Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Τρίτη 2-10-2007

 

 

 

 

 
Να οργανώσουμε τη δράση στις πυρόπληκτες περιοχές
Αυτές τις μέρες δημιουργήθηκε η Επιτροπή Αγώνα Κατοίκων για τις Πυρόπληκτες περιοχές στην Ηλεία. Αποτελείται από πολίτες που μένουν σε πόλεις και χωριά του νομού που δοκιμάστηκαν από τις φωτιές και έχει σκοπό την οργάνωση και κινητοποίηση των ίδιων των πληγέντων. Ήδη μέλη της επιτροπής έχουν πρωτοστατήσει σε τοπικές ενημερώσεις και συνελεύσεις, στο διαδημοτικό συντονισμό πυρόπληκτων περιοχών, καθώς και στην επιστημονική τεκμηρίωση των αιτημάτων, μερικών η συνολικών των κατοίκων του νομού.

Στο πλαίσιο αυτό για το συντονισμό όλων των πυρόπληκτων περιοχών της Πελοποννήσου πραγματοποιείται Σύσκεψη επιτροπών, οργανώσεων, συλλόγων και άλλων φορέων την Κυριακή 7 Οκτωβρίου, στις 12 το μεσημέρι στο Πνευματικό Κέντρο της Μεγαλόπολης «ΠΟΛΥΒΙΟΣ» με θεματική:
ΜΝΗΜΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΔΡΑΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ - Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ Ο ΑΕΡΑΣ ΠΟΥ ΑΝΑΠΝΕΟΥΜΕ ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ ΟΥΤΕ ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΟΥΤΕ ΠΩΛΕΙΤΑΙ - ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΟΥ ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ.

Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ του Νομού Αρκαδίας για την δράση στις πυρόπληκτες περιοχές, καλεί όλους τους ενδιαφερομένους φορείς – συλλόγους, κ.λ.π καθώς και όλους εκείνους τους πολίτες που τις κρίσιμες ώρες της καταστροφικής πυρκαγιάς προσέφεραν εθελοντικά τον εαυτό τους στην προσπάθεια διάσωσης ανθρώπων, ζώων, δέντρων μα και στην προστασία των δασών, να ενεργοποιηθούν με λαϊκές συνελεύσεις, επιτροπές κατοίκων και ομάδες αυτοοργάνωσης γενικότερα, γιατί εκεί βρίσκεται όντως η ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο στις πυρόπληκτες περιοχές.
Εμείς θα είμαστε δίπλα τους.


ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ Νομού Αρκαδίας

 

 

 
Πρόσληψη ειδικού προσωπικού
 Από την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου ανακοινώνονται τα ακόλουθα:
Αμέσως μετά την ορκωμοσία της κυβέρνησης και την έκδοση αποφάσεων για ανάθεση καθηκόντων από τη νέα πολιτική ηγεσία, χορηγήθηκαν από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και ενεργοποιήθηκαν από την υπηρεσία μας δεκαεπτά (17) πιστώσεις για την πρόσληψη αναπληρωτών και εκατό (100) ώρες για την πρόσληψη ωρομισθίων, ειδικού επιστημονικού και ειδικού βοηθητικού προσωπικού, προκειμένου να συμπληρωθεί η στελέχωση των σχολικών μονάδων Ειδικής Αγωγής και των Κέντρων Διάγνωσης, Αξιολόγησης και Υποστήριξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Μετά από πρόταση του αρμόδιου, για την κατηγορία αυτή εκπαιδευτικών, υπηρεσιακού συμβουλίου, εκδόθηκαν οι σχετικές αποφάσεις από τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης και το προσωπικό προσέρχεται για ανάληψη υπηρεσίας.

 

 

 

 
Σχολή Γονέων Δήμου Βόρειας Κυνουρίας
θα λειτουργήσει και φέτος Σχολή Γονέων στο Δήμο Β. Κυνουρίας στα πλαίσια της οποίας θα αναπτυχθούν τα επιμορφωτικά προγράμματα:
* «Συμβουλευτική Γονέων»,
* «Σχέσεις Σχολείου-Οικογένειας»

Στόχος του έργου Σχολές Γονέων είναι η συστηματική ενημέρωση και εκπαίδευση των γονέων σε θέματα που αφορούν: Περισσότερα...

 

 

 

 
Από αύριο τα εισιτήρια του αγώνα με ΠΑΟ
Από αύριο Τετάρτη 3 Οκτωβρίου, η ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης θα διαθέσει τα εισιτήρια του αγώνα με τον Παναθηναϊκό ονομαστικά από τα γραφεία διαχείρισης του γηπέδου, με την επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας.

Παρακαλούνται επίσης, οι κάτοχοι εισιτηρίων διαρκείας που δεν τα έχουν παραλάβει ακόμα, να προσέλθουν στο γήπεδο του Αστέρα για την παραλαβή τους μέχρι την Παρασκευή το απόγευμα (6 μ.μ.).
Σε διαφορετική περίπτωση, η ΠΑΕ Αστέρας θα προβεί στην ακύρωσή τους μετά τον Κυριακάτικο αγώνα πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό.

Παράλληλα, διατέθηκαν από την ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης τα 500 εισιτήρια που ζήτησε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, προκειμένου να τα διαθέσει στους φιλάθλους της.

Στα αγωνιστικά τέλος, ο Πάουλο Κάμπος έδωσε ρεπό στους παίκτες της ομάδας, ενώ από αύριο Τετάρτη θα ξεκινήσει η προετοιμασία για τον αγώνα πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό.

 

 

 

 
ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΟΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ Δ.Ε.Η Α.Ε
ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΤΗΝ ΔΕΗ Α.Ε - ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΝΕΑ ΙΣΧΥ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ.
ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΙΓΝΙΤΗ.
ΜΕΘΟΔΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΩΝ Σ.Σ.Ε.

Με αιφνιδιαστικές κινήσεις ο καλοπληρωμένος Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Δ.Ε.Η Α.Ε κ. Αθανασόπουλος - με αμφιβόλου αξιοπιστίας μελέτες των εταιριών Booz Allen Hamilton και Μakenzi - ανοίγει διάπλατα την πόρτα για την παράδοση της ΔΕΗ στα χέρια των ιδιωτών μέσω του Στρατηγικού Σχεδιασμού (business plan) της Επιχείρησης, που θα ανακοινωθεί το αμέσως προσεχές διάστημα.
Πιο συγκεκριμένα:

* Επιχειρεί το σπάσιμο της Επιχείρησης και τον διαμελισμό της σε θυγατρικές !!!
Πολλές, επιμέρους «μικρές ΔΕΗ» θα αποτελούν την νέα δομή της Επιχείρησης όπως, «ΔΕΗ Μεταφορά», «ΔΕΗ Διανομή», «ΔΕΗ Παραγωγή», «ΔΕΗ Λιγνιτωρυχεία» «ΔΕΗ Εμπορία», «ΔΕΗ Λιγνιτωρυχεία» κ.λ.π.
Το μοντέλο που επιλέγεται βήμα - βήμα, ευνοεί την είσοδο ιδιωτικών κεφαλαίων στις θυγατρικές επιχειρήσεις, διευκολύνει την Μετοχοποίηση και στην πορεία το ξεπούλημα της.
Η απώλεια του χαρακτήρα της Δ.Ε.Η ως Ενιαίας, Καθετοποιημένης Επιχείρησης αποτελεί την θρυαλλίδα για την περαιτέρω απαξίωση και την ιδιωτικοποίηση της. Περισσότερα...
 

Σ.Ο.Σ Δ.Ε.Η Μεγ/λης

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα