Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Δευτέρα 24-11-2008

 

 

 

 
Η ΑΔΕΔΥ για συμβασιούχους Πανεπιστ. Πελ-σου και φαρμακοποιούς
Με αφορμή το θέμα που έχει ανακύψει με τους 93 συμβασιούχους -διοικητικούς & τεχνικούς- στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου των οποίων η σύμβασή τους λήγει τέλος Αυγούστου, χωρίς μέχρι σήμερα να διαφαίνεται ότι δρομολογείται κάποια λύση που θα θέτει οριστικό τέλος στην πολύχρονη ομηρία τους, το Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Αρκαδίας εκφράζει την αμέριστη και ειλικρινή συμπαράστασή του στον αγώνα τους, διεκδικώντας από κοινού την μετατροπή των συμβάσεων τους σε αορίστου χρόνου. Οι παραπάνω συμβασιούχοι -κοινά ομολογουμένως- καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, έχοντας στηρίξει το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου από τις πρώτες ημέρες λειτουργίας του. Η μη άμεση λύση του προβλήματος γίνεται κατανοητό από όλους ότι καθιστά την λειτουργία του εντελώς αδύνατη, θέτοντας σε ουσιαστική αμφισβήτηση την αισιόδοξη πορεία του. Το γεγονός ότι το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, αποτελεί το μοναδικό Τριτοβάθμιο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα της χώρας μας, όπου τα ¾ των υπαλλήλων του εργάζονται με συμβάσεις έργου καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες, επιτάσσει ακόμα περισσότερο την ανάγκη μιας οριστικής λύσης, βγάζοντας όλους αυτούς τους εργαζόμενους από το καθεστώς της ομηρίας και της εργασιακής ανασφάλειας. Η στελέχωση του Εκπαιδευτικού Ιδρύματος με διοικητικό και τεχνικό προσωπικό και τώρα και στο μέλλον, βασισμένη στις αρχές της αξιοκρατίας, της διαφάνειας και της αντικειμενικότητας, αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση και βασική συνιστώσα της εύρυθμης και σωστής λειτουργίας του.

Με δεδομένο ότι το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, αποτελεί έναν από τους βασικότερους αναπτυξιακούς και πνευματικούς μοχλούς της Περιφέρειας, το παραπάνω πρόβλημα αποκτά χαρακτηριστικά ευρύτερης και πολυδιάστατης σημασίας, που θα πρέπει να μας αγγίζει και να μας αφορά όλους. Στο πλαίσιο αυτό καλούμε όλους τους τοπικούς και περιφερειακούς θεσμοθετημένους φορείς να εκφράσουν το ενδιαφέρον τους για την λύση του παραπάνω προβλήματος.
Ως Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Αρκαδίας συμπαρατασσόμεθα αλληλέγγυοι στον αγώνα των συμβασιούχων εργαζομένων καλώντας τον αρμόδιο υπουργό να αναγνωρίσει το δίκαιο αίτημα τους, δίνοντας οριστική λύση και στηρίζοντας έτσι την απρόσκοπτη δημιουργική πορεία του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.


Σχετικά με το θέμα που έχει ανακύψει και αφορά την πρόθεση των φαρμακοποιών κατόπιν ανακοίνωσης του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου τους, να προχωρήσουν σε αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων για τους ασφαλισμένους του Δημοσίου, η Εκτελεστική Γραμματεία του Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ Αρκαδίας θέλει ξεκάθαρα να δηλώσει τα παρακάτω:
Αντιλαμβανόμενοι όλοι μας ότι η υγεία αποτελεί το ύψιστο αγαθό για τον άνθρωπο στο οποίο θα πρέπει να επιδεικνύουμε την ανάλογη ευαισθησία, καταδικάζουμε κάθε παράλειψη, ασυνέπεια ή ολιγωρία της Πολιτείας και ειδικότερα του αντίστοιχου Υπουργείου Υγείας που θα μπορούσε να δημιουργήσει εμπόδιο στην παροχή του και να το θέσει σε αμφισβήτηση. Με την υγεία των πολιτών δεν μπορεί να παίζει κανείς.
Συνεπώς, καλούμε την ηγεσία του υπουργείου Υγείας και την διοίκηση του ΟΠΑΔ αυτή την ύστατη ώρα να σκύψουν στο πρόβλημα και να δώσουν άμεσα λύση. Αποτελεί μέγιστη αδικία για τους δημοσίους υπαλλήλους οι οποίοι καταβάλλουν τακτικές εισφορές για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη να μπουν σε αυτή την απίστευτη ταλαιπωρία.

Αναγνωρίζουμε το δίκιο της διαμαρτυρίας των φαρμακοποιών και συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα τους. Ταυτόχρονα όμως τους καλούμε μέσα από την καλή διάθεση που τους χαρακτηρίζει να καταβάλλουν κάθε προσπάθεια επίλυσης του θέματος και επίτευξης οριστικής συμφωνίας με τους αρμοδίους προκειμένου να συνεχίσουν να εφαρμόζονται οι όροι της υφιστάμενης σύμβασης με τους ασφαλισμένους του δημοσίου.

 

 

 
Εκδήλωση κατά των ναρκωτικών
ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΗΛ/ΝΙΩΝ

Ανέκαθεν οι εκάστοτε κυβερνήσεις, είτε της ΝΔ είτε του ΠΑΣΟΚ πάλευαν να αναχαιτιστεί η ριζοσπαστικοποίηση του λαού και της νεολαίας, ιδιαίτερα όταν τα συμφέροντα των καπιταλιστών καθιστούν επιτακτική την εφαρμογή νέων προκλητικών αντιλαϊκών μέτρων ενώ η λαϊκή αντίθεση οξύνεται. Έτσι και την περίοδο που διανύουμε, εξαπολύεται ολομέτωπη επίθεση κατά των δικαιωμάτων της νεολαίας σε παιδεία, εργασία, ασφάλιση και ελεύθερο χρόνο, με χαρακτηριστικά τα μέτρα υλοποίησης της πολιτικής ιδιωτικοποίησης και υποβάθμισης της Ανώτατης Εκπαίδευσης που τα κόμματα του ευρωμονόδρομου υλοποιούν στην χώρα μας.

Η μάστιγα των ναρκωτικών , η χρήση τους, η διάδοση και διακίνησή τους, ως υπαρκτό πρόβλημα τόσο στο Πανεπιστήμιό μας όσο και συνολικά στη νεολαία, απαιτεί τους φοιτητικούς συλλόγους να πάρουν πρωτοβουλίες ενάντια στη χρήση τους, να συμβάλουν στην αγωνιστική στάση ζωής των φοιτητών που τα ναρκωτικά έχουν στόχο να διαβρώσουν. Ευθύνη των Διοικητικών συμβουλίων των Φ.Σ. είναι να πρωτοστατούν στην λειτουργία των συλλογικών οργάνων των φοιτητών, στην οργάνωση της πάλης τους, κόντρα στον ατομικισμό και την ναρκωκουλτούρα της φυγής από τα προβλήματα που καθημερινά ταλανίζουν εμάς και τις οικογένειές μας.

Οι πρωτοβουλίες που πρέπει ο φοιτητικός σύλλογος να πάρει έχουν ιδιαίτερη σημασία γιατί το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν οι φωνές που με τις θεωρίες τους επιδιώκουν τη νομιμοποίηση της χρήσης των ναρκωτικών στη συνείδηση της νεολαίας και του λαού, συμβάλλοντας στη διαιώνιση του προβλήματος. Πρόσφατα ακούσαμε τον Υπουργό Υγείας να κάνει λόγο για γενετική προδιάθεση στη χρήση ναρκωτικών ουσιών και στον αλκοολισμό, να προβάλλει δηλαδή το ιδεολογικό περίβλημα για την ιατρικοποίηση και ιδιωτικοποίηση της πρόληψης και απεξάρτησης, μέσω του νέου Εθνικού Σχέδιου Δράσης κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΔΝ) που η κυβέρνηση προωθεί.

… Ταυτόχρονα, το ΠΑΣΟΚ κάνει κριτική στη ΝΔ για έλλειψη εθνικού σχεδίου δράσης ενώ το ίδιο ακολούθησε την ίδια ακριβώς πολιτική όσα χρόνια παρέμεινε στην Κυβέρνηση . Γνωστές οι θέσεις του Γ. Παπανδρέου για οικιακή καλλιέργεια! . Πρόσφατες είναι ακόμα οι δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΝ καθώς και του βουλευτή του ΣΥΝ Ψαριανού που ζητούν νομιμοποίηση του χασίς. Στη συζήτηση στη Βουλή στις 22/5 για το θέμα αυτό, ο Ψαριανός δήλωνε ότι «ότι ένας άλλος δρόμος πρέπει να ακολουθηθεί, αντιαπαγορευτικός και αποποινικοποίησης χρήσης». Προφανώς ο υφυπουργός Υγείας Γ. Κωνσταντόπουλος χαιρέτισε την πρόταση, λέγοντας πως «στη βουλή είμαστε για να συζητήσουμε (…) όσες προτάσεις είναι εποικοδομητικές»!

Στόχος τους δεν είναι άλλος από το να νομιμοποιηθούν στη συνείδηση του λαού και της νεολαίας όλα τα ναρκωτικά. Παλεύουμε στην κατεύθυνση ριζικής αντιμετώπισης του προβλήματος σε ρήξη με την πολιτική συντήρησης και μείωσης της βλάβης που ακολουθούν κυβέρνηση και ΕΕ !

Δεν αποδεχόμαστε το διαχωρισμό των ναρκωτικών σε «σκληρά» και «μαλακά» ακριβώς γιατί δεν μπορούν να διαχωριστούν σε «σκληρές» και «μαλακές» και οι αιτίες που οδηγούν ένα νέο στη χρήση. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία (που έδωσε το ΚΕΘΕΑ στη δημοσιότητα για το έτος 2007) το 78% των νέων που κάνουν χρήση ναρκωτικών είναι άνεργοι. Άραγε σε ποια κατηγορία εντάσσεται η ανεργία; Είναι «σκληρή» ή «μαλακή» αιτία; Το κύριο είναι η αντίληψη, η περιστροφή της ζωής ενός νέου ανθρώπου γύρω από την αναζήτηση της ουσίας, η μοιρολατρία, η αποδοχή της σκέψης ότι δεν έχει τη δύναμη ν’ αλλάξει τη ζωή του. Άλλωστε ένας νέος που ξεκινά από τη χρήση κάνναβης πολύ γρήγορα και με μαθηματική ακρίβεια φτάνει στη χρήση ηρωίνης (το 85,3% αναφέρουν την κάνναβη ως ουσία έναρξης της χρήσης).

Όσοι διαφημίζουν τη χρήση ουσιών μας καλούν να υπερασπιστούμε την νομιμοποίηση των μαλακών ναρκωτικών. Μιλάνε «για το δικαίωμά μας στην αυτοδιάθεση», λένε ότι «η απαγόρευση σκοτώνει» και όχι η χρήση.

Όσοι προπαγανδίζουν τέτοιες σκοταδιστικές απόψεις περί διαχωρισμού και αποποινικοποίησης των «μαλακών» ναρκωτικών θέλουν τη νεολαία βυθισμένη στον κόσμο των ναρκωτικών, ακριβώς για να μη μπορεί να αγωνιστεί οργανωμένα ενάντια στις αιτίες που γεννούν τα αδιέξοδα της ζωής της. Γιατί ποιον άλλον εξυπηρετούν αυτές οι πολιτικές “περιορισμού της βλάβης” εκτός από τη λογική της συντήρησης του προβλήματος και του περιθωρίου, εκτός από τη διαμόρφωση μιας νεολαίας αποχαυνωμένης;

Εναντιωνόμαστε σε όλα τα ναρκωτικά. Δεν έχει για εμάς σημασία αν θα τα πουλούν ιδιώτες ή αν θα τα εμπορεύεται το ίδιο το κράτος. Προσπαθούν να μας παραπλανήσουν όσοι υποστηρίζουν ότι «αν το κράτος εμπορεύεται τα ναρκωτικά, θα πάψει να υπάρχει κέρδος σε ιδιώτες άρα θα πάψει να υπάρχει και ενδιαφέρον για το εμπόριο ουσιών». Είναι παγίδα. Όπου υπάρχει εμπόριο υπάρχει και παρεμπόριο. Δε μπαίνουμε στη λογική να επιλέξουμε ποιος θα κερδίζει από τη δυστυχία και το θάνατο των νέων ανθρώπων.

Εναντιωνόμαστε στη φιλοσοφία της εξάρτησης, της φυγής, που δημιουργεί προσωπικότητες ευάλωτες, παθητικές, που δεν αντιστέκονται, που αποδέχονται μοιραία την πραγματικότητα, δεν παλεύουν να την αλλάξουν.

Διεκδικούμε δομές πρόληψης, απεξάρτησης, επανένταξης δημόσιες και δωρεάν, σε επίπεδο που να καλύπτουν τις ανάγκες της χώρας. Αντιπαλεύουμε κάθε προσπάθεια ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών αυτών, καταδικάζουμε την πρακτική της υποχρηματοδότησης των κέντρων πρόληψης που στόχο έχει το κλείσιμό τους. Είμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι στα κέντρα πρόληψης.

Για μας ο αγώνας για μια ζωή χωρίς εξαρτήσεις και ουσίες πρέπει να είναι σταθερός προσανατολισμός της δράσης μας όλο το χρόνο.

Στα πλαίσια της πάλης ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, θα διοργανωθεί με ευθύνη του Δ.Σ. εκδήλωση του Φοιτητικού συλλόγου την ΠΕΜΠΤΗ 27/11 στις 15:00. Θα παρεβρεθούν ομιλητές από το ΕΣΥΝ (Εθνικό Συμβούλιο Κατά των Ναρκωτικών) και από το Κέντρο Πρόληψης Ναρκωτικών Τρίπολης (ΟΚΑΝΑ).

 

 

 
3 νέα προγράμματα από ΠΙΝΕΠ Πελοποννήσου
Το Περιφερειακό Ινστιτούτο Επιμόρφωσης Πελοποννήσου (Π.ΙΝ.ΕΠ. ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ) ανακοινώνει τη διεξαγωγή 3 νέων προγραμμάτων για την περίοδο 1/12/2008 έως και 16/12/2008, για υπαλλήλους του Δημοσίου Τομέα, των ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού και των υπαλλήλων Ν.Π.Δ.Δ..

Αναλυτικά τη διεξαγωγή 2 επιμορφωτικών προγραμμάτων στον Τομέα του Δημοσίου Μάνατζμεντ με τίτλο:
1) ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
2) ΟΡΓΑΝΩΣΗ- ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ: ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΜΕΘΟΔΩΝ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ

Τη διεξαγωγή ενός επιμορφωτικού προγράμματος στον Τομέα Νέων Τεχνολογιών:
3) ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΤΟΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

Έντυπα αιτήσεων συμμετοχής για τα επιμορφωτικά προγράμματα διατίθενται από τη γραμματεία του Π.ΙΝ.ΕΠ. Πελοποννήσου (Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρίπολης, Τρίπολη , τηλ. 2713602308 – 2713602314-15 ) ή και ηλεκτρονικά στο site www.ekdd.gr.
Η παρακολούθηση είναι υποχρεωτική και οδηγεί στην απόκτηση Πιστοποιητικού Παρακολούθησης.
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για πληροφορίες σχετικά με τα προγράμματα μπορείτε να επικοινωνείτε με το Π.ΙΝ.ΕΠ. Πελοποννήσου. Περισσότερα...

 

 

 
Η Νατάσα Πετρούλια για το μνημείο της έπαυλης του Hρώδη του Aττικού
Προκλητική η αδιαφορία του Υπουργείου Πολιτισμού και του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου μπροστά στην καταστροφή της έπαυλης του Hρώδη του Aττικού, στη Λουκού Kυνουρίας Αρκαδίας

Η ανασκαφή της έπαυλης του Hρώδη του Aττικού, στη Λουκού Kυνουρίας, αποκάλυψε το μεγαλύτερο σύνολο ψηφιδωτών, που διαθέτει ολόκληρη η Ελλάδα.
Εδώ και πολλά χρόνια, πριν από το 2003, όταν και ολοκληρώθηκε η σχεδόν 25ετής ανασκαφή της Έπαυλης, από τον αρχαιολόγο Θεόδωρο Σπυρόπουλο, το μνημείο παρουσίαζε εκτεταμένα σημάδια φθοράς, κάτι το οποίο είχε εντοπίσει το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, σε ειδική αυτοψία του.

Η φθορά είχε προκληθεί από την μακρόχρονη έλλειψη συντήρησης του μνημείου, σε συνδυασμό με τις κακές κλιματολογικές συνθήκες (υγρασία, παγετός) που επικρατούν, κυρίως τους χειμερινούς μήνες, στην περιοχή.
Το 2005, η τοπική κοινωνία υποδέχθηκε με ικανοποίηση την είδηση, ότι επιτέλους το Αρχαιολογικό Συμβούλιο αποφάσισε επιτέλους να λάβει ουσιαστικά μέτρα για την προστασία του μνημείου.

Τα μέτρα αυτά, αφορούσαν την έγκριση της μελέτης κατασκευής ενός σύγχρονου στεγάστρου, το οποίο θα προστάτευε ουσιαστικά τον κεντρικό πυρήνα της έπαυλης του Hρώδη του Aττικού, στη Λουκού Kυνουρίας. Πρέπει να υπογραμμιστεί ότι τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, κατά την οποία το Υπουργείο Πολιτισμού αποφάσισε να ασχοληθεί σοβαρά με το μνημείο αυτό της Κυνουρίας, στη θέση του Υφυπουργού πολιτισμού ήταν ο βουλευτής Αρκαδίας Πέτρος Τατούλης. Επί ημερών του άλλωστε και αυτό δεν μπορεί να είναι τυχαίο, εγκρίθηκαν οι μελέτες για το συγκεκριμένο έργο.

Στις 11 Νοεμβρίου του 2008, πληροφορηθήκαμε όλοι εμβρόντητοι ότι το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, σε συνεδρίαση του, αποφάσισε κατά πλειοψηφία να απορρίψει τη μελέτη του έργου! Η εξέλιξη αυτή είναι εξοργιστική, αν αναλογιστεί κανείς ότι το μνημείο φθείρεται χρόνο με το χρόνο και έχουν εξαντληθεί τα περιθώρια να παραμένει απροστάτευτο στο έλεος των καιρικών συνθηκών.
Είναι επίσης εξοργιστική, διότι το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο ήταν εκείνο το οποίο είχε εγκρίνει τη μελέτη αυτή, πριν από τρία χρόνια (2005), ενώ σήμερα, με άλλη σύνθεση του, την απορρίπτει.
Ουσιαστικά το ΚΑΣ με την απόφαση αυτή, αυτοαναιρείται στην προκειμένη περίπτωση.

Το αποτέλεσμα της απορριπτικής αυτής της απόφασης είναι η απένταξη του έργου από το Γ΄ ΚΠΣ κι αυτό σημαίνει πως κατά μεγάλη πιθανότητα, η Ελλάδα χάνει περίπου 4.500.000 € από το Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης, ενώ παράλληλα είμαστε υποχρεωμένοι να πληρώσουμε από το ταμείο του Κράτους ως ρήτρα, ένα αξιοσέβαστο ποσό στον εργολάβο ο οποίος είχε αναλάβει την κατασκευή του στεγάστρου. Πρόκειται για ένα ποσό, το οποίο υπολογίζεται σε 1.500.000 €!
Η Κυνουρία και ολόκληρη η Αρκαδία σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να αποδεχθεί αδιαμαρτύρητα αυτή την εξέλιξη.

Δεν μπορούμε να δεχθούμε αυτή την απόφαση, όταν το μνημείο καταστρέφεται την τελευταία 5ετία και με ευθύνη του ΚΑΣ δεν έχει ληφθεί κανένα μέτρο προστασίας του.
Δεν μπορούμε να δεχθούμε την απόρριψη της μελέτης, χωρίς να υπάρχει εναλλακτική λύση για την προστασία του μνημείου.
Δεν μπορούμε να δεχθούμε ότι η μελέτη για το στέγαστρο της Έπαυλης ήταν άρτια το 2005 και τώρα δεν είναι.
Δεν υπάρχει περίπτωση να αποδεχθούμε ότι κάποιοι στην Κυβέρνηση ενδιαφέρονται μόνο για τις μικροκομματικές τους διαφορές, αφήνοντας στην τύχη του, ένα μοναδικό μνημείο, το οποίο θα μπορούσε μέσω της ανάδειξης του, να προσελκύσει τουρισμό και να συμβάλλει στην ανάπτυξη της περιοχής.


Νατάσα Γ. Πετρούλια
Δικηγόρος – Ποινικολόγος
τ. Νομαρχιακή Σύμβουλος Αρκαδίας
www.petroulianatasa.wordpress.com

 

 

 
Δηλώσεις μετά το παιχνίδι με Εργοτέλη
Ντεμπούτο στον πάγκο του Αστέρα για το Νίκο Κωστένογλου που συνδυάστηκε με νίκη επί του Εργοτέλη με 3-1. Μετά τη λήξη του παιχνιδιού ο προπονητής του Αστέρα δήλωσε για το παιχνίδι:

«Πετύχαμε μία σημαντική νίκη απέναντι σε έναν πολύ καλό αντίπαλο. Ξεκινήσαμε αποφασιστικά το παιχνίδι επιδιώκοντας το γρήγορο γκολ, πράγμα που το καταφέραμε. Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου είχαμε δύο καλές ευκαιρίες, ενώ στη συνέχεια του παιχνιδιού ο Εργοτέλης είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά δικός μας στόχος ήταν να διατηρήσουμε το αποτέλεσμα.
Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές μας γιατί έδειξαν ικανότητα και αυταπάρνηση. Επίσης, θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία και να δώσω συγχαρητήρια στο φίλο μου Νίκο Καραγεωργίου, για την ποιοτική ομάδα που έχει δημιουργήσει.
Στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχει τίποτα δεδομένο. Κύριος στόχος μας ήταν αυτές τις ημέρες, οι δεσμοί μεταξύ των ανθρώπων που βρίσκονται σε μία ομάδα πρέπει να είναι καλοί για να προοδεύσει αυτή η ομάδα.
Από όλους τους ανθρώπους του Αστέρα αυτές τις ημέρες υπήρχε μία θετική αύρα στο πρόσωπό μου, από τους κ.κ. Μπάκο, Καυμενάκη που με τα μάτια τους και μόνο μου έδειξαν πώς με εμπιστεύονται, αλλά και όλοι οι υπόλοιποι άνθρωποι της ομάδας»

Με την σειρά του ο προπονητής του Εργοτέλη Νίκος Καραγεωργίου δήλωσε «Να ευχηθώ στον Αστέρα, τους ποδοσφαιριστές και τον προπονητή που είμαστε φίλοι, να πετύχουν τους στόχους που έχουν θέσει. Ο Εργοτέλης του πρώτου ημιχρόνου μας θύμισε τον Εργοτέλη της προηγούμενης εβδομάδας, χωρίς πάθος, με τα λάθη, που έδωσε την ευκαιρία στον αντίπαλο να σκοράρει τρία γκολ και να τελειώνει σχεδόν το παιχνίδι.
Το δεύτερο ημίχρονο ήταν λίγο καλύτερο από την πλευρά μας. Έγινε μία καλύτερη προσπάθεια και αν καταφέρναμε να σκοράραμε ένα γκολ θα φέρναμε την πίεση και το άγχος στην αντίπαλη ομάδα. Αφού δεν ήρθε γρήγορα το γκολ, φυσιολογικά χάσαμε το παιχνίδι.
Το αποτέλεσμα είναι δίκαιο, ο Αστέρας ήταν καλύτερος στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού. Θα πρέπει γρήγορα να ανασυνταχθούμε και να ξαναμπούμε στη διαδικασία που είμασταν πριν και όχι της χαλαρότητας που είμαστε τώρα. Να πάρουμε τα παιχνίδια και να νιώσουμε μεγαλύτερη ασφάλεια»

Πρώτος σκόρερ στη Σούπερ Λίγκα ο Τσέζαρεκ

Ο Ντάνιελ Τσέζαρεκ βρίσκεται στην πρώτη θέση των σκόρερ στην Σούπερ Λίγκα μετά τα παιχνίδια της 11ης αγωνιστικής έχοντας σκοράρει έξι τέρματα (ένα στο Καραϊσκάκη εναντίον του Ολυμπιακού, ένα στο γήπεδο της Φυλής εναντίον του Θρασύβουλου, ένα με τον ΟΦΗ και τρία με τον Εργοτέλη στην Τρίπολη) όπως και ο Πάτρικ Ογκουνσότο του Εργοτέλη.

Τα τρία γκολ που σημείωσε ο Κροάτης επιθετικός εναντίον της Κρητικής ομάδας, από το 8ο μέχρι το 37ο λεπτό σηματοδοτούν το πρώτο χατ-τρικ του Τσέζαρεκ στην Ελλάδα, που μετράει πλέον 99 παιχνίδια πρωταθλήματος με 29 γκολ απολογισμό (75 αγώνες στη Σούπερ Λίγκα-19 γκολ, 24 αγώνες στην Β’ Εθνική-10 γκολ), ενώ είναι σκόρερ του Αστέρα και στον αγώνα Κυπέλλου με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς (1-0).

Ταυτόχρονα τα τρία τέρματα του Τσέζαρεκ είναι μία ιστορική επίδοση για παίκτη του Αστέρα, αφού πρώτη φορά παίκτης της ομάδας κάνει χατ-τρικ στην κορυφαία εθνική κατηγορία. Μετά τη λήξη του νικηφόρου παιχνιδιού με τον Εργοτέλη ο παίκτης του Αστέρα δήλωσε «Είμαι χαρούμενος που πέτυχα τρία γκολ, αλλά είμαι πιο χαρούμενος που βοήθησα την ομάδα μου να φτάσει στη νίκη και να πάρει τους τρεις βαθμούς. Για μας το παιχνίδι αυτό είχε χαρακτήρα τελικού και δεν μπορούσαμε να το χάσουμε»

Ο Ντάνιελ Τσέζαρεκ γεννήθηκε στις 8 Ιανουαρίου 1983, έχει ύψος 1.84, ζυγίζει 74 κιλά και μέχρι σήμερα έχει αγωνιστεί 35 φορές στη Σούπερ Λίγκα ως παίκτης του Αστέρα, σκοράροντας 14 φορές (αριθμός ρεκόρ στην ιστορία της ομάδας).

Δύο ήττες για νέους, έφηβους

Δύο ήττες γνώρισαν οι ομάδες νέων και εφήβων του Αστέρα που συμμετέχουν στα αντίστοιχα πρωταθλήματα της Σούπερ Λίγκα.
Στον αγώνα των νέων έγινε το παράξενο επίτευγμα, να σημειώνονται δύο αυτογκόλ από τους Σεντεμέντε (3’), Γεωργίου (79’) που χάρη σε αυτά πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων ο Εργοτέλης.
Ο Αστέρας προσπάθησε να ισοφαρίσει, αλλά τελικά στο 81ο λεπτό δέχτηκε και ένα τρίτο γκολ από το Καρέλη, που διαμόρφωσε το τελικό σκορ (0-3). Ο Εργοτέλης τελείωσε το παιχνίδι με δέκα παίκτες, αφού αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη στο 50ο λεπτό ο Αριστεινίδης.
Διαιτητής: Βαλλής
Αστέρας: Κυριακόπουλος, Ζίου (75’ Ρούρη), Σεντεμέντες, Βλαχοκυριάκος, Ζιούλης (67’ Α. Αποστολίδης), Πετρόπουλος, Μέλλος, Γεωργίου, Ντεκίδης, Γ. Αποστολίδης, Μίχας (46’ Αγγελόπουλος).
Εργοτέλης: Καβουσάκης, Πηγιάκης, Κανδηλάκης, Σεληνιωτάκης, Πρωτογεράκης, Αριστεινίδης, Πουλάκης, Ανωγειανάκης (55’ Ανυφαντάκης), Ρότση (90’ Δρακούλης), Α. Αποστολάκης (65’ Δωματάς), Καρέλης.

Οι έφηβοι του Αστέρα έχασαν στο γήπεδο των Αγίων Αναργύρων από τον Θρασύβουλο με 4-3, παρά το γεγονός ότι πριν συμπληρωθεί το πρώτο ημίωρο προηγήθηκαν 1-3. Ο Δειμέζης άνοιξε το σκορ στο 4ο λεπτό, για να ισοφαρίσει στο 11ο λεπτό για λογαριασμό των γηπεδούχων ο Γκουβούσης. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Τζουμάκας έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στον Αστέρα, ενώ στο 26’ ο Φιλάι διεύρυνε το προβάδισμα στο 1-3. Στο 38’ ο Γκουβούσης πέτυχε το δεύτερο του προσωπικό τέρμα μειώνοντας σε 2-3, ενώ η ισοφάριση (3-3) ήρθε από τον Βλάχο πέντε λεπτά αργότερα. Το νικητήριο γκολ για τον Θρασύβουλο σημείωσε στο 80ο λεπτό ο Σουλιώτης (4-3).
Διαιτητής: Σταμάτης που απέβαλλε με δεύτερη κίτρινη τον Φιλάι στο 44’ ενώ στο 80ο λεπτό αποβλήθηκαν οι Σοπότη (Αστέρας), Τζούντι (Θρασύβουλος).
Θρασύβουλος: Χαζδάρης (20’ Μπουμπουλίδης), Μπεκρής, Μποδώνιας, Βλάχος, Λεντζάκης, Μακρίδης, Κοντούλης, Φέτσης (90’ Παναγιωτάκος), Σουλιώτης, Τζούντι, Γκουβούσης.
Αστέρας: Γιαννακόπουλος, Σοπότη, Παρασκευόπουλος, Μανιφάβας (46’ Μιχαλόπουλος), Μπεντεβής, Κουρούπης, Φιλάι, Κουρμπέλης, Ρουμελιώτης (70’ Ντούλιας), Τζουμάκας, Δειμέζης.

 

 

 
Αποτελέσματα μπάσκετ

 

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Β΄ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΔΡΩΝ (7η αγωνιστική)

 ΑΓΩΝ. ΠΕΡ. 2008-2009

ΣΕΦΑ ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ

-

ΓΑΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

103-90

 

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Α΄ ΑΝΔΡΩΝ (1η αγωνιστική)

 ΑΓΩΝ. ΠΕΡ. 2008-2009

ΓΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ

-

ΑΟ ΘΟΥΡΙΑΣ

51-66

ΓΕ ΑΜΙΛΛΑ 2000

-

ΓΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ

53-69

ΑΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑ 1980

-

ΝΟ ΠΥΛΟΥ

ΑΝΑΒΟΛΗ

ΣΠΑΡΤΙΑΤΙΚΟΣ ΓΣ

-

ΑΓΟΝ ΓΥΘΕΙΟΥ

ΑΝΑΒΟΛΗ

ΑΠΟΚ ΙΚΑΡΟΣ

-

ΑΕΜ ΠΟΛΥΒΙΟΣ

ΑΝΑΒΟΛΗ

  

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Β΄ ΑΝΔΡΩΝ- Γ΄ ΟΜΙΛΟΣ  (1η αγωνιστική)

 ΑΓΩΝ. ΠΕΡ. 2008-2009

ΑΣ ΣΥΛ. ΔΡΟΜΕΩΝ

-

ΑΠΣ ΑΡΗΣ ΣΚΑΛΑΣ

65-78

ΑΠΟΕΛ ΜΟΛΑΩΝ

-

ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΓΣ

54-70

ΑΣΤΗΡ ΒΛΑΧΙΩΤΗ

-

ΑΕ ΣΠΑΡΤΗΣ

54-72

  

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ- Γ΄ ΟΜ. ΑΡΚΑΔΙΑΣ - ΛΑΚΩΝΙΑΣ (10η αγωνιστική)

 ΑΓΩΝ. ΠΕΡ. 2008-2009

ΑΕΜ ΠΟΛΥΒΙΟΣ

-

ΣΕΦΑ ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ

44-42

  

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΦΗΒΩΝ- Γ΄ ΟΜ. ΑΡΚΑΔΙΑΣ - ΛΑΚΩΝΙΑΣ (10η αγωνιστική)

 ΑΓΩΝ. ΠΕΡ. 2008-2009

ΑΕΜ ΠΟΛΥΒΙΟΣ

-

ΣΕΦΑ ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ

83-67

  

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΚ – ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΟΛΕΩΝ  (3η  αγωνιστική)

 ΑΓΩΝ. ΠΕΡ. 2008-2009

ΣΠΑΡΤΗ

-

ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ

46-34

ΤΡΙΠΟΛΗ

-

ΚΑΛΑΜΑΤΑ

32-48

 

Βαθμολογία >>>>>>>

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα