Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Τρίτη 27-11-2007

 

 

 

 

 
Η κατάσταση του Πανεπιστημίου έχει φτάσει πλέον στο απροχώρητο...
ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ

Η κατάσταση του Πανεπιστημίου μας έχει φτάσει πλέον στο απροχώρητο. Από την αρχή λειτουργίας του, αντιμετωπίζουμε τα ίδια προβλήματα έλλειψης στρατηγικού σχεδιασμού σε όλα τα επίπεδα.

Το σημαντικότερο όλων είναι η υποχρηματοδότηση, λόγω της οποίας τη συγκεκριμένη στιγμή βρισκόμαστε σε αβεβαιότητα ακόμη και ως προς την διεξαγωγή των μαθημάτων του εαρινού εξαμήνου.

Σαν φοιτητικός σύλλογος Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση να μείνουμε αδιάφοροι και άπραγοι απέναντι σε αυτή την τραγική κατάσταση.

Αποφασίζουμε:

* Συνάντηση εκπροσώπων του φοιτητικού συλλόγου με την Διοικούσα Επιτροπή.

* Συνάντηση με τον σύλλογο των καθηγητών του τμήματος και συντονισμό κοινής δράσης.

* Συνάντηση με εκπρόσωπο του Υπουργείου Παιδείας προκειμένου να βρεθούν λύσεις στα σοβαρά και καίρια προβλήματά μας.

* Τη δημοσίευση της απόφασης της Γενικής Συνέλευσης στον τοπικό τύπο και ανάρτησή της στους διαδρόμους της ΣΘΕΤ

Απαιτούμε:

* Δωρεάν σίτιση και στέγαση για όλους τους φοιτητές

* Αύξηση των δαπανών για την παιδεία

* Μέλη ΔΕΠ πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Όχι στις ελαστικές σχέσεις εργασίας

* Άμεση επίλυση του προβλήματος που έχει προκύψει με τις πιστώσεις των συμβασιούχων καθηγητών ΠΔ 407/80

* Άμεση αποπεράτωση του χώρου σίτισης

* Άμεση αξιοποίηση κονδυλίου που αφορά την στέγαση οικονομικά ασθενέστερων φοιτητών

* Άμεση αυτονόμηση του τμήματος

 

 

 

 

 
Για τις αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ
 Απαράδεκτη και προκλητική η πρόταση του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΔΕΗ, για αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ.

Για δεύτερη φορά μέσα στον ίδιο χρόνο η Διοίκηση της ΔΕΗ, προσπαθεί να μεταβιβάσει τα οικονομικά βάρη που οφείλονται στις χαριστικές προς τους ιδιώτες πολιτικές της, στους εργαζόμενους καταναλωτές και στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού αυξάνοντας υπέρογκα την τιμή του ρεύματος.

Εκφράζουμε την έντονη αντίθεσή μας στις αυξήσεις της τιμής του ρεύματος γιατί:
* Το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό και δεν πρέπει να στερείται από κανέναν.
* Τη μείωση των κερδών δεν μπορεί να την πληρώσουν οι εργαζόμενοι καταναλωτές οι οποίοι παίρνουν αυξήσεις ψίχουλα στα πλαίσια των αντεργατικών πολιτικών της λιτότητας.

Η μείωση των κερδών τις επιχείρησης προέρχεται: Από την πλήρη ανικανότητα των Διοικήσεων της ΔΕΗ και από την εφαρμογή της Οριακής Τιμής του Συστήματος (Ο.Τ.Σ). Από την αλχημεία που έκαναν στον τρόπο υπολογισμού της οριακής τιμής του συστήματος, εκλάπησαν από το ταμείο της ΔΕΗ πάνω από 256 εκατ ευρώ και κανενός το αυτί δεν έχει ιδρώσει.

Είναι δυνατόν να αναγκάζεται η ΔΕΗ να αγοράζει ακριβά και να πουλά φτηνά και κανείς να μη λέει κουβέντα;
Είναι δυνατόν να πουλάνε οι ιδιώτες και η ΔΕΗ να αναγκάζεται σε μείωση της παραγωγής της για να πουλήσουν οι πιο ακριβοί;

Η Διοίκηση της Δ.Ε.Η Α.Ε. πριν τολμήσει να ζητήσει να πληρώσουν τη νύφη οι καταναλωτές να κάνει επιτέλους όλα όσα πρέπει για να σταματήσει η κλοπή του ταμείου της Δ.Ε.Η Α.Ε.

Οι αυξήσεις ''μαμούθ'' που προτείνονται είναι μέρος του σχεδίου, για να γίνει πιο ελκυστική η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, αλλά και για να διευκολυνθεί η είσοδος των ιδιωτών στην ενέργεια.

Το Δ.Σ του Σ.Ο.Σ Δ.Ε.Η Μεγ/λης εκφράζει την έντονη και κατηγορηματική του αντίθεση στα σχέδια απαξίωσης, διαμελισμού, διάλυσης και ιδιωτικοποίησης της Επιχείρησης.
Αγωνιζόμαστε για Ενιαία, Καθετοποιημένη Δ.Ε.Η με Δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των Ελλήνων καταναλωτών με την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών και σε προσιτές τιμές.
 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΡΥΧΕΙΩΝ-ΣΤΑΘΜΩΝ ΔΕΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ

 

 

 

 
Ορκίστηκε η 2η Σειρά Εθελοντών Κοινωνικής Πρόνοιας
Το Περιφερειακό Τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Τριπόλεως πραγματοποίησε την Τελετή Ορκωμοσίας και Απονομής Πτυχίων της 2ης Σειράς Εθελοντών Κοινωνικής Πρόνοιας.

Την Τελετή κλικ για μεγέθυνσητίμησαν με την παρουσία τους ο Πανοσιολογιότατος κ. Ιουστίνος, ο Νομάρχης Αρκαδίας κ. Δημήτριος Κωνσταντόπουλος, η Αντιπρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κ. Μαγδαληνή Ζαχαροπούλου, η Τομεάρχης Κοινωνικής Πρόνοιας Ε.Ε.Σ. κ. Δώρα Παπαδοπούλου, ο Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Αρκαδίας κ. Μιχάλης Ορφανόπουλος, Εκπρόσωποι και Πρόεδροι των Περιφερειακών Τμημάτων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και το ευρύτερο κοινό.

Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Τριπόλεως, κος Πέτρος Καλτεζιώτης τίμησε για την πολυετή προσφορά του στο έργο του Τμήματος, τον Ιατρό και Νομάρχη Αρκαδίας κ. Δημήτριο Κωνσταντόπουλο και το Κοινωφελές Ίδρυμα Μιχ. Ν. Στασινόπουλος για την πολύπλευρη πολύτιμη στήριξη του στην πρόσφατη κρίση των πυρκαγιών.

Οι Εθελοντές Κοινωνικής Πρόνοιας συνεχίζοντας τη μακρά παράδοση των Εθελοντών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού μετά την βασική τους εκπαίδευση προσφέρουν ανιδιοτελώς τις υπηρεσίες τους μέσω ενός παγκόσμιου εθελοντικού οργανισμού προς όφελος των πλέον ευάλωτων ομάδων πληθυσμού.

Η εθελοντική κοινωνική συμμετοχή αναπτύσσεται σε προγράμματα για την προστασία της οικογένειας, της τρίτης ηλικίας, των ατόμων με αναπηρίες, προγράμματα για την προστασία της Ψυχικής και Σωματικής Υγείας .

, στο Ίδρυμα Τυφλών, στο, σε εξωνοσοκομειακές δομές του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου και στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης.
Η δράση των Εθελοντών αφορά σε Επικοινωνία, στήριξη συναισθηματική συμπαράσταση προγράμματα απασχόλησης


ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
Περιφερειακό Τμήμα Τριπόλεως

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα