Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Τρίτη 02-11-2010

 

 

 

 
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗ ΔΩΡΕΑ ΟΡΓΑΝΩΝ ΣΩΜΑΤΟΣ
Ο Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Μισθός, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων Σώματος και Μεταμοσχεύσεων, παρακολούθησε την εκδήλωση που οργάνωσε η Σχολική Βιβλιοθήκη του 4ου ΓΕΛ Τρίπολης με θέμα: «Η Δωρεά Οργάνων Σώματος ως πηγή ζωής μέσω των μεταμοσχεύσεων. Η θέση της Ορθοδόξου Εκκλησίας». Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης και Πρωτοσύγγελος της Ι.Μ. Μαντινείας και Κυνουρίας, κ. Θεόκλητος Αθανασόπουλος.

Η παρουσία του Περιφερειακού Διευθυντή εντάσσεται στα πλαίσια της ευαισθητοποίησης των μαθητών και αυριανών ενεργών πολιτών στο θέμα της Δωρεάς Οργάνων Σώματος και Μεταμοσχεύσεων και παράλληλα στα πλαίσια της προσπάθειας ενίσχυσης και επέκτασης του θεσμού των Σχολικών Βιβλιοθηκών, καθώς και του έργου που επιτελείται από εκπαιδευτικούς και μαθητές στα πλαίσια της λειτουργίας τους. Ο κ. Μισθός αναφέρθηκε στην ύπαρξη Σχολικών Βιβλιοθηκών, που λειτουργούν σε πολλές Σχολικές μονάδες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και δίνουν την ευκαιρία στους μαθητές μέσα από την οργάνωση εκδηλώσεων ποικίλης θεματολογίας, να ενημερώνονται, να εκφράζονται και τελικά να ευαισθητοποιούνται σε θέματα που άπτονται των ενδιαφερόντων και προβληματισμών τους.

Τέλος, ενθάρρυνε την προσπάθεια που απαιτείται να καταβάλλουν οι υπεύθυνοι των Σχολικών Βιβλιοθηκών για την ουσιαστικότερη και αποτελεσματικότερη επίτευξη όλων των στόχων, που καλούνται να υλοποιήσουν και ευχήθηκε "καλή συνέχεια" στο έργο τους.

 

 

 
ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ
ΤΟ «ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ»

Όλοι εμείς που ζούμε στη Τρίπολη προσδοκούμε ένα καλύτερο μέλλον για τη πόλη μας και αγωνιζόμαστε ειλικρινά με όλες μας τις δυνάμεις μας να το επιτύχουμε.
Το πρόβλημα είναι πως ορίζεται το «καλύτερο». Πολλές φόρες φαίνεται ότι το «καλύτερο μέλλον της πόλης» σχετίζεται με προσωπικές φιλοδοξίες και συντεχνιακές επιδιώξεις, το γενικό συμφέρον, ίσως, υποτάσσεται σε ιδιοτελείς σκοπούς.

Στον εμπορικό σύλλογο προσπαθούμε να ξεπεράσουμε ένα στενό συντεχνιακό ορίζοντα. Επιδιώκουμε να καταθέσουμε προτάσεις που προάγουν τη ποιότητα ζωής στη πόλη και βάζουν θεμέλια για μια προοπτική με αντικειμενικά και ορθολογικά κριτήρια. Με αφορμή τις αυτοδιοικητικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου 2010 δεχόμαστε, ως είθισται, επισκέψεις υποψηφίων και διατηρούμε ένα ζωντανό διάλογο μαζί τους και εκθέτουμε τα αιτήματά μας.

Ζητάμε ένα γενικό πολεοδομικό σχέδιο που θα αποτελέσει καταστατικό χάρτη της προόδου και θα στηρίξει την ανάπτυξη.
Ζητάμε την αναβάθμιση του ιστορικού κέντρου της πόλης .
Ζητάμε τη προβολή της Τρίπολης με σύγχρονα επικοινωνιακά μέσα.
Ζητάμε τη καλοσχεδιασμένη οργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων σαν δείκτη υψηλής αισθητικής και προόδου

Δεν συμφωνούμε με τη τακτική «μπαζώνουμε τρύπες» δηλ. αντιμετωπίζουμε
αποσπασματικά τα θέματα που εγείρονται στο δρόμο μας
Κατανοούμε ότι ο ρόλος μας στα κοινά είναι σημαντικός.
Ξέρουμε πως πρέπει να υποτάξουμε το κοντόφθαλμο συμφέρον μας στη κοινή πορεία της πόλης γιατί έτσι τελικά εξυπηρετούμε μακροπρόθεσμα και τις δίκες μας επιδιώξεις.

Με αυτό το σκεπτικό είμαστε έτοιμοι να συμμετέχουμε σε διάλογο, να παρεμβαίνουμε με προτάσεις, να δεχόμαστε κριτική.

Ο διάλογος που επιδιώκουμε δεν περιορίζεται στην προεκλογική περίοδο. Θα επιδιώξουμε τη συνεργασία με τις εκλεγμένες αρχές του τόπου μας, για να υπηρετήσουμε τα καλώς εννοούμενα συμφέροντα του κλάδου μας και όλων των συμπολιτών μας, στο μέτρο των δυνατοτήτων μας. Γενικά για να συνεισφέρουμε με κάθε τρόπο στη πρόοδο της τοπικής μας κοινωνίας.

Ο Πρόεδρος
Αθανάσιος Αρβανίτης

 

 

 
Κύκλος εκδηλώσεων στο Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα
Το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα ξεκινά το μήνα Νοέμβριο 2010 κύκλους μαθημάτων και απογεύματα με τσάι και μουσική, στον ισόγειο χώρο του κτιρίου της οδού Σοφρώνη 13, στο Ναύπλιο (έναντι Μουσείου «Β. Παπαντωνίου»)

Δείτε πρόγραμμα Νοεμβρίου - Δεκεμβρίου 2010 >>>>>>>>>
Επίσης θα δοθεί συνέντευξη τύπου την Τετάρτη 3/11/2010 και ώρα 12.00, στο Μουσείο «Β. Παπαντωνίου»
www.pli.gr

 

 

 
Τα εισιτήρια για τον αγώνα με Πανσερραικό
Εισιτήρια για τον εντός έδρας αγώνα της 9ης Αγωνιστικής με την ΠΑΕ ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ το Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010, θα διατίθενται από:

α) Την Μπουτίκ της ΠΑΕ 10.00 π.μ. – 5.00 μ.μ. από Τετάρτη 3/11/2010 έως την Παρασκευή 5/11/2010.

β) Το εκδοτήριο της Πλατείας Πετρινού την Παρασκευή 5/11/2010 11.00 π.μ. – 7.00 μ.μ. και το Σάββατο 6/11/2010 από τις 11.00 π.μ. έως τις 3.00 μ.μ.
γ) Στα εκδοτήρια του γηπέδου, το Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010 από τις 12.00 το μεσημέρι έως την έναρξη του αγώνα στις 5.15 μ.μ.
Τα εισιτήρια σε όλες της θύρες κοστίζουν 20€.

Στη Θύρα 2, Τμήμα Α εκδίδονται και παιδικά/φοιτητικά/στρατιωτικά εισιτήρια με αξία 10€.

Υπενθυμίζεται στους φίλους της ομάδας ότι όλα τα εισιτήρια είναι ονομαστικά και για την έκδοσή τους είναι απαραίτητη η προσκόμιση της ταυτότητας ή του διαβατηρίου του φιλάθλου.

Για Φοιτητικά/Στρατιωτικά εισιτήρια είναι απαραίτητη η επίδειξη του φοιτητικού «πάσο» ή της στρατιωτικής ταυτότητας αντίστοιχα.
Σε κάθε ταυτότητα μπορούν να εκδοθούν έως δύο (2) εισιτήρια.

Ώρα έναρξης αγώνα : 5.15μμ
Ώρα ανοίγματος Θυρών : 3.15μμ

Οι άνδρες κέρδισαν με 3-2 τους νέους

Με «οικογενειακό διπλό» μεταξύ ανδρών και νέων συνεχίστηκε σήμερα το προπονητικό πρόγραμμα του Αστέρα. Η ανδρική ομάδα κέρδισε στο βοηθητικό γήπεδο με 3-2 την αντίστοιχη των νέων (Κ-20), ανατρέποντας την εις βάρος της κατάσταση, αφού βρέθηκα να χάνει 0-2 από τα τέρματα των Διαμαντόπουλου, Χαρτσιά.

Στη συνέχεια, οι άνδρες ανέβασαν την απόδοση τους και με τέρματα των Ρομπέρτο, Μπακασέτα και Κρις κατάφεραν να φτάσουν στην επικράτηση με 3-2.

Οι άνδρες που αγωνίστηκαν ήταν οι: Στεφανάκος (στο β’ ημίχρονο αγωνίστηκε ο Αναστασόπουλος), Τσαμπούρης, Σκόνδρας, Κουρμπέλης, Πιπίνης, Κρις, Αποστολίδης, Φρανκού, Ρίος, Ουντότζι, Ρομπέρτο (στο β’ ημίχρονο αγωνίστηκε ο Μπακασέτας).

Οι νέοι που αγωνίστηκαν ήταν οι: Αναστασόπουλος, Κολιός, Ποτήρης, Παπαδημητρίου, Χαρμπαλής, Πιάτι, Σαραντόπουλοςς, Τζουμάκας, Διαμαντόπουλος, Χαρτσιάς, Μπακασέτας, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο αγωνίστηκαν ακόμα οι: Στεφανάκος, Φιλάι, Παρασκευόπουλος, Δεσπολάρι, Μπακιρτζίδης, Νότης, Γιώτσας, Καράμπελας, Σαρανταβγάς, Ρουμελιώτης.

Η επόμενη προπόνηση του Αστέρα είναι την Τετάρτη το πρωί (10.00 π.μ.).

 

 

 
Συνάντηση παραγωγικών φορέων Αρκαδίας με Φώτη Κουβέλη
Ο Πρόεδρος της «Δημοκρατικής Αριστεράς» κ. Φώτης Κουβέλης, επισκέφτηκε την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου τα γραφεία του Επιμελητηρίου Αρκαδίας προκειμένου να ενημερωθεί για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγικές τάξεις του Νομού μας, από τους ίδιους τους παραγωγικούς φορείς όπως, το Επιμελητήριο Αρκαδίας, την Ομοσπονδία Επαγγελματιών & Βιοτεχνών Αρκαδίας, τον Εμπορικό Σύλλογο Τρίπολης καθώς και Σωματεία και Συλλόγους της Αρκαδίας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Κουβέλης ενημερώθηκε για τις δράσεις των παραγωγικών φορέων της Αρκαδίας, που αφορούν, κυρίως, στη βελτίωση της επιχειρηματικής δράσης και στην ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

«Οι παραγωγικές τάξεις στο νομό μας λειτουργούν συγκροτημένα, συλλογικά και πάνω απ’όλα υπερκομματικά, έτσι λειτουργεί καλύτερα το σύστημα» αναφέρει, ο κ. Μπουντρούκας, κατά τη διάρκεια της συζήτησης με τον κ. Κουβέλη.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου αναφέρθηκε στα σημαντικότερα σημεία των θέσεων του Επιμελητηρίου όπως, την επέκταση της ΒΙΠΕ, τη δημιουργία Βιομηχανικού Πάρκου στη Μεγαλόπολη, όπου υπάρχουν διαθέσιμα οικόπεδα της ΔΕΗ που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για το σκοπό αυτό και για το Οδικό Δίκτυο (Αργος - Αστρος – Λεωνίδιο – Μονεμβασιά /Ολυμπία – Βυτίνα – Ναύπλιο), με σκοπό την τόνωση του τουρισμού στην Περιφέρεια.

Ο Πρόεδρος της ΟΕΒΑ κ. Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος, ως υπέρμαχος της ανάπτυξης και της καινοτομίας αναφέρθηκε στις άπειρες μελέτες που έχουν γίνει για την ανάπτυξη του τόπου χωρίς όμως αποτελέσματα. « Πρέπει επιτέλους να σταματήσει η ανάπτυξη που βασίζεται μόνο στις επιδοτήσεις. Η συνεργασία των επιχειρήσεων με Πανεπιστήμια και Ινστιτούτα ερευνών μπορεί να βοηθήσει συστηματικά στη βελτίωση της ανάπτυξης και της ανταγωνιστικότητας των προϊόντων αλλά και στην καινοτομία των επιχειρήσεων» τονίζει ο κ. Θεοδωρόπουλος.

Ιδιαίτερο βάρος έδωσε στα θέματα της ανεργίας, προειδοποιώντας για τις δυσοίωνες προοπτικές των δεικτών της, ο Πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Τρίπολης κ .Αθανάσιος Αρβανίτης ενώ ζήτησε να σταματήσει άμεσα η ασύστολη φορολόγηση η οποία θα φέρει μόνο αντίθετα αποτελέσματα «Πρέπει να δώσουμε κίνητρα στους επιχειρηματίες του εξωτερικού να επενδύσουν εδώ» αναφέρει κατά τη διάρκεια της συζήτησης.

Ο Πρόεδρος της «Δημοκρατικής Αριστεράς» κ. Κουβέλης αφού ευχαρίστησε θερμά για την υποδοχή τους τη Διοίκηση του Επιμελητηρίου Αρκαδίας δήλωσε ότι οι θέσεις τους για την τόνωση της επιχειρηματικότητας παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στη συνέχεια ανέπτυξε τις δικές του προτάσεις για ένα ανταγωνιστικό υγιές επιχειρηματικό περιβάλλον. Ενδεικτικά αναφέρθηκε στην απλούστευση των Κωδικών Βιβλίων και Στοιχείων, στη δημιουργία ενός Τραπεζικού Πυλώνα, με τη συνένωση τραπεζών του δημοσίου, με σκοπό την ανάπτυξη και στήριξη της αγοράς, ενώ για τη στήριξη της ανεργίας και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων τόνισε ότι η ενεργοποίηση ολοκληρωμένων προγραμμάτων του ΟΑΕΔ, μπορεί να δώσει τη δική της απάντηση στην αντιμετώπιση της ανεργίας.

Τέλος ανέφερε ότι πρέπει να υλοποιηθούν πολιτικές οι οποίες θα αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες οικονομικού χαρακτήρα στα πλαίσια της προσπάθειας για την αναδιανομή του εισοδήματος υπέρ των ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων σε τοπικό επίπεδο.

 

 

 
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΠΕΤΡΑΚΟΥ ΣΤΟ ΕΣΡ
Θανάσης Πετράκος υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, επικεφαλής του συνδυασμού «ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ»
Καλαμάτα, τηλ: 27210 23549, 6977683175

Προς
Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης

Θέμα : Διαμαρτυρία για τον τρόπο προβολής των υποψηφίων στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα.

Καλαμάτα 2 Νοεμβρίου 2010

Κύριοι,
Με την απόφασή του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης περί εμφάνισης των υποψηφίων στις περιφερειακές εκλογές της 7-11-2010 στα τοπικά ραδιοτηλεοπτικά μέσα μία μόνο φορά και στα πανελλήνιας εμβέλειας δύο φορές, δεν συμφωνήσαμε. Παρόλα αυτά εγώ και όλα τα μέλη του συνδυασμού «ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ», του οποίου είμαι επικεφαλής, την απόφαση αυτή τη τηρήσαμε απαρέγκλιτα. Όμως η απόφαση αυτή δεν τηρήθηκε από την πλειοψηφία των ραδιοτηλεοπτικών μέσων με αποτέλεσμα να υπάρχει υπέρμετρη προβολή συγκεκριμένων υποψηφίων σε βάρος των υπολοίπων στους οποίους συγκαταλέγεται και ο συνδυασμό μας. Ιδιαίτερα επισημαίνουμε ότι δεν ελήφθη μέριμνα από το ΕΣΡ ώστε να οργανωθούν από τα πανελλήνιας εμβέλειας τηλεοπτικά κανάλια και μάλιστα τα δημόσια, συζητήσεις με τους υποψηφίους Περιφερειάρχες Πελοποννήσου, αφού είναι γνωστό ότι μέχρι τις 23/9/2010 οι κ.κ. Τατούλης και Δράκος εμφανίζονταν κατ’επανάληψη σε αυτά.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΙ για τον τρόπο προβολής των υποψηφίων που παραβιάζει κατάφωρα την συνταγματική αρχή της ίσης μεταχείρισης αυτών και αφού δεν είστε σε θέση να επιβάλετε εγκαίρως και αποτελεσματικά την εφαρμογή της παραπάνω απόφασής σας στα πανελλήνιας εμβέλειας τηλεοπτικά μέσα
ΣΑΣ ΚΑΛΩ να μεριμνήσετε ώστε οι πανελλήνιας εμβέλειας τηλεοπτικοί σταθμοί (ιδιαίτερα οι δημόσιοι) μέχρι την Παρασκευή 5-11-1010 να μας καλέσουν να παρουσιάσουμε τις θέσεις μας.

Με εκτίμηση
Θανάσης Πετράκος

 

 

 
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΤΕΡΟΔΗΜΟΤΩΝ συνδυασμού «Τρίπολη - Πρωτεύουσα του Μοριά»
Στις δημοτικές εκλογές οι συμπολίτες μας θα επιλέξουν Αποτελεσματικό Δήμαρχο

Τους λόγους για τους οποίους ο συνδυασμός «Τρίπολη – Πρωτεύουσα του Μοριά», θα είναι ο νικητής των εκλογών στις 7 του Νοέμβρη, ανέπτυξε ο Ανεξάρτητος Υποψήφιος Δήμαρχος και επικεφαλής του συνδυασμού κ. Δημήτρης Παυλής κατά την ομιλία του στους ετεροδημότες της Αθήνας, τη Δευτέρα 1-11-2010, στο ξενοδοχείο Ηλέκτρα Παλλάς.

Ο κ. Παυλής παρουσίασε τους έξι κύριους άξονες του προγράμματός του:

• Κοινωνική Φροντίδα, Ποιότητα Ζωής και Καθημερινότητα του Πολίτη
• Ανάπτυξη – Προοπτική – Νέες Θέσεις Εργασίας
• Διοίκηση – Οργάνωση του Δήμου
• Πολιτισμός – Αθλητισμός
• Περιβάλλον - Ενέργεια
• Διαφάνεια

Όπως ανέφερε ο Ανεξάρτητος Υποψήφιος Δήμαρχος Τρίπολης, κ. Δ. Παυλής, «το πρόγραμμά μας είναι το φάρμακο στη στασιμότητα και στην έως τώρα έλλειψη προοπτικής του Δήμου μας. Είναι απόλυτα τεκμηριωμένο και υλοποιήσιμο γιατί η χρηματοδότηση των δράσεων και των έργων γίνεται μέσα από την εξοικονόμηση μεγάλων πόρων λόγω της διοικητικής και ψηφιακής αναδιοργάνωσης του Δήμου και τον περιορισμό της γραφειοκρατίας, των μεγάλων έως τώρα δαπανών, τη σύμπραξη δημοσίου – ιδιωτικού τομέα και την αξιοποίηση των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων. Δεν ψάχνουμε μαγικές συνταγές γιατί πολύ απλά αυτές δεν υπάρχουν. Αυτό που υπάρχει είναι δοκιμασμένη εμπειρία και η ικανότητα να εξασφαλίσουμε τους αναγκαίους οικονομικούς πόρους».

Στις δημοτικές εκλογές κρίνεται η προοπτική και η ανάπτυξη του Δήμου μας. Γι’ αυτό είναι ανάγκη να γίνουν οι σωστές επιλογές. Ο επόμενος Δήμαρχος Τρίπολης πρέπει να έχει δοκιμαστεί στην πράξη. Και να είναι αποτελεσματικός.


 

 

Ομιλία υποψήφιου Περιφερειάρχη Θανάση Πετράκου στην Τρίπολη
ΟΜΙΛΙΑ του υποψήφιου Περιφερειάρχη Θανάση Πετράκου
στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του συνδυασμού στην Τρίπολη στις 2/11/2010

Φίλες και φίλοι, Πολίτες της Αρκαδίας,
Σας ευχαριστούμε για την παρουσία σας.

Είναι τιμή και χαρά να βρισκόμαστε σήμερα εδώ φίλοι καλοί και παλιοί που μας ενώνουν αγώνες από το χθες και αγωνία για το αύριο. Φίλοι καινούργιοι που ανταμώσαμε στους δρόμους της ανησυχίας και της αγανάκτησης για τη λεηλασία της πατρίδας. Νέοι άνθρωποι που γυρίζουν την πλάτη στα κηρύγματα της παραίτησης από το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια. Αριστεροί σοσιαλιστές που δεν ανέχονται τις πολιτικές και τις επιλογές της ηγεσίας του κυβερνώντος κόμματος.

Δεν έχουμε αυταπάτες, η απαξίωση της πολιτικής σπρώχνει όλο και περισσότερο τον πολίτη στο περιθώριο. Το σύστημα τον θέλει θεατή των πραγμάτων που κρίνουν τη ζωή του, οπαδό των μηχανισμών που συναθροίζονται στα κόμματα εξουσίας, αρνητή της συλλογικής δράσης, τιμητή των θεσμών της δημοκρατίας.

Ο εύκολος δρόμος είναι η απόσταση από την πολιτική, η ισοπέδωση των πολιτικών αντιλήψεων, το τσουβάλιασμα των ανθρώπων της πολιτικής, η αποχή από τη διαμόρφωση της πολιτικής, του κοινωνικού γίγνεσθαι και τελικά την κάλπη. Περισσότερα...

 

 

 
Προεκλογική κίνηση Γιάννη Γιαννόπουλου
Συνεργασία των τομέων της παραγωγής και νέες δραστηριότητες
για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας

Από την Τετάρτη 27/10 μέχρι και την Κυριακή 31/10, ο υποψήφιος δήμαρχος Γορτυνίας Γιάννης Σπ. Γιαννόπουλος, επισκέφτηκε για άλλη μια φορά τα γνώριμά του χωριά της Γορτυνίας, όπου έγινε δεκτός με ενθουσιασμό από τους κατοίκους.

Την Τετάρτη, Πουρναριά, Βάχλια, Βελημάχι και Μοναστηράκι.
Την Πέμπτη, Τρόπαια, Λαγκάδια, Αγρίδι, Πράσινο, Δρακοβούνι, Θεόκτιστο, Κερπινή, Μυγδαλιά και ομιλία στο Βαλτεσινίκο.
Την Παρασκευή, Ελληνικό, Σύρνα, Ψάρι, Στεμνίτσα, Ζυγοβίστι, Μελισσόπετρα, Ζάτουνα και ομιλία στη Δημητσάνα, όπου παρουσίασε και το πρόγραμμα με τους βασικούς στόχους της Παγγορτυνιακής Συμμαχίας Πολιτών.
Το Σάββατο, Μαγούλιανα, Σέρβου, ομιλία στη Βυτίνα, Νυμφασία και Καμενίτσα.
Την Κυριακή, Στεμνίτσα, Λαγκάδια, Παλαιοχώρι, Λώτη, Αγιάννη, Πυρρή και Λιοδώρα.

Σε όλα τα χωριά συζήτησε σε όλα τα καφενεία, άκουσε τους προβληματισμούς των συμπατριωτών του και έδωσε απαντήσεις στις εύλογες ερωτήσεις τους σχετικά με τις αρμοδιότητες και τις δυνατότητες του νέου Δήμου. Κοινή ήταν η διαπίστωση ότι η κοινωνική συναίνεση και η ενεργοποίηση των δημοτών είναι απαραίτητες για την αξιοποίηση των συμμετοχικών θεσμών του Καλλικράτη.

Ο κ. Γιαννόπουλος συνοδευόταν από πολλούς υποψηφίους του συνδυασμού του, για τους οποίους δήλωσε με ικανοποίηση ότι είναι ενεργοί πολίτες, γνωστοί στις τοπικές κοινωνίες, που θα είναι παρόντες και μετά τις εκλογές. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «είτε είναι καταξιωμένα στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης, είτε επαγγελματίες ή αγρότες ή υπάλληλοι, είναι άνθρωποι που δέν ασχολούνται θεωρητικά και από απόσταση με τα προβλήματα της περιοχής, αλλά τα ζουν καθημερινά και είναι αποφασισμένοι, όπως κι εγώ, να δώσουμε λύσεις εφικτές και ρεαλιστικές».

Επίσης ανέφερε ότι «είμαστε ανεξάρτητος συνδυασμός και το μόνο μας χρέος είναι απέναντι στους πολίτες της Γορτυνίας, που θα μας εμπιστευθούν ως τη νέα δημοτική αρχή. Μόνος μας αντίπαλος είναι τα χρόνια προβλήματα του τόπου μας και δεν θα διστάσουμε να συγκρουστούμε με οποιονδήποτε για να λύσουμε τα θέματα των βασικών υποδομών, όπως οι οδικοί άξονες, το οδικό δίκτυο, οι υπηρεσίες υγείας, κοινωνικής μέριμνας και αλληλεγγύης.»

Όσον αφορά τις πολλαπλές δυνατότητες ανάπτυξης της Γορτυνίας, επεσήμανε ότι πρέπει να δημιουργηθούν νέες οικονομικές δραστηριότητες, σε συνεργασία και όχι ανταγωνιστικά με την υπάρχουσα παραγωγική δομή. Ως παράδειγμα ανέφερε τα Τοπικά Σύμφωνα Ποιότητας ανάμεσα στον πρωτογενή, δευτερογενή και τριτογενή τομέα της οικονομίας, που θα προκύψουν μέσα από διαβούλευση. Μόνο έτσι θα παραχθεί νέος πλούτος και θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.

Ο κ. Γιαννόπουλος αναφέρθηκε επίσης στο στόχο της διαχειριστικής επάρκειας του νέου δήμου, έτσι ώστε να μπορεί να αντλεί πόρους απευθείας από την Ευρωπαϊκή Κοινότητα, και για να ανταποκριθεί στον κοινωνικό του ρόλο, αλλά και για να υλοποιήσει το Επιχειρησιακό του Σχέδιο για την ανάπτυξη.

 

 

 
Συνδυασμοί, ιστοσελίδες υποψηφίων, ψηφοδέλτια

Περιφέρεια Πελοποννήσου:


Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου, Πετράκος Θανάσης   www   Ψηφοδ.
Αριστερή Αντικαπιταλιστική Παρέμβαση στο Μοριά, Κατσαρης Παναγιώτης
Δημοκρατική Οικολογική Συνεργασία, Τσόγκας Γεώργιος Ψηφοδ.
Δυνατή Πελοπόννησος, Δράκος Δημήτριος  www
Εθνική Συσπείρωση για την Πελοπόννησο, Σαμπαζιώτης Θεόδωρος
Λαϊκή Συσπείρωση Πελοποννήσου, Γόντικας Νικόλαος
Νέα Πελοπόννησος, Τατούλης Πέτρος  www
Οικολογική Συμπολιτεία του Μοριά, Μπούκλης Λάμπρος   www


Δήμος Τρίπολης:

Λαϊκή Συσπείρωση Τρίπολης, Νικολάου Δημήτριος
Μαντινειακή Συμπολιτεία, Γιόκαρης  Βασίλειος  www  Ψηφοδ.
Νέα Τρίπολη, Σμυρνιώτης Ιωάννης  www
Συνεργασία για την Τρίπολη - Πρωτεύουσα πόλη, Δελφάκης Νικόλαος  www
Τρίπολη - Νέα Εποχή, Γεωργακόπουλος Κων/νος  www
Τρίπολη - Πρωτεύουσα του Μοριά, Παυλής Δημήτριος   www   Ψηφοδ.


Δήμος Γορτυνίας:

ΓΟΡΤΥΝΙΑ ΓΟΡΤΥΝΙΩΝ, Κουντάνης Κων/νος
ΓΟΡΤΥΝΙΑ νέα εποχή, Παρασκευάς Παρασκευόπουλος,   www   Ψηφοδ.
ΓΟΡΤΥΝΙΑ ο τόπος μας, Αποσκίτης Ηλίας  www
Λαϊκή Συσπείρωση Γορτυνίας, Φράγκος Ιωάννης
Παγγορτυνιακή Συμμαχία Πολιτών, Γιάννης Γιαννόπουλος,  www  Ψηφοδ.


Δήμος Μεγαλόπολης:

Δημοκρατική Συνεργασία, Μπουρας Παναγιώτης
Δημοτική Αναγέννηση, Τσιριγώτης Σπυρίδων
Λαϊκή Συσπείρωση Μεγαλόπολης, Παγανος Κων/νος
Νέα Εποχή για το Λεκανοπέδιο, Φουσέκης Ιωάννης  www


Δήμος Β. Κυνουρίας:

Ανανέωση - Εμπειρία - Δημιουργία, Δαλιάνης Φ. Γεώργιος
Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Πολιτών, Σκαντζός Εμμανουήλ  www  Ψηφοδ.
Ένας τόπος ίσες ευκαιρίες, Δαλιάνης Ι. Ευστράτιος  www
Λαϊκή Συσπείρωση Βόρειας Κυνουρίας, Αδαμης Παναγιώτης


Δήμος Ν. Κυνουρίας:

ΙΣΟΠΟΛΙΤΕΙΑ, Τσιγκούνης Δημήτριος 
Λαϊκή Συσπείρωση Νότιας Κυνουρίας, Ρουσαλης Ιωάννης
ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ, Μαρνερης Ιωάννης  www

---------------------------------------

Καταχώρηση ιστοσελίδας, αποστολή ψηφοδελτίου >>>>>>

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα