Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Πέμπτη 02-12-2010

 

 

 

 
Ερώτηση Βουλευτών ΠΑΣΟΚ για δάνεια ΤΕΜΠΜΕ
Ερώτηση προς τον Υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης με θέμα την «Παράταση στην εξόφληση των δανείων του ΤΕΜΠΜΕ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις" κατέθεσε ο Βουλευτής Αρκαδίας Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος μαζί με ομάδα έντεκα Βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.

Το ακριβές κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Οι περισσότερες μικρομεσαίες επιχειρήσεις αδυνατούν να ανταποκριθούν στις καθημερινές υποχρεώσεις τους λόγω της κρίσης, της αύξησης του Φ.Π.Α. και της έλλειψης ρευστότητας.
Η δραματική αυτή κατάσταση υποχρεώνει τις πιο πολλές επιχειρήσεις να αναζητήσουν λύσεις σωτήριας για την αγορά, αιτούμενες περαιτέρω διευκολύνσεις στην αποπληρωμή των δανειακών υποχρεώσεών τους μέσω των προγραμμάτων του Τα΅είου Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων( ΤΕΜΠΜΕ).
Σύ΅φωνα ΅ε τις πιο πρόσφατες εκτι΅ήσεις, 20% τουλάχιστον των ΅ικρο΅εσαίων επιχειρήσεων αδυνατεί να καλύψει τις υποχρεώσεις του. Ε΅ποροβιοτέχνες και ελεύθεροι επαγγελματίες ζητούν επαναδιαπραγ΅άτευση ΅ε τις τράπεζες οι οποίες, αγνοώντας πολλές φορές την κρίσιμη εθνική διάσταση της οικονομίας , εμφανίζονται αδιαπραγμάτευτες καλυπτόμενες πίσω από την έλλειψη ρευστότητας.
Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της Πανελλήνιας Ενώσεως Ε΅πόρων και του Βιοτεχνικού Επι΅ελητηρίου της Αθήνας, στοιχεία τα οποία επιβεβαιώνονται και από τις ∆.Ο.Υ., ι ΅όλις ένας στους πέντε μικρομεσαίους κατάφερε να ρυθ΅ίσει τις ληξιπρόθεσ΅ες οφειλές του προς το ∆η΅όσιο.
Οι μεγάλες δυσκολίες στην ο΅αλή αποπληρωμή των δανείων, η έλλειψη αγοραστικής δύναμης από το καταναλωτικό κοινό, η συνεχώς αυξανόμενη ύφεση αλλά και οι μη ευνοϊκοί όροι σε πολλά χορηγηθέντα δάνεια από το ΤΕΜΠΜΕ, καθιστούν αναγκαία την εξεύρεση μιας άμεσης και βιώσιμης λύσης, προκειμένου να μην οδηγηθεί ολόκληρη η οικονομία μας σε κατάρρευση.

Μοναδική βίωσιμη λύση εξόδου από την κρίση και διευκόλυνσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων αποτελεί η παράταση αποπληρωμής της διάρκειάς των δανείων σε έξι χρόνια από τρία που είναι σή΅ερα, ώστε να ΅ειωθεί το ύψος των εξα΅ηνιαίων δόσεων, ή, εναλλακτικά, η παροχή περιόδου χάριτος για τουλάχιστον έναν χρόνο.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο κ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ:
Προτίθεται η Κυβέρνηση να προβεί στην παράταση αποπληρωμής ή στην παροχή περιόδου χάριτος των δανείων του ΤΕΜΠΜΕ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

 

 

 
Συνάντηση Ρέππα με Αντιπρόεδρο Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων
Ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρης Ρέππας συναντήθηκε το μεσημέρι στο γραφείο του με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Πλούταρχο Σακελλάρη για την χρηματοδότηση αναπτυξιακών έργων.

Αμέσως μετά τη συνάντηση προέβησαν σε δηλώσεις:
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΡΕΠΠΑΣ (Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων) : Είναι ιδιαίτερη χαρά για εμάς, η παρουσία του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, του κ. Σακελλάρη. Η παρουσία του, επιβεβαιώνει την πολύ καλή συνεργασία της Τράπεζας της οποία ηγείται, με το Ελληνικό Δημόσιο. Γνωρίζετε ότι για πολλά χρόνια η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων χρηματοδοτεί έργα ανάπτυξης στο ελληνικό κράτος. Η βοήθεια της Τράπεζας είναι ιδιαίτερα κρίσιμη αυτή την περίοδο. Ο κ. Σακελλάρης -και στο πλαίσιο των συζητήσεων που είχαμε- επιβεβαιώνει με τον καλύτερο τρόπο ότι η βοήθεια αυτή θα είναι αμέριστη ώστε τα έργα να συνεχιστούν και να ολοκληρωθούν. Περισσότερα...

 

 

 
Ανοίγει τις πύλες της σήμερα η έκθεση «ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ 2010»
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΣΤΟ 1ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας μέλος του Enterprise Europe Network , στα πλαίσια των προσπαθειών του για την τόνωση των Αρκαδικών επιχειρήσεων και την προώθησή τους, συμμετέχει στο 10 ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ «ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ 2010» που θα πραγματοποιηθεί 2 μέχρι 5 Δεκεμβρίου 2010 στο Expo Athens στην Ανθούσα.

Οι επιχειρήσεις – μέλη μας που θα συμμετάσχουν, δραστηριοποιούνται στον τομέα των τροφίμων, ποτών και ειδών λαϊκής τέχνης, είναι:
Ροδοπούλου Θωμαή -Τσακώνικα Υφαντά
Μπαξεβάνος Χαράλαμπος - Ζαχαρώδη προϊόντα
Τερζή Βασιλική – Παραγωγή Μελιού
Παπαγεωργίου Χριστίνα – Οινοποιείο
Ρουμελιώτης Βασίλειος – Παραγωγή Μελιού

Ο Πρόεδρος και η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Αρκαδίας σας προσκαλούν να επισκεφτείτε το περίπτερό μας (Δ-7) για να δείτε από κοντά τα τοπικά προϊόντα του τόπου μας αλλά και να γνωρίσετε τους επιχειρηματίες που συμμετέχουν.

 

 

 
Ο ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας για ημέρα ατόμων με αναπηρία και ΠΑΙΔΕΙΑ
Η 3η Δεκεμβρίου, Εθνική Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, δεν είναι φιέστα: είναι ημέρα αναγνώρισης των αυτονόητων δικαιωμάτων των συνανθρώπων μας με αναπηρία, στην ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση, στην εργασία, στην ισότιμη συμμετοχή τους εν τέλει στην ίδια τη ζωή.

Κάθε χρόνο οι εκάστοτε κυβερνήσεις εξαντλούν την “ευαισθησία” τους στο θέμα της αναπηρίας, συνήθως με έναν πανηγυρικό λόγο είτε στο Κοινοβούλιο είτε σε συνεδρίαση του Υπουργικού συμβουλίου, όπως είχε πράξει πέρυσι ο Πρωθυπουργός, δίνοντας ανέξοδες υποσχέσεις για τα διαχρονικά αιτήματα του αναπηρικού κινήματος. Περισσότερα...

 Για άλλη μια φορά το Υπουργείο Παιδείας εξαγγέλλει αναδιοργάνωση της διοικητικής δομής του εκπαιδευτικού συστήματος. Στο κείμενο εργασίας που είδε το φως της δημοσιότητας χθες αναφέρεται σε «αλλαγές της διοίκησης», «στην αναβάθμιση του ρόλου της σχολικής μονάδας», «στην παιδαγωγική καθοδήγηση και στήριξη του εκπαιδευτικού έργου». Πίσω από τα μεγάλα λόγια κρύβεται η ουσία: «αναδιοργάνωση, εξορθολογισμός και αναβάθμιση του συστήματος οργάνωσης και διοίκησης της εκπαίδευσης » για την κυβέρνηση σημαίνει ουσιαστικά ενίσχυση του κεντρικού ελέγχου της εκπαίδευσης από το Υπ. Παιδείας, περαιτέρω περιστολή των δαπανών για την Παιδεία και αμφισβήτηση του δημόσιου χαρακτήρα βασικών εκπαιδευτικών υπηρεσιών και λειτουργιών του.  Περισσότερα...

 

 

 
Χριστουγεννιάτικο bazaar Πελοποννησιακού Λαογραφικού Ιδρύματος
Το Χριστουγεννιάτικο bazaar του Πελοποννησιακού Λαογραφικού Ιδρύματος ανοίγει σήμερα 2 Δεκεμβρίου 2010, στις 5.30 το απόγευμα στο κτίριο της οδού Σοφρώνη 13 (έναντι Μουσείου Β. Παπαντωνίου) Ναύπλιο και θα παραμείνει ανοικτό μέχρι τις 5 Δεκεμβρίου 2010.

Στο bazaar μπορεί να βρει κανείς, εκδόσεις, έργα τέχνης, μικροαντικείμενα, ενδύματα, είδη οικιακής χρήσης, χειροποίητα γλυκίσματα κ.α. σε χαμηλές τιμές.

 

 

 
Συζήτηση στο ΕΚΑ για την απεργία της 15ης Δεκεμβρίου
ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1939
ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 39 ΤΗΛ. 222218
22100 ΤΡΙΠΟΛΗ
Αρ. πρωτ: 7014/ Φ44
Τρίπολη 1-12-2010

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΠΡΟΣ: Διοικήσεις Σωματείων Ε.Κ.Α
Αντιπροσώπους στο Ε.Κ.Α
Εργαζόμενους/ες

Συνάδελφοι / ισσες ,

Επειδή η αντεργατική πολιτική περικοπών και ανατροπών των εργατικών δικαιωμάτων συνεχίζεται.

Επειδή οι μισθοί μας, οι Συλλογικές συμβάσεις , οι θέσεις εργασίας, τα κοινωνικά αγαθά της υγείας, της παιδείας και της ασφάλισης γίνονται βορά των τραπεζών και του κεφαλαίου

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας - σε συνεργασία με την ΑΔΕΔΥ Αρκαδίας και την ΕΛΜΕ - σας καλεί να πάρετε μέρος στη Σύσκεψη όλων των Πρωτοβάθμιων Σωματείων του (Διοικήσεις - Αντιπρόσωποι στο Ε.ΚΑ και εργαζόμενοι)
την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010 και ώρα 6.30 μ.μ στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου
με θέματα συζήτησης:

"Οργάνωση - Προετοιμασία της 24ώρης Πανελλαδικής - Πανεργατικής Απεργίας ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ της 15ης Δεκεμβρίου 2010"

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ    Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΠΡΟΥΜΑΣ ΑΡ.    ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩ.

 

 

 
Μπήκαν κανονικά Αράς, Ρομπέρτο
Συνεχίστηκε σήμερα το πρωί η προετοιμασία του Αστέρα Τρίπολης για τον αγώνα της Κυριακής (5.15 μ.μ.) στη Θεσσαλονίκη με τον ’ρη, με τον προπονητή της ομάδας Βαγγέλη Βλάχο να βλέπει τους παίκτες να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό κατά τη διάρκεια της προπόνησης.

Το προπονητικό τιμ του Αστέρα έδωσε ιδιαίτερο βάρος στην τακτική που θα ακολουθήσει η ομάδα στο παιχνίδι της Κυριακής και την ανάπτυξη του παιχνιδιού, μέσα από συγκεκριμένες ασκήσεις με μπάλα στον αγωνιστικό χώρο.

Στα θετικά της σημερινής προπόνησης, είναι πώς μετά τον Σεμπάστιαν Μπαρτολίνι, μπήκαν σε κανονικούς ρυθμούς από σήμερα και οι Σαλίμ Αράς, Ρομπέρτο.

Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησε σήμερα ο Γκόραν Ρούμπιλ, ενώ συνέχισαν το πρόγραμμα θεραπείας τους οι Σεμπάστιαν Καρέρα, Βασίλης Λαμπρόπουλος.

Η προετοιμασία του Αστέρα για το παιχνίδι της Κυριακής θα συνεχιστεί την Παρασκευή το πρωί (10.00 π.μ.) και θα ολοκληρωθεί το Σάββατο, όπου αμέσως μετά την τελευταία προπόνηση ο Βαγγέλης Βλάχος θα ανακοινώσει την αποστολή της ομάδας.

Τέλος, σε φιλικό παιχνίδι που έδωσε χθες το απόγευμα η ομάδα νέων του Αστέρα (Κ-20) νίκησε 1-0 (Γιώτσας 14’) μικτή ομάδα Ελληνοαυστραλών.


 

 

Ο Αρκαδικός υποδέχεται τη Ν. Ήστ
Με 6ο παίκτη του το φίλαθλο κοινό, που αναμένεται να γεμίσει ξανά το κλειστό γυμναστήριο της Τρίπολης, ο Αρκαδικός υποδέχεται τη Ν. Ήστ το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου (5.30 μ.μ.) στην προσπάθεια του να επιστρέψει στις νίκες μετά την ήττα της προηγούμενης αγωνιστικής στο Λαύριο.

Ο προπονητής της ομάδας Γιάννης Σμυρνιώτης μαζί με τους άμεσους συνεργάτες του Μπάμπη Αλεξόπουλο, Γιάννη Καστρίτη, έχει προετοιμάσει τους παίκτες του Αρκαδικού ενημερώνοντάς τους για τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της ιστορικής Αθηναϊκής ομάδας.

Μοναδικό πρόβλημα του Αρκαδικού η αμφίβολη και πάλι συμμετοχή του Λευτέρη Νεοφυτίδη, που τραυματίστηκε στο προηγούμενο εντός έδρας παιχνίδι με αντίπαλο την Ολυμπιάδα Πατρών και δεν αγωνίστηκε στο Λαύριο.

Κεντρικό σημείο αναφοράς του Σαββατιάτικου παιχνιδιού είναι αναμφισβήτητα ο Νίκος Κόκκαλης που ήρθε φέτος στον Αρκαδικό, παίζοντας την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο στη Ν. Ήστ, ενώ αρκετοί πρώην συμπαίκτες θα βρεθούν αντιμέτωποι στο κλειστό γυμναστήριο της Τρίπολης.

Οι δύο ομάδες βρέθηκαν αντιμέτωπες για πρώτη φορά σε επίσημο αγώνα πρωταθλήματος την περσινή αγωνιστική περίοδο, όπου μοιράστηκαν τις νίκες. Ο Αρκαδικός κέρδισε στην Τρίπολη με 88-76 στις 12 Δεκεμβρίου 2009 και η Ν. Ήστ «ανταπέδωσε» με 74-63 στις 10 Απριλίου 2010.

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα