Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Τετάρτη 17-10-2007

 

 

 

 
Ερώτηση Ρέππα για τα «άτοκα» δάνεια προς τους πυρόπληκτους επαγγελματίες
Ο Βουλευτής Αρκαδίας, Δημήτρης Π. Ρέππας, κατέθεσε, στις 16 Οκτωβρίου 2007, Ερώτηση στη Βουλή προς τους κ. κ. Υπουργούς Οικονομίας & Οικονομικών και Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης & Αποκέντρωσης, καταγγέλλοντας την εξαπάτηση πυρόπληκτων επιχειρήσεων και επαγγελματιών, στους οποίους αρχικά χορηγήθηκαν «άτοκα» δάνεια για να βρεθούν στο τέλος να πληρώνουν «έντοκες» δόσεις. Περισσότερα...

 

 

 

 
Πρόγραμμα αγώνων μπάσκετ Α' κατηγορίας ανδρών
 

Περισσότερα...

 

 

 

 
Στην τελική ευθεία για Κρήτη
Στην τελική ευθεία μπήκε η προετοιμασία του Αστέρα για το Κυριακάτικο παιχνίδι στο Ηράκλειο με τον ΟΦΗ, με τον Πάουλο Κάμπος να δίνει ιδιαίτερη έμφαση σε αρκετά σημεία της προπόνησης εν όψει του ισχυρού αντιπάλου του.

Στα αγωνιστικά του Αστέρα, το προπονητικό τημ της ομάδας είδε όλους τους παίκτες να δείχνουν διάθεση στο γήπεδο και να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες του Πάουλο Κάμπος και των συνεργατών του.

Η προπόνηση εκτός από τακτική, είχε και αρκετές ασκήσεις με μπάλα, ενώ την ίδια στιγμή ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα για προληπτικούς λόγους οι Ζεάν και Ιωάννου.

Επίσης, μετά τη σημερινή έκτακτη σύσκεψη του Διοικητικού Συμβουλίου της Σούπερ Λίγκα, αποφασίστηκε –μεταξύ άλλων παιχνιδιών- η αλλαγή ημέρα διεξαγωγής του αγώνα Αστέρα Τρίπολης-ΠΑΟΚ στο πλαίσιο των αναμετρήσεων της 10ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου στις 19.00 αντί για το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου που αρχικά είχε προγραμματιστεί.

 

 

 

 
Θέματα υγείας
Α'  παχυσαρκία

Tον κώδωνα του κινδύνου, κρούει για τη χώρα μας η Ελληνική Χειρουργική Εταιρεία Παχυσαρκίας, καθώς η Ελλάδα βρίσκεται παγκόσμια στις πρώτες θέσεις σε ποσοστά νοσογόνου παχυσαρκίας.
«ΔυστυχώςΝάνος, Κωνσταντινίδης, Μελισσάς, Πάππης η νοσογόνος παχυσαρκία είναι η πλέον σύγχρονη μάστιγα στον ανεπτυγμένο κόσμο ( πάνω από ένα δις υπολογίζονται οι παχύσαρκοι παγκοσμίως), πλήττει δε άμεσα και την πατρίδα μας καθώς το 22,5% του πληθυσμού (18,2% των γυναικών και 26% των ανδρών) είναι παχύσαρκοι» τόνισε κατά την διάρκεια Συνέντευξης Τύπου, ο επίκουρος καθηγητής του Πανεπιστημίου του Ohio (Ohio State University) των Η.Π.Α , Πρόεδρος της Ελληνική Χειρουργικής Εταιρείας Παχυσαρκίας και διευθυντής χειρουργικής του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, με αφορμή την 24η Οκτωβρίου Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παχυσαρκίας.
«Η νοσογόνος παχυσαρκία, συνέχισε ο κ Κωνσταντινίδης, σκοτώνει καθημερινά παγκόσμια αλλά και στη χώρα μας δεκάδες χιλιάδες άτομα. Γι αυτό άμεσα η Πολιτεία σε συνεργασία με την ιατρική κοινότητα θα πρέπει να ξεκινήσει ενημερωτική εκστρατεία του πληθυσμού για την σύγχρονη αυτή μάστιγα».
Από την πλευρά του ο καθηγητής χειρουργικής του Πανεπιστημίου Κρήτης και Πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Χειρουργικής της Παχυσαρκίας (IPSO) κ Ιωάννης Μελισσάς ανέφερε ότι «η νοσογόνος παχυσαρκία , είναι γνωστό πως σχετίζεται με περισσότερες από 30 άλλες παθήσεις, όπως καρδιακή ή και η αναπνευστική ανεπάρκεια, υπέρταση, σακχαρώδης διαβήτης, άπνοια ύπνου, υπογονιμότητα, ορισμένες μορφές καρκίνου (μαστού, προστάτη, ενδομητρίου, παχέος εντέρου) , κατάθλιψη κ.α.» Περισσότερα...

Β' παιδικές ασθένειες

Η πρώτη αιτία εισαγωγής στα νοσοκομεία αλλά και θανάτου για βρέφη μέχρι την ηλικία των 12 μηνών είναι η οξεία βρογχιολίτιδα, η οποία αποτελεί και την πιο συχνή λοίμωξη των πνευμόνων κατά την βρεφική ηλικία.
Αυτό τονίστηκε κατά την διάρκεια Επιστημονικής Ημερίδας, την οποία διοργάνωσε η Α Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Π & Α Κυριακού στην Αθήνα.
«Τα βρέφη που νοσούν από βρογχιολίτιδα παρουσιάζουν σε αυξημένη συχνότητα υποτροπιάζοντα επεισόδια δύσπνοιας, όταν προσβληθούν στη συνέχεια από άλλες ιώσεις και έχουν αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης άσματος» τόνισε η Διευθύντρια της Α’ Παιδιατρικής Κλινικής, κ Λέλα Σταμογιάννου, η οποία ήταν και πρόεδρος της Ημερίδας.
Από την πλευρά τους ο αναπληρωτής Διευθυντής παιδίατρος κ Δημήτρης Δελής και ο πνευμονολόγος παιδίατρος κ Φάνης Τσιλιγιάννης παρουσιάζοντας το θέμα ανέφεραν πως αρχικά οι επιστήμονες θεωρούσαν ότι κύρια αιτία της βρογχιολίτιδας ήταν ο ιός του αναπνευστικού συγκυτίου. Τα τελευταία χρόνια , όμως, διαπιστώθηκε ότι αρκετοί άλλοι ιοί ευθύνονται για σημαντικό ποσοστό των περιπτώσεων. Από αυτούς συχνότεροι είναι οι ρινοϊοί - γνωστοί και σαν ιοί του κοινού κρυολογήματος, ο μεταπνευμονοϊός και άλλοι.
Οι ιοί αυτοί μεταδίδονται στα βρέφη από άλλα μεγαλύτερα παιδιά ή ενήλικες με τα μικροσταγονίδια που εκπέμπονται με το φτάρνισμα, το βήχα, το δυνατό γέλιο και μολύνουν τον αέρα στον περιβάλλοντα χώρο. Με τον ίδιο τρόπο μολύνονται τα χέρια και διάφορα αντικείμενα που στη συνέχεια πιάνουν τα βρέφη και όπως συνήθως συμβαίνει τα φέρνουν στο στόμα.
Η βρογχιολίτιδα στις χώρες με ψυχρότερο κλίμα επιπολάζει κυρίως τους κρύους μήνες του χρόνου ενώ στα τροπικά κλίματα την περίοδο των βροχών. Περισσότερα...

Γ' καρκίνος προστάτη

«Να μην αγνοούν τον προστάτη τους και να μην στρουθοκαμηλίζουν..» καλεί τους άνδρες που έχουν συμπληρώσει το 50 έτος της ηλικίας τους η Ελληνική Ουρολογική Εταιρεία.
Ταυτόχρονα Γρηγοράκης, Καντζάβελος,Γιαννόπουλοςλόγω του γεγονότος ότι περισσότεροι από 100.000 άνδρες , στο δυτικό κόσμο και άγνωστος αριθμός στον υπόλοιπο, πεθαίνουν κάθε χρόνο από καρκίνο του προστάτη, τους προτρέπει να απευθύνονται στον ουρολόγο τους.
Το κάλεσμα έγινε κατά τη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής ενημερωτικής εκστρατείας για τον καρκίνο του προστάτη.
«Πολλοί από τους άνδρες αυτούς θα είχαν σωθεί, αν έγκαιρα είχαν επισκεφτεί τον ουρολόγο τους και είχαν υποβληθεί σε μία γρήγορη και ανώδυνη εξέταση για τον προστάτη τους» τόνισε μιλώντας ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας κ Δημήτρης Καντζαβελος. Περισσότερα...

 

 

 

 

 

 

 

 

Η Αυλή των θαυμάτων από τη Θεατρική Ομάδα Ελλήνων Γενεύης

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα