυστραλία , Ισπανία και Ιταλία, δίνει τη δυνατότητα σε μια γυναίκα να καταψύξει ωάρια και να τα έχει ως εφεδρεία. Δηλαδή να τα χρησιμοποιήσει σε περίπτωση ανάγκης, μετά από κάποια χρόνια , αν τότε για διαφόρους λόγους τα ωάρια της δεν μπορούν να γονιμοποιηθούν. Ήδη στις χώρες που χρησιμοποιείται έχουν γεννηθεί περισσότερα από 1400 παιδιά, ενώ η χώρα μας είναι η έκτη στον κόσμο και η τρίτη στην Ευρώπη που θα αποκτήσει παιδί με τη μέθοδο αυτή. Περισσότερα...

 

 

 
Εικονική έκθεση ΕΛΑΙΟΤΕΧΝΙΑ 2008
Κάντε κλικ πάνω στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.exponet.gr/elaiotexnia και θα δείτε όλη την έκθεση, περίπτερο-περίπτερο με περιστροφή 360ο μοίρες και 180ο μοίρες περιστροφή του περιπτέρου πάνω-κάτω.

Εφόσον την επισκεφτήκατε μπορείτε να την ξαναδείτε, αν δεν την είχατε επισκεφτεί μπορείτε να την ανακαλύψετε σαν να είσαστε εκεί 3 μήνες μετά!!!

Η επιτυχία της ΕΛΑΙΟΤΕΧΝΙΑ 2008 ξεπέρασε κάθε προσδοκία και πάνω από 120 εκθέτες έλαβαν μέρος. Η λίστα εκθεμάτων κάλυπτε όλες τις κατηγορίες προϊόντων από το φυτώριο, μέχρι την τυποποίηση και την διανομή του τελικού προϊόντος.

Η «2η Μεσογειακή έκθεση ΕΛΑΙΟΤΕΧΝΙΑ 2009», έκθεση ελιάς και ελαιολάδου έχει θέσει στόχο να ξεπεράσει σε όγκο, σε εκθέματα και σε συμμετοχές επιχειρήσεων κάθε προσδοκία, με άνοιγμα-πρόσκληση σε όλες τις χώρες της Μεσογείου.
Ημερομηνία 8-10 Μαΐου,
στο πρώην Δυτικό Αεροδρόμιο Ελληνικού.

 

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα