Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Πέμπτη 20-11-2008

 

 

 

 
Επιμορφωτική συνάντηση Σχολικών Συμβούλων Π.Ε.
Την Παρασκευή 21-11-2008 και από τις 09:30 π.μ. έως τις 13:00 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης πραγματοποιείται επιμορφωτική συνάντηση των Σχολικών Συμβούλων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με το Διευθυντή Σπουδών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του ΥΠΕΠΘ, κ. Αλέξανδρο Κόπτση.

Στην ημερίδα ο Διευθυντής Σπουδών θα παρουσιάσει το έργο του ΥΠΕΠΘ σε επίπεδο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, τον προγραμματισμό για το επόμενο διάστημα και θα αναδειχθούν τρόποι αποτελεσματικότερης λειτουργίας των αντισταθμιστικών θεσμών της Εκπαίδευσης (ολοήμερο σχολείο, τάξεις υποδοχής, ενισχυτική διδασκαλία κ.τ.λ.)

 

 

 
Νέα προγράμματα Πληροφορικής και Ξένων γλωσσών από ΚΕΕ
Το Κέντρο Εκπαίδευσης Ενηλίκων Αρκαδίας θα υλοποιήσει στις αρχές Δεκεμβρίου πρωινά και απογευματινά προγράμματα Πληροφορικής και Ξένων γλωσσών ( Αγγλικά , Γαλλικά ) .

Η παρακολούθηση του προγράμματος , οδηγεί στην απόκτηση "Πιστοποιητικού Επιμόρφωσης " από τη Γ.Γ.Ε.Ε. του Υπουργείου Παιδείας .

Το πρόγραμμα παρέχεται δωρεάν. Οι μέρες ( δυο φορές την εβδομάδα ) και οι ώρες ( 2ωρα ή 3ωρα ) διεξαγωγής του προγράμματος θα διαμορφωθεί με βάση τις ανάγκες των εκπαιδευομένων.

Προϋπόθεση για την συμμετοχή στο πρόγραμμα του Κ.Ε.Ε. Αρκαδίας είναι

1. η συμπλήρωση μιας αίτησης και
2. η προσκόμιση φωτοτυπίας της αστυνομικής ταυτότητας του ενδιαφερόμενου

Καταλυτική ημερομηνία κατάθεσης αιτήσεων είναι η 05/12/2008, ημέρα Παρασκευή. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας .

Για αιτήσεις και περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε :
Α ) Στην έδρα του Κ.Ε.Ε του Νομού Αρκαδίας, (ΠΝ. ΚΕΝΤΡΟ Ι.Ν. ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ,
ΟΔΟΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ & ΑΛΕΟΥ , ΤΡΙΠΟΛΗ , τηλ. 2710 – 232524 , Ώρες Λειτουργίας : 9.00-20.00 )

 

 

 
Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ "Η οικονομική κρίση και η απάντηση της Αριστεράς"
Εκδήλωση - συζήτηση διοργανώνει ο ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας την Δευτέρα 24 Νοεμβρίου στις 7 το βράδυ στην αίθουσα του Φιλοτεχνικού Ομίλου Τρίπολης με θέμα:

«Η οικονομική κρίση και η απάντηση της Αριστεράς»

Τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ θα παρουσιάσουν οι:
• Γιάννης ΤΟΛΙΟΣ, Μέλος της Ε.Γ της Κ.Π.Ε του ΣΥΝ
• Μάκης ΜΠΑΛΑΟΥΡΑΣ, Μέλος της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

 

 

 

 
Έκθεση «Κατοχή και Αντίσταση με το Βλέμμα του Γκόγια»
Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος των Καθηγητών του 4ου Γεν. Λυκείου Τρίπολης σας προσκαλεί την Τρίτη 25.11.2008 και ώρα 7.00 μ.μ. στο Φιλοτεχνικό Όμιλο Τρίπολης, Εθνομαρτύρων 25 στα εγκαίνια της έκθεσης προς τιμή της Εθνικής Αντίστασης με τίτλο:
« Κατοχή και Αντίσταση με το Βλέμμα του Γκόγια »

Η έκθεση περιλαμβάνει 80 χαρακτικά του μεγάλου Ισπανού Ζωγράφου με τίτλο « Τα δεινά του πολέμου» και αντίστοιχα χαρακτικά και φωτογραφίες από την Κατοχή και την Εθνική Αντίσταση.

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή από 25.11.2008 έως 10.12.2008, τις εργάσιμες ημέρες 7-9 μ.μ. και το πρωί μετά από συνεννόηση.

Επιμέλεια έκθεσης Παναγιώτης Βέμμος.
Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Τρίπολης.

 

 

 

 
Ο Αστέρας παρουσίασε τον Κωστένογλου
Η διοίκηση της ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης παρουσίασε απόψε το νέο προπονητή της ομάδας Νίκο Κωστένογλου, που ήδη έκανε την πρώτη του προπόνηση με τους ποδοσφαιριστές της ομάδας.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΠΑΕ Γιώργος Μποροβήλος ήταν αυτός που καλωσόρισε αρχικά τον καταξιωμένο τεχνικό εκ μέρους της διοίκησης, ενώ στην συνέχεια το λόγο πήρε ο ένας εκ των ιδιοκτητών της ΠΑΕ κ. Δημήτρης Μπάκος που δήλωσε «Τις τελευταίες δύο εβδομάδες τέθηκε θέμα νέου προπονητή στην ομάδα. Συζητήσαμε με μεγάλα ονόματα, Έλληνες και ξένους αυτό το διάστημα. Μετά από ώριμη σκέψη και σε συνεργασία με όλη την διοίκηση αποφασίσαμε να φέρουμε στην Τρίπολη ένα νέο και φιλόδοξο προπονητή όπως είναι ο Νίκος Κωστένογλου.

Η απόφαση αυτή πάρθηκε από όλους μας, προσωπικά από μένα, από τον συνεργάτη μου κ. Καυμενάκη και βρήκε σύμφωνη όλη την διοίκηση της ομάδας. Θεωρήσαμε ότι αυτός είναι ο πιο κατάλληλος προπονητής για τον Αστέρα. Έρχεται στην Τρίπολη σε μία δύσκολη στιγμή για την ομάδα, αν και πιστεύουμε ότι θα έπρεπε να βρισκόμαστε σε κάποια καλύτερη θέση.

Όλοι εμείς από την πλευρά της διοίκησης, είμαστε έτοιμοι να τον στηρίξουμε για τον επόμενο 1,5 χρόνο που έχει συμβόλαιο με την ομάδα. Θα θέλαμε όμως να ανανεώσουμε την συνεργασία μας και μετά τον 1,5 χρόνο, για πολλά ακόμα χρόνια. Θα ήθελα να τον καλωσορίσω στον Αστέρα και να του ευχηθώ καλή επιτυχία στο έργο του»

Από την πλευρά του ο νέος προπονητής του Αστέρα Νίκος Κωστένογλου δήλωσε «Για μένα είναι μεγάλη τιμή που οι κ.κ. Μπάκος, Καυμενάκης μου εμπιστεύθηκαν την θέση του προπονητή. Έχουν δημιουργήσει τον Αστέρα Τρίπολης, που πληροί όλες τις προϋποθέσεις και παρέχει όλα τα εχέγγυα για να έρθει κάποιος προπονητής να δουλέψει απερίσπαστα και να δημιουργήσει μία καλή ομάδα.

Στο σημείο που βρισκόμαστε πρέπει να έχουμε τρία στοιχεία, μυαλό, νηφαλιότητα, καλή οργάνωση και όλα αυτά θα πρέπει να τα δυναμώσει η αγάπη και η πίστη.
Νηφαλιότητα φάνηκε πώς υπάρχει από την πρώτη στιγμή στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις που έγιναν, η οργάνωση είναι γνωστή σε όλη την Ελλάδα και αν είμαστε αγαπημένοι και ενωμένοι πιστεύω πώς θα πάμε μπροστά. Νομίζω πολύ σύντομα ο Αστέρας Τρίπολης βήμα-βήμα θα φτάσει εκεί που αρμόζει»

Ο Νίκος Κωστένογλου γεννήθηκε στις 3 Οκτωβρίου 1970 στο Καρβάλη Καβάλας και είχε καθίσει πέρσι στον πάγκο της ΑΕΚ μετά την παραίτηση του Λορέντσο Σέρα Φερέρ από την τεχνική της ηγεσία. Σε αυτό το διάστημα ο Κωστένογλου είχε 10 νίκες, 4 ισοπαλίες και 2 ήττες στα 16 παιχνίδια πρωταθλήματος.

Ως παίκτης αγωνίστηκε στην ΑΕΚ και την Ξάνθη, όπου αγωνίστηκε συνολικά σε 353 αγώνες πρωταθλήματος (με πέντε γκολ), 51 αγώνες Ευρωπαϊκών Κυπέλλων και 39 Κυπέλλου Ελλάδας, ενώ φόρεσε και μία φορά την φανέλα της εθνικής ανδρών.

Πρώτη προπόνηση με Κωστένογλου

Την πρώτη του προπόνηση με την ομάδα του Αστέρα Τρίπολης έκανε σήμερα το απόγευμα ο νέος προπονητής Νίκος Κωστένογλου μαζί με τον άμεσο συνεργάτη του Μάκη Χάβο.

Ο Έλληνας τεχνικός δούλεψε αρκετά πράγματα στο γήπεδο δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση σε θέματα τακτικής, ενώ προς το τέλος της προπόνησης έγινε και το καθιερωμένο «οικογενειακό διπλό» της Πέμπτης.

Όλοι οι παίκτες είναι στη διάθεση του προπονητικού τιμ για το Κυριακάτικο παιχνίδι με τον Εργοτέλη, με εξαίρεση τους Μανώλη Ψωμά, Ζεάν Κάρλος που ακολούθησαν και σήμερα ατομικό πρόγραμμα.

Μαθητική κερκίδα και με Εργοτέλη

Με απόφαση της διοίκησης της ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης στο Κυριακάτικο παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Εργοτέλη (3.00 μ.μ.) θα λειτουργήσει για μία ακόμα φορά φέτος μαθητική κερκίδα.

Καλεσμένοι του Αστέρα σε αυτό το παιχνίδι θα είναι οι μαθητές του 4ου Λυκείου Τριπόλεως και του 1ου Γυμνασίου Τρίπολης στη Θύρα 4, καθώς και οι μαθητές του 1ου και 8ου Δημοτικού Σχολείου Τριπόλεως και το Δημοτικό-Γυμνάσιο-Λύκειο Λαγκαδίων που θα φιλοξενηθούν στη Θύρα 2, τμήμα Α.

Δύο παιχνίδια για νέους, έφηβους

Δύο παιχνίδια θα δώσουν την Κυριακή 23 Νοεμβρίου οι ομάδες νέων και εφήβων του Αστέρα Τρίπολης για τα αντίστοιχα πρωταθλήματα της Σούπερ Λίγκα.
Στις 10 π.μ. η ομάδα νέων του Αστέρα θα υποδεχθεί την αντίστοιχη ομάδα του Εργοτέλη στο βοηθητικό γήπεδο, ενώ στις 11 π.μ. η ομάδα εφήβων του Αστέρα θα παίξει στο γήπεδο των Αγίων Αναργύρων με την αντίστοιχη ομάδα του Θρασύβουλου.

 

 

 
Ανοίγει ο δρόμος για τη θεραπεία της Μεσογειακής Αναιμίας
Συντομεύει ο χρόνος προς την κλινική διόρθωση της μεσογειακής αναιμίας και ανοίγει ο δρόμος για την οριστική αντιμετώπιση της ασθένειας με τη γονιδιακή θεραπεία.

Αυτό τόνισε την Τρίτη ο πρόεδρος της Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρείας κ. Αχιλλέας Αναγνωστόπουλος, κατά τη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου, η οποία πραγματοποιήθηκε με αφορμή το 19ο Πανελλήνιο Αιματολογικό Συνέδριο, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα 19 με 22 Νοεμβρίου.

«Τα αποτελέσματα της πρώτης φάσης του πιλοτικού προγράμματος για την κλινική εφαρμογή της γονιδιακής θεραπείας, το οποίο υλοποιείται στη Μονάδα Γονιδιακής και Κυτταρικής Θεραπείας της Αιματολογικής Κλινικής-ΜΜΜΟ του ΓΝ Γ. Παπανικολάου σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Washington στο Seattle, είναι θετικά» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ Αναγνωστόπουλος.

Όπως εξήγησε ο πρόεδρος της ΕΑΕ στόχος των επιστημόνων στο πρόβλημα της μεσογειακής αναιμίας, όπου η παραγωγή της αιμοσφαιρίνης είναι πολύ μειωμένη ή απουσιάζει εντελώς, είναι η εισαγωγή του φυσιολογικού γονιδίου της β-σφαιρίνης στα αρχέγονα (βλαστικά) αιμοποιητικά κύτταρα των ασθενών. Στη συνέχεια η φυσιολογική έκφρασή του στα ερυθρά αιμοσφαίρια αναμένεται να οδηγήσει σε παραγωγή αιμοσφαιρίνης σε επίπεδα ικανά να καταστήσουν τους ασθενείς ανεξάρτητους από μεταγγίσεις αίματος. Περισσότερα...

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα