Αρκαδία

Επικαιρότητα

 

 

 

 

 

Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, νέα που θα θέλατε να ανακοινωθούν άμεσα στο internet, με
e-mail, επισυνάπτοντας φωτογραφίες, κείμενα Word κλπ.

 

 

Τετάρτη 08-09-2010

 

 

 

 
Σχετικά με το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας
Η Αναπτυξιακή Εταιρία ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Α.Ε. ΟΤΑ στα πλαίσια δημοσιοποίησης του Άξονα 3 «Ποιότητα ζωής στις αγροτικές περιοχές και διαφοροποίηση της αγροτικής οικονομίας» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2007-2013 (ΠΑΑ 2007-2013), διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση για το Νομό Αρκαδίας, στην Τρίπολη την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010 και ώρα 18:30 μ.μ. στο Ξενοδοχείο Μαίναλο.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα γίνει αναλυτική παρουσίαση των προκηρυσσόμενων δράσεων, των επιλέξιμων κατηγοριών επενδύσεων, των επιλέξιμων δαπανών και των ποσοστών επιχορήγησης, των διαδικασιών ετοιμασίας των φακέλων υποψηφιότητας και των κριτηρίων αξιολόγησης, των διαδικασιών υλοποίησης των επενδύσεων και καταβολής της επιχορήγησης, των υποχρεώσεων των επενδυτών μετά την ολοκλήρωση της επένδυσης.

Είναι σε εξέλιξη η 1η Προκήρυξη των παρακάτω Μέτρων του προγράμματος:
Μέτρο 311: «Διαφοροποίηση προς μη γεωργικές δραστηριότητες»
Μέτρο 312: «Στήριξη της δημιουργίας και ανάπτυξης πολύ
μικρών επιχειρήσεων»
Μέτρο 313: «Ενθάρρυνση τουριστικών δραστηριοτήτων»
με καταληκτική ημερομηνία υποβολής προτάσεων την 15η Οκτωβρίου 2010. Οι προτάσεις υποβάλλονται στην Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής ΠΑΑ Ανταγωνιστικότητα, Λεωφ. Αθηνών 54-56 στην Αθήνα.

Στο Νομό Αρκαδίας οι Δήμοι που έχουν ενταχθεί στον Άξονα 3 του ΠΑΑ 2007-2013 είναι οι εξής:

1. Δήμος Βαλτετσίου
2. Δήμος Βόρειας Κυνουρίας (Δ.Δ. Αγ. Ανδρέα, Αγ. Σοφίας, Αγ. Γεωργίου, Αγ. Πέτρου, Δολιανών, Έλατου, Καράτουλα, Καστάνιτσας, Καστρίου, Κορακοβουνίου, Κουτρούφων, Μεσοράχης, Νέας Χώρας, Ξηροπηγαδίου, Περδικόβρυσης, Πλατάνας, Πλατάνου, Πραστού, Σίταινας, Στόλου, Χαράδρου, Ωριάς)
3. Δήμος Ηραίας
4. Δήμος Κλείτορος
5. Δήμος Κοντοβαζαίνης
6. Δήμος Λαγκαδίων
7. Δήμος Λεωνιδίου (εκτός Δ.Δ. Λεωνιδίου)
8. Δήμος Τροπαίων
9. Δήμος Τυρού
10. Δήμος Φαλαισίας
11. Κοινότητα Κοσμά

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αντλούν πληροφορίες από την ιστοσελίδα της εταιρίας μας www.peloponnisos.org  καθώς και από την ιστοσελίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων www.agrotikianaptixi.gr

Επίσης πληροφορίες παρέχονται εργάσιμες ημέρες και ώρες στην έδρα της εταιρίας στην Επισκοπή Τεγέας και στα τηλ. 2710557058, 2710221775 καθώς και στις κατά τόπου Αναπτυξιακές Εταιρίες του Νομού Αρκαδίας, ΑΝ.ΒΟ.ΠΕ. Α.Ε. Λεβίδι τηλ. 2796022051 και ΠΑΡΝΩΝΑΣ Α.Ε. Άστρος τηλ. 2755024000.

 

 

 
1ος Ημιμαραθώνιος Δρόμος 'Αλωσης Τριπολιτσάς
Στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων για την 189η επέτειο της Άλωσης της Τριπολιτσάς ο Δήμος Τρίπολης και ο Αθλητικός Oργανισμός του Δήμου, σε συνεργασία με την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Περιφέρειας Πελοποννήσου, το Γραφείο Φυσικής Αγωγής Αρκαδίας, την Ένωση Καθηγητών Φυσικής Αγωγής, το Γ.Σ. Αρκαδίας, τους Αρκάδες Δρομείς , το Σύλλογο Δρομέων Υγείας Τρίπολης, τους Αρκάδες Διασώστες και τον Π.Ο. Τρίπολης διοργανώνουν περιφερειακό Ημιμαραθώνιο Αγώνα Δρόμου ενηλίκων ανδρών και γυναικών μήκους 21.100 χιλιομέτρων περιμετρικά της Τρίπολης, με αφετηρία και τερματισμό την Πλατεία Άρεως της Τρίπολης, όπου βρίσκεται το άγαλμα του πορθητή της Τριπολιτσάς Θεόδωρου Κολοκοτρώνη.

Ημερομηνία διεξαγωγής: Σάββατο 25/09/2010
Κατηγορία αγώνα: Ημιμαραθώνιος Αγώνας δρόμου ενηλίκων, ανδρών και γυναικών.
Ώρα εκκίνησης: 4.30 μ.μ.

Η διαδρομή του αγώνα σηματοδοτεί τη διέλευση από ιστορικούς χώρους του οροπεδίου της Μαντινείας, όπου διαδραματίστηκαν κρίσιμα πολεμικά γεγονότα κατά την πολιορκία της Τριπολιτσάς από τα στρατεύματα των Ελλήνων αγωνιστών υπό την ηγεσία του αρχιστράτηγου του Αγώνα Θ. Κολοκοτρώνη, που κατέστρωσε και συντόνισε την εφαρμογή του σχεδίου αποκλεισμού του κέντρου του Μοριά και οδήγησε στην Άλωση της Τριπολιτσάς στις 23 Σεπτεμβρίου 1821. Περισσότερα...

 

 

 

 
Ερώτηση για αυθαίρετα κτίσματα στο χωριό Κάψια
Ερώτηση προς την κ. Υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής

07/09/2010

Θέμα: Ανοχή αυθαίρετων κτισμάτων σε δάσος του χωριού Κάψιa Αρκαδίας

Σε δασική περιοχή της Αρκαδίας στο χωριό Κάψια σύμφωνα με γνωμοδοτήσεις της Πολεοδομίας Τρίπολης της 18-12-2009 έχουν ανεγερθεί αυθαίρετα κτίσματα που προορίζονται για ξενοδοχειακές μονάδες και για ιδιωτική κατοικία. Η Πολεοδομία Τρίπολης έκρινε τα κτίσματα αυτά παράνομα ως αυθαίρετα, ακύρωσε τις πράξεις αδειοδότησης των οικοδομών και επέβαλε πρόστιμα στους ιδιοκτήτες. Την παρανομία επιβεβαιώνει με σχετική έκθεση ελέγχου και το Σώμα Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης.

Σύμφωνα με καταγγελίες πρωτοβουλίας κατοίκων της περιοχής του Κάψια, παρά το γεγονός ότι τα κτίσματα αυτά είχαν κριθεί αυθαίρετα από την αρμόδια υπηρεσία πολεοδομίας, οι αρχικές πράξεις ακύρωσης των οικοδομικών αδειών ανακλήθηκαν με ευθύνη του Προϊσταμένου Πολεοδομικού Γραφείου Τρίπολης. Σύμφωνα με τις ίδιες καταγγελίες το έπραξε αυτό λόγω της πολιτικής επιρροής του ιδιοκτήτη της ξενοδοχειακής μονάδας.

Επειδή στο όνομα της μιας κακώς νοούμενης ανάπτυξης στον τουρισμό σε περίοδο κρίσης θυσιάζεται στα ιδιωτικά συμφέροντα η προστασία του περιβάλλοντος
Επειδή δεν πρέπει να δεχθούμε την εμπορευματοποίηση του φυσικού πλούτου της χώρας υπέρ της κερδοφορίας καταπατητών

Ερωτάται η κ. Υπουργός:
1. Τι μέτρα προτίθεται να πάρει για να μην αλλάξει η χρήση της δασικής έκτασης για επιχειρηματικούς σκοπούς;
2. Θα διερευνηθούν τυχόν πειθαρχικές ευθύνες των οργάνων που ανακάλεσαν τις απαγορευτικές αποφάσεις;»

Ο ερωτών Βουλευτής
Βασίλης Μουλόπουλος

 

 

 
Διάθεση εισιτηρίων για τον αγώνα Αστέρας-ΠΑΟΚ
Το τμήμα διαχείρισης εισιτηρίων της ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ενημερώνει τους φιλάθλους της ομάδας ότι:

Εισιτήρια για τον εντός έδρας αγώνα με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010, θα διατίθενται από:

α) Το εκδοτήριο της Πλατείας Πετρινού 12.00μμ – 3.00μμ και 5.00μμ-9.00μμ από την Τρίτη 07/09/2010 έως την Παρασκευή 10/09/2010, και
β) Την Μπουτίκ της ΠΑΕ 2.00μμ – 5.00μμ τις ίδιες ημέρες.
Το Σάββατο 11/09/2010 ημέρα του αγώνα, δεν θα διατίθενται εισιτήρια από τα εκδοτήρια του γηπέδου.

Τα εισιτήρια σε όλες της θύρες κοστίζουν 25€.
Στη Θύρα 2, Τμήμα Α εκδίδονται και παιδικά/φοιτητικά εισιτήρια με αξία 10€.
Υπενθυμίζεται στους φίλους της ομάδας ότι όλα τα εισιτήρια είναι ονομαστικά και για την έκδοσή τους είναι απαραίτητη η προσκόμιση της ταυτότητας ή του διαβατηρίου του φιλάθλου.
Στην περίπτωση φοιτητικού εισιτηρίου είναι απαραίτητη η επίδειξη του φοιτητικού «πάσο».

Δικαίωμα αγοράς εισιτηρίου αγώνα έχουν οι φίλαθλοι με Αστυνομική Ταυτότητα Νομού Αρκαδίας, καθώς και οι κάτοχοι εισιτηρίου διαρκείας της περιόδου 2010-2011
Ώρα έναρξης αγώνα : 5.15 μ.μ
Ώρα ανοίγματος Θυρών : 3.15 μ.μ

Συνεχίστηκε η προετοιμασία για ΠΑΟΚ


Συνεχίστηκε σήμερα το πρωί η προετοιμασία του Αστέρα για το Σαββατιάτικο παιχνίδι πρωταθλήματος (17.15) με τον ΠΑΟΚ, με τον προπονητή της ομάδας Βαγγέλη Βλάχο να βλέπει με ικανοποίηση όλους τους παίκτες στο γήπεδο να δείχνουν διάθεση και όρεξη.

Μεταξύ αυτών και οι Αναστασόπουλος, Κερ, Καρέρα που ξεπέρασαν τα προβλήματα τραυματισμών τους και ακολούθησαν κανονικά το πρόγραμμα της ομάδας, ενώ έχουν τεθεί στη διάθεση του προπονητικού τιμ και οι Μπαστία, Ουριμπάρι που εξέτισαν την ποινή τους στον αγώνα της πρεμιέρας με τον Εργοτέλη.

Στη σημερινή προπόνηση δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση σε θέματα τακτικής στο γήπεδο, με αρκετές ασκήσεις κυκλοφορίας μπάλας και ανάπτυξης παιχνιδιού, ενώ οι παίκτες χωρίστηκαν σε δύο ομάδες παίζοντας σε τέσσερις εστίες, έτσι ώστε να υπάρχει κίνηση σε ολόκληρο το μήκος και πλάτος του γηπέδου, πίεση στον αντίπαλο και τελειώματα φάσεων.

Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν σήμερα, ο Κώστας Φορτούνης που χθες το βράδυ έπαιζε με την εθνική νέων, ο Ντάνιελ Ορόθκο που συνεχίζει το ατομικό πρόγραμμα, ενώ ο νεαρός Γιάννης Τζουμάκας έκανε θεραπεία και η κατάσταση του πάει καλύτερα.

Η προετοιμασία του Αστέρα θα συνεχιστεί αύριο το πρωί (09.30 π.μ.), ενώ την ίδια ώρα θα γίνει η προπόνηση της ομάδας την Παρασκευή το πρωί όπου ο Έλληνας τεχνικός θα ανακοινώσει την αποστολή για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ.

Πολύ καλός ο Φορτούνης με τη νέων

Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Κώστας Φορτούνης στα 85 λεπτά που αγωνίστηκε στη χθεσινή φιλική αναμέτρησης της εθνικής νέων με την Ολλανδία, στην οποία το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κέρδισε με 3-1.

Ο νεαρός ποδοσφαιριστής του Αστέρα μοίρασε δύο ασίστς και είχε αρκετές καλές ατομικές ενέργειες στη διάρκεια του παιχνιδιού, ενώ αν ήταν λίγο προσεκτικός στην τελική προσπάθεια θα μπορούσε να σκοράρει.

Στην Εθνική Παίδων ο Βαλκάνος

Μετά τους Λεωνίδα Αργυρόπουλο, Κώστα Φορτούνη, που έχουν αγωνιστεί την φετινή περίοδο με τις εθνικές ομάδες ελπίδων και νέων, ένας ακόμα ποδοσφαιριστής του Αστέρα κλήθηκε στα κλιμάκια των εθνικών ομάδων.

Ο λόγος για τον Αλέξανδρο Βαλκάνο που κλήθηκε από την εθνική παίδων για να μετάσχει στις προπονήσεις του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος που θα γίνουν στην Κοζάνη.

Η αναχώρηση της εθνικής παίδων για την Μακεδονική πόλη θα γίνει το πρωί της 14ης Σεπτεμβρίου, ενώ η επιστροφή του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος θα γίνει στις 16 του μήνα.

 

 

 

 

Αρχείο >>

 

 

 


 

 

 

 


[ Αρχική | Τουρισμός | Οικονομία | Πολιτισμός | Υπηρεσίες | Ενημέρωση | Όροι χρήσης | Επικοινωνία ]

Copyright © 2001-2011 - Φιλοξενία σελίδων Αρχική σελίδα