Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Τετάρτη 5-12-2007

 

 

 

 
Εγκαίνια ΛΘ' Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων
Τα εγκαίνια της νεοσύστατης ΛΘ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων (ΕΠΚΑ) Τρίπολης θα γίνουν τη Δευτέρα 10-12-2007 και ώρα 18.00, στο επί της οδού Καλαβρύτων 211 κτήριο των Γραφείων της στην Τρίπολη.

Τα εγκαίνια θα τιμήσει με την παρουσία της η Γενική Διευθύντρια Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του ΥΠΠΟ κ. Βιβή Βασιλοπούλου.


Πληροφορίες : Μ. Πετρόπουλος
Τηλέφωνο : 2710 – 242745, 225243
Τηλ/πία : 2710 - 242227

 

 

 

 

 
FORUM για την Τοπική Ανάπτυξη και Απασχόληση στην Πελοπόννησο
H ΤΕΔΚ Αρκαδίας διοργανώνει, για πρώτη φορά στην Τρίπολη στις 7 και 8 Δεκεμβρίου 2007, διήμερο εκδηλώσεων με θέμα «FORUM για την Τοπική Ανάπτυξη και Απασχόληση στην Πελοπόννησο».

Το διήμερο πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Περιφέρειας Πελοποννήσου και διοργανώνεται με τη συνεργασία φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από την Πελοπόννησο.

Η έναρξη των εκδηλώσεων του Forum θα γίνει την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2007 (6:00 μμ), στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης από τον Δήμαρχο Τρικολώνων και Πρόεδρο της ΤΕΔΚ Νομού Αρκαδίας κ. Γεώργιο Ι. Μπαρούτσα, ενώ κεντρικός ομιλητής είναι ο Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Νικόλαος Αγγελόπουλος.

Σκοπός όλων των συμμετεχόντων στο Forum, είναι να αναγάγουν σε άμεση πολιτική προτεραιότητα την επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό και να αναδείξουν την σημασία του για την τοπική ανάπτυξη.  Περισσότερα...

 

 

 

 
500 (;) στρέμματα δημόσιας περιουσίας χαρίζονται σε ιδιώτες
Σχεδόν 500 στρέμματα στον υδροβιότοπο «Μπαταρόλα» του Δήμου Β. Κυνουρίας ετοιμάζεται να παραχωρήσει το Υπουργείο Οικονομικών σε ιδιώτες. Η περιοχή έχει επιλεγεί στο πρόγραμμα NATURA και περιλαμβάνεται στο υπό θεσμοθέτηση Οικολογικό πάρκο Πάρνωνα – υγρότοπου Μουστού. Ο πυρήνας του υδροβιότοπου «Μπαταρόλα» είχε πωληθεί από το Δημόσιο στα 1930 με έκταση 450 στρέμματα όπως γράφεται και στο συμβόλαιο. Μέχρι τότε η μόνη δυνατότητα εκμετάλλευσης ήταν η συλλογή ψαθιού. Σήμερα οι ιδιοκτήτες διεκδικούν έκταση πλέον των 800 στρεμμάτων που περιλαμβάνει εκτός του υδροβιότοπου, εκτάσεις της παραλίας και του ποταμού Τάνου.

Σημειώνουμε ότι οι φερόμενοι ως ιδιοκτήτες είχαν το 2000 πραγματοποιήσει παρεμβάσεις χωρίς άδεια (αποστραγγίσεις, μπαζώματα, χρήση χημικών κτλ). Η υπόθεση μετά από μήνυση του Δημοσίου εκκρεμεί στην Δικαιοσύνη και θα δικασθεί μετά από νέα αναβολή το Φεβρουάριο του 2008.

Το ΑΡΚΑΔΩΝ ΚΟΙΝΟΝ καλεί την Νομαρχία Αρκαδίας και το Δήμο Βόρειας Κυνουρίας α) να παρέμβουν στο Υπουργείο Οικονομικών ώστε να μην «χαριστούν» δημόσιες εκτάσεις και β) να απαιτήσουν την υπογραφή του Προεδρικού Διατάγματος για το Οικολογικό πάρκο Πάρνωνα – υγρότοπου Μουστού ώστε να προστατευθεί αποτελεσματικά ο υδροβιότοπος.


ΑΡΚΑΔΩΝ ΚΟΙΝΟΝ
Ανεξάρτητος Νομαρχιακός Συνδυασμός

 

 

 

 
Το ΠΑΜΕ για την απεργία της 12ης Δεκεμβρίου
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Γραμματεία Αρκαδίας του ΠΑΜΕ

ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΝΔ – ΕΕ – ΠΑΣΟΚ, ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΕΝΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΗΓΕΣΙΩΝ

Η κυβέρνηση της ΝΔ, η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και οι συνδικαλιστικές ηγεσίες ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ αλλά και τα τοπικά τους στηρίγματα (ΕΚΑ – Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ) συνεχίζουν τον εμπαιγμό των εργαζομένων, σχετικά με το ασφαλιστικό. Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να αποπροσανατολιστούν ούτε από τις κυβερνητικές δηλώσεις, ούτε από τις διάφορες δήθεν «αντιπολιτεύσεις», πόσο μάλλον από αυτές που εκφράζονται στο παραπέντε. Το βασικό τους θέμα είναι το πώς θα «περάσουν» τα νέα αντιασφαλιστικά μέτρα.

Κρύβουν την ουσία του ζητήματος, το επίπεδο των μισθών, τις εργασιακές σχέσεις, την ιδιωτική ασφάλιση. Ότι βάση της αντιασφαλιστικής επίθεσης αποτελεί ο νόμος «Ρέππα», ότι στόχο έχουν το «διαίρει και βασίλευε». Η χρεοκοπία του «κοινωνικού τους διαλόγου», η αποτυχία απόσπασης της συναίνεσης των εργαζομένων οξύνει το πρόβλημά τους.

Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να χάνουν χρόνο, για να έχει η πάλη τους αποτέλεσμα. Πρέπει να συσπειρωθούν και να συντονιστούν στη γραμμή που προωθεί το ΠΑΜΕ, για την επιτυχία της πανεργατικής απεργίας στις 12/12 και για την ανάπτυξη ενός πανεργατικού - παλλαϊκού μετώπου αντεπίθεσης, όπου βάση της ανάπτυξης του κινήματος να αποτελούν πρώτα από όλα οι χώροι εργασίας και οι κλάδοι. Να διεκδικήσουν κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ (νόμος «Σιούφα», νόμος «Ρέππα»), σύνταξη στα 60 για τους άνδρες στα 55 για τις γυναίκες, διεύρυνση των βαρέων και ανθυγιεινών. Κατώτερο μισθό 1400 ευρώ, κατώτερη σύνταξη και επίδομα ανεργίας 1120 ευρώ.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ 12 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ – ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΟ Π.Α.ΜΕ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΕΤΡΙΝΟΥ ΣΤΙΣ 10 ΤΟ ΠΡΩΪ

 

 

 

 
Από την Πέμπτη τα εισιτήρια με Πανιώνιο
Η ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης ανακοινώνει ότι τα εισιτήρια του αγώνα πρωταθλήματος με τον Πανιώνιο, την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου θα αρχίσουν να διατίθενται από την Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου στα εκδοτήρια του γηπέδου. Η διάθεση των εισιτηρίων θα γίνεται από τις 11 π.μ. έως τις 5 μ.μ.

Σήμερα εξ άλλου οι ποδοσφαιριστές της ομάδας επέστρεψαν σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων, που σήμαινε την έναρξη προετοιμασίας για τον Κυριακάτικο αγώνα πρωταθλήματος με τον Πανιώνιο. Το πρωί οι παίκτες του Αστέρα έκαναν αιματολογικές εξετάσεις και το απόγευμα έκαναν προπόνηση στο γήπεδο.

Ο Πάουλο Κάμπος δε θα έχει στη διάθεσή του στο παιχνίδι με Πανιώνιο, τον τιμωρημένο Νίκο Λαζαρίδη και τους τραυματίες Αντώνη Λαδάκη, Ηλία Ιωάννου, ενώ στον αντίποδα επιστρέφει ο Μανώλης Ψωμάς -που εξέτισε την ποινή του στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ- και παράλληλα αναμένεται να συμπεριληφθεί για πρώτη φορά στην αποστολή της ομάδας ο Ζαουάντ Ζαιρί.

Στο μεταξύ, ο προπονητής του Αστέρα θα ταξιδέψει αύριο στη Βιέννη, προκειμένου να παρακολουθήσει τον αγώνα του Πανιωνίου με την Αούστρια στα πλαίσια του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ.

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα