Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Τετάρτη 14-11-2007

 

 

 

 
Επιστημονικό Συμπόσιο στην Τρίπολη 24 και 25 Νοεμβρίου 2007
Η Διεθνής Επιστημονική Εταιρεία Αρχαίας Ελληνικής Φιλοσοφίας και το Σπουδαστήριο Φιλοσοφίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών διοργανώνουν ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ υπό την αιγίδα του Νομάρχου Αρκαδίας κ. Δημ. Κωνσταντόπουλου

Γενικό Θέμα:
«Η Κρίση των Αξιών στην Πολιτική, στην Κοινωνία και στην Παιδεία».

Ημερομηνία διεξαγωγής: Σάββατο 24 και Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2007
Αμφιθέατρο Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Τριπόλεως.

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ.


Δες πρόγραμμα συμποσίου >>>>

 

 

 

 
Εγκρίθηκε το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα
 Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας-Ιονίων Νήσων

Εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Ελλάδας-Πελοποννήσου-Ιονίων Νήσων για κοινοτική ενίσχυση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης στο πλαίσιο της Προγραμματικής Περιόδου 2007-2013 (Αριθμός απόφασης έγκρισης CCI GR 161 PO 007 της 5-ΧΙ-2007).

Συγκεκριμένα, το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Ελλάδας-Πελοποννήσου-Ιονίων Νήσων είναι από τα πρώτα που παίρνει την έγκριση της Επιτροπής και διασφαλίζει κοινοτικά κονδύλια 914.000.000 ευρώ για τη νέα Προγραμματική Περίοδο 2007-2013, θέτοντας τις βάσεις για μία από τις μεγαλύτερες αναπτυξιακές παρεμβάσεις που έγιναν ποτέ στις περιοχές αυτές.

Πρόκειται για μία μεγάλη επιτυχία, η οποία είναι αποτέλεσμα μίας δημοκρατικής διαδικασίας σχεδιασμού, που ουσιαστικά κατοχυρώνει μία νέα αναπτυξιακή προσέγγιση για τη χωρική ενότητα Δυτικής Ελλάδας-Πελοποννήσου-Ιονίων Νήσων κατά την Προγραμματική Περίοδο 2007-2013.

Ο κοινός στρατηγικός στόχος του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος συνίσταται στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, της ελκυστικότητας και της εξωστρέφειας της οικονομίας, με τη βελτίωση της χωρικής και κοινωνικής συνοχής και την υιοθέτηση αειφορικών μεθόδων ανάπτυξης παραγωγικών δραστηριοτήτων και διαχείρισης του φυσικού και αστικού περιβάλλοντος.

 

 

 

 
Ανακοίνωση ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ - Σ.Ο.Σ Δ.Ε.Η Μεγ/λης
«Δυνάμεις κατοχής» στον ηλεκτρισμό
Η Διοίκηση της ΔΕΗ Α.Ε., ευθυγραμμισμένη πλήρως με τις επιλογές ποικιλώνυμων κύκλων θέτει σε εφαρμογή το τελικό σχέδιο κατεδάφισης και άλωσης της μεγαλύτερης Βιομηχανικής Επιχείρησης της Χώρας, της ΔΕΗ Α.Ε..
Της μεγαλύτερης Δημόσιας Επιχείρησης, που αποτελεί κοινωνικό κεφάλαιο και περιουσία του Ελληνικού Λαού. Της Επιχείρησης, που επί πενήντα χρόνια αποτέλεσε τον «τράκτορα» της ανταγωνιστικότητας της Ελληνικής Οικονομίας και της κοινωνικής ευημερίας του λαού μας.
Με όπλο τα πολυδιαφημισμένα και ψευδεπίγραφα σχέδια της «στρατηγικής του ρυθμιστικού πλαισίου» και της «στρατηγικής της παραγωγής» που βρίσκουν ομόφωνη και σύσσωμα αντίθετη τη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ - ΚΗΕ και τους εργαζόμενους της Επιχείρησης ετοιμάζει συντριπτικά χτυπήματα στον γίγαντα ΔΕΗ Α.Ε. και την είσοδο των «δυνάμεων κατοχής» στον ηλεκτρισμό. Περισσότερα...

ΔΕΗ: ”Μυστικό” μνημόνιο συνεργασίας με RWE.
Σχετικά τη μυστική συμφωνία της Διοίκησης της ΔΕΗ με τη γερμανική RWE, που είδε το φως της δημοσιότητας πριν λίγες μέρες, η ΔΕΗ προτίθεται να παραχωρήσει στη γερμανική RWE το 51% (και το management) σε όλες τις νέες Μονάδες που θα κατασκευαστούν (με φυσικό αέριο, λιγνίτη και λιθάνθρακα) καθώς και σ’ άλλες δραστηριότητες (επενδύσεις στο εξωτερικό κ.ά.). Πρακτικά, κι εφόσον οριστικοποιηθεί η συμφωνία, αυτό σημαίνει ότι η ΔΕΗ αποκτά «στρατηγικό εταίρο». Περισσότερα...

 

 

 

 
Φιλικό την Παρασκευή με τον Εθνικό
Τον Εθνικό θα υποδεχθεί την Παρασκευή στην Τρίπολη ο Αστέρας, με τον Πάουλο Κάμπος να δίνει χρόνο συμμετοχής σε όλους τους ποδοσφαιριστές της ομάδας. Το φιλικό παιχνίδι θα αρχίσει στις 3 μ.μ.

Στο μεταξύ, προπόνηση με ασκήσεις φυσικής κατάστασης και πολύ τρέξιμο περιελάμβανε το σημερινό πρόγραμμα του Αστέρα. Η σκληρή και μεθοδική δουλειά συνεχίζεται στις τάξεις της ομάδας, κάτι που φαίνεται από τη σοβαρότητα και τη διάθεση που δείχνουν οι ποδοσφαιριστές της ομάδας σε όλες τις προπονήσεις.

Από τις προπονήσεις αυτής της εβδομάδας, απουσιάζει μόνο ο Ζαουάντ Ζαιρί, που βρίσκεται στη Γαλλία με την εθνική ομάδα της χώρας του στα πλαίσια της προετοιμασίας για τα προκριματικά του Παναφρικανικού πρωταθλήματος. Το Μαρόκο θα δώσει δύο φιλικά παιχνίδια προετοιμασίας με Σενεγάλη και Γαλλία.

Τέλος, η ομάδα νέων του Αστέρα θα αντιμετωπίσει το Σάββατο 17 Νοεμβρίου στο γήπεδο της ΕΠΣ Βοιωτίας την αντίστοιχη ομάδα του Λεβαδειακού. Ο αγώνας θα αρχίσει στις 3 μ.μ.

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα