Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Τετάρτη 19-11-2008

 

 

 

 

 
ΕΝΑΕ: Όχι στη δημιουργία νέων ελεγκτικών οργάνων για την αγορά
 - Ενίσχυση και αποκέντρωση αρμοδιοτήτων στην αποκλειστικά υπεύθυνη αιρετή Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση

Ως ατυχή έμπνευση, καταδικασμένη σε αποτυχία και αναποτελεσματική απόδοση χαρακτηρίζει ο Νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας την απόφαση της Κυβέρνησης να προχωρήσει στη δημιουργία ακόμη ενός υδροκέφαλου, πανελλήνιας εμβέλειας και αμφίβολης αποτελεσματικότητας ελεγκτικού μηχανισμού, της Υπηρεσίας Εποπτείας της Αγοράς (ΥΠΕΑ) με επιστολή του προς τον Υπουργό Ανάπτυξης.

Ο κ. Μίχας επισημαίνει στην επιστολή του ότι η σύσταση της συγκεκριμένης υπηρεσίας που θα λειτουργεί στο πλαίσιο της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου, για την οποία κατατέθηκε από το ΥΠΑΝ σχετικό σχέδιο νόμου στις 11-11-2008 στη Βουλή κινείται σε αντίρροπη τροχιά από την ανάγκη δημιουργίας ενός ενιαίου συστήματος ελέγχου της αγοράς, που κατά κοινή ομολογία απαιτείται και η απουσία του οποίου επιτρέπει την εμφάνιση και διόγκωση των πάσης φύσεων στρεβλώσεων στην αγορά.
Νέοι οικονομικοί πόροι, μέσα υποδομής και προσωπικό θα σπαταληθούν άσκοπα και αναποτελεσματικά για τη σύσταση μιας ακόμη υπηρεσίας, της οποίας μάλιστα το πεδίο δράσης συμπίπτει με τις αρμοδιότητες που ασκούν ήδη οι υπηρεσίες των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων. Γεγονός που θα έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία δυσεπίλυτων προβλημάτων σύγχυσης, επικάλυψης και εμπλοκής με την αποστολή και τις αρμοδιότητες των υπηρεσιών των ΝΑ σε πάρα πολλούς τομείς, αφού είναι αναμενόμενο ότι η δραστηριοποίηση πολλαπλών υπηρεσιών ελέγχων στο χώρο της αγοράς χωρίς συντονισμό και διακριτή υπεύθυνη αρμοδιότητα θα καταστεί προβληματική. Περισσότερα...

 

 

 
ΕΝΑΕ: Πρωτοφανείς ρυθμίσεις της Κυβέρνησης πλήττουν τον θεσμό της Ν.Α.
Την άμεση απόσυρση των απαράδεκτων και πρωτοφανών στα χρονικά αντι – αυτοδιοικητικών ρυθμίσεων που εισάγει με σχέδιο νόμου η Κυβέρνηση, με τις οποίες η λαϊκή επιβράβευση της εμπιστοσύνης των πολιτών προς τους αιρετούς ιατρούς νομάρχες του ΕΣΥ, αναγνωρίζεται με απόλυση από τον εργασιακό τους χώρο, ζητά με επιστολή του από τους Υπουργούς Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Εσωτερικών, ο Νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας.

Πρόκειται συγκεκριμένα για το σχέδιο νόμου που κατέθεσε στις 6-11-2008 το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στη Βουλή με τίτλο «Προστασία ανηλίκων από τον καπνό και τα αλκοολούχα ποτά και άλλες διατάξεις», με το οποίο αφενός μεν αποθαρρύνονται ιατροί του ΕΣΥ να θέσουν υποψηφιότητα ως αιρετοί νομάρχες, και αφετέρου καταστρατηγούνται και καταπατούνται εργασιακά δικαιώματα και κεκτημένα των ήδη εκλεγμένων αιρετών νομαρχών που είναι εργαζόμενοι ιατροί στο Εθνικό Σύστημα Υγείας της χώρας μας. Περισσότερα...

 

 

 

 
Χάλκινο μετάλλιο στο Taekwondo παίδων κορασίδων
Ο Δημήτριος Ιωαννίδης, καταγωγή από το Λευκοχώρι Γορτυνίας, συμμετείχε στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Taekwondo ITF 2008 παίδων κορασίδων, που διεξήχθη στην πόλη της Λάρισας απο 14 - 16 Νοεμβρίου 2008, όπου κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στη μάχη έως 40 κιλά παίδων.

Ο Δημήτρης που από του χρόνου θα αγωνίζεται στην κατηγορία εφήβων, στα 4 πανελλήνια πρωταθλήματα παίδων που έλαβε μέρος, κατέκτησε συνολικά, 5 μετάλλια, 2 χρυσά, 2 ασημένια και 1 χάλκινο.


 

 

 

 
Ρομποτική αποκατάσταση διαφραγματοκήλης
Νέα δεδομένα και στις δύσκολες χειρουργικές επεμβάσεις θολοπλαστικής για αποκατάσταση διαφραγματοκήλης και της αχαλασίας οισοφάγου, δημιουργεί στη χώρα μας η Ρομποτική Χειρουργική .

Εντυπωσιακά είναι τα αποτελέσματα που είχε η εφαρμογή της Ρομποτικής Χειρουργικής για αποκατάσταση διαφραγματοκήλης καθώς και η επέμβαση Heller για την ολοκληρωτική διόρθωση της αχαλασίας οισοφάγου, τα οποία παρουσιάστηκαν στο 26ο Πανελλήνιο Χειρουργικό Συνέδριο.

Μιλώντας στο Συνέδριο ο πρόεδρος της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Ρομποτικής Χειρουργικής κ. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, ανέφερε πως η Ρομποτική Χειρουργική προσφέρει «Τεχνολογία αιχμής στη χειρουργική αντιμετώπιση σοβαρών προβλημάτων του ανώτερου πεπτικού». Περισσότερα...

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα