Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Τετάρτη 28-11-2007

 

 

 

 

 
Σύσκεψη για την αντιμετώπιση κινδύνων από χιονοπτώσεις και παγετό
Πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Τρίπολη συντονιστική σύσκεψη με θέμα τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση κινδύνων από χιονοπτώσεις και παγετό, υπό την Προεδρία του Γενικού Γραμματέα Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Νίκου Αγγελόπουλου.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Πελοποννήσου Υποστράτηγος κ. Χρήστος Μακρής, οι Αστυνομικοί Διευθυντές των Νομών της Περιφέρειας Πελοποννήσου, οι Διοικητές Τροχαίας των Τμημάτων Αργους, Καλαμάτας, Τρίπολης, Κορίνθου, Σπάρτης, ο προϊστάμενος ΕΚΑΒ Τρίπολης, οι προϊστάμενοι Πολιτικής Προστασίας, Δημοσίων Έργων, Συντήρησης Έργων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, καθώς και οι προϊστάμενοι των αντίστοιχων υπηρεσιών των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων.

Κύριο στόχο της σύσκεψης απετέλεσε ο συντονισμός των ενεργειών για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών, που τυχόν θα προκύψουν από έντονες χιονοπτώσεις και φαινόμενα παγετού, έτσι ώστε να επιλυθούν τα όποια προβλήματα δημιουργηθούν.

Στη σύσκεψη ζητήθηκε από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και τις υπηρεσίες, ο συντονισμός του προγραμματισμού των αρμοδιοτήτων τους στην περίπτωση εκδήλωσης ακραίων καιρικών φαινομένων.

Ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Νίκος Αγγελόπουλος μετά τη σύσκεψη ανέφερε: «Η σημερινή σύσκεψη είχε ως σκοπό την προετοιμασία των υπηρεσιών για την αντιμετώπιση εκτάκτων καιρικών φαινομένων χιονοπτώσεων και παγετού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Ο σωστός σχεδιασμός, η προετοιμασία, η ενημέρωση και ο συντονισμός των εμπλεκομένων Υπηρεσιών και φορέων είναι ιδιαίτερα σημαντικός, για την αντιμετώπιση ακραίων καιρικών φαινομένων.

Συζητήθηκαν θέματα διοικητικών αρμοδιοτήτων, καθορίστηκαν συγκεκριμένες πρακτικές παράμετροι, σε ότι αφορά τον εντοπισμό των επικίνδυνων σημείων των δρόμων, τον αποχιονισμό, τη συνεχή ύπαρξη μηχανολογικού εξοπλισμού και προσωπικού και τη μέριμνα των εγκλωβισμένων.

Ζήτησα επίσης από τις υπηρεσίες να γίνει καταγραφή των ελλείψεων σε μηχανολογικό εξοπλισμό και διαβεβαίωσα ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα διαθέσει τα απαραίτητα κονδύλια για την πλήρη κάλυψη των αναγκών.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου σε συνεργασία με τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις και τις Δημόσιες Υπηρεσίες (Αστυνομία, Πυροσβεστική κλπ) θα βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα για να προλάβει τις συνέπειες και να αντιμετωπίσει πιθανά ακραία καιρικά φαινόμενα, χιονόπτωσης και παγετού.

Κλείνοντας, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους φορείς που συμμετείχαν σήμερα για την παρουσία τους και για το ζήλο που επέδειξαν στις τελευταίες πλημμύρες, γεγονός που αναγνωρίσθηκε από τη μεγάλη πλειοψηφία των κατοίκων των περιοχών που επλήγησαν. Είμαι βέβαιος ότι θα κάνουν το καλύτερο δυνατό στην πράξη, σε περίπτωση που χρειαστεί».

 

 

 

 
Με διακοπές η κυκλοφορία στη Σήραγγα Αρτεμισίου
Από τη ΔΕΣΕ Περιφέρειας Πελοποννήσου γνωστοποιείται ότι από την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου και ώρα 22.30 μέχρι την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου και ώρα 03.00, θα διακόπτεται κατά διαστήματα η κυκλοφορία των οχημάτων στη Σήραγγα Αρτεμισίου λόγω εργασιών αποκατάστασης βλάβης στο σύστημα αερισμού της Σήραγγας.

 

 

 

 
Ξεκίνησε η προετοιμασία για το παιχνίδι με ΠΑΟΚ
Ξεκίνησε σήμερα το μεσημέρι η προετοιμασία του Αστέρα για το Κυριακάτικο παιχνίδι πρωταθλήματος με τον ΠΑΟΚ στην Τρίπολη (7 μ.μ.) στα πλαίσια της 10ης αγωνιστικής και όλοι στις τάξεις της ομάδας κρατάνε χαμηλούς τόνους δουλεύοντας με σοβαρότητα για τον σημαντικό αυτό αγώνα.

Ο Πάουλο Κάμπος δε θα έχει στη διάθεσή του τον τιμωρημένο Μανώλη Ψωμά και ήδη καταστρώνει τα πλάνα του μαζί με τους συνεργάτες του για αυτό το παιχνίδι.

Τα εισιτήρια του αγώνα άρχισαν να διατίθενται από σήμερα το πρωί στα εκδοτήρια του γηπέδου και οι φίλοι της ομάδας ανταποκρίθηκαν από την πρώτη στιγμή της διάθεσης τους, μετά τις συνεχόμενες πετυχημένες εμφανίσεις του Αστέρα στη Σούπερ Λίγκα.

Τέλος, η ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης ευχαριστεί την ΠΑΕ Εργοτέλης για την ιπποτική της χειρονομία να συγχαρεί την ομάδα του Αστέρα για τη δίκαιη νίκη της την προηγούμενη Κυριακή στο Παγκρήτιο Στάδιο και παράλληλα να την ευχαριστήσει για την άψογη φιλοξενία της στο Ηράκλειο.

Τέτοιες πρωτοβουλίες όπως αυτή του Εργοτέλη προάγουν το ελληνικό ποδόσφαιρο και φανερώνουν μία διαφορετική νοοτροπία και αντίληψη στο άθλημα.

 

 

 

 
Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος Εξισωτικής Αποζημίωσης 2007
Η Δ/νση Γεωργίας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αρκαδίας δημοσιοποιεί την Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την εφαρμογή των Μέτρων 211 και 212 (Εξισωτική Αποζημίωση) του ’ξονα 2 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης για το έτος 2007.

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί, που επιθυμούν να ενταχθούν στα μέτρα να υποβάλλουν πλήρη φάκελο υποψηφιότητας στο διάστημα από 22/10/2007 έως και 31/12/2007.
Οι αιτήσεις ένταξης και πληρωμής, μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά, θα υποβάλλονται στις Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΑΣ) όπου οι ενδιαφερόμενοι είχαν υποβάλλει και την Ενιαία Δήλωση Εκμετάλλευσης.

Τις αιτήσεις, στις οποίες αναφέρονται και τα απαραίτητα δικαιολογητικά, δύνανται οι ενδιαφερόμενοι να τις παραλαμβάνουν από τις ΕΑΣ καθώς και από τις Περιφερειακές Δ/νσεις του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε.

Η αίτηση είναι επίσης, διαθέσιμη και στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων www.minagric.gr  και του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε www.opekepe.gr

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα