Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Παρασκευή 7-12-2007

 

 

 

 
Επίσκεψη Υφυπουργού Παιδείας σε σχολεία της Αρκαδίας
Ο Υφυπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος επισκέφθηκε σήμερα σχολικές μονάδες των Δήμων Λεβιδίου, Βυτίνας και Λαγκαδίων, του Νομού Αρκαδίας.

Νωρίς το πρωί, ο Υφυπουργός, συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Λεβιδίου, κ. Αθανάσιο Καβουρίνο, επισκέφθηκε το Γυμνάσιο και Λύκειο Λεβιδίου. Ο κ. Λυκουρέντζος ενημερώθηκε για το εκπαιδευτικό έργο, το οποίο υλοποιείται στα σχολεία και συνεχάρη τους Διευθυντές και εκπαιδευτικούς για την προσφορά τους σε αυτό καθώς και την Τοπική Αυτοδιοίκηση για το έργο συντήρησης που επιτελείται στα δύο σχολικά συγκροτήματα.

Ο Υφυπουργός, σε επικοινωνία του με τους μαθητές των σχολείων, αναφερόμενος στις πρόσφατες πυρκαγιές και πλημμύρες, τις οποίες υπέστη ο Νομός, επεσήμανε τη σημασία της προστασίας του περιβάλλοντος καθώς και τη σημασία συμμετοχής σε προγράμματα ανακύκλωσης.

Ακολούθως, ο κ. Λυκουρέντζος επισκέφθηκε το Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο Βυτίνας. Ενημερώθηκε από τους εκπαιδευτικούς για την ουσιαστική πρόοδο στα κτιριακά προβλήματα των σχολείων, προϊόν της στενής συνεργασίας του Υπουργείου με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση. Ο Υφυπουργός είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει την προετοιμασία των μαθητών για τις εορταστικές εκδηλώσεις των Χριστουγέννων, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στο σχολείο τους. Σε συνομιλία του με τους εκπαιδευτικούς, ενημερώθηκε για τις δημιουργικές δράσεις, στις οποίες συμμετέχουν οι μαθητές, όπως η ζωγραφική και οι θεατρικές παραστάσεις. Εν συνεχεία, ο κ. Λυκουρέντζος, επισκέφθηκε το Γυμνάσιο και το Λύκειο της περιοχής.

Αμέσως μετά, ο Υφυπουργός επισκέφθηκε το Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο Λαγκαδίων. Οι μαθητές του Νηπιαγωγείου υποδέχτηκαν τον Υφυπουργό, προσφέροντάς του μία ιδιόχειρη Χριστουγεννιάτικη κάρτα με τις ευχές όλων των μαθητών. Ο κ. Λυκουρέντζος, δεσμεύθηκε να επισκεφθεί εκ νέου το σχολείο και να παραστεί στην Τελετή Αποφοίτησης των μαθητών, στο τέλος της σχολικής χρονιάς.

Οι επισκέψεις του Υφυπουργού ολοκληρώθηκαν με το Γυμνάσιο και το Λύκειο Λαγκαδίων. Ο κ. Λυκουρέντζος στο χαιρετισμό του προς τους μαθητές των δύο σχολείων, ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:
«Φεύγω από το σχολείο σας με τις καλύτερες των εντυπώσεων. Είχα την ευκαιρία να διαπιστώσω την υψηλού επιπέδου εκπαίδευσή σας, η οποία δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την επιστημονική και επαγγελματική σας κατάρτιση. Είχα όμως και την ευκαιρία να διαπιστώσω το σεβασμό που επιδεικνύετε στην ιστορία του τόπου μας, φοιτώντας σε ένα οίκημα του 1868, το οποίο διατηρείτε σε άριστη κατάσταση, αναδεικνύοντάς το σε σύγχρονο μνημείο αρχιτεκτονικής, μνήμης και τιμής σε εκείνους που απεφοίτησαν και διεκρίθησαν στις επιστήμες, τις τέχνες και τα γράμματα. Σας εύχομαι καλή πρόοδο και καλή συνέχεια στις σπουδές σας».

Περιοδεία του Υφυπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ανδρέα Λυκουρέντζου και σε σχολεία του Νομού Έβρου

Ο Υφυπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού, Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2007, θα πραγματοποιήσει επισκέψεις σε σχολεία του νομού Έβρου. Στις 08.00 Ο Υφυπουργός θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει τις εκδηλώσεις για την Ημέρα του Παιδιού, τις οποίες διοργανώνει το 2ο Δημοτικό Σχολείο Διδυμοτείχου. Στη συνέχεια, ο Υφυπουργός σε συνεργασία με τη Unicef, θα μοιράσει συμβολικά δώρα στους μαθητές του σχολείου. Στις 12.15 ο κ. Λυκουρέντζος θα επισκεφθεί το Κέντρο Ειδικής Αγωγής Αλεξανδρούπολης, όπου, σε συνεργασία με τη Unicef θα μοιράσει συμβολικά δώρα στους μαθητές. Κατά την επίσκεψή του στο Νομό, ο κ. Λυκουρέντζος, θα επισκεφθεί σχολεία του Διδυμοτείχου, του Σουφλίου καθώς και της Αλεξανδρούπολης.

 

 

 

 
ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ
Την Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2007 και ώρα 5.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί στο Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας εκδήλωση-συζήτηση με θέμα «ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ»

ΟΜΙΛΗΤΕΣ:
ΡΟΜΠΟΛΗΣ Σάββας: Επιστημονικός Συνεργάτης ΙΝ.Ε / Γ.Σ.Ε.Ε
ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ Ιωάννης: Πρόεδρος Γ.Σ.Ε.Ε

 

 

 

 
Εκπαίδευση Βαθμοφόρων Προσκόπων στον Άγιο Ευθύμιο
Η Τρίπολη το Σαββατοκύριακο 1 & 2 Δεκεμβρίου που μας πέρασε στήριξε οργανωτικά την 18η Σχολή Αρχικής Προσκοπικής Τεχνικής και υποδέχτηκε Βαθμοφόρους και Εκπαιδευτές από όλη την Πελοπόννησο. Συγκεκριμένα από την Πάτρα, τον Πύργο, την Κόρινθο, το Άργος, την Καλαμάτα ενώ ανάμεσα στο επιτελείο και τους εκπαιδευόμενους βρίσκονταν και μέλη του 3ου Συστήματος Προσκόπων της Τρίπολης. Οι εκπαιδευόμενοι δεν πτοήθηκαν καθόλου από το τσουχτερό κρύο και έμειναν στην ύπαιθρο και τις δυο μέρες ώστε να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις της Σχολής. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την έναρξη της Σχολής ήταν παρόντες και χαιρέτισαν όλους τους Βαθμοφόρους ο Γενικός Έφορος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων κ. Ισίδωρος Κανέτης και ο Οικονομικός Σύμβουλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΠ κ. Νίκος Χαραλαμπόπουλος.

 

 

 

 
Πρόγραμμα αγώνων ποδοσφαίρου
Α΄Εθνική, 11η αγωνιστική
 
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
ΗΡΑΚΛΗΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
Π.Α.Ο.Κ. - ΒΕΡΟΙΑ
SKODA ΞΑΝΘΗ - Ο.Φ.Η.
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ.
ΛΑΡΙΣΑ - ΑΡΗΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ
Α.Ε.Κ. - ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ



Δ΄Εθνική,
11η αγωνιστική (Κ 9-12-07 15.00')

Λεωνίδιο-Εν. Παν. Δόξα

Ακράτητος-Νεστάνη
Δάφνη Ερυθρών-Δόξα Μεγαλόπολης
Ατρόμητος Χιλιομοδίου-ΑΕ Πλαταιών

Νέα Αρτάκη-Παναργειακός
 
Ένωση Μιδέας-Ολυμπιακός Λουτρακίου

Αίας Παραλίας Ασπροπύργου-Κρανίδι Ερμιόνης



Τοπικό,
Α' κατηγορία, 10η αγωνιστική

Σ 8-12-2007 15:00' Παναρκαδικός - Ορχομενός
    '' Μελιγού - Βρασιές
    '' Αχιλλέας - Κορακοβούνιο
Κ 9-12-2007   '' Ηρακλής - Προοδευτική
    '' Φαλαισία - Ολυμπιακός
    '' Απόλλων - Πάρνων
    '' Παγγορτυνιακός - Πανθυρεατικός

 

Β' κατηγορία, 10η αγωνιστική

Σ 8-12-2007 15:00' Νικηταράς - Κάψια
    '' 'Αρης - Ελαιοχώριο
    '' Δόξα - Ελπίδα
Κ 9-12-2007 11:00' ΑΕΚ - Τεγέα
    '' ΚΟΡΥΘΙΟ - Μαντινειακός
  15:00' Δημητσάνα - Κανδήλα
    '' Μ.Αλέξανδρος - Φορτούνα

 

 

 

 
Ορισμός διαιτητών για αγώνες μπάσκετ
Στις 6/12/07 και ώρα 20:00, στα γραφεία της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, συνήλθε η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ, που αποτελείται από τους : 1) ΤΣΑΤΑ Α. (Πρόεδρο), 2) ΤΟΥΡΛΟΜΟΥΣΗ ΑΝΤ. και 3) ΠΛΕΣΣΙΑ Κ. μέλη, με σκοπό να ορίσουν Διαιτητές, Κριτές και Γυμνασίαρχους Περισσότερα...

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα