Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Σάββατο 11-09-2010

 

 

 

 
Χαιρετισμός Περιφερειακού Διευθυντή για τη νέα σχολική χρονιά
Αγαπητοί Μαθητές, Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς, εύχομαι σε όλους τους μαθητές και εκπαιδευτικούς να έχουμε μια χρονιά παραγωγική και δημιουργική, όπου οι προσπάθειες όλων μας θα συγκλίνουν στην ποιοτική αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης, στην υποστήριξη των μαθητών και των οικογενειών τους, στην προαγωγή και ενίσχυση του μαχόμενου εκπαιδευτικού.

Η εκπαίδευση αποτελεί έκφραση και έκφανση της κοινωνίας μας και ως παράγοντα διαμόρφωσης του κοινωνικού γίγνεσθαι πρέπει να αντιμετωπίζεται. Η ανανέωση των μαθησιακών και εκπαιδευτικών δεδομένων, στην οποία στοχεύει το Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, θα οικοδομήσει ένα “Νέο Σχολείο” με ψηφιακή διάσταση, δημιουργικό, μαθητοκεντρικό, ανοιχτό στην κοινωνία και στις προκλήσεις της, με πρωταγωνιστή το μαθητή, τα ενδιαφέροντά του και τις ανάγκες του.

Ευελπιστώ στη συνεργασία όλων, ώστε η φετινή σχολική χρονιά να φέρει νέα πνοή στην εκπαίδευση προς όφελος των μαθητών και κατ’ επέκταση της κοινωνίας μας.
Εύχομαι υγεία και καλή συνέχεια σε όλους μας.

Ο Περιφερειακός Δ/ντής Εκπ/σης Πελοποννήσου
Πέτρος Δ. Μισθός

 

 

 
Του έλειψε το γκολ... Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΟΚ 0-0
Παρά το γεγονός ότι έπαιζε με δέκα παίκτες από τα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου (53’ αποβολή Ουντότζι) ο Αστέρας έπαιξε με φοβερό πάθος και το μόνο που του έλειψε ήταν τελικά η επίτευξη ενός τέρματος που θα του χάριζε τη νίκη, απέναντι σε έναν από τους διεκδικητές του φετινού πρωταθλήματος ΠΑΟΚ (0-0).

Η πρώτη καλή στιγμή του Αστέρα δημιουργήθηκε μόλις στο 4ο λεπτό, όταν μετά από εκπληκτική κυκλοφορία της μπάλας μεταξύ των Αράς, Μπαστία, Ρομπέρτο, ο Βραζιλιάνος φορ μπήκε στη μεγάλη περιοχή αλλά το δυνατό διαγώνιο σουτ απέκρουσε με τα πόδια ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ.

Ο ΠΑΟΚ «απάντησε» στο 11ο λεπτό όταν ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης βρήκε τετ α τετ με τον Ματίας Ντεγκρά, αλλά ο τερματοφύλακας του Αστέρα απέκρουσε με τα πόδια. Έξι λεπτά αργότερα το σουτ του Φιλομένο από το ύψος της μεγάλης περιοχής απέκρουσε εύκολα ο Ντεγκρά.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, ο Αστέρας ξεκίνησε δυνατά και πριν συμπληρωθεί το πρώτο δίλεπτο έχασε μοναδική ευκαιρία, όταν ο Ουντότζι «έσκαψε» την μπάλα στον Καρέρα, που βγήκε στην πλάτη της άμυνας τετ α τετ με τον Κρέσιτς. Το πλασέ του Αργεντινού έστειλε την μπάλα να περάσει λίγο πάνω από την εστία του ΠΑΟΚ.

Στο 63ο λεπτό δημιουργήθηκε η πρώτη (και καλύτερη) επιθετική στιγμή του ΠΑΟΚ στο δεύτερο ημίχρονο, όταν το δυνατό σουτ του Ίβιτς έστειλε την μπάλα να περάσει άουτ. Οι παίκτες του ΠΑΟΚ δεν κατάφεραν να απειλήσουν στο υπόλοιπο διάστημα την εστία του Ματίας Ντεγκρά.

Στο 77ο λεπτό ένα τεχνικό σουτ του Ουριμπάρι, που προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ ανάγκασε τον Κρέσιτς να πέσει στη γωνία του και να μπλοκάρει την μπάλα.

Οκτώ λεπτά αργότερα ο Αστέρας έχασε και άλλη μεγάλη ευκαιρία, όταν μετά από σέντρα του Ρούμπιλ από δεξιά, ο Ροτζέριο έπιασε την καρφωτή κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής, αλλά ο Κρέσιτς με εκπληκτική επέμβαση απέκρουσε διατηρώντας το 0-0.

Στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού ο Ουριμπάρι έκανε κούρσα από αριστερά, στην προσπάθεια του να σεντράρει, η μπάλα κόντραρε και πέρασε παράλληλα από την εστία του ΠΑΟΚ.

Διαιτητής: Τσινιάρης (Αθηνών)

Αστέρας Τρίπολης: Ντεγκρά, Αργυρόπουλος, Ουριμπάρι, Μπαρτολίνι, Φυτανίδης, Λαδάκης, Μπαστία, Αράς (38’ Ουντότζι), Ροτζέριο (85’ Φορτούνης), Καρέρα, Ρομπέρτο (68’ Ρούμπιλ).

ΠΑΟΚ: Κρέσιτς, Μπουσαϊντί, Κοντρέρας, Μαλεζάς, Λίνο, Γκαρσία, Βιτόλο, Ίβιτς (68’ Κουτσιανικούλης), Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδης, Φιλομένο (51’Παπάζογλου)

Β. Βλάχος: «Η ομάδα ήταν συγκλονιστική»

Μετά τη λήξη του παιχνιδιού με τον ΠΑΟΚ, ο προπονητής του Αστέρα Βαγγέλης Βλάχος δήλωσε:

«Όλη την εβδομάδα ήμασταν πάρα πολύ συγκεντρωμένοι στο συγκεκριμένο ματς. Σήμερα αποδείχθηκε πώς η καλή προπονητική εβδομάδα είχε αποτέλεσμα. Είχαμε πάθος, δύναμη, αποφασιστικότητα και ελέγξαμε το παιχνίδι. Η ομάδα ήταν συγκλονιστική, ιδιαίτερα όταν έμεινε με δέκα ποδοσφαιριστές!

Θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει μία πολύ μεγάλη νίκη, απέναντι σε έναν αντίπαλο που θα διεκδικήσει τον τίτλο της Σούπερ Λιγκ. Συγχαρητήρια στα παιδιά, είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος και ιδιαίτερα χαρούμενος για το δώρο που έκανα στο ιδιοκτησιακό καθεστώς το περασμένο καλοκαίρι.

Ο παίκτης αυτός λέγεται Κώστας Φορτούνης. Ήταν δική μου επιλογή, μετά από προτροπή του συνεργάτη μου Νίκου Κοτσοβού. Χαίρομαι για αυτό το παιδί, που ίσως είναι από τα πρώτα παιδιά που θα δώσει λεφτά στον Αστέρα. Ευχαριστώ πολύ»

Τιμήθηκε ο Φιλομένο

Λίγο πριν την έναρξη του αγώνα η ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης βράβευσε τον Λούσιο Φιλομένο για την προσφορά του στην ομάδα. Ο Αργεντινός επιθετικός συνδύασε το όνομα του με τις δύο πρώτες χρονιές του Αστέρα στη Σούπερ Λίγκ και είναι ο δεύτερος σκόρερ στην ιστορία του συλλόγου στην κορυφαία εθνική κατηγορία σημειώνοντας 16 γκολ.

Ο Παρασκευόπουλος το ποδήλατο

Ο νεαρός Μάριος Παρασκευόπουλος του Γεωργίου ήταν ο τυχερός της σημερινής κλήρωσης για το ποδήλατο, που προσφέρει σε κάθε εντός έδρας παιχνίδι ο Αστέρας Τρίπολης.
Ο τυχερός νικητής καθόταν στη Θύρα 2, Διάζωμα Α, Σειρά 10, Θέση 33.

Νέα ισοπαλία για τους νέους

Ισόπαλη 0-0 αναδείχτηκε η ομάδα νέων του Αστέρα (Κ-20) με την αντίστοιχη του ΠΑΟΚ, στην εντός έδρας αναμέτρηση για τη δεύτερη αγωνιστική του πρωταθλήματος της Superleague.

Οι δύο ομάδες έπαιξαν καλό ποδόσφαιρο και έχασαν αρκετές ευκαιρίες να σκοράρουν, όμως ο Αστέρας ήταν αυτός που θα μπορούσε να πάρει τη νίκη, όταν στο τελευταίο λεπτό του αγώνα η κεφαλιά του Αποστολίδη πέρασε ελάχιστα άουτ.
Στο 40ο λεπτό ο Καράμπελας έχασε την μεγάλη ευκαιρία του αγώνα, όταν βρέθηκε μόνος απέναντι στον Κουτζαβασίλη, όμως το πλασέ του δεν ήταν το καλύτερο δυνατό στέλνοντας την μπάλα λίγο άουτ.

Αστέρας Τρίπολης: Στεφανάκος, Κολλιός, Πετρούσης, Ποτήρης, Χαρμπαλής, Κουρμπέλης, Σκόνδρας, Διαμαντόπουλος, Αποστολίδης, Καράμπελας, Γιώτσας.
Έπαιξαν και οι Παπαδημητρίου, Βαλκάνος, Φιλάι
ΠΑΟΚ: Κουτζαβασίλης, Ιτζίδης, Καραντασιάδης, Νικολαΐδης (46' Σταφυλίδης), Κάτσε, Πετρίσεβιτς, Σκέμπης (55' Χαρμανάς), Προβατίδης (65' Χαλυμπάκης), Μπολόσης, Μωυσιάδης.

Ξέρετε ότι…
- Κεντρικά πρόσωπα του σημερινού παιχνιδιού με τον ΠΑΟΚ ήταν ο Λούσιο Φιλομένο, που επέστρεψε στην Τρίπολη ως αντίπαλος του Αστέρα και φυσικά ο Νίκος Αναστασόπουλος του Αστέρα που παλιότερα είχε υπερασπιστεί την εστία του ΠΑΟΚ.
- Υπήρχε όμως ένα ακόμα πρόσωπο στο σημερινό παιχνίδι που αποτελεί κοινό σημείο αναφοράς. Ο λόγος για τον άμεσο συνεργάτη του Παύλου Δερμιτζάκη στην τεχνική ηγεσία του «δικέφαλου» Μάκης Χάβος, που παλιότερα είχε την αντίστοιχη θέση στον Αστέρα.
- Δεύτερη συνεχόμενη ισοπαλία στην Τρίπολη για Αστέρα και ΠΑΟΚ και το πρώτο παιχνίδι που έληξε χωρίς τέρματα (0-0).
- Ο Ροτζέριο Μάρτινς συμπλήρωσε 72 παιχνίδια στις εθνικές κατηγορίες με τη φανέλα του Αστέρα και έφτασε στη δεύτερη θέση του σχετικού πίνακα τον Ντάνιελ Τσέζαρεκ. Την ίδια στιγμή ο Αντώνης Λαδάκης έφτασε στην 4η θέση του σχετικού πίνακα τον Πέτρο Κανακούδη (69 αγώνες αμφότεροι).
- Στον αντίστοιχο περσινό αγώνα της Τρίπολης προπονητές των δύο ομάδων ήταν δύο ξένοι (Μάριο Γκόμες σε Αστέρα και Φερνάντο Σάντος στον ΠΑΟΚ), ενώ φέτος ήταν δύο Έλληνες (Βαγγέλης Βλάχος σε Αστέρα και Παύλος Δερμιτζάκης στον ΠΑΟΚ).
- Ο Σωκράτης Φυτανίδης συμπλήρωσε 200 παιχνίδια σε πρωταθλήματα εθνικών κατηγοριών και κυπέλλου Ελλάδος. Σήμερα μάλιστα φορούσε και το περιβραχιόνιο του αρχηγού.
- Τρεις ποδοσφαιριστές του Αστέρα συμμετέχουν στις εθνικές ομάδες αυτή την περίοδο. Ο Αργυρόπουλος στην ελπίδων, ο Φορτούνης σε ελπίδων-νέων και ο Βαλκάνος στην παίδων.
- Ο Αστέρας είναι μία από τις λίγες ομάδες που δεν έχουν δεχτεί γκολ μετά τα παιχνίδια της 2ης αγωνιστικής.
- Για τέταρτη χρονιά στη Σούπερ Λιγκ ο Αστέρας δεν κερδίζει το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι πρωταθλήματος. Τις τρεις προηγούμενες χρονιές ήταν με τη Λάρισα, σήμερα ήταν ο ΠΑΟΚ.

 

 

 
Ο Ρέππας για τον ΟΣΕ
«Υπερασπιζόμαστε το δημόσιο συμφέρον, το συμφέρον της κοινωνίας», τόνισε ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρης Ρέππας, κατά την έναρξη της Συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στη Θεσσαλονίκη, παρουσιάζοντας το νομοσχέδιο για την εξυγίανση και αναδιάρθρωση του ΟΣΕ, το οποίο εγκρίθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου. «Με την πρωτοβουλία μας αυτή», υπογράμμισε ο κ. Ρέππας, απαλλάσσουμε τον Έλληνα φορολογούμενο από το άγος του χρέους και των ελλειμμάτων του ΟΣΕ που φθάνουν σε δυσθεώρητα ύψη». Το συσσωρευμένο χρέος του ΟΣΕ ξεπερνά τα 10,7 δισ. ευρώ και το ετησίως παραγόμενο έλλειμμα είναι πάνω από ένα δισ. ευρώ. «Αρκεί να σκεφθεί κανείς ότι ένα δισεκατομμύριο είναι το σύνολο του ποσού που διέθετε το Ελληνικό Δημόσιο για το λεγόμενο δώρο των Χριστουγέννων που έχει περικοπεί».

«Υπερασπιζόμαστε τον Ελληνικό Σιδηρόδρομο», είπε ο Υπουργός. «Το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης που προωθούμε οδηγεί στην εξυγίανση. Η αναγκαία εξυγίανση είναι ο ενδιάμεσος σταθμός για να φθάσουμε στον τελικό προορισμό, με στόχο ένα σύγχρονο, βιώσιμο σιδηρόδρομο, που ως φιλοπεριβαλλοντικό μέσο, είναι μέσο επιλογής.

Υπερασπιζόμαστε τους εργαζόμενους και το δικαίωμά τους στην εργασία, το οποίο διασφαλίζουμε», τόνισε ο κ. Ρέππας. «Από την πρώτη στιγμή θέσαμε το όριο και μείναμε αμετακίνητοι για να πετύχουμε τελικώς να μην γίνουν απολύσεις. Ούτε μία απόλυση, παρά την κρίση που όλοι αναγνωρίζουν. Ακόμη, πετύχαμε να μην μειωθούν οι τακτικές αποδοχές.

Υπερασπιζόμαστε αρχές και αξίες, όπως η διαφάνεια, η αξιοπιστία, η χρηστή διοίκηση. Δίνουμε τέλος στα «μαύρα βαγόνια» και στα «μαύρα κτίρια». Στα «μαύρα βαγόνια» που μετέφεραν εμπορεύματα και στα «μαύρα κτίρια» που ενοικιάζονταν εκτός εταιρικών συμφερόντων. Δίνουμε τέλος σε εκπτώσεις, ύψους 85% για τη μεταφορά εμπορευμάτων σε βάρος του Οργανισμού και στις προκλητικές συμβάσεις που ανεβάζουν την ημέρα ανάπαυσης αντί των 24 ωρών σε 28 ώρες, καθώς και Κανονισμούς λειτουργίας που δεν ισχύουν πουθενά αλλού στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Το σχέδιο είναι πλήρες και αξιόπιστο, με στόχους, χρονοδιάγραμμα και ενδιάμεσες δράσεις και πρωτοβουλίες που εγγυώνται την επιτυχία του», είπε ο Υπουργός.

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 

1ος Ημιμαραθώνιος Δρόμος 'Αλωσης Τριπολιτσάς

Λήξη 23-9-10

Εγγραφές στο Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του ΕΕΣ

Λήξη 18-10-10

Εγγραφές για το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας

Νέος κύκλος μαθημάτων ECDL από το Επιμελητήριο

Λήξη 15-10-10

Σεμινάριο παραδοσιακών χορών

Λήξη 12-9-10

6ος Πανελλήνιος διαγωνισμός Διηγήματος και Ποίησης

Λήξη 30-11-10

Τρίπολη: Πολιτιστικό καλοκαίρι 2010

Λήξη 11-9-10

 

Αστέρας Τρίπολης

Αρκαδικός

Ε.Π.Σ. Αρκαδίας

Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π.


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα