Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Δευτέρα 22-9-2008

 

 

 

 
Ψήφισμα για ποδηλατοδρομία
Στην καθημερινότητα μας βιώνουμε κυκλοφοριακό χάος, έντονη ρύπανση του περιβάλλοντος και ηχορύπανση, προβλήματα που δυστυχώς ταλαιπωρούν κάθε σύγχρονη μεγαλούπολη.

Και στην πόλη μας η έλλειψη ελεύθερων χώρων, η παραχώρηση όσων έχουν απομείνει σε ιδιώτες (Ντούμα - Μαυρόγιαννη, Πλ. Μ. Αλεξάνδρου, διεκδίκηση τμήματος άλσους Αγ. Γεωργίου, κ.λ.π) αλλά και τα κυκλοφοριακά προβλήματα έχουν κάνει την καθημερινότητα των πολιτών ακόμα δυσκολότερη.

Τα πεζοδρόμια, θεωρούνται πια πολυτέλεια ενώ με εξαίρεση τους οδηγούς αυτοκινήτων, οι πεζοί, οι ποδηλάτες και τα ΑΜΕΑ (άτομα με αναπηρίες) αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα στις καθημερινές τους μετακινήσεις, καθώς οι υποδομές για αυτές τις ομάδες είναι ελλιπείς.

Λείπει κάθε πρόβλεψη και μέτρο για πιο ασφαλείς και σύγχρονες δημοτικές συγκοινωνίες, για υποδομές που να διευκολύνουν την μετακίνηση και την διαβίωση όλων των πολιτών, για λύση του κυκλοφοριακού, για βελτίωση των συνθηκών ζωής. Περισσότερα...

 

 

 

 
Εκδρομή-εξόρμηση στο φαράγγι της Γκούρας
Ο Φυσιολατρικός Ορειβατικός Όμιλος Ηραίας «Η ΓΚΟΥΡΑ» διοργανώνει τη δεύτερη εκδρομή-εξόρμηση του στο φαράγγι της Γκούρας το Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου και καλεί όσους αγαπούν τη φύση και τον τόπο μας να συνδράμουν την προσπάθεια του. Σκοπός της εκδρομής είναι να γίνει η επί τόπου αναγνώριση της περιοχής, των σημείων προσβάσεως από τα χωριά και των σημείων που μπορεί να γίνει το μονοπάτι για τους περιπατητές. Για το λόγο αυτό, στην εκδρομική ομάδα θα συμμετέχει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ορειβατικών, Εκδρομικών και Φυσιολατρικών Σωματείων Ελλάδος κ. Ανδρέας Αντωνόπουλος μαζί με δύο ορειβάτες και ο περιβαλλοντολόγος μηχανικός κ. Γεώργιος Φωτίου, που έχει αναλάβει την εκπόνηση μελέτης για να εξερευνήσουν τα δύο δύσκολα κομμάτια της Γκούρας, από το γεφύρι στο Λυκούρεσι μέχρι κάτω από το Ψάρι και από το γεφύρι στη Λυσσαρέα μέχρι κάτω από την Κοκκινοράχη.

Οι εκδρομείς δεν θα χρειασθεί να περπατήσουν αυτά τα δύσκολα κομμάτια, αλλά θα βαδίσουν άλλο σημείο, περισσότερο ομαλό. Συγκεκριμένα θα πάνε με αυτοκίνητο στο Ψάρι, από εκεί θα κατέβουν πεζοί στη Γκούρα και θα περπατήσουν κατά μήκος της κοίτης του φαραγγιού μέχρι το γεφύρι της Λυσσαρέας, όπου θα περιμένουν τα αυτοκίνητα . Η μεταφορά από Αθήνα θα γίνει με πούλμαν, εάν δηλώσουν συμμετοχή τουλάχιστον 30 άτομα. Στην περίπτωση αυτή το πούλμαν θα αναχωρήσει στις 07.15΄ το πρωί του Σαββάτου, από το σταθμό του ΜΕΤΡΟ «Άγιος Αντώνιος», στο Περιστέρι και το κόστος θα είναι περίπου 15 Ευρώ κατ’ άτομο (ανάλογα με τον αριθμό των επιβατών). Οι δηλώσεις συμμετοχής πρέπει να γίνουν μέχρι την Τετάρτη 24 του μηνός, ώστε να κλεισθεί το πούλμαν. Για όσους πάνε με ιδιωτικά αυτοκίνητα ή βρίσκονται ήδη στα χωριά, η συνάντηση θα γίνει στην Γκούρα, στο Γεφύρι του Λυκούρεσι γύρω στις 10.30. Το φαγητό θα γίνει το μεσημέρι στην Κοκκινοράχη, με μέριμνα του συλλόγου Κοκκινοραχητών και θα κοστίσει 10 Ευρώ κατ’ άτομο. Για περισσότερες πληροφορίες και για δηλώσεις συμμετοχής, μπορείτε να αποτείνεστε στον Ηλία. Χειμώνα (6945467793) ή την Ελένη Θανοπούλου (6944610312)

 

 

 
ΓΙΑ ΤΑ 30ΑΡΙΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΣΤΟ 2ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Επιτροπή εκπαιδευτικών Αρκαδίας του ΠΑΜΕ


Είναι απαράδεκτο να υπάρχουν πολυπληθή τμήματα στα σχολεία, ακόμη και να υπερβαίνουν το αναχρονιστικό όριο των 30 μαθητών. Προκαλούν οι προϊστάμενοι της εκπαίδευσης στο νομό που εφαρμόζουν τέτοιες λύσεις. Καλούμε τους γονείς, τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς να μην αποδεχτούν την ύπαρξη πληθωριστικών τμημάτων όχι μόνο στο 2ο Γενικό Λύκειο Τρίπολης που είναι έντονο το πρόβλημα (π.χ. η Α’ Λυκείου έχει 4 τμήματα με 30,31,31,31 μαθητές) αλλά και σε οποιοδήποτε άλλο σχολείο που εφαρμόζεται κάτι ανάλογο.

Είναι βαριές και διαχρονικές οι ευθύνες στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ πριν και της ΝΔ τώρα που έχουν επιβάλει την λειτουργία τμημάτων με 30 μαθητές. Αυτό επιτάσσει και η ΕΕ με τον περιορισμό των δαπανών για την δημόσια εκπαίδευση προς όφελος άλλων προτεραιοτήτων που ευνοούν την πλουτοκρατία και στηρίζουν στην Ελλάδα όλα ανεξαιρέτως τα κόμματα του ευρωμονοδρόμου

Απαιτούμε τώρα να χωριστούν τα τμήματα σε όλα τα σχολεία που εμφανίζεται το πρόβλημα. Η παιδεία είναι κοινωνικό αγαθό, πρέπει να είναι αποκλειστική υποχρέωση του κράτους, δημόσια και δωρεάν με σύγχρονους παιδαγωγικούς και επιστημονικούς όρους. Αυτό σημαίνει ότι είναι αναγκαίο και ώριμο, σήμερα να μην υπάρχουν τμήματα με περισσότερα από 20 παιδιά.

Καλούμε την ΕΛΜΕ να κηρύξει στάση εργασίας για να κινητοποιηθούν οι εκπαιδευτικοί μαζί με τους γονείς και τους μαθητές ενάντια στην απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί σε πολλά σχολεία.

--------------------------------------------------------------------------------
Ν.Γ. ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΑΡΔΕΛΕΣ..
.

Δεν πρόλαβε να κοπάσει ο θόρυβος από τις ανέξοδες και βαρύγδουπες υποσχέσεις του Υφυπουργού Παιδείας στη φιέστα που οργανώθηκε προς τιμή του στο 2ο Γυμνάσιο και Γενικό Λύκειο της Τρίπολης με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ήρθαν τα προβλήματα και η ώρα να προσγειωθούμε στην πραγματικότητα.

Προκαλούν οι κυβερνώντες με τα ντόπια στηρίγματά τους όταν επιβάλουν στους μαθητές στο 2ο Γενικό Λύκειο αλλά και σε άλλα σχολεία να στοιβάζονται σε τριαντάρια (30) τμήματα και άνω. Είναι υποκριτές όταν μας λένε ότι όλα πάνε καλά και στις κατευθύνσεις να ξεπερνάνε κατά πολύ οι μαθητές ακόμη και το υπερβολικό όριο των 25. Ακόμη και το αναχρονιστικό όριο των 30 παιδιών ανά τμήμα που υιοθέτησαν τόσο η προηγούμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΝΔ τώρα, καταστρατήγησαν.

Δεν φθάνει που χρόνο με το χρόνο οι γονείς μας βάζουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για την «δωρεάν» Παιδεία τους και όλα εκείνα που μαθαίνουμε δεν ανταποκρίνονται στην επιστημονική και ολόπλευρη μόρφωση που έχουμε ανάγκη, αλλά και αυτό που τέλος πάντων μαθαίνουμε είναι λειψό, ενισχύοντας έτσι το φροντιστηριακό ακριβοπληρωμένο μάθημα.

Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη. Ούτε θα συμβιβαστούμε, ούτε θα σιωπήσουμε.
Κανένας μαθητής μέσα σε τριαντάρια τμήματα.
- Να δημιουργηθούν περισσότερα τμήματα όπου υπάρχει το πρόβλημα.
- Θέλουμε ανθρώπινα τμήματα με τους σύγχρονους παιδαγωγικούς όρους που θα συμβάλουν στην εκπαιδευτική διαδικασία.
- Διεκδικούμε έως 20 μαθητές ανά τάξη.
- Αγώνας τώρα για το σχολείο που θα μορφώνει χωρίς να εξοντώνει.

 

 

 

 
Αθλητικά νέα
Αποτελέσματα μπάσκετ >>>>>>>

Βαθμολογία μπάσκετ >>>>>>>>

Η κλήρωση των αγώνων των Πρωταθλημάτων Α΄ - Β΄ Κατηγορίας Ανδρών & Γυναικών Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π., που έχει προγραμματιστεί για τη Τετάρτη 24/09/2008, αναβάλλεται.
Η κλήρωση, θα πραγματοποιηθεί στις 29 Σεπτεμβρίου 2008, ημέρα Δευτέρα, ώρα 7:00 μ.μ., στο ξενοδοχείο "COMFI BUTIQUE" (Κρήτης & Βύρωνος), στη Καλαμάτα, παρουσία των αντιπροσώπων των Σωματείων.

Νέα Αστέρα

Προπόνηση σήμερα, ρεπό αύριο

Την Δευτέρα θα γίνει μία προπόνηση το πρωί, ενώ ο Κάρλος Καρβαλιάλ θα δώσει ρεπό στους ποδοσφαιριστές του την Τρίτη και θα ανανεώσει το ραντεβού μαζί τους την Τετάρτη, όταν δηλαδή θα ξεκινήσει η προετοιμασία για το Κυριακάτικο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Λεβαδειακό (5 μ.μ.)

Καρβαλιάλ: «Αφιερώνω τη νίκη στον κόσμο μας»

Μετά τη λήξη του αγώνα ο Κάρλος Καρβαλιάλ μίλησε στους εκπροσώπους των ΜΜΕ για το παιχνίδι με τον Θρασύβουλο και την πρώτη νίκη στο φετινό πρωτάθλημα αφιερώνοντας τη νίκη στους φιλάθλους της ομάδας.

Ο Πορτογάλος τεχνικός δήλωσε χαρακτηριστικά: «Πρώτα από όλα θέλω να αφιερώσω τη νίκη στον κόσμο μας, του οποίου την χρωστάμε από την προηγούμενη αγωνιστική. Όσον αφορά το παιχνίδι ήταν πολύ δύσκολο εξ αιτίας και των άσχημων συνθηκών που δημιούργησε ο άνεμος.

Στο δεύτερο ημίχρονο μετά την είσοδο των Ζεάν, Ζαιρί, η ομάδα είχε καλύτερη ποιότητα επιθετικά και να κυκλοφορεί την μπάλα όπως έπρεπε. Μετά το πρώτο γκολ άνοιξαν κάποιοι διάδρομοι και ήταν ευκολότερο να βγούμε στην επίθεση.

Με την επιστροφή των Καρντόσο, Φιλομένο, Ζαιρί, Λαδάκη, ανέβηκε το επίπεδο της προπόνησης κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, υπάρχει σοβαρός ανταγωνισμός μεταξύ των παικτών και ανεβαίνει το επίπεδο της ομάδας συνολικά»

Η πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα
Θρασύβουλος-Αστέρας Τρίπολης 0-2


Την πρώτη του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα πέτυχε ο Αστέρας στο Στάδιο της Φυλής ξεπερνώντας το εμπόδιο του Θρασύβουλου με 2-0, χάρη σε δύο κεφαλιές του Ζεάν Κάρλος (58’) και του Τσέζαρεκ (65’) μετά από «συστημένες» σέντρες των Καρντόσο, Ζαιρί αντίστοιχα.

Με τους Καρντόσο, Ντουαλά, Φιλομένο για πρώτη φορά φέτος στην ενδεκάδα του ο Αστέρας Τρίπολης και τον Ζαιρί να επιστρέφει στην αποστολή της ομάδας μετά την απουσία στο παιχνίδι με την Λάρισα, είχε περισσότερες αξιόπιστες εναλλακτικές λύσεις.

Στο πρώτο ημίχρονο δεν έγιναν πολλές φάσεις, αφού μάλλον βρήκε την επιβεβαίωσή της η παροιμία «Ο Γιάννης φοβάται το θεριό και το θεριό τον Γιάννη» Η πρώτη καλή στιγμή του παιχνιδιού ήρθε στο 12' όταν το καλοχτυπημένο κόρνερ του Φιλομένο από τα αριστερά, η μπάλα έφυγε δίπλα από το δοκάρι των γηπεδούχων.

Στο 41' μετά από σέντρα του Φλάβιο από δεξιά, ο Ζεάν Κάρλος που είχε περάσει πριν πέντε λεπτά στο παιχνίδι έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ δίπλα από το δεξί δοκάρι. Ένα λεπτό αργότερα το δυνατό σουτ του Μαυρογενίδη από το ύψος της μεγάλης περιοχής έστειλε την μπάλα να περάσει πάνω από την εστία του Αμπάρη.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Αστέρας Τρίπολης έγινε πιο επιθετικός και αφού στο 48' το δυνατό σουτ του Μπαστία έξω από την περιοχή έφυγε άουτ, στο 58' έφτασε στην επίτευξη του γκολ με τον Ζεάν Κάρλος, ο οποίος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Χριστόπουλου μετά από εκπληκτική σέντρα του Καρντόσο από τα δεξιά

Επτά λεπτά αργότερα ο Αστέρας διπλασίασε τα τέρματά του, όταν ο Ζαιρί από δεξιά απέφυγε με εντυπωσιακή ντρίμπλα τον Τσιώλη και στη συνέχεια έκανε συστημένη σέντρα για τον Τσέζαρεκ. Ο Κροάτης επιθετικός δεν είχε κανένα πρόβλημα να στείλει τη μπάλα με κεφαλιά στη δεξιά γωνία του Χριστόπουλου, βάζοντας ασφαλιστική δικλείδα στην πρώτη φετινή νίκη του Αστέρα. Αυτό ήταν το δεύτερο τέρμα του Τσέζαρεκ σε δεύτερο εκτός έδρας παιχνίδι πρωταθλήματος.

Στο 70ο λεπτό και μετά από ωραία εναλλαγή της μπάλας μεταξύ Ζαιρί και Φλάβιο, ο δεύτερος έκανε τη σέντρα-σουτ μέσα από την μεγάλη περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι

Οι γηπεδούχοι μετά το δεύτερο γκολ που δέχτηκαν δεν έδειξαν πίστη για την ανατροπή του σκορ, κάτι που παραδέχθηκε και στη συνέντευξη Τύπου ο προπονητής τους Σάκης Τσιώλης, ενώ στο τελευταίο σφύριγμα της αναμέτρησης οι παίκτες του Αστέρα πήγαν προς την πλευρά των 500 περίπου φιλάθλων τους και ανταπέδωσαν το χειροκρότημά τους.

Η πιο καλή φάση των γηπεδούχων έγινε στο 63’ όταν το δυνατό σουτ του Βασιλείου μέσα από τη μικρή περιοχή, απόκρουσε εκπληκτικά ο Αμπάρης, το νέο σουτ του Χλωρού απομάκρυνε ο Μαρσελάο, ενώ στο τρίτο διαδοχικό σουτ των γηπεδούχων έδιωξε μακριά την μπάλα ο Ζορζίνιο.

Καλές φάσεις είχε ο Θρασύβουλος στο 81’ και στο 87’ όταν τα σουτ των Κατσίκη, Ουέλιγκτον αντίστοιχα απέκρουσε ο πολύ καλός Γιώργος Αμπάρης. « Κοιτάμε μπροστά. Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Σίγουρα τα πράγματα είναι δύσκολα και θέλει μεγάλη προσπάθεια στη συνέχεια» δήλωσε ο προπονητής του Θρασύβουλο μετά τη λήξη του παιχνιδιού προσθέτοντας χαρακτηριστικά «Υπάρχει προβληματισμός και για το ότι δεν έχουμε πάρει ακόμα βαθμούς, αλλά και γιατί δεν έχουμε σκοράρει ακόμα, ενώ δημιουργούμε ευκαιρίες»

Διαιτητής: Κώστας Παπασταμάτης (Αθηνών)
Θρασύβουλος: Χριστόπουλος, Μίχος, Τσιώλης, Βασιλείου, Σωτήρχος, Βεντούρα (53' Λιαπάκης), Μαυρογενίδης (63' Χλωρός), Ουέλινγκτον, Λούις Αλβες (71' Κατσίκης), Ρόκας, Κόζλεϊ.
Αστέρας Τρίπολης: Αμπάρης, Φλάβιο, Ζορζίνιο, Μαρσελάο, Λαζαρίδης, Καρντόσο, Μπαστιά, Φάμπιο (36' Ζεάν Κάρλος), Ντουαλά (46' Ζαϊρί), Τσέζαρεκ (84' Κανακούδης), Φιλομένο.

Ευχαριστήρια επιστολή Αστέρα Τρίπολης

Προς ΠΑΕ ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ
Κοινοποίηση: Σούπερ Λίγκα

Κύριε Πρόεδρε,

Με την παρούσα επιστολή θέλουμε να εκφράσουμε δημόσια τις ευχαριστίες μας για την άψογη από κάθε πλευρά φιλοξενία σας, τόσο προς την αποστολή της ομάδας μας, όσο και προς τους φιλάθλους μας.

Τέτοιες ενέργειες προάγουν το φίλαθλο πνεύμα, αλλά κάνουν και πράξη τις εξαγγελίες της Σούπερ Λίγκα για ποδόσφαιρο μέσα στις αρχές του «Ευ Αγωνίζεσθαι»

Τέλος, παρακαλούμε να δεχθείτε τα θερμά μας συγχαρητήρια για τις μεγάλες προσπάθειες που καταβάλατε προκειμένου να μετατρέψετε τις αθλητικές σας εγκαταστάσεις σε ένα σύγχρονο αθλητικό κέντρο.

Με αθλητικούς-φιλικούς χαιρετισμούς

Για την ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Γιώργος Μποροβήλος

Διευθύνων Σύμβουλος


Αποτέλεσμα στο παιχνίδι Άμιλλα - Πολύβιος

στο παιδικό:  http://aempolybios.blogspot.com/2008/09/49-51.html

στο Εφηβικό: http://aempolybios.blogspot.com/2008/09/29-105.html

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα