Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Τρίτη 26-10-2010

 

 

 

 
Πρόγραμμα εορτασμού Εθνικής Επετείου 28ης Οκτωβρίου 1940

Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

  • Γενικός σημαιοστολισμός από της ογδόης πρωινής ώρας της 26ης μέχρι της δύσης του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου 2010.

Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

  • 10.00 π.μ. Ομιλίες σε ειδικές συγκεντρώσεις στα σχολεία της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης της πόλης, στις υπηρεσίες του Δημοσίου, της Περιφέρειας, της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και στα Ν.Π.Δ.Δ. με φροντίδα των προϊσταμένων τους.

  • 11.00 π.μ. Συγκέντρωση στο χώρο του Μνημείου Αρχιερέων και Προκρίτων αντιπροσωπειών των  μαθητών  των σχολείων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, με τους δασκάλους και τους καθηγητές τους και των Προσκόπων και Ελληνίδων Οδηγών με τους βαθμοφόρους τους, όπου θα γίνει έπαρση της Σημαίας, θα ψαλεί Τρισάγιο και θα γίνει κατάθεση στεφάνων.

  • Φωταγώγηση τις βραδινές ώρες της 27ης και 28ης Οκτωβρίου 2010, όλων των Καταστημάτων του Δημοσίου, της Περιφέρειας,  της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, του Δημοτικού Καταστήματος Τρίπολης, των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και των Τραπεζών καθώς και των οδών, πλατειών και Μνημείων της πόλης.

Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

  • 07.00 π.μ. Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των εκκλησιών με μέριμνα της Ιεράς Μητρόπολης Μαντινείας και Κυνουρίας και η Στρατιωτική και Δημοτική Μουσική θα περιέλθουν χωριστά τους δρόμους της πόλης και θα παιανίζουν θούρια και εμβατήρια.

  • 08.00 π.μ. Επίσημη Έπαρση της Σημαίας στην Κεντρική Πλατεία σύμφωνα με τις διαταγές της IV Μεραρχίας Πεζικού.

  • 10.30 π.μ. Τέλεση επίσημης δοξολογίας στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ. Μετά το τέλος της δοξολογίας θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από τον κ. Ιωάννη Χουζούρη, εκπαιδευτικό του 1ου ΕΠΑΛ Τρίπολης.

  • 11.00 π.μ. Συγκέντρωση των Επισήμων και του λαού της πόλης στο χώρο του Μνημείου Αρχιερέων και Προκρίτων, όπου θα γίνει επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων, σιγή ενός λεπτού στη μνήμη των ενδόξων νεκρών και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

  • 11.45 π.μ. Παρέλαση Φιλαρμονικής Δήμου Τρίπολης, Αναπήρων Πολέμου, Οργανώσεων, Συλλόγων, Σχολείων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, Σωμάτων Ελληνίδων Οδηγών και Ελλήνων Προσκόπων με τις Σημαίες και τα Λάβαρά τους, καθώς και τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων.
    Χώρος της Παρέλασης ορίζεται η οδός Εθνικής Αντιστάσεως.

  • 12.30 μ.μ. Στην πλατεία Αγίου Βασιλείου θα χορέψουν ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς οι μαθητές και οι μαθήτριες των Γυμνασίων της Τρίπολης.

  • 05.30 μ.μ Επίσημη υποστολή της Σημαίας.

Δες και αρθρογραφία >>>>>>>>>

 

 

 
ΝΕΟΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
Σας ενημερώνουμε ότι σε συνέχεια της παραίτησης του Γενικού Γραμματέα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Ηλία Τότση και μετά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, που έλαβε χώρα την Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, σύμφωνα με όσα ορίζονται στην Επιμελητηριακή νομοθεσία, εξελέγη με απόλυτη πλειοψηφία νέος Γενικός Γραμματέας του Επιμελητηρίου Αρκαδίας ο κ. Ιωάννης Παπαγεωργίου.

Επομένως, η νέα σύνθεση της Διοικητικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου Αρκαδίας έχει ως εξής:

ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΝΤΡΟΥΚΑΣ – Πρόεδρος
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ – Α΄Αντιπρόεδρος
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ – Β΄Αντιπρόεδρος
ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ – Γενικός Γραμματέας
ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΟΡΦΑΝΟΣ – Οικονομικός Επόπτης

 

 

 
Την Τετάρτη η επίσκεψη του ΦΩΤΗ ΚΟΥΒΕΛΗ στην Αρκαδία
 Η ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΦΩΤΗ ΚΟΥΒΕΛΗ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Ο Πρόεδρος του κόμματος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης θα επισκεφθεί την Τρίπολη την ΤΕΤΑΡΤΗ στις 27 Οκτωβρίου 2010.

Συνοδευόμενος από αντιπροσωπεία του κόμματος και τον υπεύθυνο για το Νομό Αρκαδίας, Παναγιώτη Κουτσούγερα θα πραγματοποιήσει τις παρακάτω συναντήσεις

Πρόγραμμα Συναντήσεων:

12.00 Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας. ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ και παρουσίαση του ψηφοδελτίου Αρκαδίας του ανεξάρτητου
Αυτοδιοικητικού συνδυασμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ με επικεφαλής τον ΓΙΩΡΓΟ ΤΣΟΓΚΑ
12.45 Συνάντηση με τη Διοίκηση του Εργατικού κέντρου Αρκαδίας.
13.00 Επίσκεψη στο Εκλογικό Κέντρο του συνδυασμού ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΠΟΛΗ με επικεφαλής τον ΝΙΚΟ ΔΕΛΦΑΚΗ
13.30 Συνάντηση στην αίθουσα του Επιμελητηρίου
Αρκαδίας, με φορείς του ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ, ΟΕΒΑ, Σ.Ε.ΒΙ.ΠΕ.Τ. και ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
14.30 Επίσκεψη στο Περιφερειακό Νοσοκομείο Τρίπολης

 

 

 
Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ Δ. ΡΕΠΠΑΣ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ ΓΙΑ ΕΠΑΦΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΟΜΟΛΟΓΟ ΤΟΥ
Ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρης Ρέππας, αναχωρεί αύριο για το Παρίσι, όπου θα συναντηθεί με τον Γάλλο ομόλογό του Dominique Bussereau.

Τον Υπουργό θα συνοδεύσουν οι Πρόεδροι και Δ/νοντες Σύμβουλοι του ΟΣΕ, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, της ΕΔΙΣΥ και της ΕΡΓΟΣΕ, οι οποίοι θα έχουν επαφές με εκπροσώπους των γαλλικών σιδηροδρόμων (SNCF) και της ALSTOM Transport.

 

 

 
Κέρδισε και προκρίθηκε... Πιερικός-Αστέρας 1-3
Ανεβάζοντας την απόδοση του στο δεύτερο ημίχρονο, ο Αστέρας κέρδισε με 3-1 τον Πιερικό στην Κατερίνη και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος.

Στο 6ο μόλις λεπτό ο Αράς σούταρε δυνατά, αλλά ο τερματοφύλακας του Πιερικού Καρακούσης μπλόκαρε. Μετά τη φάση με τον Αράς, ακολούθησαν δύο ευκαιρίες με τον Φρανκού (10') και τον Μπαστία (11') που απείλησαν την εστία του Πιερικού.

Στην πρώτη φάση το σουτ του Φρανκού έστειλε την μπάλα άουτ, ενώ στη δεύτερη ο Καρακούτσης απέκρουσε θεαματικά παραχωρώντας κόρνερ.

Στο 13ο λεπτό ο Αστέρας πήρε προβάδισμα στο σκορ, όταν ο Καρέρα με πολύ ωραία ατομική ενέργεια και πλασέ πάνω από τον Καρακούτση έκανε το 1-0. Αυτό ήταν το πρώτο φετινό γκολ του Αργεντινού σε επίσημο αγώνα του Αστέρα. Τρία λεπτά αργότερα δυνατή κεφαλιά του Φυτανίδη αποκρούει και πάλι ο Καρακούτσης, διατηρώντας το σκορ στο 1-0.

Ο Πιερικός ισοφάρισε 1-1 με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Πουλάκου στο 24ο λεπτό και αυτό ήταν το σκορ που πήγαν οι ομάδες στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Αστέρας μπήκε αποφασισμένος να «καθαρίσει» την υπόθεση-πρόκριση και πολύ γρήγορα πήρε εκ νέου το προβάδισμα στο σκορ (1-2) χάρη στο πρώτο φετινό τέρμα που σημείωσε ο Εμμανουέλ Φρανκού στο 50ο λεπτό.

Ο Αργεντινός επιθετικός σκόραρε στην πρώτη του συμμετοχή στη βασική ενδεκάδα του Αστέρα, εκμεταλλευόμενος τις κόντρες στη μεγάλη περιοχή των γηπεδούχων στο γύρισμα του Αράς από αριστερά.

Ο Αστέρας φανερά καλύτερος δημιούργησε και άλλες ευκαιρίες στη συνέχεια του παιχνιδιού όπως το σουτ του Αράς στο 61ο λεπτό, με την μπάλα να περνάει δίπλα από την εστία του Πιερικού και το απευθείας χτύπημα φάουλ του Ουριμπάρι στο 73’ που ανάγκασε τον Καρακούτση να παραχωρήσει κόρνερ.

Ο Αστέρας τελείωσε ουσιαστικά τον αγώνα στο 78ο λεπτό όταν με κοντινό πλασέ του Ροτζέριο διαμορφώθηκε το τελικό αποτέλεσμα (1-3). Ο Βραζιλιάνος κατάφερε να εκμεταλλευτεί την ασθενή απόκρουση του Καρακούτση στην τετ α τετ μονομαχία του στο πλασέ του Καρέρα.

Διαιτητής: Αλέξανδρος Αρετόπουλος (Τρικάλων).
Πιερικός: Καρακούτσης, Γιαγιτζόγλου, Δήμου, Ι. Λαζαρίδης, Τασίδης, Κ. Λαζαρίδης (46’ Χατζής)., Μιλόσκοβιτς, Πουρτουλίδης, Πέντα, Λόπεζ (74’ Κωνσταντινίδης), Πουλάκος (46’ Αμπράμοβιτς).
Αστέρας Τρίπολης: Αναστασόπουλος, Φυτανίδης, Πουλίδο, Ορόθκο, Ουριμπάρι, Κρις, Μπαστία, Καρέρα, Αράς (80’ Φορτούνης), Ρίος (46’ Ροτζέριο), Φρανκού (62’ Μπακασέτας).

Ξέρετε ότι…
- Τα πρώτα τους τέρματα σε επίσημο αγώνα του Αστέρα φέτος σημείωσαν οι Καρέρα, Φρανκού και Ροτζέριο.
- Εκτός 18άδας για τον Αστέρα στον αγώνα Κυπέλλου με τον Πιερικό στην Κατερίνη έμειναν ο Αντώνης Λαδάκης και ο Σάββας Τσαμπούρης.
- Ο Νίκος Αναστασόπουλος έκανε την πρώτη του επίσημη εμφάνιση για την φετινή αγωνιστική περίοδο κάτω από τα δοκάρια του Αστέρα.
- Τρίτη εκτός έδρας επιτυχία του Αστέρα στη φετινή αγωνιστική περίοδο, αφού νωρίτερα είχε κερδίσει στο Παγκρήτιο τον Εργοτέλη και στο Αλκαζάρ τη Λάρισα.

 

 

 
Ανακοίνωση ΣΑΟΟ για τις εκλογές
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΚΑΔΩΝ ΟΡΕΙΒΑΤΩΝ - ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ

ΤΙ ΚΟΜΙΖΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ
ΠΟΥ ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ;

Με αφορμή τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου είναι ανάγκη, να συζητήσουμε, να σχεδιάσουμε, να δεσμευθούμε σαν κοινωνία, να εκλέξουμε τους καλλίτερους, τους άξιους αυτούς που θα αντισταθούν και θα αγωνιστούν για την αντιμετώπιση της σκληρής πραγματικότητας που βιώνουμε όλοι.

Δεν θέλουμε άρχοντες που θα μας τάξουν τα πάντα, που θα μας κτυπήσουν την πλάτη, θέλουμε αυτοδιοικητικούς άρχοντες που θα είναι ειλικρινείς θα συνδιαλέγονται με τους φορείς και την τοπική κοινωνία, θα σχεδιάζουν, θα διεκδικούν από την κρατική εξουσία και θα υλοποιούν τις δεσμεύσεις τους προς όφελος του λαού της περιοχής.

Μόνο τότε οι πόλεις και τα χωριά μας έχουν κάποιες πιθανότητες για δημιουργική πορεία και βελτίωση της καθημερινότητάς τους.

Ωστόσο ο χρόνος που έχει απομείνει φαίνεται λίγος, αφού το προηγούμενο διάστημα, σπαταλήθηκε από πολλούς σε άγονες ζυμώσεις για χρίσματα των κομμάτων, συμμαχίες χωρίς αρχές και προσωπικές αντιπαραθέσεις.

Πιστεύουμε ότι οι κύριοι άξονες συζήτησης και προβληματισμού θα πρέπει να είναι οι παρακάτω. Περισσότερα...


 

 

Συναντήσεις υποψηφίων δημάρχων με Διοικητή Παναρκαδικού και Επιμελητήριο
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ κ. ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ Γ.Π.Ν. ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΜΕ ΤΟΝ κ. ΣΜΥΡΝΙΩΤΗ ΓΙΑΝΝΗ >>>>>>>>>

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ κ. ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ Γ.Π.Ν. ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΜΕ ΤΟΝ κ. ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟ ΚΩΣΤΑ >>>>>>>>>>

Συνάντηση της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Αρκαδίας με τον υποψήφιο Δήμαρχο Τρίπολης κ. Κώστα Γεωργακόπουλο >>>>>>>>>>

 

 

 

 
Ιστοσελίδες υποψηφίων - ψηφοδέλτια

Περιφέρεια Πελοποννήσου:


Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου, Θανάσης Πετράκος   www   Ψηφοδ.
Δημοκρατική Οικολογική Συνεργασία, Τσόγκας Γεώργιος Ψηφοδ.
Νέα Πελοπόννησος, Πέτρος Τατούλης www

Δήμος Τρίπολης:

Η Τρίπολη σε κίνηση, Νίκος Δελφάκης, www
Μαντινειακή Συμπολιτεία, Βασίλειος Γιόκαρης  Ψηφοδ.
Τρίπολη πρωτεύουσα του Μοριά, Δημήτριος Παυλής,   www   Ψηφοδ.

Δήμος Γορτυνίας:

ΓΟΡΤΥΝΙΑ νέα εποχή, Παρασκευάς Παρασκευόπουλος,   www   Ψηφοδ.
Παγγορτυνιακή Συμμαχία Πολιτών, Γιάννης Γιαννόπουλος,  www  Ψηφοδ.

Δήμος Μεγαλόπολης:


Δήμος Β. Κυνουρίας:

Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Πολιτών, Σκαντζός Εμμανουήλ  Ψηφοδ.

Δήμος Ν. Κυνουρίας:


---------------------------------------

Καταχώρηση ιστοσελίδας, αποστολή ψηφοδελτίου >>>>>>

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 


 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα