Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Παρασκευή 9-11-2007

 

 

 

 
Δίκτυο επιχειρήσεων εναλλακτικού τουρισμού αποκτά η Πελοπόννησος
Μεγάλο ενδιαφέρον των επιχειρηματιών ποιοτικού τουρισμού για συμμετοχή στην κοινωνική επιχείρηση «GreenTraveller»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου στο “Κέντρο Εκπαίδευσης & Προώθησης Αγροτουρισμού Πελοποννήσου”, στην Επισκοπή της Τεγέας, η πρώτη παρουσίαση της φιλοσοφίας και του τρόπου λειτουργίας της εταιρείας GreenTraveller.
Η συμμετοχή πολλών επαγγελματιών και επιχειρηματιών από όλη την Πελοπόννησο που σχετίζονται με τους τομείς της παραγωγής ποιοτικών τοπικών και παραδοσιακών προϊόντων, του ποιοτικού και εναλλακτικού τουρισμού και της προβολής της ποιοτικής Πελοποννήσου επιβεβαίωσε τη σοβαρότητα και την αποδοχή του εγχειρήματος.

Μέσα από τις βασικές εισηγήσεις των στελεχών της εταιρείας και την μεγάλης διάρκειας αναλυτική συζήτηση, οι συμμετέχοντες συμφώνησαν ότι η λήψη της πρωτοβουλίας για τη δημιουργία της GreenTraveller ήταν κάτι που χρειαζόταν για την ανάδειξη και προώθηση του ειδικού – ποιοτικού τουρισμού στην Πελοπόννησο.
Αποτέλεσμα του ενδιαφέροντος ήταν η εγγραφή των περισσότερων επιχειρηματιών ως εταίρων στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας, αποτελώντας έτσι τα πρώτα μέλη του δικτύου επιχειρήσεων που δημιουργείται με τον τρόπο αυτό.

Η εταιρεία GreenTraveller είναι μια επιχείρηση κοινωνικής οικονομίας (κοινωνική επιχείρηση) που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της Κοινοτικής Πρωτοβουλίας EQUAL, με τη συμμετοχή, αφενός μεν των στελεχών που εκπαιδεύτηκαν για το σκοπό αυτό, αφετέρου δε επιχειρήσεων των οποίων τα προϊόντα και υπηρεσίες ταιριάζουν με τον χαρακτήρα της κοινωνικής επιχείρησης (εναλλακτικός τουρισμός, πολιτισμός, ποιότητα προϊόντων, κοινωνική ευαισθησία).
Η εταιρεία φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα δυναμικό εργαλείο για την οργανωμένη αναβάθμιση του πολιτιστικού – περιβαλλοντικού τουρισμού της Πελοποννήσου, την προωθητική δύναμη, αλλά και τον συνδετικό κρίκο ενός ευρέως δικτύου αλληλοϋποστηριζόμενων ποιοτικών επιχειρήσεων.
Ενδεικτικά, τομείς στους οποίους σκοπεύει να δραστηριοποιηθεί η κοινωνική επιχείρηση είναι η εναλλακτική προβολή της Πελοποννήσου, η χρήση των δυνατοτήτων του διαδικτύου, ο σχεδιασμός και πώληση πακέτων εναλλακτικού και θεματικού τουρισμού, η δημιουργία σημείων υποδοχής τουριστών, η υποστήριξη τοπικών γιορτών και εκδηλώσεων, η διαχείριση κρατήσεων καταλυμάτων μέσω διαδικτύου, η διαχείριση μουσείων και άλλων χώρων κ.λπ.

Το όλο εγχείρημα υλοποιεί η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «ΚΑΛΕΙΔΟΣΚΟΠΙΟ» με συντονιστή το «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ» Κέντρο Στρατηγικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης. Εντάσσεται στην Κοινοτική Πρωτοβουλία EQUAL, στον Άξονα Προτεραιότητας «Ανάπτυξη Επιχειρηματικού Πνεύματος» και στο Μέτρο «Ενίσχυση της Κοινωνικής Οικονομίας». Χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και από το Υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας. Πέραν του «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ» ΚΣΣΑ συμμετέχουν ακόμα οι φορείς: Ίδρυμα Μελετών Λαμπράκη, Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα, ΤΕΔΚ Ν. Κορινθίας, ΤΕΔΚ Ν. Αρκαδίας, Αναπτυξιακή Ν. Αργολίδας, Αναπτυξιακή Εταιρεία Λακωνίας «Πάρνωνα – Ταϋγέτου», Αναπτυξιακή Μεσσηνίας, ΚΕΚ Διάσταση, ΒΡΜ, ΡΜΜ.

Πληροφορίες:
Green Traveveller
Κέντρο Εκπαίδευσης & Προώθησης Αγροτουρισμού
Επισκοπή, 22012 Τεγέα Αρκαδίας
Τηλ.:2710-557058, fax: 2710-557060
e-mail: info@greentraveller.gr
website: www.greentraveller.gr

 

 

 

 
Εποικοδομητική συνάντηση Σκιαδά – Αναπτυξιακής Πάρνωνα
* Συνεχείς διαβουλεύσεις για το σχεδιασμό των Προγραμμάτων της 4ης Προγραμματικής Περιόδου
* Διημερίδα στη Σκάλα στις 24 και 25 Νοεμβρίου

Στις 2 Νοεμβρίου 2007 πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, συνάντηση εργασίας της Αναπτυξιακής Εταιρείας Πάρνωνα με το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κώστα Σκιαδά με αντικείμενο τα προγράμματα αγροτικής ανάπτυξης της Δ΄ Προγραμματικής Περιόδου.
Από την πλευρά της Αναπτυξιακής Πάρνωνα συμμετείχαν, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. και Δήμαρχος Λεωνιδίου κ. Δημήτρης Τσιγκούνης, το μέλος της Επιτροπής Διαχείρισης του Leader + και Δήμαρχος Μολάων κ. Γιάννης Τσαγκάρης και ο Γενικός Διευθυντής κ. Μαρίνος Μπερέτσος.

Βασικό θέμα της συνάντησης ήταν ο αποτελεσματικός σχεδιασμός και υλοποίηση των Προγραμμάτων Αγροτικής Ανάπτυξης κατά την Δ΄ Προγραμματική Περίοδο.
Ειδικότερα, σε ότι αφορά το σχεδιασμό του νέου Τοπικού Προγράμματος LEADER για τη Νοτιοανατολική Πελοπόννησο, τέθηκε υπόψη του κ. Σκιαδά η πρόταση του Δ.Σ. της Αναπτυξιακής Πάρνωνα, βασικό στοιχείο της οποίας είναι η ένταξη, για πρώτη φορά, του συνόλου των πεδινών περιοχών του Ν. Λακωνίας, των πεδινών περιοχών της Ανατολικής Αρκαδίας και τμήματος των περιοχών του Ν. Αργολίδας καθώς και των κωμοπόλεων Άστρους, Π. Άστρους, Λεωνιδίου, Νεάπολης, Μολάων και Γυθείου.

Συζητήθηκαν επίσης θέματα που αφορούν το ρόλο των Αναπτυξιακών Εταιρειών στην υποστήριξη των προγραμμάτων ανασυγκρότησης των πυρόπληκτων περιοχών, αλλά και την οργάνωση του 6ου Λιβαδοπονικού Συνεδρίου το φθινόπωρο του 2008 στον Πάρνωνα.

Ο Γενικός Γραμματέας κ. Σκιαδάς ευχαρίστησε και συνεχάρη τα στελέχη της Αναπτυξιακής Πάρνωνα για το ρόλο που έχει διαδραματίσει και για το έργο το οποίο επιτελεί η εταιρεία στην Ανατολική Πελοπόννησο μέσω των προγραμμάτων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων. Δήλωσε δε ότι θα στηρίξει το σχεδιασμό και θα βοηθήσει ενόψει της Δ’ Προγραμματικής Περιόδου.

Διαβούλευση

Πρέπει να σημειωθεί ότι για τον καλύτερο σχεδιασμό των Προγραμμάτων της Δ΄ Προγραμματικής Περιόδου, τα στελέχη της Αναπτυξιακής Πάρνωνα είχαν μέχρι σήμερα σειρά διαβουλεύσεων με φορείς της αυτοδιοίκησης και της τοπικής οικονομίας. Ειδικότερα:
4/10/07: Συνάντηση με το Νομάρχη Λακωνίας κ. Φούρκα Κων/νο
23/10/07: Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Λακωνίας κ. Πανδή Κων/νο και τον Πρόεδρο της ΕΑΣ Λακωνίας κ. Προκοβάκη Νικόλαο
30/10/07: Συνεδρίαση του Δ.Σ. της Πάρνωνα Α.Ε. με τη συμμετοχή των: Τσιγκούνη Δημητρίου (Δ. Λεωνιδίου), Δαλιάνη Γεωργίου (Δ. Β. Κυνουρίας), Σμύρου Γαβριήλ, Πριφτάκη Παναγιώτας (Δ. Ζάρακα), Κουσούλη Ιωάννη (Δ. Βοιών), Σκαντζού Εμμανουήλ, Μαστορόπουλου Νεκτάριου (Δ. Μονεμβάσιας), Ράλλη Ιωάννη (Δ. Θεραπνών).
06/11/2007: Συνάντηση με το Δήμαρχο Άργους κ. Μπούρη Βασίλειο και το Δήμαρχο Λέρνας κ. Χασάπη Μιχαήλ.

Διημερίδα

Τέλος, ενόψει της Δ΄ Προγραμματικής Περιόδου, η Αναπτυξιακή Πάρνωνα προγραμματίζει για τις 24-25/11/2007 διημερίδα στη Σκάλα Λακωνίας, με τη συνεργασία του Δημάρχου κ. Γιάννη Γρυπιώτη, και κεντρικό ομιλητή το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κώστα Σκιαδά.
Στην εκδήλωση θα κληθούν οι ΤΕΔΚ Λακωνίας, η Αναπτυξιακή Εταιρεία Λακωνίας Πάρνωνα-Ταϋγέτου Α.Ε., το σύνολο των αγροτικών φορέων του Ν. Λακωνίας καθώς και όλοι οι κοινωνικοοικονομικοί εταίροι και φορείς της περιοχής.

 

 

 

 
Πρόγραμμα αγώνων ποδοσφαίρου
Α΄Εθνική, 8η αγωνιστική (Σ 10-11-07 19.00')

Αστέρας - Ολυμπιακός


Δ΄Εθνική, 7η αγωνιστική (Κ 11-11-07 15.00')
 

Λεωνίδιο-Λουκισίων ΑΟ

Παναργειακός-Δόξα Μεγαλόπολης

ΑΕ Πλαταιών-Ολυμπιακός Λουτρακίου

Νεστάνη-Κρανίδι Ερμιόνης

Εν. Παν. Δόξα-Αίας Παραλίας Ασπροπύργου

Ακράτητος-Ένωση Μιδέας

Ατρόμητος Χιλιομοδίου-Δάφνη Ερυθρών



Τοπικό,
Α' κατηγορία, 6η αγωνιστική

Σ 10-11-2007 15:00' Αχιλλέας - Μελιγού
    '' Πανθυρεατικός - Ηρακλής
    '' Βρασιές - Ολυμπιακός
    '' Παγγορτυνιακός - Φαλαισία
Κ 11-11-2007   '' Πάρνων - Προοδευτική
    '' Απόλλων - Ορχομενός
    '' Κορακοβούνιο - Παναρκαδικός

 

Β' κατηγορία, 6η αγωνιστική

Σ 10-11-2007 15:00' Μ.Αλέξανδρος - 'Αρης
    '' Τεγέα - Δόξα
    '' Μαντινειακός - Ελπίδα
Κ 11-11-2007 11:00' ΚΟΡΥΘΙΟ - Κάψια
    '' Φορτούνα - Νικηταράς
  15:00' ΑΕΚ - Δημητσάνα
    '' Ελαιοχώριο - Κανδήλα

 

 

 

 

 
Ορισμός διαιτητών για αγώνες μπάσκετ
Στις 08/11/07 και ώρα 20:00, στα γραφεία της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, συνήλθε η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ, που αποτελείται από τους : 1) ΤΣΑΤΑ Α. (Πρόεδρο), 2) ΤΟΥΡΛΟΜΟΥΣΗ ΑΝΤ. και 3) ΠΛΕΣΣΙΑ Κ. μέλη, με σκοπό να ορίσουν Διαιτητές, Κριτές και Γυμνασίαρχους Περισσότερα...

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα