Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Παρασκευή 5-12-2008

 

 

 

 
ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΔΩΜΑΤΙΟΥ
Η ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ & ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ Μ.Μ.Ε. ΑΡΚΑΔΙΑΣ πραγματοποιεί εκδήλωση τη Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2008 και ώρα 8.30 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρίπολης, με ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΔΩΜΑΤΙΟΥ, με τις Καλλιτέχνιδες Sedef Ercetin (Τουρκάλα – Βιολοντσέλο) και Μαρία Παπαπετροπούλου (Γορτύνια - Πιάνο), σε κομμάτια των: Φορέ, Ραχμάνινοφ, Περ. Κούκου, Χρ. Μεντή, Ν. Ξανθούλη και Μάνου Χατζιδάκι.

Η Ε.ΔΗ.Α. πραγματοποιεί αυτή την εκδήλωση, με την ευκαιρία, του Βραβείου Ειρήνης και Φιλίας, IPEKCI, που απονεμήθηκε στις δύο, Διεθνούς φήμης, Καλλιτέχνιδες!

Να σημειωθεί ότι, το ίδιο Πρόγραμμα παρουσιάστηκε, προ μηνός, στο Μουσείο ΠΙΚΑΣΟ του Παρισιού και στις 6-12-08, στο Βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ της Αθήνας.

Συνδιοργάνωση: ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

 

 

 
Ο ΣΑΟΟ για θεσμοθέτηση του Οικολογικού Πάρκου Πάρνωνα
Θεσμοθέτηση της τσιμεντοποίησης
Η Θεσμοθέτηση του Οικολογικού Πάρκου Πάρνωνα - Μουστού κατώτερη των προσδοκιών.

Αυτό είναι το συμπέρασμα που καταλήγεις διαβάζοντας την απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος . Η λογική που διαπερνά την απόφαση θεσμοθέτησης είναι ανάπτυξη και πάλι ανάπτυξη. Όπου δεν ενοχλείται αυτή τότε και μόνο τότε συζητάμε για προστασία.

Πως λοιπόν εξασφαλίζεται η διατήρηση η προστασία, η ανάδειξη και διαχείριση της φύσης και του τοπίου της ευρύτερης περιοχής του Πάρνωνα, ως φυσικής κληρονομιάς και πολύτιμου εθνικού φυσικού πόρου, που είναι ο σκοπός της θεσμοθέτησης του εν λόγω Οικολογικού Πάρκου (άρθρο 1);

Για να εξυπηρετηθεί η ανάπτυξη λοιπόν :

- Περιορίζουμε τις περιοχές προστασίας της φύσης και το μεγαλύτερο τμήμα το ορίζουμε ως περιοχή οικοανάπτυξης όπου όλα επιτρέπονται σχεδόν αδιακρίτως , ευνοώντας την ακόμα μεγαλύτερης κλίμακας τουριστικές επενδύσεις (μεγάλα συγκροτήματα , παραθεριστικές κατοικίες με μεγάλους συντελεστές δόμησης , γήπεδα γκολφ κλπ ) . Από το 1.150.000 στρ. η έκταση των προστατευόμενων περιοχών δεν είναι πάνω από 10% περίπου.

- Περιοχές όπως «Βάλτος – Καναλάκια» , όρμος Φωκιανού κ.ά. που έπρεπε να προστατευτούν για την υψηλή περιβαλλοντική τους αξία και τη λειτουργική τους σχέση με περιοχές απόλυτης προστασίας της φύσης, όπως η Λιμνοθάλασσα Μουστού, αντίθετα περιλαμβάνονται στη ζώνη οικοανάπτυξης.

- Η εκτός σχεδίου δόμηση ( η γάγγραινα της σύγχρονης Ελλάδας) στη περιοχή οικοανάπτυξης επιτρέπεται παντού με μόνη προϋπόθεση την αρτιότητα των 6 στρεμμάτων. Χωρίς καν να υπάρχουν πρόσθετοι περιορισμοί όπως για παράδειγμα το υψόμετρο , η γειτνίαση με περιοχή απόλυτης προστασίας ή της φύσης κλπ. Τι είδους αειφορία του πολύτιμου Εθνικού φυσικού πόρου, που διακρίνεται για την μεγάλη βιολογική, οικολογική αισθητική, επιστημονική, γεωμορφολογική και εκπαιδευτική του αξία, εξασφαλίζει η τσιμεντοποίηση; Και ενώ για πρώτη φορά έχουμε την ευκαιρία να θεσμοθετήσουμε την απαγόρευση της εκτός σχεδίου δόμησης ή τουλάχιστον τη δραστική μείωση της, που μόνο στην Ελλάδα και την Αλβανία επιτρέπεται από όλη την Ευρώπη εμείς πάμε ένα ακόμη βήμα πιο πέρα την επιβάλουμε ως μέτρο προστασίας του τοπίου.

- Απουσιάζουν ουσιαστικοί περιορισμοί για το κυνήγι

- Η διάνοιξη νέων δρόμων και η πρόσβαση οχημάτων στο δασικό οδικό δίκτυο δεν περιορίζονται . Ο δρόμος που οδηγεί στο οροπέδιο του πρ Ηλία παραμένει ως έχει για να μπορούν τα τροχοφόρα να φθάνουν μέχρι τις κορφές σχεδόν , που κατά τα άλλα είναι περιοχές προστασίας και απαγορεύεται το κυνήγι για παράδειγμα.

- Και βέβαια νομιμοποιεί όλες τις εγκαταστάσεις που έχουν λάβει οποιαδήποτε αδειοδότηση, έστω και αν δεν έχουν κατασκευασθεί, ακόμα και αν ευρίσκονται σε περιοχές απόλυτης προστασίας και προστασίας της φύσης ακόμα και αν είναι απολύτως βλαπτικές προς το προστατευτέο αντικείμενο

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος Η Γραμματέας

 

 

 
Η Αγωνιστική Συνεργασία για ΔΕΗ Μεγαλόπολης
ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΠΡΟΣ: Τον Πρόεδρο & Διευθ. Σύμβουλο Δ.Ε.Η Α.Ε: κ. Αθανασόπουλο Π.

Να γιατί η ΔΕΗ Α.Ε έφτασε στο «κόκκινο». Ένα μόνο μικρό δείγμα...
από το Ενεργειακό Κέντρο Μεγαλόπολης.

Έντονη η ανησυχία των εργαζομένων στο λεκανοπέδιο της Μεγαλόπολης με αυτά που λαμβάνουν χώρα τον τελευταίο καιρό. Οι ενέργειες της Διοίκησης της Δ.Ε.Η Α.Ε επιβαρύνουν περισσότερο το ήδη βεβαρημένο περιβάλλον της Επιχείρησης.
Αυτό αποδεικνύει τουλάχιστον το Επιχειρησιακό Σχέδιο 2009 - 2014 της ΔΕΗ που παρουσίασε πριν λίγες μέρες η Διοίκηση της Επιχείρησης.

Την Παρασκευή 5 - 12 - 2008 θα επισκεφθεί την Μεγαλόπολη ο κ. Αθανασόπουλος.
Επισημαίνουμε δημόσια, μερικά σημεία από την κατάσταση των προβλημάτων των Μονάδων και των Ορυχείων της Δ.Ε.Η, στο Ενεργειακό Κέντρο Μεγαλόπολης και ζητάμε να δοθούν πειστικές απαντήσεις για όλα αυτά που γίνονται σε βάρος της μεγαλύτερης Επιχείρησης της χώρας και για ακόμα μια φορά το μάρμαρο θα το πληρώσει ο Έλληνας καταναλωτής. Περισσότερα...

------------------------------------------------------------------------------------------

Ταφόπλακα στη ΔΕΗ με την κάλυψη της κυβέρνησης το νέο «επενδυτικό»
πρόγραμμα 2009 - 2014 του κ. Αθανασόπουλου.

Παρακολουθούμε μία κυβέρνηση να ξεπουλά ότι έχει απομείνει (Ολυμπιακή, Λιμάνια) και να προσπαθεί εναγωνίως να απαξιώσει και τις υπόλοιπες Επιχειρήσεις του Δημοσίου για να τις εκποιήσει και αυτές σε τιμή ευκαιρίας. Αυτό αποδεικνύει τουλάχιστον το business plan 2009-2014 της ΔΕΗ που παρουσίασε πριν λίγες μέρες η Διοίκηση της Επιχείρησης.

Το πρώτο παράδοξο είναι η παρουσίαση του, η οποία έγινε καταρχήν στους επενδυτές και έπειτα στα αρμόδια όργανα της Επιχείρησης.
Τα βασικά χαρακτηριστικά του λίγο πολύ είναι γνωστά: Επενδύσεις μέχρι το 2014 περίπου 14 δις ευρώ. Η χρηματοδότηση θα προκύψει από: Τη μείωση των δαπανών για τους εργαζόμενους. Ο στόχος είναι η μείωση των εργαζομένων κατά 6.500, την αύξηση της τιμής του ρεύματος, το δανεισμό.
Και αν προκύψει ανάγκη από: Την πώληση περιουσιακών στοιχείων της Επιχείρησης, Κοινοπρακτικά σχήματα για επενδύσεις, την αύξηση της μετοχοποίησης, δηλαδή την επιπλέον ακύρωση του δημόσιου χαρακτήρα της ΔΕΗ. Περισσότερα...

 

 

 
Διαγνωστική μέθοδος για καρκίνο μαστού
Ελπίδες στις γυναίκες που έχουν νοσήσει από καρκίνο του μαστού, πως δεν θα υποστούν μετάσταση της νόσου σε κάποιο όργανο τους δίνει νέα επιστημονική διαγνωστική μέθοδος.

Η μέθοδος αυτή έχει την δυνατότητα να εντοπίζει έγκαιρα στο αίμα καρκινικά κύτταρα, πριν αυτά κάνουν νέα μετάσταση!

Αυτό τονίζει ο Λέκτορας του Πανεπιστημίου Αλεξανδρούπολης κ. Νικόλαος Ξενίδης, με αφορμή διημερίδα, η οποία θα έχει ως θέμα «Καρκίνος Μαστού. Πόσο κοντά στην ίαση;» και η οποία θα διεξαχθεί 5-6 Δεκεμβρίου στην Αθήνα ( Ξενοδοχείο «Ledra Marriot»). Την διημερίδα διοργανώνει η Μονάδα Παθολογίας- Ογκολογίας και Χημειοθεραπείας Γυναικολογικού Καρκίνου του Γενικού Νοσοκομείου –Μαιευτηρίου «ΕΛΕΝΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ» που λειτουργεί υπό την Διεύθυνση του Παθολόγου-Ογκολόγου Ν. Μαλάμου, ο οποίος θα είναι και πρόεδρος της διημερίδας.

«Αυτό, συμπλήρωσε ο κ Ξενίδης, είναι μια ακόμη νικηφόρα μάχη της επιστήμης στον μακροχρόνιο πόλεμο κατά του καρκίνου και θα βοηθήσει σημαντικά στην φαρμακευτική αγωγή που θα δίνεται έγκαιρα στην ασθενή για να μην υπάρχει μετάσταση της νόσου σε άλλο όργανο της». Περισσότερα...

 

 

 

 
Νέα Αστέρα
Συνεχίστηκε η προετοιμασία για τον ΠΑΟΚ

Συνεχίστηκε σήμερα η προετοιμασία του Αστέρα για το Κυριακάτικο παιχνίδι (4.45 μ.μ.) πρωταθλήματος στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ, με τον προπονητή της ομάδας Νίκο Κωστένογλου να δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην τακτική που θα ακολουθήσει η ομάδα στο συγκεκριμένο παιχνίδι.

Παραμένουν τραυματίες και δεν υπολογίζονται για τον αγώνα στη Θεσσαλονίκη, οι Ζεάν Κάρλος, Μάρτιν Καμπούροφ που ταλαιπωρούνται από θλάση, ενώ τιμωρημένος είναι ο Αντριάν Μπαστία που αποβλήθηκε στο προηγούμενο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ.

Κεντρικά πρόσωπα του αγώνα στην Τούμπα θα είναι οι Πέτρος Κανακούδης, Νίκος Αναστασόπουλος, που στο παρελθόν έχουν φορέσει την φανέλα του ΠΑΟΚ και τα τελευταία χρόνια αγωνίζονται στον Αστέρα.

Ο Αργυρόπουλος στην εθνική νέων

Ο ομοσπονδιακός προπονητής Αλέξης Αλεξίου ανακοίνωσε τα ονόματα των παικτών που θα συμμετάσχουν στις προπονήσεις και τα φιλικά παιχνίδια της Εθνικής Νέων στην Αθήνα.

Μεταξύ των παικτών που κλήθηκαν συμπεριλαμβάνεται και ο νεαρός Λεωνίδας Αργυρόπουλος του Αστέρα Τρίπολης, που πρέπει να βρίσκεται το πρωί της Δευτέρας 8 Δεκεμβρίου (11 π.μ.) στο ξενοδοχείο Acropol στην Πλατεία Ομονοίας.

Παίζουν νέοι, παίδες-Ρεπό οι έφηβοι

Η ομάδα νέων του Αστέρα θα παίξει το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου (11 π.μ) στη Θεσσαλονίκη με τον ΠΑΟΚ, στο παιχνίδι που θα ανοίξει την αυλαία των αγώνων μεταξύ των δύο ομάδων.
Ο προπονητής των νέων Οράσιο Γκονσάλβες, εκμεταλλευόμενος το ρεπό της εφηβικής ομάδας, θα πάρει στην αποστολή για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ έξι παίκτες ηλικίας 15-16 ετών (Δειμέζης-1992, Τζουμάκας-1992, Μιχαλόπουλος-1992, Φιλάι-1992, Γιαννακόπουλος-1993 και Κουρμπέλης-1993).
Η παιδική ομάδα του Αστέρα θα αντιμετωπίσει την ίδια ημέρα και ώρα τον Παναρκαδικό, στα πλαίσια του πρωταθλήματος Αρκαδίας στο βοηθητικό γήπεδο του Αστέρα.
Οι έφηβοι έχουν ρεπό αυτή την εβδομάδα και δεν παίζουν.

Αγώνες και για τους τζούνιορ, προτζούνιορ, παμπαίδες

Το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί τουρνουά ποδοσφαίρου για τις ομάδες τζούνιορ, προτζούνιορ, παμπαίδων του Αστέρα, οι οποίες θα αντιμετωπίσουν αντίστοιχες ομάδες ακαδημιών ποδοσφαίρου από την Τρίπολη. Οι αγώνες θα αρχίσουν στις 10.30 π.μ. και θα ολοκληρωθούν στις 1.30 μ.μ.

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα