Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Τετάρτη 19-9-2007

 

 

 

 
Ποδηλατοδρομία στο Δήμο Βόρειας Κυνουρίας
Στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μετακίνησης 2007 με θέμα «Δρόμοι για τους ανθρώπους», η Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης (ΔΕΠΑΝ) Βόρειας Κυνουρίας και ο Δήμος μας διοργανώνουν, σε συνεργασία με την Ποδηλατική Ένωση Παλαιμάχων Αθλητών (Π.Ε.Π.Α.) και την ευγενική χορηγία της Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδος, ποδηλατοδρομία την Κυριακή 7/10/2007 προκειμένου να ενθαρρύνουν την ενεργό συμμετοχή των ντόπιων αλλά και των επισκεπτών στη χρήση πιο φιλικών προς το περιβάλλον μεταφορικών μέσων.

Διαδρομές:
1. 09:30π.μ. (ώρα εκκίνησης) Κεντρική Πλατεία Αγίου Ανδρέα - Παραλία Αγίου Ανδρέα - Χερρονήσι - και τερματισμό στην Κεντρική Πλατεία Αγίου Ανδρέα.
2. 10.45π.μ. (ώρα εκκίνησης) Δημοτικό Σχολείο Παραλίου Άστρους - Παραλιακή διαδρομή προς Πόρτες Μελιγούς (μέσω κάμπου) - Μελιγού - 'Αστρος και τερματισμό στο 'Αστρος (κεντρική πλατεία).

Την ποδηλατοδρομία θα συνοδεύουν αυτοκίνητα του Δήμου και ποδηλάτες της Ποδηλατικής Ένωσης Παλαιμάχων Αθλητών (Π.Ε.Π.Α.).
Μπορούν να λάβουν μέρος όλοι οι δημότες και οι επισκέπτες του δήμου μας ανεξαρτήτως ηλικίας και φύλλου, κάτοχοι ποδηλάτων. Στο τέλος της διαδρομής θα δοθούν σε όλους αναμνηστικά διπλώματα.
Καλούμε όσους επιθυμούν, να δηλώσουν συμμετοχή στην ποδηλατοδρομία.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΕΠΑΝ

ΠΕΡΕΝΤΕΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ - ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
Δήμος Βόρειας Κυνουρίας: τηλ.: 27550 – 22901 εσωτ. 1 κα Αφροδίτη Πάνου, κα Κατερίνα Πανταζή.

 

 

 

 
Εγγραφές Εθελοντών Σαμαρειτών & Διασωστών στον Ε.Ε.Σ. Τριπόλεως
«Ανταποκριθείτε στο κάλεσμά μας»

Μετά την πρόσφατη μεγάλη τραγωδία λόγω των πυρκαγιών, η ανάγκη ύπαρξης οργανωμένων και εκπαιδευμένων Εθελοντών έγινε σαφής σε κάθε πτυχή της καταστροφής. Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός από την πρώτη στιγμή απέστειλε εθελοντές διασώστες σε όλα τα μέτωπα οι οποίοι ενίσχυσαν τις προσπάθειες κατάσβεσης αλλά και τις εκκενώσεις πολιτών από διάφορα χωριά που η φωτιά απείλησε ή πέρασε. Η προσφορά των Εθελοντών Σαμαρειτών & Διασωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού συνεχίζεται στην φάση αποκατάστασης, οι οποίοι ενισχύουν και συμμετέχουν στην μεταφορά της ανθρωπιστικής βοήθειας που αποστέλλει διαρκώς ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός στις περιοχές που επλήγησαν.

Από σήμερα έως και τέλος Οκτωβρίου ξεκινούν οι εγγραφές για Εθελοντές Σαμαρείτες και Διασώστες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Η εκπαίδευση γίνεται κάθε Δευτέρα και Τετάρτη απογευματινές ώρες στα γραφεία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στην οδό Αποστολοπούλου 16.

Η εκπαίδευση περιλαμβάνει όλα όσα πρέπει να γνωρίζει ο Εθελοντής για τον παγκόσμιο κίνημα του Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου, Πρώτες Βοήθειες, Αντιμετώπιση και Διαχείριση φυσικών καταστροφών, Βασικές Αρχές Διάσωσης, Βασικές αρχές Ναυαγοσωστικής. Όλη η εκπαίδευση, η οποία ολοκληρώνεται την άνοιξη, πληρεί τα τελευταία δεδομένα στις Πρώτες Βοήθειες και στην Αντιμετώπιση Καταστροφών ενώ μετά από εξετάσεις ξεκινά η πρακτική εξάσκηση στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Παναρκαδικού Νοσοκομείου. Μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης ο Εθελοντής συμμετέχει στις υγειονομικές καλύψεις του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και κινητοποιείται σε καταστάσεις εκτάκτων αναγκών. Για άλλη μια φορά τονίζουμε ότι σε καμία περίπτωση οι Εθελοντές Σαμαρείτες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού δεν υποκαθιστούν τις κρατικές υπηρεσίες. Κινητοποιούνται σε καταστάσεις εκτάκτων αναγκών από την Πολιτική Προστασία και υπό τις οδηγίες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας παρέχουν υπηρεσίες Πρώτων Βοηθειών και Διάσωσης ως αρωγοί των προσπαθειών των κρατικών υπηρεσιών.

Δεκτοί στην σχολή Δοκίμων Σαμαρειτών και Διασωστών γίνονται άνδρες και γυναίκες ηλικίας 15 έως 45 ετών με καλή φυσική κατάσταση. Για εγγραφές και πληροφορίες μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να απευθύνονται στα γραφεία του Ελληνικού Ερυθρού σταυρού Τρίπολης στην οδό Αποστολοπούλου 16 και στα τηλέφωνα 2710.222550 και 6973.495248. Υπεύθυνος σχολής είναι ο εκπαιδευτής Σαμαρειτών και Διασωστών Ε.Ε.Σ. Τρίπολης κ. Κυριάκος Κανέλλος.

 

 

 

 
ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΟΙ ΜΥΟΣΚΕΛΕΤΙΚΕΣ ΛΟΙΜΩΞΕΙΣ
Η πιο συχνή αιτία έντονου, χρόνιου πόνου και λειτουργικής αναπηρίας εκατομμυρίων ανθρώπων ανά την υφήλιο οφείλεται στις παθήσεις του Μυοσκελετικού Συστήματος.
Ταυτόχρονα οι παθήσεις του Μυοσκελετικού Συστήματος σε πολλές χώρες αποτελούν σημαντική αιτία θνητότητας που ξεπερνά σε απόλυτους αριθμούς τη φυματίωση, το AIDS ή ακόμη και τον καρκίνο (ΟΟΣΑ 2003, ΠΟΥ 2002)!!!  Περισσότερα...

 

 

 

 
Παναγοπούλου: Ώρα ευθύνης και Αγώνα
Συμπολίτες, συμπολίτισσες,

Οι εκλογές στις 16 του Σεπτέμβρη 2007 ανέδειξαν και πάλι πλειοψηφία τη συντηρητική Παράταξη. Οι πολίτες στράφηκαν σε άλλα κόμματα της Αριστεράς. Η πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου για Ανατροπή με Νέα Αλλαγή, το όραμα της Δίκαιης Κοινωνίας για μια δυνατή Ελλάδα, έμειναν μετέωρα...

Δυστυχώς επικράτησε και στην Παράταξή μας και στην Αρκαδία, ο νόμος των επαγγελματιών-διαχειριστών της Πολιτικής. Της παραπολιτικής των κομματικών μηχανισμών και της καρέκλας. Ας αναζητήσουμε λοιπόν ανάμεσά μας τα αίτια της Ήττας. Να προβληματιστούμε, να συζητήσουμε. Να αναγνωρίσουμε τα σφάλματα και τις παραλείψεις. Να ζητήσουμε συγγνώμη από τους Δημοκρατικούς πολίτες γιατί δε βρήκαμε το βηματισμό μας να δρομολογήσουμε εκείνα που υποσχεθήκαμε...

Τώρα έχουμε την υποχρέωση να αποφασίσουμε, να συμφωνήσουμε μαζί με την ηγεσία. Την ηγεσία που πρέπει να είναι απόρροια ώριμης επιλογής και όχι βόλεμα για διατήρηση και εξυπηρέτηση κάποιων άλλων μηχανισμών. Απαίτηση των φίλων και των μελών μας, είναι η ενότητα και η προοπτική του Κινήματος. Έχουμε όλοι την υποχρέωση να την εγγυηθούμε. Το ΠΑΣΟΚ είναι ο βασικός πυλώνας του Κεντρώου και Αριστερού χώρου. Ένα κόμμα, ανοικτό σε νέες ιδέες, με σύγχρονους προβληματισμούς, με πολιτικές πρωτοβουλίες για πολλές μικρές και μεγάλες ρήξεις και ανατροπές. Ένα σύγχρονο κόμμα, ταυτισμένο με τα συμφέροντα του λαού και του τόπου. Με πολιτική αυτονομία, ενότητα και γνήσια δημοκρατική λειτουργία. Έχουμε χρέος να σταθούμε στο πλευρό του πολίτη, όλων των δημιουργικών ανθρώπων της κοινωνίας μας που ταυτίζονται με το όραμά μας. Της σύγχρονης, ισχυρής Ελλάδας, με ανάπτυξη, ανθρωπιά, δικαιοσύνη και αλληλεγγύη στην κοινωνία Οφείλουμε να δράσουμε με συγκροτημένη στρατηγική, να εμπνεύσουμε ένα νέο όραμα για την προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας.

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά εκείνες κι εκείνους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μου, τους Αρκάδες που έδειξαν εμπιστοσύνη και με τίμησαν με την ψήφο τους. Είμαστε μαζί και θα το αποδεικνύω καθημερινά. Παραμένω ενεργός πολίτης, όρθια στις επάλξεις, έτοιμη να συνεισφέρω με όλες τις δυνάμεις μου. Δεν πιστεύω σε Σωτήρες, δεν περιμένω το Μεσσία, δεν μπαίνω στη λογική της παραπολιτικής των κάθε λογής χειροκροτητών. Πιστεύω στις δυνατότητες της Πολιτικής. Επιμένω να συνεχίζω να πορεύομαι πιστή στις αξίες μας και τις υποχρεώσεις μας προς τους Αρκάδες. Είμαι συνεπής αταλάντευτη στις αρχές μας και τις δεσμεύσεις μας με το ΠΑΣΟΚ, για τη Δίκαιη Κοινωνία την πρωτοπόρα Αρκαδία και τη Δυνατή Ελλάδα. Θα είμαστε πάντα μαζί για τον Τόπο μας και τον Κόσμο μας.

Γεωργία Παναγοπούλου
Παιδίατρος
Υποψήφια Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Αρκαδίας

 

 

 

 
1 Νοεμβρίου παίζει Κύπελλο ο Αστέρας
H Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ανακοίνωσε το πρόγραμμα του 4ου γύρου του κυπέλλου Ελλάδος. Οι αγώνες έχουν χωριστεί σε αρκετές ημερομηνίες, ενώ αναμένονται ακόμα οι αντίπαλοι της ΑΕΚ και του Αστέρα Τρίπολης.

Όπως έγινε γνωστό, ο Αστέρας θα αντιμετωπίσει στις 1 Νοεμβρίου εκτός έδρας το νικητή του ζευγαριού Μεσσηνιακός-Ατσαλένιος, που θα διεξαχθεί την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου.

Συνεχίστηκε η προετοιμασία για Ξάνθη

Συνεχίστηκε σήμερα η προετοιμασία του Αστέρα για το Σαββατιάτικο παιχνίδι πρωταθλήματος στην Ξάνθη, με τον Βραζιλιάνο προπονητή Πάουλο Κάμπος, να δείχνει στους παίκτες βίντεο και να τους αναλύει τι ακριβώς θέλει να κάνουν στο γήπεδο.

Ακολούθησε προπόνηση στο γήπεδο με αρκετές ασκήσεις τακτικής, με τον Ξενοφώντα Μοσχογιάννη να νοιώθει ενοχλήσεις και να αποχωρεί στα μισά περίπου της προπόνησης. Η σοβαρότητα της κατάστασης του θα διαπιστωθεί αύριο, όταν θα γίνουν και οι απαραίτητες εξετάσεις.

Η αποστολή του Αστέρα θα αναχωρήσει την Παρασκευή για την Ξάνθη, ενώ πριν το παιχνίδι πρωταθλήματος της ανδρικής ομάδας θα αγωνιστεί η ομάδα των νέων.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα