Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Τρίτη 20-11-2007

 

 

 

 
Βουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στις πληγείσες περιοχές
Οι Βουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Δημήτρης Ρέππας, Γιάννης Μανιάτης και Παναγιώτης Μπεγλίτης επισκέφτηκαν τις πληγείσες από τις πρόσφατες πλημμύρες περιοχές της Φαλαισίας και της Μεγαλόπολης. Εξέφρασαν την αλληλεγγύη του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και του Γιώργου Παπανδρέου στους πολίτες των περιοχών που έχουν πληγεί και ανέλαβαν τη δέσμευση να προβάλουν και να υποστηρίξουν τα αιτήματα για την αποκατάσταση μιας ομαλής, κοινωνικής και παραγωγικής λειτουργίας.

Στις περιοχές που επισκέφτηκαν, διαπίστωσαν: ότι έχει υποστεί ζημιές το επαρχιακό δίκτυο σε τέτοιο βαθμό ώστε να μην είναι εύκολη η πρόσβαση σε κάθε χωριό (σπάσιμο γεφυρών), τον αποκλεισμό αιγοπροβάτων σε μη προσβάσιμες περιοχές και την καταστροφή εξοπλισμού και περιουσιακών στοιχείων σε σπίτια και καταστήματα.

Οι συνέπειες από τις πλημμύρες φτάνουν σε τραγικό βαθμό λόγω της προηγηθείσης καταστροφής από τις πυρκαγιές, περίπου προ τριμήνου, στις ίδιες περιοχές.

Οι Βουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ. μετά την ενημέρωσή τους και από τους τοπικούς Δημάρχους και τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες τόνισαν μεταξύ άλλων τα εξής:
α) Πρέπει να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό η μελέτη και η κατασκευή των αντιπλημμυρικών έργων αφού βρισκόμαστε μπροστά στην πρόκληση νέων προβλημάτων από τις αναμενόμενες κατά τη χειμερινή περίοδο βροχοπτώσεις. Παραλλήλως πρέπει να γίνουν τα απαραίτητα τεχνικά, οδικά και άλλα έργα για να μην «νεκρωθούν» τα χωριά που επλήγησαν.
β) Πρέπει να δοθούν αποζημιώσεις στους πληγέντες και να υποστηριχθεί με κάθε τρόπο η ομαλή επιστροφή τους στους κανονικούς ρυθμούς πριν την καταστροφή.
γ) Ιδιαιτέρως, πρέπει η πολιτεία να φροντίσει τους αγρότες που έχουν υποστεί ζημιά λόγω καταστροφής τόσο της παραγωγής τους όσο και του φυτικού και ζωικού κεφαλαίου τους.
δ) Πρέπει να εφαρμοστεί πρόγραμμα άμεσης πρόληψης με τον επιμελή καθαρισμό χειμάρρων και ποταμών, ιδιαιτέρως του Αλφειού, αλλιώς είναι βέβαιο ότι μια νέα ανάλογη νεροποντή θα προκαλέσει ανθρώπινα θύματα.
 
Οι Βουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ. ανέλαβαν τη δέσμευση να συμβάλουν με κάθε τρόπο στην αμεσότερη και αποτελεσματικότερη εφαρμογή προγραμμάτων για την υποστήριξη των κατοίκων και των περιοχών που επλήγησαν.

 

 

 

 
Νέα προγράμματα από το ΚΕΕ Αρκαδίας
Το Κ.Ε.Ε. Αρκαδίας συνεχίζοντας τη δυναμική παρουσία του και τη φετινή περίοδο στα εκπαιδευτικά δρώμενα του Νομού , σας ενημερώνει ότι στο χρονικό διάστημα από 01/11/2007 έως 15/11/2007 οργανώθηκαν και ξεκίνησαν τη λειτουργία τους στο Δήμο Τριπόλεως πέντε ( 5 ) νέα προγράμματα . Συγκεκριμένα :

* 2 τμήματα Αγγλικής Γλώσσας Ι
* 1 τμήμα Πληροφορικής ΙΙ
* 1 τμήμα εικαστικών
* 1 τμήμα εκπαίδευσης & υποστήριξης γονέων μεταναστών – παλιννοστούντων

Περισσότερα...

 

 

 

 
Υποστηρίζοντας τα παιδιά μας στη μελέτη
Καθημερινά, στο μεγαλύτερο ποσοστό, οι γονείς ασχολούνται με το διάβασμα των παιδιών τους χωρίς να αποφεύγουν εντάσεις καβγάδες θυμούς αλλά και χειρισμούς ανταλλάγματα, δωροδοκίες.
Συχνά ανησυχούν μήπως υπάρχει κάποια μαθησιακή δυσκολία που εμποδίζει το παιδί στην απόδοση του και ρωτούν τον δάσκαλο ή ειδικούς.

Για όλους αυτούς τους λόγους η μελέτη των παιδιών καταλαμβάνει ένα μεγάλο μέρος της ζωής της οικογένειας χωρίς πάντοτε τα επιθυμητά αποτελέσματα.

*  Ποια είναι η αλήθεια και πώς πρέπει να υποστηρίζουμε τα παιδιά μας
στη μελέτη;

*  Πότε πρέπει να ανησυχούμε και τι πρέπει να κάνουμε γι' αυτό;

Την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2007 και ώρα 7.00 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Σταδίου, η κα. Ιωάννα Αντωνιάδου-Κουμότου, Παιδίατρος, Διευθύντρια Κοινωνικής & Αναπτυξιακής Παιδιατρικής του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού, θα μιλήσει για το πώς μπορούμε να υποστηρίξουμε τα παιδιά μας στη μελέτη.

Μετά την ομιλία θα ακολουθήσει ανοικτή συζήτηση με το κοινό.

Την εκδήλωση διοργανώνει το «ΚΟΙΝΩΦΕΛΕΣ ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΗΛ Ν. ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ-ΒΙΟΧΑΑΚΟ»

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

 

 

 

 
Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων
Την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2007 θα εορταστεί η ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων στην Τρίπολη σύμφωνα με το πρόγραμμα >>>>>>

 

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα