Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Πέμπτη 09-09-2010

 

 

 

 
"Πάμε σαν άλλοτε..." από την ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
Είδος καταφρονεμένο, πλέον, η Καντάδα και, γενικά, το Πολυφωνικό Επτανησιακό και Αθηναϊκό τραγούδι• έχει ξεχαστεί και απομονωθεί από τις Χορωδίες μας και από τις παρέες μας. Σ' αυτό συντελεί και, στ' ότι, ο Έλληνας, πλέον, δεν τραγουδάει στην ταβέρνα αφού, με τους δίσκους, τα CD, τα DVD, την τηλεόραση, το ραδιόφωνο, ο Έλληνας μουγκάθηκε... Παράλληλα, δεν υπάρχουν γειτονιές, κληματαριές και χαμόσπιτα, δεν υπάρχουν αγάπες της “μπελ επόκ” που να κάνεις καντάδα στην αγαπημένη σου... Όλα ξεχάστηκαν• τα κατάπιε η ταχύτητα και το άγχος, η λεγόμενη πρόοδος και το χρήμα, η δήθεν εξέλιξη και το διαζύγιο... Κι όμως• όλοι, εμείς, που ιδρύσαμε τις Χορωδίες και που συνεχίζουμε, από αυτά τα τραγούδια ξεκινήσαμε... μέσα από τις ταβέρνες και από τις νοσταλγικές βραδιές...

Η ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ, πρωτοπόρος, ανέκαθεν, όχι μόνο στην Τρίπολη αλλά στην Ελλάδα, με τον τίτλο “Πάμε σαν άλλοτε...”, ξαναγυρίζει, για δεύτερη συνεχή χρονιά, στο ωραίο παρελθόν και στο τόσο νοσταλγικό... Έτσι, λοιπόν, το βράδυ του Σαββάτου, 11 Σεπτέμβρη 2010 και ώρα 8.15 το βράδυ, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης, όσοι θα έχουν τη θέληση και την τύχη να παρευρεθούν –μ' ελεύθερη είσοδο-, θ' απολαύσουν Επτανησιακές κι Αθηναϊκές καντάδες αλλά και παλιό νοσταλγικό τραγούδι με πιάνο, κιθάρες...

Θα τραγουδήσουν, η ΧΟΡΩΔΙΑ Άνω Παυλιάνας Κέρκυρας, η ΧΟΡΩΔΙΑ Νίκαιας και η ΧΟΡΩΔΙΑ Τρίπολης. Το “κλου” της βραδιάς θα είναι το ντουέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, ο τενόρος Δημήτρης Σιγαλός και η σοπράνο Ελένη Σταμίδου. Στο πιάνο θα συνοδεύσει η γνωστή, από τις ορχήστρες Συμφωνική και Χρωμάτων, Μαρία Παπαπετροπούλου.

Όπως πάντα, η ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ, μακριά από “κίβδηλα ταρατατζούμ”, κάνει επιλεγμένες και σοβαρές μουσικές παρουσίες στη ζωή της πόλης... γι' αυτό, το φιλότεχνο κοινό της Τρίπολης και της περιφέρειας, εμπιστεύεται το καλλιτεχνικό Σωματείο.

Η πολυδάπανη βραδιά γίνεται με την αρωγή του Κέντρου Καλλιτεχνικής Πράξης του ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ.

Πρόγραμμα ευχάριστο, λοιπόν, γνωστό γνωστότατο, που, όλοι θα σιγομουρμουρίσουμε...

Το Σαββατόβραδο 11 Δεκέμβρη κι ώρα 8.15 το βράδυ, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης, μια αξέχαστη βραδιά, μ' αφορμή τη ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ.

Επίσης την επομένη, Κυριακή 12 Σεπτέμβρη, στο Μητροπολιτικό Ι. Ν. του Αγίου Βασιλείου, θα ψάλει, πολυφωνικά, η ΧΟΡΩΔΙΑ Άνω Παυλιάνας Κέρκυρας.

 

 

 

 
Ανακοίνωση ονόματος συνδυασμού κ. Παυλή
ΤΡΙΠΟΛΗ - ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΟΥ ΜΩΡΙΑ

Φίλες και φίλοι,

Αγαπητοί συνδημότες της Μαντινείας, αγαπητοί Τριπολίτες

Στο όνομα της νέας γεωγραφίας που διαμορφώνεται με τον Καλλικράτη, δεν επιτρέπεται να οδηγήσουμε τα χωριά μας και την Τρίπολη στην συρρίκνωση και την εγκατάλειψη.

Ο Καλλικράτης φέρνει την κεντρική πολιτική σκηνή στην Περιφέρεια. Αυτό είναι το ζητούμενο. Μικρές αυτοδιοικητικές κυβερνήσεις με αποφασιστικές αρμοδιότητες που θα βρίσκονται σε συνεχή διαβούλευση με την κοινωνία και θα υφίσταται ταυτόχρονα τον σκληρό της έλεγχο.

Σήμερα ο Καλλικράτης είναι μια σημαντική ευκαιρία να αλλάξουμε το κράτος, και αυτό γιατί το κεντρικό κράτος μετακυλύει αρμοδιότητες στην Αυτοδιοίκηση.

Ο νέος θεσμός θέλει ανθρώπους να τον στηρίξουν, να τον αγκαλιάσουν, να συγκρουστούν, προκειμένου να απαιτήσουν από την εξουσία να τους παραχωρήσει όλες αυτές τις ευθύνες και τις εξουσίες που ο νόμος προβλέπει.

Γι' αυτό η ΤΡΙΠΟΛΗ - ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ απευθύνεται σε πολίτες και όχι σε κόμματα. Περισσότερα...

 

 

 
Μήνυμα Β. Σαλάκου υποψήφιου δημοτικού συμβούλου Δ. Ν. Κυνουρίας
Φίλες και Φίλοι,

Στις 7 Νοεμβρίου, όλοι εμείς, οι πολίτες του Λεωνιδίου, του Τυρού και του Κοσμά, συνδημότες για πρώτη φορά στον νέο Καλλικρατικό Δήμο Νότιας Κυνουρίας, καλούμαστε να εκλέξουμε Δήμαρχο και κυρίως το νέο Δημοτικό Συμβούλιο, για την περίοδο 2011-2014.

Σε μια καθοριστική χρονική στιγμή για το μέλλον της ευρύτερης περιοχής, αλλά και την ίδια ώρα που οι θεσμοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης δοκιμάζονται η τοπική κοινωνία μας καλείται να επιλέξει τους αντιπροσώπους της, τους ανθρώπους εκείνους που θα αναλάβουν το δύσκολο έργο της μετάβασης σε μια νέα εποχή.

Ανθρώπους που υπηρετούν αξίες και διαθέτουν ήθος και ικανότητες, προέρχονται από την αυτοδιοίκηση, είναι καταξιωμένοι στην κοινωνία και μάχονται για την ανάπτυξη του τόπου μας και την βελτίωση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας. Περισσότερα...

 

 

 

 
Βλάχος: «Είμαστε έτοιμοι»
Μιλώντας για το πρώτο φετινό εντός έδρας παιχνίδι του Αστέρα με τον ΠΑΟΚ ο προπονητής της ομάδας Βαγγέλης Βλάχος δήλωσε: «Είχαμε πει παλιότερα ότι η ομάδα μας είχε δύσκολο πρόγραμμα στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος. Δύσκολο είναι μόνο στο μυαλό.

Είμαστε πανέτοιμοι από όλες τις πλευρές για να αντιμετωπίσουμε έναν επίδοξο πρωταθλητή, όπως δήλωσε και ο Πρόεδρος του ΠΑΟΚ.
Σεβόμαστε τη μεγάλη ομάδα του ΠΑΟΚ, την ιστορία και την ταυτότητα του αντιπάλου μας, όμως εμείς είμαστε έτοιμοι για να κάνουμε τη δεύτερη νίκη.»

Στην πρωινή προπόνηση της ομάδας ο Έλληνας τεχνικός μαζί με τους συνεργάτες του έδωσαν ιδιαίτερη βάση στον τομέα της τακτικής, ενώ το πρόγραμμα περιελάμβανε ακόμα παιχνίδια και ασκήσεις με μπάλα, αλλά και «οικογενειακό διπλό» στο μισό γήπεδο.

Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν και σήμερα οι Ορόθκο και Τζουμάκας, ενώ σε πιο χαλαρούς ρυθμούς ακολούθησε την προπόνηση ο Φορτούνης (που είχε συνεχόμενες αγωνιστικές υποχρεώσεις με τις εθνικές ομάδες, ελπίδων και νέων).

Η επόμενη προπόνηση θα γίνει την Παρασκευή το πρωί (9.30 μ.μ.), όπου αμέσως μετά ο Έλληνας τεχνικός θα ανακοινώσει την αποστολή του Αστέρα για το παιχνίδι του Σαββάτου.

 

 

 
Ο ΚΟΑΤ για Εθνική Ομάδα Πόλο Γυναικών και εκλογή νέου προέδρου ΔΑΚ
ΘΕΜΑ: Η Εθνική Ομάδα Πόλο Γυναικών στον Τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Με αφορμή την επιτυχημένη πορεία της Εθνικής μας Ομάδας Πόλο Γυναικών που εξασφάλισε την συμμετοχή της στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του Ζάγκρεμπ, με αντίπαλο την Ρωσία , δεχτήκαμε τις θερμές ευχαριστίες των μελών της Κ.Ο.Ε. και της Εθνικής μας αποστολής για την άψογη φιλοξενία και διοργάνωση του THETIS CUP στην πόλη μας, μιας και η συμμετοχή της Εθνική μας ομάδας στο διεθνές αυτό τουρνουά συνέβαλλε σημαντικά στην προετοιμασία της για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Από την πλευρά μας θα θέλαμε για άλλη μια φορά να ευχαριστήσουμε θερμά τον Δήμαρχο Τρίπολης κο. Αλέξανδρο Κοτσιάνη, τον Αντιδήμαρχο Τρίπολης κο. Καραχάλιο Ιωάννη και τον Νομάρχη Αρκαδίας κο. Κωνσταντόπουλο Δημήτριο, για την μεγάλη τους υλική και οικονομική συνδρομή που εξασφάλισε την άψογη διεξαγωγή και διοργάνωση του THETIS CUP.

Ο σύλλογος μας θέλει να ευχηθεί στις αθλήτριες της Εθνικής μας Ομάδας καλή επιτυχία στον τελικό .

Για το Δ.Σ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΥ


ΘΕΜΑ: Εκλογή νέου προέδρου στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Τρίπολης.

Με αφορμή την εκλογή του νέου Προέδρου του ΔΑΚ, θα θέλαμε να συγχαρούμε τον κο. Χαλκιά για την ανάληψη των νέων καθηκόντων του και να του ευχηθούμε κάθε επιτυχία στο έργο του. Ο Σύλλογος μας θα είναι αρωγός και συνεργάτης στις προσπάθειες του για την εύρυθμη λειτουργία του ΔΑΚ και κυρίως των εγκαταστάσεων του κολυμβητήριου.

Ύστερα από την επιτυχημένη περσινή αγωνιστική περίοδο των παιδιών μας της αγωνιστικής και προαγωνιστικής μας ομάδας η οποία ολοκληρώθηκε τον Αύγουστο με την συμμετοχή και κατάκτηση της τρίτης θέσης του αθλητή μας Γιάννη Δρυμωνάκου στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου της Βουδαπέστης, αναμένουμε την επαναλειτουργία του Κολυμβητήριου για να ξεκινήσει η προετοιμασία των ομάδων μας για την νέα αγωνιστική περίοδο. Ο πρώτος αγώνας που θα συμμετέχουν οι αθλητές μας θα είναι το 6ο Κύπελλο ΚΟΑΤ που θα πραγματοποιηθεί το πρώτο Σαββατοκύριακο του Δεκεμβρίου στην πόλη μας και εκείνες τις δύο ημέρες η Τρίπολη θα φιλοξενήσει έναν μεγάλο αριθμό αθλητών και επισκεπτών κάτι που θα βοηθήσει και θα συμβάλλει θετικά στην τουριστική κίνηση της πόλης μας, σε αυτούς τους δύσκολους, οικονομικά, καιρούς που βιώνουμε όλοι μας.

Για το Δ.Σ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΥ

 

 

 
Κοντά σε μία μεταγραφή ο Αρκαδικός
Πολύ κοντά στην απόκτηση ενός ακόμα παίκτη βρίσκεται ο Αρκαδικός, ο οποίος θεωρείται έμπειρος στην κατηγορία και παίζει στην περιφέρεια. Πιθανότατα σε λίγες ώρες να υπάρξει και επίσημη ανακοίνωση από την ομάδα.

Γιαν. Σμυρνιώτης: «Πάει πολύ καλά η προετοιμασία»

Στα 1.180 μέτρα υψόμετρο, καθαρίζει το μυαλό, ξεφεύγεις από την καθημερινότητα που σου δημιουργεί το άγχος και το στρες της πόλης και έχεις την ευκαιρία να σκεφτείς πιο σωστά, είτε ως ομάδα, είτε ως παίκτης και προπονητής.

Παράλληλα, σε αυτό το υψόμετρο μπορεί να επενδύσει κανείς στη διάρκεια προετοιμασίας να χαλαρώσει τους παίκτες του, περνώντας μέσα από την προπόνηση και τις συζητήσεις που γίνονται διάφορα και σοβαρά πάνω από όλα μηνύματα, που έχουν να κάνουν με την ομάδα και τους στόχους που έχει θέσει.

Ταυτόχρονα, έρχεται πιο γρήγορα το «οικογενειακό κλίμα» της ομάδας, κάτι που συνέβη το διάστημα παραμονής του Αρκαδικού στο Δασικό Χωριό στα Άνω Δολιανά εκμεταλλευόμενη την άψογη φιλοξενία του Αλέξη Παπανικολάου.

Μιλώντας για την μέχρι τώρα προετοιμασία του Αρκαδικού ο προπονητής της ομάδας Γιάννης Σμυρνιώτης φανερά ικανοποιημένος δήλωσε: «Πάει πολύ καλά μέχρι σήμερα η προετοιμασία της ομάδας. Είμαι ικανοποιημένος από την προσπάθεια, τη διάθεση και τη δουλειά των παικτών.

Είναι λογικό αυτή την περίοδο να κουραζόμαστε περισσότερο. Είναι λογικό τα πόδια και τα χέρια να είναι βαριά. Είναι λογικό να συμβαίνει αυτό, όπως είναι λογικό πώς χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να δουλευτεί η ομαδική επίθεση και η ομαδική άμυνα στο γήπεδο και να αφομοιώσει κάθε παίκτης το ρόλο του στο γήπεδο και στην ομάδα.

Το δεδομένο καλό κλίμα που υπάρχει στην ομάδα, πιστεύω πώς θα λειτουργήσει έτσι που θα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε όλα τα εμπόδια που θα βρούμε μπροστά μας»

Στ. Λέβεν: «Όλοι δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους»

Μιλώντας από την πλευρά του για τη μέχρι τώρα προετοιμασία του Αρκαδικού ο Αυστραλοσκωτσέζος γκάρντ Στήβεν Λέβεν δήλωσε για την παραμονή στα Δολιανά και τη δουλειά που γίνεται μέχρι σήμερα στις τάξεις της ομάδας: «Αγαπάω τα βουνά και μου άρεσε πολύ που πήγαμε στα Δολιανά. Πιστεύω πώς θα έρχομαι τις μέρες ρεπό να ξεκουράζομαι.

Πάμε πολύ καλά. Όλοι οι παίκτες δουλεύουν σκληρά κάθε μέρα για να πάει καλά η ομάδα. Ο προπονητής δίνει τον καλύτερο του εαυτό μαζί με τους συνεργάτες του. Εγώ είμαι πολύ ευτυχισμένος με την ομάδα, στην οποία υπάρχει πολύ υψηλό αγωνιστικό επίπεδο.

Η παραμονή στα Δολιανά μας βοήθησε ως ομάδα, μας έκανε πιο οικογένεια και πλέον περνάμε στο μοντάρισμα. Πλέον ξέρουμε τι πρέπει να κάνει ο καθένας στο γήπεδο, πρέπει να βρούμε τους ρόλους μας.»

Με διπλές προπονήσεις συνεχίζεται και αυτή την εβδομάδα η προετοιμασία του Αρκαδικού, με το Γιάννη Σμυρνιώτη και τους συνεργάτες του να δίνουν έμφαση στον τομέα της φυσικής κατάστασης, είτε με τρέξιμο στο στάδιο το πρωί, είτε κατά την διάρκεια της απογευματινής προπόνησης στο κλειστό γυμναστήριο με μπάλες και ασκήσεις.

Το πρόγραμμα στο Κύπελλο

Ανακοινώθηκε από την ΕΟΚ το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής της Α’ φάσης του Κυπέλλου Ανδρών. Ο Αρκαδικός θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου στις 18.00 την ομάδα του Αιγάλεω. Σε περίπτωση νίκης, ο Αρκαδικός θα υποδεχθεί στη δεύτερη φάση του θεσμού την Ολυμπιάδα Πατρών. Αυτοί θα είναι οι πρώτοι αγώνες του Κυπέλλου, που θα πραγματοποιηθούν με τους νέους κανονισμούς που έχουν θεσπιστεί από τη Διεθνή Ομοσπονδία.


 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 

1ος Ημιμαραθώνιος Δρόμος 'Αλωσης Τριπολιτσάς

Λήξη 23-9-10

Εγγραφές στο Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του ΕΕΣ

Λήξη 18-10-10

Εγγραφές για το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας

Νέος κύκλος μαθημάτων ECDL από το Επιμελητήριο

Λήξη 15-10-10

Σεμινάριο παραδοσιακών χορών

Λήξη 12-9-10

6ος Πανελλήνιος διαγωνισμός Διηγήματος και Ποίησης

Λήξη 30-11-10

Τρίπολη: Πολιτιστικό καλοκαίρι 2010

Λήξη 11-9-10

 

Αστέρας Τρίπολης

Αρκαδικός

Ε.Π.Σ. Αρκαδίας

Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π.


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα