Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Τρίτη 19-8-2008

 

 

 

 
Εκδήλωση - δημόσια διαβούλευση για την τύχη του Μαίναλου
Aποτροπή εγκατάστασης Τσιμεντοβιομηχανίας στο Τοπικό Διαμέρισμα Βλαχέρνας του Δήμου Λεβιδίου και προοπτική αειφόρου ανάπτυξης του όρους Μαινάλου

H νεότευκτη οργάνωση προστασίας του περιβάλλοντος και του πολιτισμού Αεί Μαίναλον και το περιοδικό ΟΙΚΟΤΟΠΙΑ διοργανώνουν εκδήλωση –δημόσια διαβούλευση στην πλατεία Λεβιδίου, το Σάββατο στις 30 Αυγούστου 2008 στις 19.00, με θέμα την «Aποτροπή εγκατάστασης Τσιμεντοβιομηχανίας στο Τοπικό Διαμέρισμα Βλαχέρνας του Δήμου Λεβιδίου και την προοπτική αειφόρου ανάπτυξης του όρους Μαινάλου».

Η εκδήλωση γίνεται με την υποστήριξη του Δήμου Λεβιδίου και του Συλλόγου Απανταχού Βλαχερναίων.

Ομιλητές:
- Τρύφωνας Κολλίντζας, Καθηγητής Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Αττικής
- Ρίτα Καραβασίλη, τ. Γενική Επιθεωρήτρια Περιβάλλοντος του ΥΠΕΧΩΔΕ
- Σάκης Κουρουζίδης, σεισμολόγος, διευθυντής Ευωνύμου Οικολογικής Βιβλιοθήκης
- Τάκης Μπιτούνης, μαθηματικός, Γενικός Γραμματέας Αναπτυξιακού Συνδέσμου Δυτικής Αθήνας
- Γιάννης Σακιώτης, Πολιτικός Επιστήμονας, διευθυντής του περιοδικού ΟΙΚΟΤΟΠΙΑ.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν ο δήμαρχος Λεβιδίου Αθ. Καβουρίνος και ο πρόεδρος του Συλλόγου Απανταχού Βλαχερναίων Π. Κατσούλης.

Την συζήτηση συντονίζει ο δικηγόρος Βασίλης Κουνέλης, πρόεδρος της Αεί Μαίναλον.

Σχετική αρθρογραφία –κατά χρονολογική σειρά- για το θέμα:

http://arkadiko.blogspot.com/2007/08/blog-post_06.html
http://www.epohi.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=617
http://www.ecocrete.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=4830&Itemid=0
http://www.avgi.gr/cgi-bin/hwebpressrem.exe?-A=490992&-w=ΒΛΑΧΕΡΝΑ_&-V=hpress_int&-P

Λίγα λόγια για την Αεί Μαίναλον

Η οργάνωση προστασίας του περιβάλλοντος και του πολιτισμού Αεί Μαίναλον, είναι μια νεοϊδρυθείσα οργάνωση – αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, με έδρα το Δ.Δ. Βλαχέρνας του Δήμου Λεβιδίου. Η Αεί Μαίναλον ασχολείται με την διαφύλαξη και υπεράσπιση του περιβάλλοντος και του πολιτισμού στο νομό Αρκαδίας και ειδικότερα με την προστασία της οροσειράς του Μαινάλου και του περιβάλλοντος χώρου, στοχεύοντας στην στροφή των αναπτυξιακών επιλογών που αφορούν το σπουδαίο αυτό μνημείο της φύσης προς την κατεύθυνση της αειφόρου ανάπτυξης των ορεινών περιοχών περί το όρος Μαίναλο, καθώς και την πολιτιστική και κοινωνική ανάπτυξη, την περιβαλλοντική εκπαίδευση και την επικοινωνία των κατοίκων και επισκεπτών του.

H Αεί Μαίναλον θα χρησιμοποιήσει ως μέσα για την επίτευξη των στόχων της την εκπόνηση και υλοποίηση προγραμμάτων πληροφόρησης και ευαισθητοποίησης και περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και προγραμμάτων και εθελοντικών δράσεων με αντικείμενο την οριοθέτηση των δασικών εκτάσεων, την κατασκευή ή την επισκευή μονοπατιών, την επιδιόρθωση παραδοσιακών κατοικιών, την ανάδειξη των πλατειών, των αρχαιολογικών χώρων, των πηγών και εν γένει του φυσικού και αισθητικού πλούτου της περιοχής αλλά και την ανάπτυξη των πνευματικών πρωτοβουλιών και της δημόσιας έκφρασης των κατοίκων.

Ιδρυτικά μέλη της οργάνωσης είναι οι : Βασίλης Ν. Κουνέλης, δικηγόρος και εκπρόσωπος της εταιρείας, η Βασιλική Ε. Κολλίντζα, δικηγόρος, αμφότεροι με καταγωγή από την Βλαχέρνα Αρκαδίας, η Αγγελική Κουτσούγερα -Πανοπούλου, κοινωνιολόγος στον Συνήγορο του Πολίτη και αναπληρωματική εκπρόσωπος της εταιρείας, από την Παναγιά, ο Λυκούργος Σ. Κουτσούγερας, ιδιωτικός υπάλληλος από την Βλαχέρνα, ο Γιάννης Σακιώτης, πολιτικός επιστήμονας -περιβαλλοντολόγος, διευθυντής του περιοδικού ΟΙΚΟΤΟΠΙΑ, οιονεί Αρκάς, ο Γιώργος Α. Παρασκευόπουλος οικονομολόγος από την Τρίπολη, ο Μιχάλης Α. Προμπονάς, πυρηνικός φυσικός, πρόεδρος της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας, με καταγωγή απ’ το Λεβίδι, ο Τάσος Β. Δρακόπουλος, επικοινωνιολόγος και κάτοικος Βλαχέρνας, ο γνωστός πιανίστας και μουσικός παραγωγός του Γ΄ προγράμματος Διονύσης Γ. Μαλούχος, με καταγωγή από τη Δημητσάνα, ο Νικόλαος Δ. Καβουρίνος, οικονομολόγος, εκδότης της τοπικής εφημερίδας "ΤΑ ΜΑΝΤΑΤΑ ΤΟΥ ΜΠΕΖΕΝΙΚΟΥ", από τη Βλαχέρνα και ο Γεράσιμος Κ. Γαλιατσάτος, επιχειρηματίας.

 

 

 
Αγγλικά για εργαζόμενους
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «Εργασία & Εκπαίδευση» του Κέντρου Ανάπτυξης Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Κ.ΑΝ.Ε.Π./Γ.Σ.Ε.Ε.) και του Ινστιτούτου Εργασίας (ΙΝ.Ε. Γ.Σ.Ε.Ε.) της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας, θα υλοποιήσει το διάστημα Σεπτέμβρης – Οκτώβρης 2008, στην Τρίπολη, τα παρακάτω προγράμματα:

 

Α/Α

ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΤΟΜΩΝ

ΩΡΕΣ

1

ΔΡΑΣΗ  Δ 2

 ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΒΑΣΙΚΩΝ ΓΝΩΣΕΩΝ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΣΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

10

50

2

ΔΡΑΣΗ  Δ 2

 ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΒΑΣΙΚΩΝ ΓΝΩΣΕΩΝ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΣΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

10

50



Η επιτυχής φοίτηση οδηγεί στην απόκτηση αντίστοιχου Πιστοποιητικού Επιμόρφωσης

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταθέσουν τα ακόλουθα δικαιολογητικά:
1. Έντυπη αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα που διατίθεται από το ΙΝ.Ε. Γ.Σ.Ε.Ε. στην Τρίπολη
2. Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο Αστυνομικής Ταυτότητας
3. Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο Τίτλου Σπουδών
4. Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα
5. Βεβαίωση Εργοδότη

Αιτήσεις θα γίνονται δεκτές έως 05.09.2008 στο ΙΝ.Ε. Γ.Σ.Ε.Ε., Σπάρτης 8, Τρίπολη 22100, Υπεύθυνος Προγραμμάτων: Αθανάσιος Χ. Παπαδολιάς, τηλ. 2710 243345

 

 

 
Νέο πρόγραμμα από ΚΕΕ: Οικονομία-Διοίκηση-Επιχειρήσεις
Το Κ.Ε.Ε. Αρκαδίας σας ενημερώνει ότι τη νέα εκπαιδευτική περίοδο , θα λειτουργήσει στο Νομό εκπαιδευτικό πρόγραμμα Δια Βίου Εκπαίδευσης , διάρκειας 250 ωρών με τίτλο :

1.Οικονομία-Διοίκηση-Επιχειρήσεις

Περιλαμβάνει τις ακόλουθες πέντε (5) θεματικές ενότητες, διάρκειας 50 ωρών η καθεμία:

• Στοιχεία Οικονομικής Θεωρίας – Καινοτομία – Επιχειρηματικότητα – Επιχειρήσεις
• Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων – Μάρκετινγκ
• Μαθηματικά της Αγοράς – Στατιστική
• δ. Χρηματοοικονομική Λογιστική
• ε. Χρήση Νέων Τεχνολογιών στις Επιχειρήσεις

Τμήμα μάθησης συγκροτείται και τίθεται σε λειτουργία όταν συμμετέχουν δέκα πέντε (15) κατ΄ ελάχιστο και μέχρι είκοσι (20) κατά μέγιστο όριο εκπαιδευόμενοι.

Το πρόγραμμα παρέχεται δωρεάν και απευθύνεται σε πολίτες ηλικίας 18 και άνω . Μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση του προγράμματος , παρέχεται « Πιστοποιητικού Διά Βίου Εκπαίδευσης» από τη Γ.Γ.Ε.Ε. του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων .
Καταλυτική ημερομηνία κατάθεσης αιτήσεων συμμετοχής είναι η 12η Σεπτεμβρίου , ημέρα Παρασκευή .
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας !!

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στην έδρα του Κ.Ε.Ε του Νομού Αρκαδίας, που στεγάζεται στο Δήμο Τριπόλεως , Διεύθυνση :Πν. Κέντρο Ι.Ν. Μεταμορφώσεως , Οδός Μεταμορφώσεως & Αλεού , (Προϊστάμενος Εκπαίδευσης : Σπυρόπουλος Ηλίας , Υπεύθυνη Εκπαίδευσης : Λαμπροπούλου Φωτεινή Γραμματέας : Παντελές Θεόδωρος ) , Τηλ. : 2710 – 232524 , Ώρες Λειτουργίας : 9.00 – 17:00). και στην ηλεκτρονική σελίδα www.ideke.edu.gr/kee .

Τα Δια Βίου Προγράμματα υλοποιούνται από το Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Ι.Δ.ΕΚ.Ε.) www.ideke.edu.gr, του φορέα της Γενικής Γραμματείας Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Γ.Γ.Ε.Ε.) του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων (ΥΠ.Ε.Π.Θ.) στο πλαίσιο του Έργου «Προγράμματα Δια Βίου Εκπαίδευσης στα Κ.Ε.Ε και στο Κ.Ε.Ε.ΕΝ.ΑΠ.» που εντάσσεται στο ΕΠΕΑΕΚ ΙΙ του ΥΠΕΠΘ, ΜΕΤΡΟ 2.5. ΕΝΕΡΓΕΙΑ 2.5.1, ΠΡΑΞΗ 2.5.1.α, και συγχρηματοδοτείται από το ΕΚΤ και εθνικούς πόρους.

 

 

 
Ανακοινώσεις Αγωνιστικής Συνεργασίας
1. ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΡΟΧΙΑΣΜΟΥ ΤΟΥ Ο.Σ.Ε >>>>>>>>

2.  Ξεπερασμένες πρακτικές του χθες, δεν έχουν θέση σήμερα στην Επιχείρηση της ΔΕΗ >>>>>>>>

 

 

 
Ο Αστέρας νίκησε στη Νέα Σμύρνη
Ο Αστέρας Τρίπολης επιβλήθηκε με 1-0 του Πανιωνίου σε φιλικό παιχνίδι που διεξήχθη το Σάββατο στη Νέα Σμύρνη παρουσία 300 φιλάθλων, χάρη σε τέρμα που σημείωσε ο Μάρτιν Καμπούροφ στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου, με κεφαλιά, μετά από καλοχτυπημένο κόρνερ του Φελίσιο.

Στο πρώτο 45λεπτο οι δύο ομάδες δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες μπροστά στις δύο εστίες των Μέιλι, Αμπάρη, χωρίς ωστόσο να καρποφορήσουν μέχρι τη στιγμή επίτευξης τέρματος του Καμπούροφ.

Η πρώτη καλή στιγμή του παιχνιδιού ήρθε από τον Αστέρα, όταν το δυνατό σουτ του Ζεάν στο 14ο λεπτό πέρασε άουτ, για να απαντήσει ο Κουτσόπουλος δύο λεπτά αργότερα, με το σουτ του να έχει την ίδια κατάληξη. Στο 30ο λεπτό ο Καμπούροφ έπιασε την κεφαλιά μετά από σέντρα του Μιλάνο από δεξιά, αλλά ο Μέιλι σε καλή θέση απέκρουσε.

Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Χούτος έπιασε την κεφαλιά μπροστά από την εστία του Αστέρα, αλλά έστειλε την μπάλα να περάσει άουτ δίπλα από τα δοκάρια του Γιώργου Αμπάρη. Στο 39ο λεπτό ο επιθετικός του Πανιωνίου έπιασε κεφαλιά και πάλι, αλλά αυτή τη φορά ο τερματοφύλακας του Αστέρα ήταν σε ετοιμότητα μπλοκάροντας την μπάλα. Στο ίδιο διάστημα, ο Νταμόντε σούταρε με δύναμη από το ύψος της μεγάλης περιοχής στο 37ο λεπτό, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία των γηπεδούχων.

Στην επανάληψη, ο Αστέρας δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα από τον Πανιώνιο, ενώ αντίθετα είχε ένα δοκάρι στο 68ο λεπτό μετά από εξαιρετικό χτύπημα φάουλ του Κανακούδη, που έστειλε την μπάλα να χτυπήσει στη συμβολή των δοκαριών του Πανιωνίου. Νωρίτερα, στο 52ο λεπτό τα δύο δυνατά σουτ του Ζεάν Κάρλος εξουδετέρωσε με διπλή προσπάθεια ο Μέιλι, ενώ στο 64ο λεπτό το δυνατό σουτ του Ζαιρί απέκρουσε σε κόρνερ ο τερματοφύλακας του Πανιωνίου.

Στο προτελευταίο φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας του Αστέρα δεν αγωνίστηκαν για διαφορετικούς λόγους οι Τσέζαρεκ, Ψωμάς, Φαμπέτα, Ουριμπάρι, Ερέρος, Αναστασόπουλος, Μουκέας, Λαδάκης, ενώ αγωνίστηκε στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης ο Άκης Στρατάκης που ξεπέρασε τον τραυματισμό που τον ταλαιπώρησε τον τελευταίο μήνα.

Διαιτητής του αγώνα ο Παπασταμάτης.

Πανιώνιος: Μέιλι, Μανιάτης (43' Φακίνος), Κοντοές (81' Ντρσεκ), Μαϊστόροβιτς (81' Μπερτέ), Κουτσόπουλος (63' Τζαβέλλας), Κουμορτζί (81' Κόντης), Μάκος (81' Σιόβας), Σκούφαλης (81' Σιαλμάς), Κοιλιάρας (81' Λουρένσο), Μπάρκογλου (63' Νικολάου), Χούτος (81' Γουνδουλάκης).
Αστέρας: Αμπάρης, Εστέβες (70' Φλάβιο), Μαρσελάο (70' Φυτανίδης), Λαζαρίδης, Ζορζίνιο, Μπαστία (46' Καρντόσο), Φελίσιο, Μιλάνο (63' Ζαϊρί), Νταμόντε (89' Στρατάκης), Ζεάν (63' Κανακούδης), Καμπούροφ (70' Φιλομένο).
- Κεντρικό πρόσωπο της αναμέτρησης στη Νέα Σμύρνη ήταν ο αρχηγός του Αστέρα Νίκος Λαζαρίδης, αφού η προηγούμενη ομάδα του ήταν ο Πανιώνιος.

- Επόμενο φιλικό παιχνίδι του Αστέρα την Κυριακή 24 Αυγούστου στην Τρίπολη με τον Ατρόμητο (7 μ.μ.).

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα