Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Δευτέρα 29-10-2007

 

 

 

 
Αφιέρωμα στον Ελληνικό Κινηματογράφο
Προβολές αφιερωμένες στον ελληνικό κινηματογράφο (ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους, μυθοπλασίας ή ντοκιμαντέρ) διοργανώνει η Ομάδα Έλευσις μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου. Η αρχή έγινε με τα κινούμενα σχέδια του σκηνοθέτη Σπύρου Σιάκα καθηγητή στο ΤΕΙ Αθηνών και των μαθητών στο τμήμα γραφιστικής του ΤΕΙ Αθήνας την περασμένη Τετάρτη στις 24 Οκτωβρίου. Οι προβολές θα γίνονται στο στέκι της Έλευσις (Αισχύλου 1 και Τάπιας – όπισθεν 1ου Γυμνασίου). Οι ταινίες που θα προβληθούν είναι:

- «Το Θεριό του Μάρτη» των Φίλιππου Αλαβέρα – Μανώλη Δημελλά . Γυρισμένη στο ορεινό χωριό Σπόα της Καρπάθου η ταινία καταγράφει με έντονη τη νοσταλγία το χώρο και τις μνήμες. (Τετάρτη 31 Οκτωβρίου, 9 μμ)
- «Ο Κούκος» του Νίκου Βουτενιώτη, «Η κούπα» του Γιάννη Μπουγιούκα, «Τι είναι αυτό» του Κωνσταντίνου Πιλάβιου και «Dehiscence» της Ζωής Μαντά. Ταινίες μικρού μήκους που ξεδιπλώνουν ιστορίες της καθημερινότητας. (Τετάρτη 7 Νοεμβρίου, 9 μμ)
- «Περί ποιητικής τεκμήριον» του Γιώργου Παντελεάκη. Ο Αρχαίος Τραγικός Λόγος και η απόπειρα μύησης σ’ αυτόν όπως τον αποτυπώνει ο σκηνοθέτης Γιώργος Παντελεάκης και η ομάδα του . (Τετάρτη 14 Νοεμβρίου, 9 μμ)
- «My sweet home» του Φίλιππα Τσίτου. Ταινία μυθοπλασίας μεγάλου μήκους του Έλληνα δημιουργού που έζησε και δημιούργησε πολλά χρόνια στη Γερμανία. (Τετάρτη 21 Νοεμβρίου, 9 μμ)
- «Chip and Ovi» του Παναγιώτη Ευαγγελίδη και «Τι ώρα είναι;» της Εύας Στεφανή. Δύο ντοκιμαντέρ κοινωνικού περιεχομένου με θέμα ανθρώπους που βρίσκονται στο περιθώριο. Ρεαλιστική απεικόνιση της πραγματικότητας με αιχμηρή αφήγηση.(Τετάρτη 28 Νοεμβρίου, 9 μμ)
- «Μετεωρίτες» του Γιάννη Μαυρογένη. Κωμωδία μεγάλου μήκους με θέμα τη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα με ιστορίες παράλληλες που τις συνδέει η αναμονή της ελεύσεως μετεωριτών στον πλανήτη μας (Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου, 9 μμ)
- «Με λίγο φως στους ώμους – Μιχάλης Γκανάς» του Στέλιου Χαραλαμπόπουλου. Ντοκιμαντέρ για την ποίηση ,για τους ποιητές. Η προσωπική ιστορία του ποιητή Μιχάλη Γκανά από την Ήπειρο στην Αθήνα και η περιπέτεια του με τον ποιητικό λόγο (Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου, 9 μμ)
- «Το φουστάνι» της Μόνικας Βαξεβάνη, «Parlez moi d’ amour» του Φίλιππα Τσίτου και «Είτε πιστεύεις είτε όχι» της Barbara Meter. Ταινίες μικρού μήκους για τη νοσταλγία, την τρυφερότητα, το θάνατο. Κινηματογραφικές πινελιές στην ελληνική καθημερινότητα (Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου,9 μμ)
Σε πολλές από τις ταινίες θα παραβρίσκονται και οι σκηνοθέτες.


Ομάδα Νεανικής Πολυέκφρασης Αρκαδίας «Έλευσις», Αισχύλου 1 και Τάπιας –Τρίπολη Αρκαδίας
Τ.θ 133, Τ.Κ 22 100, Τηλ. 2710-238493, κιν. 697 2237943

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα