Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Πέμπτη 22-11-2007

 

 

 

 
Σύσκεψη για την αποκατάσταση των καμένων δασών
Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στα γραφεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Τρίπολη, με αντικείμενο την αποκατάσταση των καμένων δασών.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Γενικός Διευθυντής Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Μπαζίγος, ο Πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Βιοτόπων Υδροτόπων (ΕΚΒΥ) καθηγητής δασοκομίας κ. Σπύρος Ντάφης με το συνεργάτη του κ. Πέτρο Κακούρο, ο Επιθεωρητής Δασών Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Κώστας Γεωργιλάς, το στέλεχος της Διεύθυνσης Ανάπτυξης Δασικών Πόρων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Παναγιώτης Δρούγας και οι δασάρχες των πυρόπληκτων νομών.

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν:
1) Θέματα προστασίας των καμένων δασικών εκτάσεων από τη βόσκηση,
2) Αξιολόγηση αντιδιαβρωτικών έργων και
3) Αποκατάσταση των καμένων εκτάσεων.

Όσον αφορά τις αναδασώσεις συζητήθηκε, ότι η μέχρι σήμερα εμπειρία φανερώνει πως δεν πρέπει να μας πιάνει πανικός, αφού η φύση έχει μηχανισμούς να το πράξει αυτό από μόνη της, στις πλείστες περιπτώσεις, όπως δάση με αείφυλλα-πλατύφυλλα, Χαλεπίου πεύκης, Κουκουναριάς, Τραχίας και πλατύφυλλων ειδών.

Επεμβάσεις και ανησυχία υπάρχουν για τη φυσική αναγέννηση της Μαύρης πεύκης και της ελάτης, πράγμα για το οποίο το ΕΚΒΥ, σε συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τις δασικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου θα παρακολουθήσουν συστηματικά την αποκατάσταση των δασών της μαύρης πεύκης και θα εφαρμόσουν τα ενδεικνυόμενα μέτρα παρεμβαίνοντας με αναδασώσεις μέσω του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Life».

Τέλος, το βάρος θα δοθεί στα δάση της Μαύρης πεύκης που κάηκαν, στον Πάρνωνα και τον Ταΰγετο, τα οποία βρίσκονται στις περιοχές των οικότοπων του «Natura 2000».

 

 

 

 
Εορτασμός της Εθνικής αντίστασης
Με το άρθρο 10 του Νόμου 1285/82 «Για την Αναγνώριση της Εθνικής Αντίστασης του Ελληνικού λαού εναντίον των Στρατευμάτων Κατοχής 1941-1944» καθιερώθηκε η επέτειος της Μάχης του ΓΟΡΓΟΠΟΤΑΜΟΥ σαν ημέρα Πανελληνίου Εορτασμού της Εθνικής Αντίστασης.
Φέτος ο εορτασμός θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 25 Νοεμβρίου.
Δες πρόγραμμα...

 

 

 

 
Η ΠΑΣΚ καθηγητών για την απεργία
Αγαπητοί συνάδελφοι:
Σε όλη την Ευρώπη η νέα ιερή συμμαχία των νεοφιλελεύθερων ετοιμάζει έναν Καιάδα για παλιούς και νέους εργαζόμενους. Οφείλουμε τώρα να αντιδράσουμε, ενώνοντας όλους τους συναδέλφους στις ΕΛΜΕ, κόντρα στις επιτροπές σοφών, κρατώντας στο χέρι την ανάγκη και το λογισμό.
Ξεκινάμε λοιπόν πάλι! Μετά τις υστερήσεις σε προσωπικό, τις καθυστερήσεις των βιβλίων, την αναβολή της ΠΔΣ, τις καρατομήσεις διευθυντών προς δόξαν των «ημετέρων», την αβεβαιότητα καθηγητών τεχνικών ειδικοτήτων, ξεκινάμε με την αγωνία του οδοιπόρου και τη βεβαιότητα του δάσκαλου. Περισσότερα...

 

 

 

 
Διαιτητές καλαθοσφαίρισης εθνικών πρωταθλημάτων
ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΙΤΗΤΕΥΣΟΥΝ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑΣ ΠΕΛ-ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 24-25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2007 ΣΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ.

Α1 Ανδρών 24-25/11/2007
Κυριακή 25 Νοεμβρίου
Αγ.Θωμά 7μ.μ. ΓΣ Αμαρουσίου - Αρης
Βορεάδης, Τανατζής, Ταβουλαρέας (Ακάσογλου)

Β΄ Ανδρών
Κυριακή 25/11/2007
ΑΛΙΜΟΥ 12:00 ΑΛΦ ΑΛΙΜΟΥ - ΑΟΚ ΙΚΑΡΟΙ ΣΕΡΡΩΝ Σαλαβός-Αναστόπουλος (Παλάτος)

Α1 Γυναικών
Κυριακή 25/11/2007
ΕΡΓΑΝΗΣ 12.00 ΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΣ - ΜΑΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑ Βαρδάλος-Νικολακέα (Σωτηριάδης)
ΣΤΡΕΦΗ 12.00 ΑΟ ΑΣΤΗΡ ΕΞ. ΑΠΣ ΑΙΑΣ ΕΥΟΣΜΟΥ Γιαλικάρης-Κοντίλης (Σιδέρης)

Α2 Γυναικών
Κυριακή 25/11/2007
Όμιλος Νότου
ΡΟΔΟΥ 13:00 ΑΣΚ ΙΒΙΣΚΟΣ ΡΟΔΟΥ - ΑΕΟ ΠΡΩΤΕΑΣ ΒΟΥΛ. Ψυχάρη-Κούτρος (Κουνελές)

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα