Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Παρασκευή 21-01-2011

 

 

 

 
Αξιοποίηση ακίνητης περιουσίας κτιρίων της ΓΑΙΑΟΣΕ
Σε συνέχεια επιστολής του κ. Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, βουλευτή ΠΑΣΟΚ Αρκαδίας, προς τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε., κ. Νικόλαο Ιωαννίδη, με την οποία ο βουλευτής ζητούσε ενημέρωση σχετικά με την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας των κτιρίων της ΓΑΙΑΟΣΕ στην Αρκαδία, ο κ. Ιωαννίδης απέστειλε την υπ. αριθμ. πρωτ. 17559/20.1.2011 απαντητική επιστολή.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής >>>>>>>>>>

 

 

 
Η κυβέρνηση καταστρέφει τη δημόσια Περιουσία του ΟΣΕ στην Καλαμάτα
Το κλείσιμο του Πελοποννησιακού Σιδηροδρόμου εκ μέρους της κυβέρνησης και του αρμόδιου Υπουργείου είναι γεγονός και έγινε με την τακτική του "ώριμου φρούτου" μετά από πολυετείς προσπάθειες απαξίωσης και εκδίωξης των επιβατών με πολλούς τρόπους.

Χρόνια κατασυκοφαντούσαν τους εργαζόμενους με τη βοήθεια αρκετών ΜΜΕ, χρησιμοποιώντας πλασματικά και ψευδέστατα στοιχεία περί κόστους λειτουργίας, πληροτήτων αμαξοστοιχιών και εισπράξεων και με τη σφραγίδα τυχάρπαστων Εταιριών Συμβούλων που ουδεμία σχέση είχαν με τη Συγκοινωνιολογία.

Το όφελος του κλεισίματος της σιδηροδρομικής γραμμής και του δημόσιου σιδηρόδρομου, θα καρπωθούν τώρα οι ανταγωνιστές του, οι ιδιωτικές μεταφορικές εταιρίες και οι ιδιωτικοί αυτοκινητόδρομοι.

Η κυβέρνηση εγκληματεί διότι εκτός από τη διασπάθιση του δημοσίου χρήματος των 80 εκατ. € για την προσφάτως ριζική ανακαίνιση της σιδηροδρομικής γραμμής Κορίνθου - Τρίπολης - Καλαμάτας, εγκαταλείπεται στην τύχη του καινούργιο και πανάκριβο τροχαίο υλικό (μηχανές, βαγόνια, αυτοκινητάμαξες) καθώς και υποδομές, εγκαταστάσεις και μηχανήματα που απέκτησε το Μηχανοστάσιο τα τελευταία δύο χρόνια και δεν λειτούργησαν ποτέ!!!

Αναλυτικότερα:
Περισσότερα...

 

 

 
Αρμοδιότητες συμβούλων συνδυασμού «Τρίπολη-Πρωτεύουσα του Μοριά»
Από το γραφείο τύπου και επικοινωνίας του ανεξάρτητου δημοτικού συνδυασμού «Τρίπολη-Πρωτεύουσα του Μοριά», ανακοινώνεται ότι στις 19 Ιανουαρίου 2011, πραγματοποιήθηκε στην Τρίπολη συγκέντρωση των δημοτικών συμβούλων - των συμβούλων τις δημοτικής κοινότητας Τρίπολης - των Προέδρων - εκπροσώπων & τακτικών συμβούλων των τοπικών κοινοτήτων της παράταξης και έγινε ενημέρωση για αρμοδιότητες και υποχρεώσεις, καθώς για τρέχοντα θέματα σε σχέση με τον Καλλικράτη ως και ζητήματα λειτουργίας του συνδυασμού.

Στη συνέχεια ο κος Δημήτρης Παυλής ανέθεσε ειδικές αρμοδιότητες στους Δημοτικούς συμβούλους και συγκεκριμένα:

1) Για θέματα ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ - ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ και για θέματα του πρώην ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ αρμόδιος ο Κος ΚΑΚΛΑΜΑΝΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ.

2) Για θέματα ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ-ΚΕΠ-ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ και για θέματα του πρώην ΔΗΜΟΥ ΛΕΒΙΔΙΟΥ αρμόδιος ο Κος ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ.

3) Για θέματα ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ – ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ - ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ και για θέματα των πρώην ΔΗΜΩΝ ΒΑΛΤΕΤΣΙΟΥ & ΦΑΛΑΝΘΟΥ αρμόδιος ο Κος ΤΣΙΑΜΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ.

4) Για θέματα ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ – ΠΑΙΔΕΙΑΣ και για θέματα του πρώην ΔΗΜΟΥ ΤΕΓΕΑΣ αρμόδιος ο Κος ΒΟΣΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ.

5) Για θέματα ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ – ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ και για θέματα του πρώην ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΥΘΙΟΥ αρμόδιος ο Κος ΚΟΣΚΟΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ.

6) Για θέματα ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ και για θέματα του πρώην ΔΗΜΟΥ ΣΚΥΡΙΤΙΔΑΣ αρμόδιος ο Κος ΚΑΛΑΜΟΥΤΣΟΣ ΗΛΙΑΣ.

7) Για θέματα ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ & ΕΥΡΥΘΜΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ & ΟΙΚΙΣΜΩΝ και για θέματα του πρώην ΔΗΜΟΥ ΜΑΝΤΙΝΕΙΑΣ αρμόδιος ο Κος ΚΑΡΩΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ.

 

 

 
ΜΕΤΡΑ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΕΣΠΕΡΙΔΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΩΝ
Η παράταξή μας στη σύσκεψη της Περιφέρειας που έγινε προ ημερών στην Τρίπολη ανέδειξε με ένταση τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τη φετινή χρονιά οι εσπεριδοκαλλιεργητές με συνέπεια να έχει καταρρεύσει το εισόδημά τους.

Καταγγείλαμε τις εξευτελιστικές τιμές που παίρνουν οι παραγωγοί, την έλλειψη των ελεγκτικών μηχανισμών και την εφαρμογή των εναρμονισμένων πρακτικών από τους βιομηχάνους χυμών εις βάρος των παραγωγών.

Είμαστε αλληλέγγυοι σε όλα τα αιτήματα των εσπεριδοκαλλιεργητών της Αργολίδας και της Λακωνίας αλλά και όλης της Πελοποννήσου και ζητάμε να ληφθούν άμεσα μέτρα προς όλες τις κατευθύνσεις ώστε να ενισχυθεί το εισόδημα των παραγωγών.

Επιβάλλεται να ενταθούν οι έλεγχοι στους βιομηχάνους χυμών για τις τιμές που προσφέρουν στους παραγωγούς και οι έλεγχοι στους τόπους παραγωγής και στους συνοριακούς σταθμούς.

Ήδη είναι πολύ αργά, η παραγωγή έχει υποβαθμιστεί λόγω των καιρικών συνθηκών και οι εσπεριδοκαλλιεργητές είναι σε απόγνωση γιατί δεν μπορούν να επιβιώσουν με τις τιμές που έχει το προϊόν.

Τώρα λοιπόν μέτρα και όχι ατέρμονες συζητήσεις.

20 Ιανουαρίου 2011

Ο επικεφαλής του συνδυασμού
«Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου»
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΕΤΡΑΚΟΣ

 

 

 
Ο νέος αναπτυξιακός νόμος
Ο νέος αναπτυξιακός νόμος, ο εκσυγχρονισμός της ξενοδοχειακής υποδομής και ο εναλλακτικός τουρισμός, ένα άρθρο της Νάντιας Γιαννακοπούλου, βουλευτή ΠΑΣΟΚ Ν. Μεσσηνίας.
Περισσότερα...

 

 

 

 
Απεργία πείνας 300 μεταναστών
300 μετανάστες αρχίζουν την Τρίτη 25 Ιανουαρίου απεργία πείνας, στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, απαιτώντας να νομιμοποιηθούν οι ίδιοι και όλοι οι μετανάστες που ζουν και δουλεύουν στην Ελλάδα χωρίς χαρτιά και χωρίς δικαιώματα, αντιμετωπίζοντας καθημερινά υπερεκμετάλλευση, εξευτελισμούς και απελάσεις.
Διαβάστε το κείμενο των απεργών >>>>>>>>>>>


 

 

Ο νέος προπονητής του Αστέρα
Ο Παύλος Δερμιτζάκης γεννήθηκε στις 29 Ιουνίου 1969 στην Καβάλα και ως προπονητής θεωρείται νέος, ανερχόμενος, φιλόδοξος και σοβαρός στη δουλειά του, στοιχεία που τον συνοδεύουν από την εποχή που ξεκίνησε να ασχολείται επαγγελματικά με την προπονητική.

Μέχρι σήμερα, ο Παύλος Δερμιτζάκης έχει καθίσει στον πάγκο του ΠΑΟΚ και του Πανθρακικού στη Σούπερ Λιγκ, ενώ παλιότερα είχε καθίσει στον πάγκο του Διαγόρα για 3,5 χρόνια και του Ατσαλένιου για 5,5 χρόνια κάνοντας πολύ καλή δουλειά τα χρόνια που ήταν στην τεχνική ηγεσία των δύο ομάδων.

Ως ποδοσφαιριστής, ο Παύλος Δερμιτζάκης αγωνίστηκε με επιτυχία σε ΠΑΟΚ, Αθηναϊκό, Ατρόμητο, Καλαμάτα, Εργοτέλη, Αναγέννηση Καρδίτσας, Παναιγιάλειο και ΕΑ Ρεθύμνου.

Ο νέος προπονητής του Αστέρα βρίσκεται στην Τρίπολη, προκειμένου να γνωρίσει τους παίκτες και να παρακολουθήσει την προπόνηση της ομάδας.

Οι πρώτες δηλώσεις του Δερμιτζάκη

Ο νέος προπονητής του Αστέρα Παύλος Δερμιτζάκης παρακολούθησε την απογευματινή προπόνηση και αμέσως μετά μίλησε για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας, αλλά και για το Κυριακάτικο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό.

«Είμαι πολύ ευχαριστημένος που η διοίκηση του Αστέρα επέλεξε τη συνεργασία μαζί μου. Θεωρώ ότι ο Αστέρας είναι από τα πιο νοικοκυρεμένα σωματεία της Σούπερ Λιγκ και αυτό που θα προσπαθήσουμε εγώ και η ομάδα είναι να ανακάμψουμε βαθμολογικά και να πετύχουμε το στόχο, που είναι η παραμονή στην κατηγορία.

Αντικαθιστώ έναν πολύ καλό προπονητή, έναν τίμιο άνθρωπο και ένα φίλο όπως είναι ο Βαγγέλης Βλάχος, ο οποίος πιστεύω ότι προσπάθησε πάρα πολύ, δούλεψε σκληρά, αλλά δεν ήρθαν τα αντίστοιχα αποτελέσματα.

Σίγουρα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι αυτό με τον Ολυμπιακό, όπου όλοι γνωρίζουμε το μεγάλο βαθμό δυσκολίας. Είμαι πολύ λίγο στην ομάδα, αλλά θα προσπαθήσουμε για κάτι θετικό και για αυτό θέλουμε τη στήριξη του κόσμου στην προσπάθεια που θα κάνει η ομάδα και που θα συνεχίσει να κάνει από δω και πέρα»

Στη σημερινή προπόνηση δόθηκε έμφαση στην τακτική της ομάδας και στην ανάπτυξη του παιχνιδιού εν όψει του Κυριακάτικου παιχνιδιού, ενώ ο Σεμπάστιαν Μπαρτολίνι, ο Δημήτρης Κουρμπέλης και ο Χρήστος Πιπίνης ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα.

Ο Κουρμπέλης στην εθνική νέων

Μετά τον Τάσο Μπακασέτα και ο Δημήτρης Κουρμπέλης του Αστέρα κλήθηκε σήμερα, για να μετάσχει στις προπονήσεις και τους δύο φιλικούς αγώνες της εθνικής νέων με την Ουγγαρία. Οι αγώνες θα γίνουν στο γήπεδο Αλκαζάρ στις 25 και 27 Ιανουαρίου 2011 (ώρα 16:00).

Τα παιχνίδια νέων και εφήβων

Η ομάδα νέων του Αστέρα (Κ-20) υποδέχεται αύριο Σάββατο (12.00) την αντίστοιχη ομάδα του Ολυμπιακού, στο παιχνίδι που θα ανοίξει την αυλαία αγώνων μεταξύ των δύο ομάδων.
Λίγο αργότερα εξ άλλου (2 μ.μ.), η εφηβική ομάδα του Αστέρα (Κ-17) θα παίξει στην Κέρκυρα με την αντίστοιχη τοπική ομάδα.

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα