Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Παρασκευή 08-10-2010

 

 

 

 
ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ ΣΕ ΝΕΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ
Το Επιμελητήριο Αρκαδίας και ο Ενδιάμεσος Φορέας Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ» (ΕΠΑΝ ΙΙ), ΕΦΕΠΑΕ, ενημερώνουν τους υποψήφιους επενδυτές ότι με απόφαση του Υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, παρατείνεται η προθεσμία υποβολής των προτάσεων για το πρόγραμμα: «ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ».

Νέα καταληκτική ημερομηνία ορίζεται η Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010.

Ο οδηγός του προγράμματος τροποποιείται στα ακόλουθα κύρια σημεία:
1. Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται με το συνολικό ποσό των 200.000.000,00€ (Δημόσια Δαπάνη), το οποίο κατανέμεται κατά 70% για τις υφιστάμενες πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις, κατά 20% για τις υφιστάμενες μεσαίες επιχειρήσεις και κατά 10% για τις νέες και υπό σύσταση επιχειρήσεις ανεξαρτήτως μεγέθους.

2. Στο πρόγραμμα μπορούν να υποβάλουν από μία πρόταση:
• Υφιστάμενες πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον ελληνικό χώρο στους τομείς της μεταποίησης και των υπηρεσιών που δρουν υποστηρικτικά σε αυτές.
• Νέες και υπό σύσταση πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται ή που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στον ελληνικό χώρο στους τομείς της μεταποίησης και των υπηρεσιών που δρουν υποστηρικτικά σε αυτές.

3. Ενισχύονται έργα προϋπολογισμού ύψους επένδυσης από 30.000,00 έως 400.000,00€ (μη περιλαμβανομένου Φ.Π.Α.) για τις πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις και από 100.000,00 έως 800.000,00€ (μη περιλαμβανομένου Φ.Π.Α.) για τις μεσαίες επιχειρήσεις.

4. Το συνολικό ποσοστό ισοδύναμης Δημόσιας Χρηματοδότησης αυξάνεται στις περισσότερες περιφέρειες της χώρας τουλάχιστον κατά 5% και μέχρι του ορίου 50% για μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι οι προτάσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω των δικτυακών τόπων του ΕΦΕΠΑΕ και του ΥΠΟΙΑΝ: www.ypoian.gr, www.ggb.gr, www.antagonistikotita.gr, www.espa.gr, www.ependyseis.gr/mis και www.efepae.gr. Οι Προτάσεις (Φάκελοι Υποψηφιότητας) πρέπει υποχρεωτικά να υποβληθούν και σε έντυπη μορφή (ένα αντίγραφο), το αργότερο σε επτά (7) ημέρες (ημερολογιακές) μετά την καταληκτική ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής των προτάσεων, σε έναν από τους εταίρους του ΕΦΕΠΑΕ, ανάλογα με τον τόπο υλοποίησης της επένδυσης, με βάση την περιφερειακή αρμοδιότητά του καθένα, καθώς και στα συνεργαζόμενα με τον ΕΦΕΠΑΕ Τραπεζικά Ιδρύματα, Επιμελητήρια και Αναπτυξιακούς Φορείς, που αναφέρονται στο Παράρτημα VI του οδηγού του προγράμματος.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τα γραφεία του Επιμελητηρίου Αρκαδίας όλες τις εργάσιμες μέρες και ώρες στα τηλέφωνα: 2710 227141-2, Υπεύθυνη: κα. Σοφία Σακελλαρίου.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση – Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και το Ελληνικό Δημόσιο ({Ε.Π. Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα (ΕΠΑΝ ΙΙ)}, ΠΕΠ Μακεδονίας – Θράκης, ΠΕΠ Κρήτης και Νήσων Αιγαίου, ΠΕΠ Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Ηπείρου, ΠΕΠ Αττικής).

 

 

 
Χαιρετισμός Ρέππα στο ετήσιο συνέδριο των Ευρωπαίων Διεθνών Εργολάβων
(ξενοδοχείο Athenaum Intercontinental)

Θέμα: «Χρηματοδότηση Υποδομής σε περιόδους κρίσεως: Ποιο το μέλλον των Συμβάσεων Παραχώρησης και των συμβάσεων ΣΔΙΤ;»

Χαιρετίζω το Ετήσιο Συνέδριο των Ευρωπαίων Διεθνών Εργολάβων που διοργανώνει στη χώρα μας η ΠΕΔΜΕΔΕ. Επισημαίνω το εξαιρετικά ενδιαφέρον περιεχόμενο του συνεδρίου σας που αναφέρεται στο μοντέλο των Παραχωρήσεων και Συμπράξεων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Οι παραχωρήσεις και οι συμπράξεις του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρον αν σκεφτούμε ότι σε μια περίοδο κρίσης μπορεί να αποτελέσουν σημαντικά εργαλεία για την υπέρβασή της.
Η Ελλάδα βρίσκεται σε κρίση, είναι γνωστό. Το ζητούμενο είναι να επιτύχουμε την ανάπτυξη. Αυτό σημαίνει επενδύσεις, σημαίνει την προσέλκυση πόρων. Βασικές προϋποθέσεις για να επιτύχουμε αυτό το στόχο είναι να διασφαλίσουμε α)πολιτική σταθερότητα, β)αξιοπιστία και καλή εικόνα της χώρας και γ)συνέχιση διαρθρωτικών αλλαγών και εξυγιαντικών τομών που πείθουν ότι υπάρχει πολιτικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της κρίσης. Περισσότερα...

 

 

 
Συνάντηση Διοίκησης Επιμελητηρίου με Νίκο Δελφάκη
Ο Πρόεδρος κ. Ιωάννης Μπουντρούκας και οι κ.κ Δημήτρης Λουκάς Α’ Αντιπρόεδρος, Γεώργιος Καραγιάννης Β΄ Αντιπρόεδρος, Ηλίας Τότσης Γ. Γραμματέας, Παρασκευάς Ορφανός Οικονομικός Επόπτης, Παρασκεύας Κατσικέρος Πρόεδρος του Επαγγελματικού Τμήματος και μέλος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, Ιωάννης Παπαγεωργίου υποδέχτηκαν την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου στη 1 το μεσημέρι, στα γραφεία του Επιμελητηρίου Αρκαδίας τον υποψήφιο Δήμαρχο Τρίπολης κ. Δελφάκη για μια ανοιχτή συζήτηση σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρηματίες.

Ο Πρόεδρος και η Διοίκηση αφού καλωσόρισαν τον κ Δελφάκη και του παρέδωσαν τα αιτήματα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας για τη βελτίωση της επιχειρηματικότητας στο Νομό Αρκαδίας.

Στη διάρκεια της συζήτησης ο κ. Μπουντρούκας τόνισε «το επιμελητήριο απαρτίζεται από όλες τις κομματικές παρατάξεις. Εδώ δεν μας απασχολούν τα κόμματα αλλά η επιχειρηματικότητα, αυτό είναι το αντικείμενο της εργασίας μας».

Ο κ. Δελφάκης δήλωσε ότι θεωρεί το Επιμελητήριο, μέσα από τις πρωτοβουλίες αλλά και τις προτάσεις του, βασικό μοχλό για την ανάπτυξη του νέου Δήμου Τρίπολης αλλά και όλων των Δήμων της Αρκαδίας, «είστε ένας φορέας που κοιτάτε τα συμφέροντα των επιχειρηματιών και αυτό είναι το σωστό. Εμείς πρέπει να βλέπουμε τα συμφέροντα όλων των πολιτών ώστε η κοινωνία μας να έχει μια συνοχή» αναφέρει κατά τη διάρκεια της συζήτησης.

Τα μέλη της Διοίκησης υπογράμμισαν ότι ο Δήμος θα πρέπει να αναλάβει δράση, για την αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας αλλά και να κάνει πράξη τον ενδιαφέρον του για την ανάπτυξη. «Το Επιμελητήριο θα βρίσκεται στο πλευρό σας και θα εργασθεί σκληρά με όποιον υποψήφιο Δήμαρχο κερδίσει στις εκλογές για την ανάδειξη της ταυτότητας της Αρκαδίας», ενώ δεν παρέλειψαν να τονίσουν ότι περιμένουν ανταπόκριση στα αιτήματα που του παρέδωσαν.

Από την πλευρά του ο κ. Δελφάκης δεσμεύτηκε για τη λειτουργία του Κέντρου Εξυπηρέτησης για τους νέους επιχειρηματίες και ότι θα εξετάσει προσεκτικά τα μέτρα, που του παρέδωσε η Διοίκηση του Επιμελητηρίου τα οποία όπως δήλωσε είναι συγκεκριμένα και έχουν μεγάλο ενδιαφέρον και ότι ακολουθώντας αυτά τα μέτρα η Τρίπολη θα γίνει μία πόλη φιλική για την επιχειρηματικότητα.

 

 

 
Η Δημοκρατική Αριστερά στηρίζει τον Π. Παρασκευόπουλο
Τη στήριξη της υποψηφιότητας για το δήμο Γορτυνίας του Παρασκευά Παρασκευόπουλου, ανακοίνωσε η Δημοκρατική Αριστερά.

Σχετικά, ο υποψήφιος δήμαρχος Γορτυνίας Παρασκευάς Παρασκευόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για μένα, η απόφαση της Δημοκρατικής Αριστεράς και του προέδρου της Φώτη Κουβέλη να προσφέρουν υποστήριξη και συνεργασία στο πρόσωπό μου και στο συνδυασμό μας «ΓΟΡΤΥΝΙΑ νέα εποχή». Η υποστήριξη, πέρα από την τιμή, αποτελεί συνομολόγηση για μια προεκλογική και μετεκλογική συνεργασία που θα έχει στόχο, την αναγέννηση και την ανασυγκρότηση της Γορτυνίας. Οι δυνάμεις της Δημοκρατικής Αριστεράς προσθέτουν τις δικές τους πινελιές, στο πρόγραμμα του Συνδυασμού, για μια αυτοδιοίκηση, σύγχρονη και αυτόνομη, που θα προτάσσει τη διαφάνεια, την άμεση δημοκρατία και θα υπηρετεί την κοινωνία των πολιτών».

Δείτε στο www.gortynia.eu  το video από τη συνάντηση το υποψήφιου δήμαρχου Γορτυνίας Παρασκευά Παρασκευόπουλου με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη.

Επίσης ο υποψήφιος δήμαρχος Γορτυνίας Παρασκευάς Παρασκευόπουλος, θα μιλήσει την Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010, σε μεγάλη εκδήλωση στα Τρόπαια, όπου θα παρουσιάσει τους βασικούς άξονες του προγράμματος του Συνδυασμού «Γορτυνία νέα εποχή» και θα ανακοινώσει τον κορμό του ψηφοδελτίου για το δημοτικό συμβούλιο και τους υποψήφιους για τις 70 τοπικές κοινότητες.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 11.30 το πρωί στο Πνευματικό Κέντρο Τροπαίων.


 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα