Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Παρασκευή 21-11-2008

 

 

 

 

 
Δηλώσεις Λυκουρέντζου για την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού
Ο Υφυπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ανδρέας Θ. Λυκουρέντζος την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2008 με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας ημέρας για τα Δικαιώματα του παιδιού και στo πλαίσιo του καινοτόμου εκπαιδευτικού προγράμματος της UNICEF «Τα παιδιά μαθαίνουν για τα Δικαιώματά τους» επισκέφθηκε το Δημοτικό Διαπολιτισμικό Σχολείο Π. Φαλήρου.

Μετά το πέρας της επίσκεψης ο Υφυπουργός προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Η Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού αναδεικνύει τις υποχρεώσεις μας για να οικοδομήσουμε ένα αισιόδοξο αύριο με καλύτερες συνθήκες διαβίωσης σε ένα φωτεινό και ειρηνικό κόσμο. Η αξιοπρεπής και η υγιεινή διαβίωση, η πρόσβαση στην εκπαίδευση και η σταθερή ανάπτυξη, οι πολλές και ίσες ευκαιρίες αποτελούν αναφαίρετα δικαιώματα κάθε παιδιού, σε όποιο σημείο του πλανήτη κι αν βρίσκεται. Είναι χρέος όλων μας να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον ασφάλειας για όλα τα παιδιά του κόσμου μακριά από την εκμετάλλευση, την κακοποίηση και την εγκατάλειψη.

Εδώ και δεκαετίες, τα παιδιά όλου του κόσμου έχουν βρει στη UNICEF έναν ισχυρό σύμμαχο, ο οποίος καθημερινά δίνει αγώνα υπέρ της προστασίας και της διασφάλισης των δικαιωμάτων τους. Η UNICEF έχει αποδείξει ότι με την εθελοντική της δράση, με τις πρωτοβουλίες της και με τις χορηγίες της, δίνει μάχη να γίνουν τα χαμόγελα όλων των παιδιών λαμπερά και αισιόδοξα. Απέναντι στις σύγχρονες απειλές, η UNICEF έχει εκδηλώσει το ενδιαφέρον της και τη δραστηριότητά της και έχει παγκοσμίως καταξιωθεί για όλα αυτά.

Το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων σε συνεργασία με τη UNICEF υλοποιώντας το καινοτόμο πρόγραμμα «Τα Παιδιά μαθαίνουν τα Δικαιώματά τους» θα διανείμει τη Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Παιδιού, για πρώτη φορά στους μαθητές του δημοτικού σχολείου, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το περιεχόμενο της αλλά και να αναπτύξουν, στο πλαίσιο της Ευέλικτης Ζώνης, καινοτόμα Σχέδια Εργασίας που αφορούν στην προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών της χώρας μας αλλά και όλου του κόσμου. Έχουμε ήδη επισκεφθεί 25 Δημοτικά Σχολεία τα οποία βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας και σε περιοχές ιδιαίτερης ιστορικής και πολιτιστικής σημασίας. Η σημερινή μας επίσκεψη αποτελεί τον τελευταίο σταθμό αυτού του οδοιπορικού που κάλυψε όλη σχεδόν την Ελλάδα από τα Σφακιά της Κρήτης μέχρι το φυλάκιο της Νίκης στη Φλώρινα».

Στην συνέχεια ο Υφυπουργός συμμετείχε στην εκδήλωση που πραγματοποίησε η Ελληνική Εθνική επιτροπή της UNICEF στη Στοά του Βιβλίου για την απονομή των βραβείων στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στο Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα με θέμα «Τα Παιδιά Γράφουν & Ζωγραφίζουν τα Δικαιώματά τους».

Την Κυριακή 23/11/2008 στις 11:30 ο Υφυπουργός θα μιλήσει στην τελετή λήξης του Συνεδρίου με θέμα «Τα δικαιώματα του παιδιού στην Ελλάδα του 21ου αιώνα», το οποίο διοργανώνεται από το Εθνικό Παρατηρητήριο για τα Δικαιώματα του Παιδιού, τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, το ΥΠ.Ε.Π.Θ και τον Συνήγορο του Παιδιού.

 

 

 
Όγκος 4,5 κιλών αφαιρέθηκε από συκώτι εκπαιδευτικού
Όγκος 4,5 κιλών και διαστάσεων 25 Χ 35 εκατοστά αφαιρέθηκε μετά από επιτυχή πολύωρη χειρουργική επέμβαση από το συκώτι 43χρονου Έλληνα εκπαιδευτικού πατέρα δυο παιδιών!!!

Η επιτυχής χειρουργική επέμβαση, σπάνια για τα Ελληνικά αλλά και τα παγκόσμια ιατρικά δεδομένα- όσον αφορά το μέγεθος και το βάρος του όγκου- πραγματοποιήθηκε στο νοσοκομείο Αγία Όλγα της Νέας Ιωνίας από τον Ηπατο-Χειρουργό κ Σπύρο Γ Δελή και το Διευθυντή της Α Χειρουργικής Κλινικής κ Χρήστο Δερβένη.

«Πράγματι πρόκειται για μια σπάνια περίπτωση, καθώς το μέγεθος του όγκου- πλησίαζε αυτό της μπάλας ποδοσφαίρου- κάλυπτε το 70% του συκωτιού του ασθενή και είχε καλύψει σχεδόν όλα τα όργανα της κοιλιάς» τόνισε μετά την επέμβαση ο χειρουργός κ Δελής.

«Ο ασθενής, συνέχισε ο κ Δελής, μετά από παραμονή συνολικά επτά ημερών στο νοσοκομείο επέστρεψε στο σπίτι του και αναρρώνει, καθώς δεν υπάρχει καμία επιπλοκή. Ο όγκος έχει σταλεί για εξετάσεις προκειμένου να δούμε τι ακριβώς είναι». Περισσότερα...

 

 

 
Ιδιαίτερο βάρος στην επιθετική τακτική
Συνεχίστηκε σήμερα το απόγευμα η προετοιμασία του Αστέρα για το Κυριακάτικο παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Εργοτέλη, με τον προπονητή της ομάδας Νίκο Κωστένογλου να δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην επιθετική τακτική της ομάδας.

Όλοι οι ποδοσφαιριστές της ομάδας έδειξαν διάθεση για προπόνηση και όρεξη σε κάθε άσκηση, ενώ στην κερκίδα βρέθηκαν πολλοί φίλαθλοι του Αστέρα που παρακολούθησαν την απογευματινή προπόνηση δείχνοντας έτσι το ενδιαφέρον τους για την ομάδα. Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν και σήμερα οι Ζεάν Κάρλος, Μανώλης Ψωμάς, Ρικάρντο Εστέβες και Φαμπέτα.

Η προετοιμασία της ομάδας για τον αγώνα της Κυριακής θα ολοκληρωθεί αύριο το μεσημέρι (3 μ.μ.) και μετά το τέλος της προπόνησης ο Έλληνας τεχνικός θα ανακοινώσει την αποστολή για το παιχνίδι με τον Εργοτέλη.

 

 

 

 
Ορισμός διαιτητών για αγώνες μπάσκετ
Στις 20/11/08 και ώρα 20:00, στα γραφεία της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, συνήλθε η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ, που αποτελείται από τους : 1) ΤΣΑΤΑ Α. (Πρόεδρο), 2) ΤΟΥΡΛΟΜΟΥΣΗ ΑΝΤ. και 3) ΠΛΕΣΣΙΑ Κ. μέλη, με σκοπό να ορίσουν Διαιτητές, Κριτές και Γυμνασίαρχους... Περισσότερα...

Τροποποίηση προγράμματος Β' κατηγορίας ανδρών Β'ομίλου >>>>>>>

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα